Δικάζεται επειδή έπραξε το ιερατικό του καθήκον.

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος καλείται την Δευτέρα να απολογηθεί επειδή το 2020, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έπραξε το ιερατικό του καθήκον και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, η οποία «για προληπτικούς λόγους δημοσίας υγείας» είχε απαγορευθεί!

Η Θεία Λειτουργία που αγιάζει τα πάντα θεωρείται πλέον ύποπτη και «αντικείμενο» παρεμβάσεων και αλλαγών για να μην μολύνει τους ανθρώπους και κινδυνεύσει η υγεία τους!!

Σωστά ακούσαμε αδελφοί. Μέχρι και ο ίδιος ο Δημιουργός, ο Τριαδικός Θεός μας, πρέπει να κάνει υπακοή στη «Βίβλο» των υγειονομικών μέτρων κατά αυτού του «φονικού κορωνοϊού»!. Ποιός θα το περίμενε ότι θα ζούσαμε εποχές που θυμίζουν τους στυγνότερους διωγμούς κατά της Εκκλησίας; Πότε άλλοτε είχε ποινικοποιηθεί η Θεία Λειτουργία;

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στον θεοφιλή αγώνα του π. Αναστασίου και όλων των κληρικών που νοιώθουν το βάρος των όρκων που πήραν. Στο πρόσωπο του κάθε διωκόμενου διώκεται η Εκκλησία.

Ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να ζήσουμε σ’ αυτήν την εποχή και Τον παρακαλούμε να μας φωτίζει και να μας ενδυναμώνει για να στηρίζουμε εαυτούς και αλλήλους στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 thoughts on “Δικάζεται επειδή έπραξε το ιερατικό του καθήκον.

  1. «…
    Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.
    …»

Σχολιάστε