Ο Ερχόμενος….!!

 «…εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου»

ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΗΚΕΙ…
ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ…

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ
«ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ…


3 thoughts on “Ο Ερχόμενος….!!

  1. Δυστυχώς, παρόμοιες ασεβείς καταστάσεις που εγγίζουν τα όρια της βλασφημίας, δεν είναι μονάχα τωρινές. Και από πιο παλαιά συνηθιζόταν κάτι τέτοιο. Κάποτε, όμως, θα πρέπει να σταματήσουν.
    Το εν λόγω βιβλικό χωρίο, που έχει ενσωματωθεί και στη Θεία Λειτουργία, καθώς και κάποια άλλα, όπως επί παραδείγματι το «τοιούτος έπρεπεν ημίν Αρχιερεύς» ,αναφέρεται μονάχα στο Θεάνθρωπο Χριστό και επ ουδενί σε αμαρτωλούς ανθρώπους, έστω και εάν οι τελευταίοι είναι άγιοι.
    Δυστυχώς, έγινε πλέον μόδα, να αναρτάται σε πανό και όχι μόνο, σε ενθρονίσεις μητροπολιτών και σε επισκέψεις πατριαρχών.
    Κανονικά , θα έπρεπε τα ίδια τα τιμώμενα πρόσωπα, να εξανίστανται για αυτήν την ανίερη πρακτική. Δυστυχώς, και οι περισσότεροι από μας το προσπερνούμε ελαφρά τη καρδία.
    Υ.Γ. Το σχόλιό μου ήταν γενικό, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, εφ όσον στοχεύει στην κριτική μιας συγκεκριμένης, μη ορθής, κατά τη γνώμη μου, κατεστημένης και κυρίαρχης πρακτικής.
    Από κει και πέρα, είναι γνωστή η πολιτεία του πατριάρχη Βαρθολομαίου, ειδικά στο θέμα του οικουμενισμού, του γενικότερου σεβασμού των ιερών κανόνων, του φαναριώτικου ηγεμονισμού, της εκπορεύσεως φρικαλέων ετεροδιδασκαλιών από την πλευρά των Φαναριωτών και της αρνητικής συνεισφοράς του στη διατήρηση της πανορθοδόξου ενότητος.
    Και οι «νεοχωρίτες'» μητροπολίτες τον «επιβραβεύουν», τρόπον τινά, με τιμές και πανηγύρεις…

  2. Σε τι σημεία ύβρεως μπορούν να φτάσουν εκκλησιαστικοί άνθρωποι από τον φόβο, την υποκρισία, την κολακεία, την φιλοδοξία, τον φιλοπαπισμό, την συμπόρευση με ετεροδιδασκαλίες!
    Εδώ ταιριάζει περισσότερο ο τίτλος του προηγούμενου άρθρου για το χορό καρσιλαμά στο ταψί.

Σχολιάστε