Επίσκοποι…καί…Θρησκευτικά…

σ.σ. Το 2018 εκπαιδευτικοί και γονείς στην Κόρινθο έθεσαν στον οικείο Μητροπολίτη τους τις ανησυχίες τους για το μάθημα των Θρησκευτικών, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς. Μετά την έμπονη, ομολογιακή και επαινετή από κάθε άποψη τοποθέτηση της καθηγήτριας ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο ιεραρχών, οι οποίες εν ολίγοις αποτυπώνουν τους λόγους που 4 χρόνια μετά συνεχίζουμε να κατρακυλάμε και τελειωμό δεν έχουμε.

Το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει οικουμενιστικό, δίχως ομολογιακό χαρακτήρα και (μόνο) τα Ορθόδοξα παιδιά των Ελλήνων μυούνται σε αλλότριες δαιμονικές δοξασίες. Φτάσαμε μάλιστα και στο σημείο να βλέπουμε τους ίδιους τους ιεράρχες να προωθούν ανοιχτά βλάσφημες θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας. Πρόσφατο παράδειγμα τα περί ομοφυλοφιλίας του Νέας Ιωνίας που δεν έχει βγει κανείς από τους συναδέλφους του να καταδικάσει.

Ο ένας Μητροπολίτης προβάλλει το «νόμο του δεσπότη», γνωστό και ως επισκοποκεντρισμό: «ποιός είσαι ‘συ που θα μου πεις…». Ο άλλος προβάλλει το «νόμο του καίσαρα», η αλλιώς το νόμο του κράτους, επικαλούμενος μάλιστα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί γρανάζι του συστήματος για την απορρόφηση των κραδασμών. Το Νόμο του Θεού πού ακριβώς τον βάζουν; Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους κάπου πιο χαμηλά, ίσως και πουθενά τελικά.

Να λοιπόν πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Οι ίδιοι οι «ασθενείς» μας περιγράφουνε το πρόβλημά τους! Ακούστε τους.

-https://www.youtube.com/watch?v=48XvCPngLwE simon agiagi


6 thoughts on “Επίσκοποι…καί…Θρησκευτικά…

  1. Παρατηρήστε τους αυλοκόλακες, καθώς και την αρχική ενθαρρυντική στάση των παρευρισκομένων στην τοποθέτηση της καθηγήτριας, η οποία άλλαξε άρδην (όχι από όλους φυσικά) όταν το υπέδειξε με απαξιωτικό τρόπο ο δεσπότης. Αυτοί είμαστε κι εμείς. Ούτε μια βιβλιοθήκη δεν χωράει να περιγράψει και την δική μας ευλαβοβλαμμένη άρρωστη συμπεριφορά.

  2. αυτή η ομιλία αν θυμάμαι καλά έγινε Ιανουάριο, το αντορθόδοξο μάθημα ηδη το δίδασκαν από το Σεπτέμβριο…. οπότε ποιον κοροϊδεύει ο Κορίνθου;

  3. Ο γνωστός διπλωμάτης δελφίνος Επίσκοπος Κορίνθου , που δεν του αρέσουν οι ερωτήσεις που καίνε! Άξια Καθηγήτρια η Κωνσταντίνα!

Σχολιάστε