Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος θεωρεί προκαθήμενό του τον.. αιρεσιάρχη πάπα !! (βίντεο)

Μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης οι οικουμενιστές ζεσταίνουν τις μηχανές για την πολυπόθητη ένωσή τους με τον αιρεσιάρχη πάπα. Σήμερα ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, ανείπωτες βλασφημίες από το στόμα του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπου μετά την συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον πάπα.
Ιδού τι δήλωσε σύμφωνα με το vaticanews.

«Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση ενός υιού με τον αγαπημένο του πατέρα, μια συνάντηση ενός επισκόπου με τον προκαθήμενο και πατριάρχη του. Ο Άγιος Πατέρας έχει μεγάλη, γνήσια καρδιά. Τον ευχαρίστησα για το ενθαρρυντικό μήνυμα που μου έστειλε για την ενθρόνισή μου. Ζήτησα πάλι, και αυτήν την φορά στην Ιταλία ως επίσκοπος, την παπική ευλογία του για το έργο μου, και τον διαβεβαίωσα για τις θερμές μου προσευχές να του δώσει ο Θεός πολλά χρόνια σωματικής και πνευματικής υγείας για το καλό της παγκόσμιας (universal) Εκκλησίας και επίσης για το καλό του κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως, για τον οποίο ο Άγιος Πατέρας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία

Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εγγύτητα, οι χειρονομίες, οι πρωτοβουλίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι γνήσιες και μακριά από οποιαδήποτε κοσμική άποψη ή απόπειρα εντυπωσιασμού. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες σκέψεις και ευαισθησίες, που γνωρίζουν ότι πρέπει να ενεργούν μαζί για το καλό της ταραγμένης ανθρωπότητας, και πρόσφατα ακόμη πιο ταραγμένης από την υγειονομική κρίση και την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και κινείται προς την γραμμή του τερματισμού. Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί στο επίπεδο των πιστών, και αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι σε θεσμικό επίπεδο

Και για κερασάκι στην τούρτα δείτε αδέλφια τι είπε στο τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα μπορούσε σήμερα να απειλήσει την πορεία προς την ενότητα.

«Ο σχετικισμός, η αδιαφορία, η αδράνεια, η απαισιοδοξία, η ιδέα μιας επιφανειακής ενότητας, μιας διοικητικής-θεσμικής ενότητας, ο σεκουλαρισμός, πιθανά γεωπολιτικά παίγνια: όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ενότητα. Η Εκκλησία δεν είναι θεσμός αυτού του κόσμου, αλλά είναι το θεανθρώπινο μυστικό σώμα του Χριστού

Ε ρε γλέντια που θα ‘χουμε σε λίγο. Ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Είθε να μας ελεήσει ο Τριαδικός Θεός ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

11 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος θεωρεί προκαθήμενό του τον.. αιρεσιάρχη πάπα !! (βίντεο)

  1. Μνημονεύει τον ορθόδοξο πατριάρχη αλλά θεωρεί πατριάρχη του αρχηγό άλλης χριστιανικής ομολογίας,ο εν λόγο «επίσκοπος έχει θέμα και πνευματικό αλλά και κανονικό.
    Αναρωτιέμαι αν ο βαρθομαίος ο οποίος δεν έχει πρόβλημα – που μάλλον δεν έχει, αφού τον αφήνει να λέει αυτά- να μνημονεύει ο Ιταλίας αύριο μεθαύριο τον πάπα, μήπως να μην είχε πρόβλημα και με εμάς και να σταματουσαμε εδώ στις «νέες χώρες» να τον μνημονεύουμε.

  2. Α εντάξει, αυτοί την παγκόσμια εκκλησία τους κι εμείς να πάμε να βρούμε κανένα βουνό μπας και βρουμε την ησυχία μας και καμμιά εκκλησία του Χριστού να πηγαίνουμε, γιατί στις δικές τους δεν το βλέπω. τώρα δηλαδή και που η ενότητα βρίσκεται στην γραμμή τερματισμού μην τους το χαλάσουμε κιόλας με τις παραφωνίες μας.

