Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!

«Η Εκκλησία της Ελλάδας εκφράζει παράπονο στην Κυπριακή Εκκλησία…»

«Παράπονο για ποιμαντική εισπήδηση στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο εκφράζει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Το παράπονο διατυπώνεται με επιστολή που εστάλη στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την οποία υπογράφει ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που μελέτησε το ζήτημα.…»

[Πηγή Βίντεο στο youtube]

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες» τους, μας είπαν, η ΔΙΣ έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την υπογραφή του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας «που μελέτησε το ζήτημα»!

Η επιστολή αυτή δεν είναι δημοσιευμένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κατηγορία «Επιστολές της Ιεράς Συνόδου». Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν ανέφερε τίποτε επί του θέματος στο Δελτίο Τύπου της τελευταίας συνεδρίας της.

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτηματικά ως προς ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ αυτής της επιστολής.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος που υπογράφει την επιστολή «μελέτησε το ζήτημα.…» Μελέτησε και υπέγραψε, μας λένε. Τί πάει να πει «μελέτησε το ζήτημα»; Μόνος του το μελέτησε;

Τα αναπάντητα ερωτήματα ενισχύουν το σενάριο που λέει ότι η επιστολή αυτή προέκυψε από μεμονωμένους ρασοφόρους, οι οποίοι ενήργησαν αυτόκλητα, ενδεχομένως μετά και από υποδείξεις / πιέσεις του πολιτικού παράγοντα που έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα «εμβολιασμού».

Βλέπουμε πρωτοφανή πράγματα να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας έχει διαλυθεί. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πια. Η εντολέας της ΔΙΣ, η Ιερά Σύνοδος, δεν συνέρχεται και η ΔΙΣ έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο μιας κλίκας ρασοφόρων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση. Είδαμε το εξοργιστικό που ανέφερε η ΔΙΣ σε Δελτίο Τύπου, ότι θα σχηματίσει φακέλους εναντίον δύο παραδοσιακών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πιο πιθανό είναι ότι το κάνουν για εκφοβισμό. Ποιά άλλη απόδειξη όμως χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ΔΙΣ τελεί υπό κατάληψη; Και σα να μην μας έφτανε όλο αυτό βγαίνουν και διάφοροι Μητροπολίτες με αυτοκρατορικό αέρα και μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή στις Συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας, εννοώντας αυτό το πράγμα! Να κάνουμε δηλαδή υπακοή σε αυτούς που έχουν καταλάβει την ΔΙΣ και με μαϊμού συνεδριάσεις την χρησιμοποιούν σα βιτρίνα για να κουνάνε τη βεντάλια στον Καίσαρα.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι τον προηγούμενο μήνα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, φωτογραφίζοντας τον Μητροπολίτη Μόρφου όπως και άλλους, είχε πει σε κήρυγμά του πόσο εμπιστεύεται το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας και ότι η κρίση που διανύουμε ανέδειξε μία παθογένεια, όπως την ονόμασε, στην Εκκλησία, το ότι κάποιοι συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, Μητροπολίτη, Πνευματικό και δεν υπακούν στην «Εκκλησία ως σύνολο»!

Δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε όταν έχουμε κρίσεις, και λέμε, α αυτό το οποίο είπε η σύνοδος δεν είναι σωστό, το δικό μου ήταν σωστό. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική απόφαση της Συνόδου.

Έτσι λέγω ότι αυτή η πανδημία ανέδειξε μερικές παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Που συγκεντρώνονται μερικοί γύρω από έναν γέροντα, γύρω από έναν πνευματικό, γύρω από έναν μητροπολίτη, αλλά δεν είναι ούτε ο ένας μητροπολίτης, ούτε ο ένας γέροντας, ούτε ο ένας πνευματικός. Είναι η Εκκλησία ως σύνολο, και όσοι υπακούν στην Εκκλησία ποτέ δεν πάνε χαμένοι. Πάντα θα έχουν ωφέλεια στη ζωή τους.

Τώρα τί ακριβώς εννοούσε με εκείνο το «Εκκλησία ως σύνολο» μόνο εκείνος το ξέρει. Στην Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα ο Σεβασμιώτατος ότι δεν κοιτάμε αριθμούς, πλειοψηφίες και σύνολα αλλά την Καθολική Αλήθεια που ενίοτε έχει εκφρασθεί και από έναν μόνο άνθρωπο όταν όλοι οι άλλοι είχαν πέσει στην αίρεση.

Πάντως φωτογράφισε τον Μητροπολίτη Μόρφου (μαζί με άλλους) ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά του που το ποίμνιο συγκεντρώνεται γύρω του και δεν εμπιστεύεται τις μυστικές συμφωνίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς.

