Υπακοή στο διάβολο.

Η «Μοναχή» της Χρυσοπηγής στο βίντεο μας λέει να κάνουμε υπακοή σε οτιδήποτε (εμβόλιο @ ψευδοσύνοδος) για να μην έχουμε το άγχος της γνώμης και για να έχουμε «καθαρό μυαλό» για προσευχή! Δεν ξέρω αν έχει κάποια συγγένεια με τον Ιερομόναχο Αντύπα αλλά η «Μοναχή» αυτή βλέπει τον Ορθόδοξο Μοναχισμό σαν ένα είδος γκουρουισμού. Αυτό που μας λέει στην ουσία είναι ότι δεν είναι η Αλήθεια που σώζει, αλλά η απουσία του στρες που έρχεται με την απόλυτη υπακοή σε κάποιον άλλον.

Διαστρεβλώνει μάλιστα και Αγίους παρουσιάζοντάς τους ως παραδείγματα αυτής της διαβολικής υπακοής. Τι σχέση έχουν οι πέτρες που μετέφερε ο Άγιος Πορφύριος πέρα δώθε, υπακούοντας στους Γέροντες του, με την υπακοή στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης που αναγνώρισε τις αιρέσεις ως εκκλησίες; Ο Άγιος Πορφύριος δεν ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει ότι «θα καιροφυλακτούν οι αιρέσεις να σας αρπάξουν;» Θα στήριζε ο Γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης τα εμβόλια των εκτρώσεων όταν με δάκρυα στα μάτια προειδοποιούσε για τα δεινά που έρχονται από τον πανσεξουαλισμό;

Κάνε μία στροφή κυρία μου να δεις αν ερχόμαστε που μας παριστάνεις και την Ορθόδοξη Μοναχή κουνώντας μας το δάχτυλο.

Αυγά σου καθαρίζουνε κυρία μου και μειδιάς ή μήπως νομίζεις ότι είναι από την χάρη του Κυρίου;

Άντε κυρία μου που μας έβγαλες και βίντεο στο youtube για να διαστρεβλώσεις τον Ορθόδοξο Μοναχισμό. Αλλοίμονο στις ψυχές που πάνε σε κάτι οικουμενιστικά Μοναστήρια και υποτάσσονται στο διάβολο.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

-https://www.youtube.com/watch?v=vQau_tZAT7E Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Σικίνου

17 thoughts on “Υπακοή στο διάβολο.

  1. Έτσι είναι όταν δεν κάνουνε υπακοή στην Εκκλησία και στις εφτά Οικουμενικες Συνόδους κανουν υπακοή εις τον διαβολον.. με τα λεγομενα της δηλαδη αν μας πουνε οι επισκοποι να προσκηνησουμε τον πάπα ή τον αντίχριστο να κανουμε υπακοή για να μην έχουμε το αγχος της γνώμης, εμεις ξερουμε απο τον Αποστολο ομως οτι και αγγελος να κατεβει απο τον ουρανο αν μας τα διδαξει διαφορετικα απ οτι μας τα διδαξαν οι πατερες να μην υπακουσουμε, με την ιδια λογικη δηλαδη και ο Αγιος Μαξιμος ο ομολογητης επρεπε να κανει υπακοη στην αιρεση! Το ιδιο και οι σφαγιασθεντες μοναχοι υπο του πατριαρχη Βεκκου οταν δεν δεχτηκαν να προσκυνησουν τον πάπα τον εχθρό του Κυρίου μας όπως η ιδια η Υπεραγία Θεοτοκος μας ειπε, άλλο υπακοή και άλλο δεν θέλω να χαλασω τη σχέση μου με τον επισκοπο ή με την ηγουμένη για να μη ξεβολευτω υπακοή κανουμε σ αυτους που ορθοτομουν τον λογο της αληθείας. κριμα το ρασο, τζαμπα οι αγρυπνιες τους οι νηστειες τους και οι κοποι τους χαραμι πανε

  2. Παίρνουν ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει τίποτα στην Εκκλησία και τους βάζουν υπεύθυνους για την «κατήχηση». Κοινώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι των επισκόπων και των ηγουμένων. Βρε καημένη, η κοπέλα ρώτησε για την αίρεση και εσύ απαντάς για την υπακοή. Πόση αδιακρισία πια.