  3. Έχουν πετάξει πλέον απο πάνω τους κάθε πρόσχημα και είναι ειλικρινέστατοι και απολύτως αποκαλυπτικοί ! Πόσο πιό ξεκάθαροι νά γίνουν ?

    Κάποιοες λέξεις έχουν μιά ιδιαίτερη σημειολογία :

    » παγκόσμια » εκκλησία !

    Μέχρι τώρα την λέγαμε » οικουμενική » ! Εκτός και άν κάτι άλλο θέλει νά πεί ο δείνα ! ( Να τον πείς δεσπότη ? )

    » ο κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως » !

    Αυτό το » καλής θελήσεως » ολιγον πονηρόν φαίνεται ! Ίσως απλά νά διεφθάρη και ενοχοποιήθηκε η έκφραση , όπως τόσες άλλες !

    Μας πληροφορεί οτι ο δρόμος πρός τον στόχο της » ενώσεως » βρίσκεται στο τέλος του ! Αμμάν και πότε νά γίνετε καρδινάλιοι !

    » η ενότητα έχει επιτευχθεί στο επίπεδο των πιστών » δηλαδή στο επίπεδο του λαικού οικουμενισμού . Καταλαβαίνουμε λοιπόν οτι απέδωσε τους καρπούς του το πνεύμα του εφησυχασμού και της υποταγής , που κυριάρχησε και κατέστειλε κάθε θόρυβο , αντίδραση , πολεμική στις τάξεις της εκκλησίας και των εκκλησιαστικών μορφωμάτων . Τώρα μας μοιράζουν τα εύσημα , για το πόσο καλά παιδιά είμασταν !

  4. Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και κινείται προς την γραμμή του τερματισμού.

    Ναι, το εύχομαι ολόκαρδα, το ταξίδι των «καθολικών» και των «ορθοδόξων» προς τον άλλο κόσμο και την κόλαση, υπό την καθοδήγηση ακαθάρτων πνευμάτων, να φτάνει στο τέλος του. Εις το μη-επανιδείν και να μη μας γράφετε! Εκεί θέλετε να πάτε και πίσω δεν κοιτάτε. Πηγαίνετε μόνοι σας μπας και γλυτώσουμε εμείς…

    Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί στο επίπεδο των πιστών, και αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι σε θεσμικό επίπεδο.

    Φυσικά… πως να μην έχει επιτευχθεί όταν τα μοναστήρια και οι απλοί παπάδες δεν βγάζουν κιχ;;; Όταν περιμένουν απαθέστατα βοήθεια μόνο από τον Θεό, όταν χαϊδεύουν τα αυτιά των αιρετικών, όταν κατηγορούν αναιδέστατα και δαιμονικά όσους αντιδρούν με όποιο μέσο έχουν, όταν οι ιερείς έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και η επαφή και η σχέση που έχουν με το ποίμνιο είναι επιφανειακή και μετέωρη;

    Δεν είναι καθόλου παράξενο το άρθρο σαν είδηση.
    Έχουμε πλήρη κοινωνία και κοινό ποτήριο με αιρετικούς και σχισματικούς.
    Απλά μας το φανερώνουν μαλακά-μαλακά και λίγο-λίγο, όπως και την Χούντα ως το νέο μας πολίτευμα.
    Να πως συμπεριφέρονται οι Έλληνες, και στην Χούντα, και στην αίρεση:

    Και μερικά άλλα ανάλογα:


    https://static.ffx.io/images/$width_1024/t_resize_width/q_86%2Cf_auto/0808a01661077b214549123734d7c5cc834ad3f0

  5. Να πετάξει τα ράσα και να πάει για καρδινάλιος ταιριάζει πιο πολύ θλιβομαι επαληθεύεται η προφητεία του Αγίου Κοσμάγια τους επισκόπους και ιερείς ( βέβαια υπάρχουν και οι λίγες εξαιρέσεις με τη βοήθεια του Θεού) δε μου αρέσει να κρίνω αμαρτωλός είμαι και εγώ αλλά σε θέμα πίστεως πρέπει και μη περιμένει κανείς τίποτα από τη σύνοδο του οικουμενικου πατριάρχη αφού αυτοί τον ψήφισαν είναι δυνατόν να τον καταδικάσουν αυτά προωθούν εξαλλου ο Πανάγαθος θεός να μας ελεεί τίποτα άλλο αδερφια

  6. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΩΘΗΚΕ,Ο ΛΑΟΣ ΠΛΑΝΗΘΗΚΕ..
    ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ,ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΜΕ,
    ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ !!!