Όσο για αυτό το Συνοδικό σύστημα που εμπιστεύεται, δηλαδή που εμπιστεύεται την φίμωση της Ιεράς Συνόδου και την χειραγώγηση της ΔΙΣ για να επικυρώνει κάθε φορά τις συναλλαγές του Αρχιεπισκόπου με το πολιτικό κατεστημένο, δυστυχώς δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Ας θυμηθούμε την αρθρογραφία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου πριν συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για το Ουκρανικό. Τόσο πολύ εμπιστευόταν την απόφασή της! Αλλά και μετά την έκτακτη ΙΣΙ για το Ουκρανικό ας θυμηθούμε πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χωρίς να ψηφίσει!!

Όλη αυτή η ιστορία που εφηύραν για δήθεν «ποιμαντική εισπήδηση»! ήταν ένας πολιτικά ορθός τρόπος για να πουν… Πανιερώτατε κάνε στην άκρη… μας χαλάς τη σούπα!

Αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας όντως αναδεικνύουν μία τεραστίων διαστάσεων παθογένεια: το πόσο βαθιά διέφθειρε τον κλήρο η πολιτεία.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

3 thoughts on “Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!

 1. Τα ερωτήματα νομίζω είναι ρητορικά… Το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων και τη θέση του έχει πάρει η Καισαροπαπαπική Μασονοκρατία…

  Εγώ άλλα θέλω να ρωτήσω… Και συγκεκριμένα τα εξής καυτά ερωτήματα:

  (α) Ο Ναυπάκτου, πήρε άδεια από τον Πάϊατ πριν κάνει το “κήρυγμα” που έκανε? Γιατί αν δεν πήρε τότε κακό του κεφαλιού του… Όχι τίποτε άλλο… Θα πάει χαράμι η “τιμητική” (όσο και αναγκαστική λόγω ανάρρωσης και άρα φυσικής ανοσίας που προκύπτει) πάσα (στην κούρσα της διαδοχής) που του έκανε ο αρχιεπίσκοπος να κάνει πρώτος αυτός το μπόλι από όλους τους άλλους δελφίνους και να καρπωθεί τα όποια αποτελέσματα από μια τέτοια πρωτιά…

  (β) Θα σταλούν αντίστοιχες επιστολές στον “οικουμενικό” και στην αρχιεπισκοπή Αμερικής (στον Ελπιδοκτόνο) που θα κρούουν τον κώδωνα για σκανδαλισμό του ποιμνίου και για την επιρροή που ασκούν στο “πνευματικό έργο” της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι αλλαγές στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Μεταλήψεως ώστε να γίνεται με ατομικά κουταλάκια, ή οι συμμετοχές σε κοινές “λατρευτικές εκδηλώσεις” με αιρετικούς και λοατκικούς?

  Υπενθυμίζω ότι οι πρακτικές αυτές προκάλεσαν προβλήματα στη… “διαποίμανση” του ποιμνίου με σαφή δείγματα παρέμβασης στο πνευματικό έργο της τοπικής Εκκλησίας εντός των ορίων της Μητρόπολης Ιωαννίνων όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (https://www.skai.gr/news/greece/ioanninon-gia-paidagogikous-logous-i-argia-stous-iereis-gia-ti-theia-koinonia) ο τοπικός “πάπας”, τιμώρησε (εξ απαλών ονύχων πάντα -μη τρελαθούμε κιόλας) δύο κληρικούς οι οποίοι “κοινωνούσαν” το ποίμνιο με ατομικά πλαστικά κουταλάκια (μιας χρήσης sic)… Μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα που επικαλούνται τις πρακτικές Ελπιδοκτόνου και τις οδηγίες Βαρθολομαίου (https://www.akroama.gr/κύμα-σκοταδισμού-στα-ιωάννινα-πνίγε/) για να σπιλώσουν την κορυφαία σωστική πράξη της Πίστης μας… Για τα συλλείτουργα με αιρετικούς και λοιπούς συγγενείς δε θα σχολιάσω γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρερμηνευθεί ο όρος “εισπήδηση” σε σχέση με τους λοατκι και να παρεξηγηθώ)…

  • συγχωρέστε με

   εκεί που λέτε “εξ απαλών ονύχων” μάλλον εννοείτε “ακροθιγώς” διότι το “εξ απαλών ονύχων” έχει άλλη σημασία από αυτήν που θέλετε να δώσετε

 2. Ο Ναυπάκτου ξεχναει κατι.. Το πιο σημαντικό, οταν ο γέροντας ή ο μητροπολίτης ακολουθει την οδο των Αγιων Πατερων των Οικουμενικων Συνοδων τοτε ναι προσκολουμαστε σε αυτον.. Οι μητροπολιτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ποιους υπακουουν? Πάντως όχι στους Αγιους Πατερες. Στον Παϊατ ίσως κ παμε λεγοντας. Επίσης μιλανε στο κείμενο για εισπηδηση του Μορφου στην Εκκλησία της Ελλαδος την εισπηδηση του Οικουμενικου στο ουκρανικο ζητημα δεν την προσεξαν..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s