Δράμα η κατάσταση. Ο Δράμας θα παραδώσει στον Πιλάτο δικούς του ιερείς επειδή τέλεσαν την τελετή της Αναστάσεως σύμφωνα με την Παράδοση.

Εξερχόμενος ο μητροπολίτης Δράμας από το εμβολιαστικό κέντρο, δήλωσε πώς θα προσφύγει δικαστικά στον εισαγγελέα εναντίον 4 ιερέων που τέλεσαν την Ανάσταση του Κυρίου στις 12. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, πλην τού γεγονότος, πώς τώρα ο Αναστάς Κύριος θα αναλάβει αυτή την υπόθεση καί θά αποδώσει την δίκαια κρίση!!!! [Ι, Πανταζής]

Δράμας Παύλος: «Να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα»

Εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό, σήμερα (5/5) το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος μίλησε σε τοπικά Μ.Μ.Ε. εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Δράμας έκανε λόγο για ανταρσία 4-5 ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε ιερέα, ο οποίος κάλεσε όσους πιστούς φοράνε μάσκα να μην πλησιάσουν τον Επιτάφιο. Για όλα αυτά τα παραπτώματα, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ανέφερε ότι θα επισκεφτεί την Εισαγγελία Δράμας και δώσει τη μαρτυρία του.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αρχικά ευχήθηκε «υγεία και κάθε καλό σε όλους τους Δραμινούς και σε όλο τον κόσμο» και στη συνέχεια επεσήμανε:

«Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω τη λήψη του εμβολίου μου. Όμως θεώρησα ως Ποιμενάρχης αυτής της μαρτυρικής επαρχίας ότι έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας πανδημίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας.

Και διότι είχα μια στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 Ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά. Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα.

Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.

Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου.

Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.

Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιώ τη σημερινή μου προσέλευση στο Νοσοκομείο Δράμας για να λάβω το εμβόλιο».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δράμας εξέφρασε τις ευχές του προς τη Διοίκηση, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου, καθώς και σε όλους όσοι «δίνουν τον αγώνα για την πανδημία όλο αυτό το διάστημα και μας περιμένουν με πολύ χαμόγελο και αγάπη να μας εξυπηρετήσουν». «Ο Θεός να τους έχει καλά και να τους δίδει δύναμη», πρόσθεσε.

Ρομφαία

24 thoughts on “Δράμα η κατάσταση. Ο Δράμας θα παραδώσει στον Πιλάτο δικούς του ιερείς επειδή τέλεσαν την τελετή της Αναστάσεως σύμφωνα με την Παράδοση.

  1. «Πάσα Γραφή και θείος Νόμος και διδασκαλία θεόπνευστος, ψόφος κενός ρήματα πράξεως έρημα παρ’ ημίν ελογίσθησαν. Ονόματι μόνον και λόγοις το σεπτόν Ευαγγέλιον και τον αληθή Χριστιανισμόν οι τάλανες περιφέρομεν. Αι χείρες ημών προς πάσαν αρπαγήν και πλεονεξίαν γεγόνασι επιτήδειοι. Οι πόδες οξείς και ανομώτατοι και προς πασαν αδικίαν και κακεντρέχειαν έτοιμοι, της μερίδος των αδελφών επιβαίνει και καταπατείν….» από την Ευχή προς τον εν Τριαδι Θεό για την απαλλαγή μας από τη λοιμική νόσο. Οι μηνύσεις (στην κοσμική μάλιστα εξουσία) , οι διώξεις , οι αδικίες, οι συκοφαντίες έιναι η «αγάπη» και η «ποιμαντική» του εν λόγω «Επισκόπου» , «Πατρός» (των κληρικών) και «Ποιμένα», ο οποίος καυχιέται μεγαλοφώνως , όπως κι οι συνάδελφοί του, ότι είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού». Ο Χριστός- μηνυτής ανθρώπων στον Πιλάτο ! Καιρός να δούμε όλοι μας την δεινή επισκοπική πραγματικότητα , κατάματα χωρίς «φτιασιδώματα» και να πάρουμε τις αποφάσεις μας με θάρρος και υπευθυνότητα , αν θέλουμε πραγματικά να σωθούμε και να μην οδηγηθούμε στο βάραθρο της απωλείας, να δούμε το Φως της τριήμερης έγερσης και Ανάστασης του Χριστού και να μην χάσουμε ούτε λεπτό τη χάρι του Θεού μας. «εστι δίκης οφθαλμος, ος τα πανθ΄ ορά».

