Η Δύση σταμάτησε να παράγει Αγίους και σοφούς.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (5 Μαρτίου 1956)

Η Δύση σταμάτησε να παράγει Αγίους και σοφούς. Αυτό χρονολογείται από τότε που οι Πάπες σταμάτησαν να είναι Άγιοι και σοφοί, και έγιναν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ. 

Ο Δυτικός άνθρωπος δεν σκέφτεται ποτέ τον θάνατο, δεν έχει χρόνο να σκεφτεί τον θάνατο. Σκέφτεται μονάχα την υποταγή και την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Την εκμετάλλευση γης και αέρα, πυρός και ύδατος, φυτών και ζώων, γειτονικών λαών και κρατών. 

Ανακάλυψε το σύνθημα της επιστήμης και του Πολιτισμού του: υποτάξτε και εκμεταλλευτείτε. Η παγκοσμιοποίηση είναι η ΚΑΤΑΡΑ των καιρών μας.

Ποιό το όφελος από το ότι η Ευρώπη, η Αμερική και όλες οι Ήπειροι τρέχουν να κατακτήσουν τον κόσμο, το σύμπαν, τη Σελήνη, τον Άρη και τ’ αστέρια; Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν αποκτήσει τον κόσμο όλο και βλάψει την ψυχή του, αν χάσει την ψυχή του; Από ποιόν θέλετε, ω άνθρωποι, να κατακτήσετε τη Σελήνη; Από ποιόν να πάρετε τα άστρα; Από τον Κύριο, ο Οποίος τα έχει σπείρει σαν άλλα άνθη στην ατέλειωτη απεραντοσύνη; 

Πόσο ΕΛΕΕΙΝΟΣ είναι ο Ευρωπαίος άνθρωπος όταν εκστρατεύει κατά του Ουρανού, σαν να πρόκειται για τον εχθρό του!

Προσκυνητής

1 thoughts on “Η Δύση σταμάτησε να παράγει Αγίους και σοφούς.

  1. Αλλά καί στην Ανατολή τί συμβαίνει σήμερα;

    Όπου, αν και η Μία και Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία διωκόμενη, η οποία παράγει Αγίους στις πόλεις, στις κατακόμβες και στα σπήλαια της ερήμου, αυτούς τους Αγίους εμείς τους εγκαταλείψαμε ως πλανεμένους γενόμενοι Αγιομάχοι και επιτρέψαμε την αλλοίωση της Ορθόδοξης Πίστης με την αίρεση και το σχίσμα χωρίς καμμία αληθινή διαμαρτυρία.

    Μήπως εμείς δεν δεχθήκαμε σιωπηλά αυτό το πλάνο πνεύμα της Δύσης, το οποίο υιοθέτησε η «Κρατική Εκκλησία» και εφάρμοσε με την νέα εκκλησιολογία των αιρέσεων και της βλασφημίας;

    Μας βολεύει στην πράξη να παραμένουμε στην «οικονομία» και να περιμένουμε ο πόλεμος «των όλπων» να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα.

    Μπορεί στα λόγια να είμαστε πράγματι υπέρμαχοι του Ορθοδόξου φρονήματος, αλλά στην πράξη δεν συμμετέχουμε στον «Αόρατο Πόλεμο», όπως οι Άγιοι Πατέρες μας, για να διαφυλάξουμε την Πίστη ανόθευτη και την αρετή στην ψυχή μας.

    Δεν αναγνωρίζουμε τα σημεία των καιρών πού βοούν ότι αυτό το πνεύμα της πλάνης της Δύσεως οδηγεί στην απώλεια;;;

    Μας βολεύει άραγε περισσότερο σήμερα να μην αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και να «βαπτίζουμε» το δαιμονικό σχέδιο με το ύπουλο τσίμπημα-σφράγισμα, το οποίο παραβιάζει το αυτεξούσιό μας, ανώδυνα ως μία αμαρτία;;;

    Πού είναι η έμπρακτη μετάνοιά μας; Μάταια αυτή περιμένει ο Κύριός μας; Άς ελπίζουμε πως όχι και ας βαδίζουμε με πραγματική διάθεση μετανοίας αυτή τη Σαρακοστή.

    Είθε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να μας φωτίζει πρός σωτηρίαν.

Σχολιάστε