  7. Μητροπολίτα Ιταλίας,σε αυτή τη χώρα και συγκεκριμένα στις πόλεις Φεράρα-Φλωρεντία ο δικός μας πατέρας Άγιος Μάρκος, ανέτρεψε πανηγυρικά τις προσπάθειες, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα, προκατόχου του δικού σου πατέρα και πατριάρχη να υποτάξει την αλήθεια στην αίρεση.

  8. Διαπράχθηκε από τον δυνάμει καθαιρετέο επίσκοπο ανήκουστη προδοσία της Πίστεως και δεν κουνιέται φύλλο.
    Ονόμασε τον αιρετικό πάπα «προκαθήμενο και πατριάρχη του» και δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί σεισμός και καταιγισμός αντιδράσεων και απο δοκιμασιών.
    Να το καταπιούμε λοιπόν και αυτό;
    Δεν καταλαβαίνουμε ότι με τη συνεχή αδιαφορία μας σωρεύεται η οργή του Θεού επί των κεφαλών μας;

    • Αναμενόμενα είναι όλα.

      1) Οι περισσότεροι χριστιανοί είναι χριστιανοί μόνο στα χαρτιά και στα έθιμα. Δεν είναι ούτε καν κατηχημένοι.

      2) Οι ελάχιστοι κατηχημένοι, μετά από όσα έχουν δει από τους ρασοφορεμένους ελληνόφωνους (ΠΣε, κολυμπάρια, ουκρανικά, συμπροσευχές με αιρετικούς, συλλείτουργα με αιρετικούς, προσευχές στον αλάχ μέσα σε μουσουλμανικά νεκροταφεία (!), πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία με αναγνωρισμένους αιρετικούς και σχισματικούς και ναζί, στήριξη σκοπιανών σε εθνικά θέματα, στήριξη παραμονής μας στο ΔΝΤ, στήριξη της Χούντας και του εμβολιασμού, στήριξη εμετικών εβδομάδων, συγγραφή και στήριξη οικουμενιστικών σχολικών βιβλίων, στήριξη ανώμαλων σχολικών βιβλίων, πρόκληση σχίσματος για δεύτερη φορά μετά το ημερολογιακό, διωγμός εναντίων θεοσεβούμενων ιερέων, σκάνδαλα άλλης φύσεως, και πολλά άλλα… Τα είδαμε ΟΛΑ με λίγα λόγια…), χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

      2α) Σε αυτούς που ακούνε αιρετικούς, πλανεμένους και ασυνείδητους πνευματικούς τους πατέρες που τους λένε: για υπακοές χωρίς όρια και προϋποθέσεις σε αιρετικούς ρασοφόρους, για εμπιστοσύνες σε έναν «θεό» που υπόσχεται να καλύπτει όλες τις δικές μας αδιαφορίες, ατέλειες και απάθειες, πάντα και χωρίς προϋποθέσεις, για παραμύθια περί πολέμων που θα διορθώσουν τα πάντα μαγικά και αυτόματα (έχουμε ξεχάσει φαίνεται τι είναι πόλεμος και τι προκαλεί και χρειάζεται να το ξαναθυμηθούμε…). Αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρόκειται να κάνει ποτέ τίποτα, ό,τι και να γίνει. Θα περιμένει πολέμους, αυτόματες εκπληρώσεις προφητειών, μαγικές λύσεις εξ’ ουρανού, θεϊκές παρεμβάσεις που δεν ταιριάζουν στην πνευματική μας κατάσταση, θεϊκές λιακάδες μετά την καταιγίδα, μαρμαρωμένους βασιλιάδες, πράσινα άλογα, κ.α. Ακόμα και αν δεν είναι άξιοι για όλα τα παραπάνω. Και δεν φτάνει αυτό, συνήθως φαίνεται να επιτίθενται και σε αυτούς που κάνουν κάτι ουσιαστικό.

