Ο πάπας «ευλόγησε» σημαία παραστρατιωτικής μονάδας στην Ουκρανία.

«Ο Πάπας φίλησε και ευλόγησε την σημαία που γράφει: «Οι εκατό Κοζάκοι του Μαϊντάν» – η σημαία ανήκει σε μία παραστρατιωτική ακροδεξιά εθνικιστική μονάδα από το πραξικόπημα του 2014.»

Εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


Σχόλιο 1

Διάβασα εδώ ότι ο πάπας σήκωσε αυτήν την σημαία για να καταδικάσει «την σφαγή στη Μπούκα»! Σήκωσε δηλαδή σημαία παραστρατιωτικής ομάδος που ανέτρεψε εκλεγμένη κυβέρνηση για να καταδικάσει τις εικόνες που είδαμε από την Μπούκα (Μπούτσα το σωστό)! Οι εικόνες αυτές αμφισβητούνται σύμφωνα με κάποιους ανταποκριτές (ενθυμούμαι τον ανταποκριτή από την Μόσχα Δημήτριο Λιάτσο αν δεν κάνω λάθος που το ανέφερε). Φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν πτώματα –δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό- ενώ σε κάποια σημεία υπήρχε κίνηση· οι «νεκροί» δεν ήταν τόσο νεκροί!

Σχόλιο 2

Ο αιρετικός πάπας έχει μία αδυναμία στις σημαίες ομάδων που τάσσονται στο πλευρό των Δυτικών. Αυτές οι ομάδες που προκαλούν έριδες, ανατροπές εκλεγμένων ηγετών, αιματοχυσίες μέσα στις χώρες που θέλουν να ελέγξουν οι εξουσιομανείς Δυτικοί. Να ένα άλλο παράδειγμα. Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια ο πάπας βρέθηκε «τυχαία» μπροστά στην σημαία των «εξεγερμένων» στη Συρία που έκαναν την βρωμοδουλειά των Δυτικών. Την σημαία αυτή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ την ονόμασε «σημαία της Συρίας». Δεν είναι όμως αυτή η σημαία της Συρίας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί και στην περίπτωση της Ουκρανίας ο πάπας «τιμά» αυτήν την σημαία; Δεν έχει η Ουκρανία την δική της σημαία; Ποιός είναι ο ρόλος του; Να «νομιμοποιεί» στα μάτια του Δυτικού κόσμου αυτές τις παράνομες, τρομοκρατικές ή άλλο ομάδες;

Σχόλιο 3

Φαίνεται ότι πάει να γίνει αυτό που έχει προειδοποιήσει ο αναλυτής γεωπολιτικής Γεώργιος Φίλης….ότι όσο παρατείνεται αυτή η κατάσταση στην Ουκρανία ο πόλεμος θα ιδεολογικοποιηθεί. Αναρωτιέμαι μέσα σε όλα αυτά πού είναι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο θεωρητικός της παράλογης και άδικης ανάμειξής μας στην δύσμοιρη Ουκρανία. Μας έλεγε αργότερα ότι βλέπει παντού ναζιστικές συμπεριφορές. Τώρα, τί βλέπει;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Σχολιάστε