Ο Αναπληρωτής του τμήματος Πληροφοριών του Υπ. Εξ. Κίνας Wang Wenbin ξεσκέπασε την δαιμονική υποκρισία της Δύσης (ΗΠΑ και συμμάχων), και άνοιξε την αυλαία του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι κρατούν το κεντρικό νόημα του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει την χρήση βίας από τις ΗΠΑ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, στο Ιράκ, στην Συρία και σε άλλα μέρη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρέκαμψαν τον ΟΗΕ, ενεπλάκησαν αναίτια και διεξήγαγαν πολέμους σε ανεξάρτητα κράτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά οι επιθετικοί πόλεμοι που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον χωρών όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σκότωσαν περισσότερους από 300.000 αμάχους και έκαναν πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους πρόσφυγες. Κανείς ωστόσο δεν λογοδοτεί για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι ΗΠΑ μάλιστα ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου που θα ερευνούσε τα εγκλήματα του αμερικανικού στρατού.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι αντιτίθενται στον οικονομικό καταναγκασμό, αλλά είναι αυτές που επινόησαν την «διπλωματία εξαναγκασμού» και πρωτοστατούν στο να εκβιάζουν χώρες είτε αυτές είναι μεγάλες είτε μικρές, είτε είναι απομακρυσμένες είτε κοντινές, είτε είναι φιλικές είτε εχθρικές.

Το εμπάργκο και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Κούβα έχουν διαρκέσει μισό αιώνα και οι κυρώσεις στο Ιράν κρατάνε εδώ και 40 χρόνια.

Όταν πρόκειται να μαχαιρώσουν πισώπλατα τους συμμάχους τους, όπως την ΕΕ και την Ιαπωνία, οι ΗΠΑ δεν δίστασαν ποτέ να το επαναλάβουν ξανά και ξανά. Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ειδικές στην παραπληροφόρηση και στην διπλωματία του εξαναγκασμού και οι μεγαλύτερες σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

Από τον διάλογο ΗΠΑ-ΕΕ, στην τριμερή εταιρική σχέση ασφαλείας ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας, στην Τετραμερή Συμμαχία (σ.σ. Quad Alliance -ΗΠΑ, Ινδίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας), έως την Five Eyes Συμμαχία (σ.σ. ΗΠΑ, Νέας Ζηλανδίας, Αγγλίας, Αυστραλίας, Καναδά), οι ΗΠΑ μοχλεύουν την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ως προσχήματα για να δημιουργούν διχασμούς και να πυροδοτούν αντιπαραθέσεις, και καταχρώνται τους κανόνες και την τάξη για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των άλλων.

Εξαιτίας αυτού του πράγματος δεν πληγώνονται μόνο οι μικρές και αδύναμες χώρες αλλά και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις εγωιστικές πράξεις των ΗΠΑ.

Η ελπίδα παραμένει ότι η Ευρώπη μπορεί να διακρίνει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατά το κερί στον διάβολο.»


μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Σχολιάστε