      2β) Σε αυτούς που πράττουν σύμφωνα με όσα λέει η Παράδοση της Εκκλησίας μας και η Εκκλησία μας. Είτε με κάποια μικρή οικονομία, είτε με ακρίβεια, είτε όπως τους κατέβει στο κεφάλι από τα λίγα που ξέρουν. Αυτοί, ότι ήταν να κάνουν το έκαναν ήδη και θα συνεχίζουν να το κάνουν, στον ίδιο βαθμό ή και περισσότερο. Και είναι υπό διωγμό και η μειοψηφία έναντι της προηγούμενης υποομάδας.

      2γ) Σε αυτούς τους υπερβολικά λίγους που είναι ιερείς ή κάτι παρόμοιο και είναι μεταξύ (2α) και (2β), αλλά δεν τολμούν να διαλέξουν μεριά, γιατί φοβούνται μη χάσουν τον μισθό τους ή το ρεζίλι που θα γίνουν.

      Επομένως, όλοι είναι κατασταλαγμένοι στον τόπο τους, εκτός ίσως από τους τελευταίους που είναι αμελητέα ποσότητα (αν και μπορούν να παρασύρουν και άλλους μαζί τους που έχουν μικρή επίγνωση του που πατάνε και που βρίσκονται)!
      Πραγματικά, όλοι πήγαν εκεί που ταίριαζαν!
      Χώρισε η ήρα από το στάρι!
      Λυπάμαι μόνο που η ομάδα (2β) είναι λίγο διχασμένη.

      Άρα, τι αντίδραση περιμένετε;
      Η αντίδραση υπάρχει στην Εκκλησία.
      Απλά, αποδεικνύεται πως η ζωντανή Εκκλησία δεν ήταν εκεί που νομίζαμε τόσα χρόνια.
      Δεν είναι εκεί που διαφημίζεται, ούτε στις λαοθάλασσες που συγκέντρωνε ο μακαριστός Χριστόδουλος, αλλά είναι περιορισμένη σε λίγους χώρους. Σε όλα τα άλλα μέρη κυριαρχεί νέκρα, πλάνη και σκότος.

      Η οργή του Θεού δεν νομίζω πως ακόμα συσσωρεύεται.
      Νομίζω πως άρχισε να ξεχύνεται πάνω σε όλο τον πλανήτη και κυρίως πάνω σε εμάς τους Έλληνες.
      Και φαίνεται να έχουμε χάσει εντελώς την λογική μας, δικαιώνοντας και το αρχαίο ρητό «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

      • Εξαιρετικό, αδελφέ Μήτσο, εύγε ! Μην σε ανησυχεί η διάσπαση του 2(β), μόνον προσωρινή είναι. Το επιτρέπει ο Θεός για να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το λείμμα της ζώσης και αληθινής Εκκλησίας Του και αυτό το λείμμα, όπως βλέπεις, συνεχώς διευρύνεται. Ανθρώπινα δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευαισθησίες και ο Θεός «μιλάει» στον καθένα μας με τις δικές του ευαισθησίες. Θυμήσου πόσοι λίγοι αντέδρασαν ακριβώς μετά το Κολυμπάρι αφήνοντας τους αδιάφορους και πόσοι περισσότεροι αντιδρούν σήμερα μετά και τα άλλα γεγονότα που συνέβησαν και εξακολουθούν (και θα εξακολουθήσουν) να συμβαίνουν. Ο διαχωρισμός του ποιμνίου είναι έργο του Θεού και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Τρανή απόδειξη ότι είναι μπροστά μας και αναμεταξύ μας, ένας «ζων Θεός» που ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας να «δείξει το πρόσωπό Του». Αυτό έιναι το πρόσωπό Του. Η εκκαθάριση (απαλλαγή) της Εκκλησίας Του από τα νόθα στοιχεία της, από τα κλήματα που δεν παράγουν καρπό όπως η «ξεραμένη συκή». Καλότυχος (μακάριος) αυτός που θα βρεθεί στη σωστή πλευρά του «διαχωρισμού».

Σχολιάστε