  3. συγχωρέστε με, μπορεί εγώ να μην κατάλαβα καλά, αλλά νομίζω πως η μοναχή αυτή απευθύνεται σε όσους και όσες θέλουν να μπουν σε μοναστήρι και να μονάσουν. Εκεί, νομίζω πως η υπακοή είναι πράγματι τυφλή, κάτι όμως που δεν προβλέπεται για μας που ζούμε στον κόσμο.
    Χριστός ετέχθη!

    • ΑΛΗΘΩΣ ΕΤΕΧΘΗ.
      ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.
      ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
      ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ.

    • Η ΥΠΑΚΟΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
      Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΜΑΦΕΡΕΙ Η ΛΙΔΙΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΑΚΟΗΣ, ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο….ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΚΑΛΟΝ, ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΆ. ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΣΤΑ…..» ΘΕΣΦΑΤΑ» ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑ…..ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΜΥΑΛΟΥ!

  4. Μάλλον ψάχνει για….γιδοπροβατα, άλογα ζωντανά δηλαδή….
    Δεν μου φάνηκε Ελληνίδα…
    Μιλούσε σαν να διάβαζε….ΕΝΤΟΛΕΣ.
    Απενεργοποίησε τα σχόλια από ότι διαπίστωσα…
    Αποτελεί εξάμβλωμα μοναχικής κατεύθυνσης και βεβαίως παράδειγμα προς αποφυγήν.
    Ουδεμία σχέση έχουν τα λεγόμενα της με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΉ ΝΗΨΙ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ.
    Το κακό είναι πως υπάρχουν ψυχές που…..ενδιαφέρονται να πάνε εκεί που είναι αυτή και την ευχαριστούσαν για όσα έλεγε ( στα σχολια).
    ΚΡΙΜΑ!

  5. Αφού πηγαίνει στον επίσκοπο… Σύρου και τον λέει σεβασμιώτατο, άρα αποδέχεται τον Πάπα ως πνευματικό της, οπότε έτσι όλα εξηγούνται, ότι λέει ο αλάθητος….

  6. Δεν επιθυμώ να πω δικά μου λόγια, οχι διότι δεν γνωρίζω, αλλά διότι τα λόγια ενός μεγάλου Αγίου αναπαύουν πολύ την ψυχή μου. Είναι η Αλήθεια του Αγίου Πνεύματος στούς λόγους του:

    *«Άλλοι πάλι από… «καλωσύνη» λένε: «Στους αιρετικούς μη λέτε ότι είναι στην πλάνη, για να δείξουμε αγάπη». Και έτσι τα ισοπεδώνουν όλα. Αν ζούσαν αυτοί στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού δεν θα είχαμε ούτε έναν Άγιο. Έλεγαν τότε στους Χριστιανούς: «Μη μιλάς για τον Χριστό και πήγαινε ελεύθερος σε άλλο μέρος», και δεν το δέχονταν. Σήμερα βλέπεις έναν νερόβραστο κόσμο…»

    *«Ἄν στήν Ἐκκλησία δεν λειτουργεῖ σωστά ἡ Σύνοδoς, ἤ στά Μοναστήρια ἡ Σύναξη, τότε, ἐνῶ μιλοῦμε γιά ὀρθόδοξο πνεῦμα, ἔχουμε παπικό! Τό ὀρθόδοξο πνεῦμα εἶναι νά λέῃ καί νά καταχωρεῖ ὁ καθένας τή γνώμη του, ὄχι νά μή μιλάῃ, γιατί φοβᾶται, ἢ νά κολακεύῃ, γιά νά τά ἔχῃ καλά μέ τόν ἀρχιεπίσκοπο ἢ μέ τόν ἡγούμενο! ».

