«Τέλεσις ἐξοδίου ἀκολουθίας χριστιανοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ δόγματος εἰς Ὀρθόδοξον Ἱερόν Ναόν Δημοτικῶν Κοιμητηρίων» (15/7/2021).

Εικόνα από ΕΔΩ

σ.σ. Οι «εμείς είμαστε η Εκκλησία» για την ποθούμενή τους ένωση με τον καταραμένο πάπα συνεχίζουν ανενόχλητοι να διαλύουν εκ των έσω την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έβαλαν πρώτα τους «πιστούς» να λοιδωρήσουν την ιερότητα των Ναών και να αμφισβητήσουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας, για να βάλουν μετά τους αιρετικούς μέσα στους Ναούς και να αναγνωρίσουν σε εκείνους Μυστήρια. Πώς είναι δυνατόν να τελεσθεί οποιαδήποτε Ιερά Ακολουθία σε Ναό που έχει προηγουμένως τελεσθεί εξόδιος ακολουθία αιρετικών εάν δεν γίνει πρώτα εξορκισμός;

(Για να διαβάσετε το κείμενο σε μορφή PDF, επιλέξτε εδώ)
Αριθμ. Πρωτ. 2158
Αριθμ.Διεκπ. 1370
Αθηνησι τη‚ 15ῃ Ἰουλίου 2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρός
τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί
τάς Ἱεράς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἐκ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως, ληφθείσης ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 13ης μηνός Ἰουλίου 2021, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, διεξελθοῦσα τό ὑπ’ ἀριθ. πρωτ. 240/ΓΓ2/21.5.2021 ἔγγραφον τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας καί Θρησκευμάτων, δι’ οὗ διεβιβάσθη ἡ ὑπ’ ἀριθ. πρωτ. 1840/ 14.5.2021 ἐπιστολή τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Καθολικῶν Ἀθηνῶν κ. Σεβαστιανοῦ, περί τῆς τελέσεως ἐξοδίου ἀκολουθίας Ρωμαιοκαθολικῶν εἰς ὀρθοδόξους Ναούς Δημοτικῶν Κοιμητηρίων, λαβοῦσα δ’ ὑπ’ ὄψιν τήν ὑπ’ ἀριθ. Ν.Κ. 474/23.6.2021 Γνωμοδότησιν τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Δογματικῶν καί Νομοκανονικῶν Ζητημάτων, ἀπεφάσισεν ὅπως ἐνημερώσῃ ὑμᾶς ὅτι, ἐφ’ ὅσον δέν ὑπάρχει Ναός Ρωμαιοκαθολικοῦ δόγματος εἰς τά ὅρια τῆς ὑμετέρας Ἐπαρχίας, ἐπιτρέπεται ἡ τέλεσις ἐξοδίου ἀκολουθίας Ρωμαιοκαθολικῶν εἰς Ὀρθόδοξον Ἱερόν Ναόν τῶν Δημοτικῶν ἤ ἑτέρων Κοιμητηρίων, ἀποκλειομένης τῆς χρήσεως τοῦ Ἱεροῦ Βήματος καί παρακαλεῖ διά τά καθ’ ὑμᾶς.

Ἐντολῇ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ὁ Ὠρεῶν Φιλόθεος
Κοινοποίησις:
Συνοδικήν Ἐπιτροπήν
Δογματικῶν καί Νομοκανονικῶν Ζητημάτων
Παρ’ ἡμῖν

Εκκλησία της Ελλάδος

7 thoughts on “«Τέλεσις ἐξοδίου ἀκολουθίας χριστιανοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ δόγματος εἰς Ὀρθόδοξον Ἱερόν Ναόν Δημοτικῶν Κοιμητηρίων» (15/7/2021).

  1. Ο Αγ Ιωάννης της Κλίμακας (πρώτος λόγος Περί Αποταγής, στ. 7 ) ορίζει το χριστιανό ως εξής : «ειναι η απομίμησις του Χριστού, όσο είναι δυνατόν στον ανθρωπο, και στα λόγια και στα έργα και στη σκέψι. Πιστεύει δε ορθά και αλάνθαστα στην Αγία Τριάδα». Επειδή οι Παπικοί δεν πιστεύουν ορθό και αλάνθαστα την Αγία Τριάδα, δεν είναι χριστιανοί. Η φράση του Επισκόπου Ωρεών περι «χριστιανού ρωμαιοκαθολικού δόγματος» στον τίτλο της επιστολής του είναι, συνεπώς, παντελώς εσφαλμένη. Οι Παπικοί (κι όχι Ρωμαιοκαθολικοί, γιατί Μία είναι η Καθολική Εκκλησία του Χριστού) πιστεύουν σε ένα παραμορφωμένο και αλλοιωμένο Χριστό που εκπορεύεται και από Αυτόν το Αγιον Πνεύμα παρά την αντίθετη, σαφή ρήση του Ευαγγελίου, συνεπώς, σε ένα αλλοιωμένο είδωλο ενός κατ’ όνομα Χριστού, σε έναν αντι-Χριστού δηλ. σε έναν αντίχριστο. Αφήνουμε αντίχριστους να κάνουν τις τελετές τους μέσα σε αγιασμένους, ευλογημένους, μυρωμένους με τη Χάρι του Αληθινού Θεού χριστιανικούς ναούς. Πόσο ακόμα θα ξεπέσουμε; υπάρχει τελειωμός ; μέχρι τώρα οι Παπικοί που τελούσαν τις κηδείες τους για να το αλλάξουμε τώρα ; Κια μετά ζητάμε με θράσος και αυθάδεια με προσευχές σαν κακομαθημένα παιδιά να μας απαλλάξει ο Θεός από τις επιδημίες και τα δεινά και να ξαναβρούμε σύντομα την «κανονικότητά μας» δηλ. να συνεχίσουμε τις αμαρτίες μας και την προσβολή Θεού, αντί να κοιτάξουμε την κατάντια μας και να μετανοήσουμε (να αλλάξουμε ριζικά ζωή).

  2. Απλώς τραγικοί και μοιραίοι. Γιατί δεν πηγαίνουν απευθείας στο Βατικανό νά γίνουν καρδινάλιοι ?

  3. εν Λαοδικεια Συνοδος
    Κανὼν ΣΤ´
    Περὶ τοῦ μὴ συγχωρεῖν τοῖς αἱρετικοῖς εἰσιέναι εἰς τὸν οἶκον τοῦ Θεοῦ, ἐπιμένοντας τῇ αἱρέσει.

    (καλα δεν ειναι και εν κολυμπαρι συνοδος, αλλα κατι κανει και αυτη)

  4. Αυτά που βλέπαμε κάποτε στην Γερμανία αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους πλέον στην Ελλάδα απροκάλυπτα και με συνοδική απόφαση…. από δω και πέρα έχουν σειρά ακόμη πιο χειρότερα…

  5. Είναι η πρακτική εφαρμογή της αίρεσης την οποία αποφεύγουν να κηρύξουν για να μην παραβιάσουν τον 15ο κανόνα του μεγάλου Φωτίου.
    Ξέρει ο γεροδιάολος
    Τα λέγαμε αυτά πριν καιρό, θα κάνουν τα της αίρεσης χωρίς πολλά πολλά λόγια

Σχολιάστε