π. Πέτρος Χιρς – Η θρησκευτική στάση που θα φέρει τον Αντίχριστο. (βίντεο)

Το κάτωθι μικρό αλλά πολύ σημαντικό μεταφρασμένο και απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα προέρχεται από μία σειρά Μαθημάτων που έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς με τίτλο: «Ορθόδοξη Εκκλησιολογία – Μάθημα 10 : Η Εκκλησία πριν την Θρησκεία του Αντιχρίστου».
Οι σκηνές στο βίντεο που θα δείτε προέρχονται από την συγκέντρωση παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών στη Ρώμη στις 20 Οκτωβρίου του 2020, την οποία χρηματοδότησε το Βατικανό. Η Διεθνής Συνάντηση Προσευχής για την Ειρήνη: «Κανείς δεν σώζεται μόνος του. Ειρήνη και Αδελφοσύνη»!

Ομιλεί ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς

«Αυτή είναι η θρησκευτική στάση που θα στηρίξει τον ερχομό του Αντιχρίστου. Ο συμβολισμός είναι πολύ ενδεικτικός.

Κάθε αντιπρόσωπος ανάβει ένα κερί. Όλοι έχουν «το φως». «Το φως» είναι ένα, συνεπώς όλες οι θρησκείες είναι ένα.

Το φως δεν το δίνουν οι Χριστιανοί στους άλλους ή οι άλλοι στους Χριστιανούς.
[σ.σ. Στους «άλλους» – στους αλλόδοξους και στους αλλόθρησκους προφανώς. Βλέπουμε όμως κάποια τρίτα πρόσωπα να μοιράζουν το φως στους θρησκευτικούς ηγέτες. Ποιά είναι αυτά; Σιωνισμός;]

Ο καθένας φέρνει το φως σε έναν «κοινό τόπο». Ενώνουν μαζί το φως. Μαζί φωτίζουν με αυτό το φως τον κόσμο.

Είναι ενωμένοι. Μέσα σε αυτό το φως όλες οι θρησκείες είναι ενωμένες.
[σ.σ. Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί τον πατρ. Βαρθολομαίο να χειροκροτεί την Ινδή που ανάβει και αυτή το κερί με «το φως».]

Αυτό βλέπουμε να προμηνύεται και από την πρόσφατη εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου, την οποία επαίνεσε ο πατρ. Κωνσταντινουπόλεως. Ο πάπας υπέγραψε πρόσφατα κοινή δήλωση με έναν μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη στην οποία ανακήρυξαν ότι πίσω από όλες τις θρησκείες του κόσμου βρισκόταν ο Θεός!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και του Ευαγγελίου, το οποίο ορίζει ξεκάθαρα την Αλήθεια και την Οδό;

Λέει Εκείνος,

ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι’ ἐμοῦ.

και

πάντες ὅσοι ἦλθον πρὸ ἐμοῦ, κλέπται εἰσὶ καὶ λῃσταί· ἀλλ᾿ οὐκ ἤκουσαν αὐτῶν τὰ πρόβατα.

και λέει,

ὁ ἐμὲ μισῶν καὶ τὸν πατέρα μου μισεῖ.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται και είναι μακρύς με τέτοιες καταφατικές προτάσεις όσον αφορά την αποκλειστικότητα της Αποκάλυψης του Θεού και την Οδό τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΤΕΛΕΤΗ

Η τελετή υπονομεύει σιωπηρά την μοναδικότητα της Αποκάλυψης του Ιησού Χριστού.

Και ο συμβολισμός δεν είναι καθόλου δευτερεύων. … εκφράζει μία σκέψη, ένα όραμα, μία νοοτροπία. Και αυτήν την μοναδικότητα θα αρνηθεί ο Αντίχριστος. Αυτή είναι η θρησκευτική στάση που θα στηρίξει τον ερχομό του Αντιχρίστου.»