    *«Γιὰ τίς προσυνοδικὲς διασκέψεις τῆς Συνόδου της Κρήτης: Τὴν ἴδια ἐποχὴ ἔγιναν προσυνοδικὲς διασκέψεις μὲ σκοπὸ τὴν προετοιμασία μιᾶς νέας Πανορθοδόξου Συνόδου, καὶ ἀνάμεσα στὰ θέματα ὑπῆρχαν πολλὲς προτάσεις ἀντίθετες μὲ τὴν Ὀρθόδοξη παράδοση. Ὅταν ὁ Γέροντας τὰ πληροφορήθηκε αὐτά, ἀνησύχησε πολὺ καὶ μιλοῦσε μὲ πόνο ψυχῆς.

    «Καταλαβαίνετε τί πάει νὰ γίνη; ἔλεγε. Θὰ φύγη ἡ παράδοση καὶ θὰ μείνει ἡ παράβαση! Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρὸ εἶναι αὐτό;

    Εἶναι σὰν νὰ βγάζουμε ἀπὸ τὸ σπίτι ἕνα τοῦβλο. Ἐκείνη τὴν στιγμὴ φαίνεται ὅτι δὲν παθαίνει τίποτε τὸ σπίτι, ἀλλὰ σιγὰ-σιγὰ μπαίνουν νερά, βγαίνει καὶ ἄλλο τοῦβλο, καὶ ἄλλο, καὶ στὸ τέλος τὸ σπίτι γίνεται ἐρείπιο…»

    *«Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό… Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει…

    Ας γνωρίζωμεν ότι δεν υπάρχουν μόνον φυσικοί νόμοι, αλλά και πνευματικοί. Επομένως, η μέλλουσα οργή του Θεού δεν μπορεί να αντιμετωπισθή με »συνεταιρισμόν» αμαρτωλών (διότι διπλήν οργήν θα λάβωμεν), αλλά με μετάνοιαν και τήρησιν των εντολών του Κυρίου…»

    *«Γέροντα, λέει σε κάποιον ψαλμό: «Θυμόν κινήσαντες τον δικαιότατον». Ποιος θυμός είναι δικαιότατος; (…)

    – Όταν αδικούνται άλλοι και φωνάζη κανείς και θυμώνη από πόνο πραγματικό, τότε είναι «δικαιότατος ο θυμός». Υπάρχει δηλαδή και δικαία, θεία αγανάκτηση, και μόνον αυτή η αγανάκτηση δικαιολογείται στόν άνθρωπο… Ο Φινεές, ο εγγονός του αρχιερέα Ααρών, δύο φόνους έκανε και ο Θεός έδωσε εντολή από την γενιά του να βγαίνουν οι ιερείς του Ισραήλ! Φοβερό..!

    Δεν ταιριάζει να μαλώνης για τον εαυτό σου. Άλλο το να αντιδράσης, για να υπερασπιστής σοβαρά πνευματικά θέματα, που αφορούν την πίστη μας, την Ορθοδοξία. Αυτό είναι καθήκον σου…»

    *«Και τότε η Γραφή “τριάκοντα αργύρια” έλεγε, αλλά δεν κατάλαβαν ότι ήταν ο Χριστός. (Εκείνος που προδώθηκε για αυτά.) Το “666” λένε οι Γραφές ότι θα είναι ο αριθμός του αντίχριστου και τώρα, το οικονομικό σύστημα που ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο, μ’ αυτό τον αριθμό ενεργεί… κι όμως πάλι δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνθρωποι, το τι συμβαίνει..!».

    *«Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα; – Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;

    Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα; – Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος. Η Εκκλησία πρέπει να πάρη μια θέση σωστή. Να μιλήση, να εξηγήση στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση.

    Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο «Σημεία των καιρών», ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδηση του. Βέβαια μερικοί είπαν: «Ε, αυτά είναι μια γνώμη ενός καλογήρου, δεν είναι η θέση της Εκκλησίας». Εγώ όμως δεν είπα δική μου γνώμη, αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου, γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του Θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο…»

    ~ Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου, «Πνευματική Ἀφύπνιση»

    Πηγή: Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου, ΛΟΓΟΙ Β’ «Πνευματικὴ Ἀφύπνιση», και ΛΟΓΟΙ Α, Γ, Δ, καθώς και σχετική βιβλιογραφία Αγιορειτών πατέρων, και Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής.

    Tέλος ας γνωρίζει και η μοναχή, και όσοι άλλοι θέλουν να γίνουν μοναχοί, πως υπάρχει απόφαση Συνοδική της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην λάβει κανείς κάρτα – ταυτότητα με τον αριθμό 666. Πράγμα που συμβαίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και που θα συμβεί και ολοκληρωτικά πολύ συντόμως με την ένταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας, και άλλων εγγράφων ψηφιακά πια όλα μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

    Δείτε: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΩΤΗΤΩΝ

  7. Θα κάνω υπακοή για να υποτάξω το θέλημά μου αδελφή.
    Όταν όμως τίθεται θέμα πίστεως, κάνω υπακοή Στον Χριστό.
    Ο Χριστός μας καλεί να τον ακολουθήσουμε.
    Ποιός σας κάλεσε αδελφή; Η Γερόντισα;

  8. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ … ΞΕΧΑΣΜΑΤΟΣ !!!

    «Το εμβόλιο θα το ξεχάσεις μέσα στο Μοναστήρι, είτε θα το κάνεις, είτε δεν θα το κάνεις. Θα πιαστείς με τα καθημερινά του μοναστηριού και θα ξεχάσεις και την πανδημία και τα πάντα.»

  9. Οι Γέροντες που απαιτούν τυφλή υπακοή, πρέπει να βλέπουν πολύ καλά. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

  10. η αμοναχη μοναχη που μεσ την τρελλη [δαιμονικη] χαρα δηθεν νουθετει τα κοριτσια για να τα παρασυρει στην αγκαλια της μεγαλυτερης πλανης, της καταργησης του αυτεξουσιου του ανθρωπου, ειναι αξια πολλων δακρυων για την παραδοση της στην μεγαλυτερη αμαρτια, την υποκρισια.. Eιθε ο Κυριος να την συνεφερει.

  11. Ἡ Ρώμη ὑπῆρξε γιά πολλούς αἰῶνες Ἐκκλησία. Εἶχε ἔγκυρα μυστήρια, σωστική Χάρη, ἀποστολική διαδοχή. Κάποτε κατέστη αἱρετική. Ἐρωτῶνται οἱ ὑπέρμαχοι τῆς ἀπροϋποθέτου ὑπακοῆς: Ἀμνηστεύονται ἕνεκα ὑπακοῆς ὅσοι ἐκ τοῦ δυτικοῦ ποιμνίου ἀκολούθησαν τούς Πάπες στόν ὀλισθηρό δρόμο τῆς αἱρέσεως; Ἡ Ἁγία Γραφή ἀπαντᾶ διά τοῦ παρακάτω εὐαγγελικοῦ χωρίου.
    τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται. (Ματθ. ιε´, 14)

  12. Το ντύο χιλιάντες είκοσι ντύο μπαίνει κυρία μου αλλά δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει Ορθόδοξος Μοναχισμός και το κάνεις σαν αυτόν που πάει σε ένα μπαρ και κάνοντας υπακοή στον μπάρμαν που από αγάπη φυσικά του δίνει τα σφηνάκια το ένα μετά το άλλο, λέει
    «πίνω για να ξεχάσω ..και ξέχασα τι ήθελα να ξεχάσω».
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ … ΞΕΧΑΣΜΑΤΟΣ !!!

Σχολιάστε