Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF): αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς;

Μαστρογιάννης Δημήτριος Οικονομολόγος -θεολογος 

Χθες έκλεισε τις εργασίες του το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ (22/5-26/5/2022) στο ΝΤΑΒΟΣ της Ελβετίας, η συνάντηση της τριπλά τουλάχιστον εμβολιασμένης παγκοσμίου ελίτ πλην της Ρωσίας του Πούτιν (Αλήθεια η μεγάλη σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που όμως γεννήθηκε στην Ουκρανία -Χετμανάτο των Κοζάκων τι μηνύματα θα προσδώσει στο τεταμένο κλίμα των Διορθοδόξων σχέσεων των πνευματικών μας ηγετών;) και των sputnik εμβολίων, που αποκλείστηκε από το φόρουμ του Ιδρυτή του, Γερμανού Οικονομολόγου Κλάους Σβαμπ (φωτό) της περίφημου «βίβλου» Great reset η άλλως της «επανεκκίνησης». Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ  συμπληρώνει τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και την Τριμερή Επιτροπή που είναι τα «θηρία», η «δεξαμενή σκέψης» των «πεφωτισμένων» που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς ..

Στις 30/1/1988 η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετέχει στο WEF με την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου (μη πόλεμος -mea culpa) ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ (γνωστή και προφητική; η ρήση του για τον και λεγόμενο σημερινό «υβριδικό πόλεμο» με τις ροές από τον Έβρο και τα νησιά ‘»μεταναστών», ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες αρκεί να τους στείλουμε κάνα δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους ). Έκτοτε παρέστησαν στο Νταβός και άλλοι πρωθυπουργοί με τελευταίο τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη (Τις επαφές και τις συνομιλίες του πιστεύω θα τις αναλύσουν οι ειδικοί) …

Και σήμερα πάλι γίνεται λόγος για μεταναστευτικές ροές, για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, για προκλήσεις γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές κλπ ..Πως αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τυχαίο η προγραμματισμένο από τα «θηρία» η μήπως είναι η αρχή ωδίνων σε έναν δύσκολο «τοκετό» δηλητηριασμένο από τοξικές παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα ..Η γέννηση υγειούς τόκου η παραμορφωμένου θα έλεγα  θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στο προσεχές μέλλον .

Ανατρέχοντας λίγο στην επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ είδα ότι στην ατζέντα των συν(ομιλιών) κυριάρχησε ο πόλεμος στην Ουκρανία (ο πρόεδρος Ζελένσκυ ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη της ). Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Ο Σείχης του Κατάρ Ταμιμ Χαμάντ Αλ Θάνι δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει  στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Εντύπωση προκάλεσε η πολυπληθής Ινδική αντιπροσωπεία (Η Ινδία η οποία ως χώρα παραγωγής σιτηρών άραγε δεν θα συμβάλει με την απόφαση της κατά πως φαίνεται στην μη εξαγωγή αυτών στην επικείμενη «επισιτιστική κρίση «που αναμένεται τον χειμώνα του 2022-23;) η οποία στάθηκε στις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης και της πλαστικής ρύπανσης ..

Τοποθετήθηκαν ακόμη οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο «γίγαντας με τα πήλινα πόδια» οι ΗΠΑ έστειλαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπιλ Γκέιτς αλλά και τον  «πράσινο» Τζων Κερι που εστίασε στην κλιματική αλλαγή και στον συνασπισμό «First  Movers Coalition» -προσέγγιση για την επιτάχυνση καινοτόμων κλιματικών τεχνολογιών .(Δέσμευση έως το 2030 για τομές σε ενέργεια, κλίμα, μεταφορές κλπ συνολικά σε 6 τομείς).

Όλα αυτά ακούγονται θετικά σε ευήκοα και εύπιστα ώτα όμως οι δυστοπικές κινήσεις και όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια με τον ΠΟΥ (πανδημια Covid 19 και όσων αναμένεται να προκύψουν..), εναλλακτικές μορφές ενέργειας, κλιματική αλλαγή, πόλεμοι και ακουαί πολέμων, επισιτιστική κρίση, σκανάρισμα και έλεγχος ψηφιακός, οικονομικά μοντέλα που θα εναρμονίζονται στις «νέες καταναλωτικές συνήθειες» και πολλά άλλα δίνουν τροφή και νερό στο μύλο μιας παγκοσμιοποίησης με στεγανά, μιας Οργουελικής κοινωνίας όπου οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής φαινομενικά μιας ισοπολιτείας η της ελεύθερης βούλησης και του αυτεξούσιου που ο Χριστός έδωσε σε κάθε πλάσμα του για να μπορέσει να κάνει πράξη για αυτό που προορίστηκε το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. 


1 thoughts on “Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF): αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς;

Σχολιάστε