Αναθυμιάσεις από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

Την παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ανήμερα, τρεις από τους βασικούς πρωτεργάτες του σχίσματος στην Εκκλησία συλλειτούργησαν σε ναό της Μητροπόλεως Δημητριάδος. Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ της λεγόμενης «ενωτικής συνόδου» των Ουκρανών σχισματικών που κατέληξε σε φιάσκο, ο πρόεδρος της οικουμενιστικής σφηκοφωλιάς Βόλου Δημητριάδος Ιγνάτιος και το «σπλάχνο του» Δημητριάδος, ο σχισματικός Επιφάνιος Δημητρίου, που εστάλη στην Ουκρανία για να παριστάνει τον Επίσκοπο.

Οι τρείς αμετανόητοι βρέθηκαν μαζί για να ευλογήσουν τα γένια τους «με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα» την ώρα που η Ουκρανία βυθίζεται στο χάος, και με την δική τους υπαιτιότητα.

Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ως αρχιοικουμενιστής απόλυτα συνδεδεμένος με την πολιτική ορθότητα της νέας τάξης, στην ομιλία του με αφορμή τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πέρασε το απαραίτητο φεμινιστικό μήνυμα ενδεδυμένο με πρόχειρο θεολογικό μανδύα:

«η σημερινή εορτή αποτελεί και ένα σωτηριώδες μήνυμα προς ένα κόσμο που, όσο προχωρά σε θεωρίες και έργα πολιτισμού, τόσο φαίνεται ότι υποτιμά, στην καθημερινότητα το πρόσωπο της γυναίκας… Προς αυτόν το πολιτισμένο κόσμο, που ανέχεται να πονά και να φονεύεται η γυναίκα από μια ανεκδιήγητη υποτίμηση του γυναικείου φύλου, το μήνυμα της Εκκλησίας είναι ότι δεν υπάρχει ιερότερο πρόσωπο στην ανθρώπινη ιστορία από την Παναγία… Κάθε βάναυση ενέργεια προς την γυναίκα είναι ένα αυθάδες ράπισμα προς τον Δημιουργό και κάθε ρητορική μίσους είναι μεγάλη αμαρτία και προσβολή του πολιτισμού μας…».

Μίλησε για το «αγωνιστικό φρόνημα» του αιρεσιάρχου και σχισματοποιού πατρ. Βαρθολομαίου:

«ο Πατριάρχης του Γένους μας στέκεται όρθιος επί των επάλξεων της Εκκλησίας και της ιστορίας μας, μεταδίδοντας στην οικουμένη το «Χαίρε»»

και συμβούλεψε την υποταγή στο σχίσμα των Βαρθολομαιϊκών ως ένδειξη «υγιάς πίστης» και αποφυγής επικίνδυνων ακροτήτων!:

«μένετε κοντά στην Εκκλησία, κάτω από την διδασκαλία του Επισκόπου σας, μένετε εντός της Εκκλησίας, τέκνα αφοσιωμένα, με υγιά πίστη και όχι ακρότητες, οι οποίες είναι επικίνδυνες».

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος από πλευράς του απένειμε στον Χαλκηδόνος Εμμανουήλ «την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση»!!, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος!!, ως:

«…μία ταπεινή εκ μέρους μας αναγνώριση της πολυεπίπεδης προσφοράς σας στις διεκκλησιαστικές σχέσεις…». (Ναι! Ακριβώς! Τον βράβευσε «για την προσφορά του στις διεκκλησιαστικές σχέσεις» μετά το σχίσμα που προκάλεσε στην Εκκλησία, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία!)

Τόσα ψέματα μέσα σε λίγες γραμμές. Οι άνθρωποι αυτοί εμπαίζουν επανειλημμένως τον Θεό μέσα στον Οίκο Του. Στην Ουκρανία σκοτώνονται και αυτοί μας έφεραν πάλι το σχισματικό μπιμπελό για να επιδείξουν την αμετανοησία τους. Όσο για τις φιλοφρονήσεις και τις βραβεύσεις, αυτές δεν έχουν καμμία δουλειά μέσα στους Ναούς. Μήπως οι δύο καθαιρεταίοι «σεπτοί ιεράρχες» μπέρδεψαν τους Ι. Ναούς με τις μασονικές στοές;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 thoughts on “Αναθυμιάσεις από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

  1. Τά λόγια είναι περιττά, οι λέξεις έχουν χάσει τό νόημα τους …
    Θεομπαικτες, νομίζουν πώς ο Θεός είναι απών….

Σχολιάστε