-https://www.youtube.com/watch?v=ul1OmFub9jY&t=11s
The Orthodox Ethos


Μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 thoughts on “π. Πέτρος Χιρς – Η θρησκευτική στάση που θα φέρει τον Αντίχριστο. (βίντεο)

  1. Είναι συμβολισμός ότι αλήθεια δεν είναι μια,όπως και η οδος, και η δυνατότητα σωτηρίας , πήγε να αφαιρέσει αυτά από το πρόσωπό του Χριστού, να τα «κάνει πληθυντικό» και να τα αποδώσει σε πολλούς Θεους και τις ψεύτικες δοξασίες για αυτούς.
    Έτρεξε να δηλώσει την μη αποκλειστικότητα κανενός και ιδίως του άμεσα βλάσφημούμενου ενός αληθινού Θεού των ορθοδόξων,που Αυτός είπε ότι είναι η μοναδική αλήθεια, οδός και ζωή.Αυτά πήγε να δηλώσει ο παναιρετικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και να δείξει τον Κύριο του ανακόλουθο των λόγων Του,περί μόνης αλήθειας και μόνης οδού προς την μία αληθινή ζωή.

  2. Κύριε ελέησον! Αυτό μοιάζει με σατανιστική τελετή. Κομπλέ και με τις μάσκες.

    Αφού παρακολουθείτε τα αγγλικά, σας στέλνω το παρακάτω, ίσως σας ενδιαφέρει & έχει μια κάποια σχέση με την ανάρτησή σας.

    Είναι μερικών χρόνων ντοκιμανταίρ του BBC με θέμα το λιβάνι. Έχει ιστορικό και γενικότερο ενδιαφέρον, αλλά δε σας το στέλνω γι’ αυτό!

    Αν δείτε κάπου μεταξύ 29:00 – 36:00 λεπτών, η δημοσιογράφος συναντά έναν ραββίνο, απ’ αυτούς που είναι έτοιμοι μόλις επιτραπεί πολιτικώς και διπλωματικώς να ξαναχτίσουν το ναό του Σολομώντος. Ότι ο «θεός» που θα λατρεύεται εκεί δε θα είναι ο Θεός του Μωυσή και του Αβραάμ, αυτό είναι δεδομένο, αλλά αν δείτε γύρω στο 35:30 ο ραββίνος λέει κάτι που τον προδίδει και για τους πιο αφελείς ή καλοπροαίρετους. Ο ναός, λέει, που θα χτίσουν, θα είναι για όλους, και για τους μουσουλμάνους και για τους χριστιανούς (!), να πηγαίνουν να λατρεύουν το «θεό». Αυτό, όμως, είναι τελείως αντίθετο με τη λατρεία της Παλαιάς Διαθήκης. Δεν επιτρεπόταν να πλησιάσουν αμύητοι στο Ναό του Αληθινού Θεού τότε. Αυτό και από μόνο του, και τίποτα άλλο να μην βλέπαμε και να μην ξέραμε, δείχνει κάποια πράγματα για το πού τα πάνε τα πράματα.

  3. Στα δικά μου μάτια ο συμβολισμός είναι άλλος:
    Ζητάνε από τον Θεό να τους φονεύσει, όπως έκανε και με τους «προφήτες» του βάαλ στην Π.Δ., και ανάβουν το «πολύφωτο» σαν συμβολισμό του ότι σύντομα θα καίγονται δίπλα-δίπλα, όλοι μαζί στην κόλαση, και δίπλα στον αρχηγό της πίστεώς τους (που κατέχει συμβολικά και την μοναδική θέση στο πάνω-πανω μέρους του «πολύφωτου»).
    Έτσι όπως πάνε, μπορούν να είναι και βέβαιοι για όλα αυτά.

  4. Ουκ εκάθισα μετά συνεδρίου ματαιότητος και μετά παρανομούντων ου μη εισέλθω· εμίσησα εκκλησίαν πονηρευομένων και μετά ασεβών ου μη καθίσω.
    Ψαλμ.25

Σχολιάστε