Μία είδηση που έρχεται αμέσως μετά το δικτατορικό διάγγελμα του Μητσοτάκη για να τρομοκρατήσει τους ιερείς.

Οι δεσποτάδες πρωτοστατούν και δίνουν το παράδειγμα στην κοινωνία…. το παράδειγμα της αυθαιρεσίας, της εκδικητικότητας, της παρανομίας, της σκληρότητας. Ο Ζακύνθου Διονύσιος Δ’ έθεσε σε αργία 14 ιερείς επειδή δεν θέλουν να μπολιαστούν! Υπενθυμίζω και τον Ηλείας Γερμανό, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που απέλυσε εργαζόμενους σε Γηροκομείο της Μητροπόλεως επειδή δεν ήθελαν να μπολιαστούν. Και βέβαια δεν είναι οι μόνοι που βασανίζουν τους ιερείς τους και όσους εργάζονται στις Μητροπόλεις τους, απλά, για να καταγράψει κανείς όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει βοηθούς και να μην κάνει άλλη δουλειά παρά να ασχολείται μαζί τους ολημερίς.

Ο λαός της Ζακύνθου έσπευσε να στηρίξει τους Ιερείς του με την κάτωθι θερμή ανακοίνωση. Αναφέρουν μάλιστα την περίπτωση ενός ιερέα 6αμελούς οικογένειας που τέθηκε σε αργία! Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους Ιερείς με τις προσευχές μας και ό,τι άλλο μπορούμε.

Η ώρα των ιερέων έφτασε. Ευχόμαστε να μην είναι λίγοι αυτοί που θα γραφτούν στην ιστορία της Εκκλησίας με χρυσά γράμματα.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

12 thoughts on “Μία είδηση που έρχεται αμέσως μετά το δικτατορικό διάγγελμα του Μητσοτάκη για να τρομοκρατήσει τους ιερείς.

  1. Είναι αυτό που έλεγε η κυρία Κυριακή, η φίλη της Αγίας Σοφίας εν Κλεισούρα.
    «Ούτε οι μάσκες, ούτε τα εμβόλια μπορούν να αναχαιτίσουν την οργή του Θεού. (…) Δεν θα υπάρχουν ιερείς. Μόνοι σας θα θάβεται τους συγγενείς σας».

  2. όταν παμε στο Ναό και μας ζητήσουν πασαπόρτι, θα τους σπάσουμε στο ξύλο. πύξ λάξ, πέτρες, ρόπαλα…ο καθένας να εφοδιαστει με ό,τι νομίζει, ώστε να τους δείξουμε τί τους αξίζει. όχι μόνο να αποχωρήσουμε αλλά και να τους φτύσουμε, να τους μουτζώσουμε, να τους ραπίσουμε και μετά να φύγουμε από την εξώπορτα του Ιερου Ναου. όχι χωρίς μάχη.

  3. Προτιμά, δηλαδή, ο οικείος μητροπολίτης να αφήσει ενορίες και χωριά χωρίς ιερείς επειδή οι τελευταίοι δεν έστερξαν να εμβολιασθούν;
    Συνιστά κάτι τέτοιο στοιχείο ποιμαντικής ευθύνης και σοβαρότητας;
    Μακάρι να έδειχνε τον ίδιο, τουλάχιστον, ζήλο και για τα φαινόμενα οικουμενιστικού συγκρητισμού και εκκοσμίκευσης που απειλούν το εκκλησιαστικό πλήρωμα…
    Γενικά πάντως, βιώνουμε ημέρες σταλινοφασισμού και συλλογικής παράνοιας…

  4. Θά πάμε κανονικά..
    Εάν δεν μας επιτρέψουν
    Θά φύγουμε ήσυχα καί ήρεμα..
    ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΔΙΩΓΜΌΣ.
    Εμείς θα κρατήσουμε τον ΧΡΙΣΤΌ καί αυτοί ας κρατήσουν τά ντουβαρια..
    Την Εκδίκηση θά την αφήσουμε σέ Αυτόν πού πρέπει..
    Θά φύγουμε ψέλνοντας τό «ΣΏΣΟΝ ΚΎΡΙΕ ΤΌΝ ΛΑΟ ΣΟΎ….
    Υπομονή αδέλφια.
    Ανθρωπινος δεν σιαζει ή κατάσταση..
    .. ΚΑΛΉ ΑΥΡΙΑΝΉ.

  5. Μια αλήθεια που όλοι την γνωρίζουν, ο Διονύσιος έχει ρόλο διακοσμητικό στην διοίκηση της Μητροπόλεως, όχι ότι αυτό τόν απαλλάσσει τών ευθυνών του…
    Εύγε στούς ιερείς, εναπόκειται και στον ευσεβή λαό νά αντιδράσει

  6. Καλημέρα αδελφοί εν Χριστω, χρόνια μας πολλά για την Μητέρα μας Παναγία….. συμφωνω»νοσηλευτη σε αναστολή»… ας αφήσουμε Ν, αναλαβη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και τότε…. δε θα ξέρουν που θα κρυφτούν…..

    • Την δειλία μας και την βολή μας την ανάγουμε σε «υπεύθυνη στάση»;
      Έτσι έκαναν οι μάρτυρες και ομολογητες;
      Όχι φίλε, πρώτα να κανουμε οτι μπορουμε ως χριστιανοί και οχι κότες που δυστυχώς έχουμε καταντήσει οι περισσότεροι , και βλεποντας τον αγωνα μας τοτε θα επέμβει κι ο Χριστός.

  7. Ευχαριστούμε το Θεό μας πάντοτε, για τους διωκόμενους ιερείς του Υψίστου, για τη χάρη του Θεού που δόθηκε σ’ εσάς με το Χριστό Ιησού, γιατί σε καθετί πλουτιστήκατε με αυτόν, σε κάθε λόγο και σε κάθε γνώση, καθώς η μαρτυρία του Χριστού βεβαιώθηκε μεταξύ σας, ώστε εσείς να μη στερείστε κανένα χάρισμα καθώς περιμένετε την αποκάλυψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτός και θα σας στερεώσει ως το τέλος ακατηγόρητους κατά την ημέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Πιστός ο Θεός, μέσω του οποίου κληθήκατε σε κοινωνία με τον Υιό του Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας.

Σχολιάστε