  2. Με τέτοιο ποιμενάρχη είναι δυνατόν να μην χτυπιέται από ιούς η συγκεκριμένη περιοχή; Ο Κύριος κάτι ήξερε και ξέρει. Λύπηση μόνο προκαλεί το γεγονός ότι πλέον ακόμη και η ίδια η εκκλησία στρέφεται ενάντια στα κατοχυρωμένα από τις οικουμενικές συνοδούς δόγματα και πόσω μάλλον στους ίδιους τους ιερείς.

    • Η συναγωγή του σατανά είναι αυτή που στρέφεται ενάντια στα κατοχυρωμένα από τις οικουμενικές συνοδούς και εναντίων των ορθοδόξων κληρικών.
      Πουθενά δεν εμπλέκεται σε αυτό η Εκκλησία. Μόνο κάποιοι που δεν ανήκουν στην Εκκλησία και που σκαρφάλωσαν στα διοικητικά αξιώματα της Εκκλησίας με ανεμόσκαλα και μπήκαν από το πίσω παράθυρο, σαν τον κλέφτη και τον απατεώνα. Μάλλον και χωρίς το «σαν»…

      Περιμένω εδώ και χρόνια…
      Να δούμε τι θα χριεαστεί για να κάνουν αποτείχιση.
      Έκαναν αιρετική σύναξη που την ονόμασαν «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» (γελάμε…), έκαναν σχίσμα (το λένε και οι ίδιοι, το παραδέχονται, και δεν λένε να κάνουν πίσω), έχουν κοινό ποτήριο με σχισματικούς και αιρετικούς και μας αναγκάζουν να έχουμε και εμείς, μας άφησαν αλειτούργητους για 2 χρόνια, άφησαν τους Ουκρανούς (ολόκληρο ξένο έθνος παρακαλώ…) χωρίς ναούς και κάτω από θρησκευτικούς διωγμούς για άλλα τόσα, ξεπούλησαν ότι ιερό και όσιο σε ξένα και ντόπια πολιτικά συμφέροντα, κατήργησαν ΚΑΘΕ κανόνα της Εκκλησίας και κάθε παράδοση, αυτά που ξεστομίζουν είναι άκρως αιρετικά και ανόητα, οδηγούν το ποίμνιο σε θάνατο πνευματικό (αίρεση και σχίσμα) και σωματικό (μπόλια), οδηγούν το έθνος στον οικουμενισμό, στην αθεϊα, και στην καταστροφή, έγιναν εθνοπροδότες (βλέπε μακεδονικό, δημοψήφισμα άθεου τσίπρα, κ.α.), και πόσα άλλα που τώρα τα ξεχνώ…

      Και με όλα αυτά να γίνονται ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ, ενώ θα έπρεπε να γίνουν πράγματα που θα οδηγούσαν σε ένοπλη επανάσταση!
      Τι άλλο έμεινε να κάνουν;
      Εμένα δεν μου έρχονται ιδέες αλλά, πιστέψτε με, αύριο θα κάνουν κάτι πολύ χειρότερο, γιατί για αυτό υπα΄ρχουν αυτοί, και εμείς θα συνεχίζουμε τα ίδια.

  3. Τι να σχολιάσει κανεις !!!!
    Θλίψη και οργή
    Και κατάγομαι από την περιοχή
    Ένα μεγάλο εύγε προς τους 5 κληρικούς
    Λίαν ευφράνατε τους Ορθόδοξους

  4. Δείτε το ακόλουθο βίντεο και …. προσοχή μην σας ανέβη το αίμα στο κεφάλι.
    (Γνωστός για την μεταΠατερική Θεολογία – Οικουμενιστής).

    • Όντως, αηδιαστικό.
      Τα έγραφα σε άλλη ανάρτηση…
      Τα κάστρα, τα τσομπανόσκυλα, τα αυτοκίνητα, κτλ δεν τα έχουν για πλάκα.
      Ξέρουν υποσυνείδητα ότι κάποια μέρα θα τους πάρουμε στο κυνήγι και τα έχουν για προστασία.

      Όσοι από την νέα γενιά ενημερώνονται από ορθόδοξες ιστοσελίδες και τους υπακούσουν σε κάτι, θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Γιατί το «δεν ήξερα» δεν περνάει. Λυπάμαι μόνο μερικούς που είναι μακρυά από την Εκκλησία, αλλά είναι καλοί άνθρωποι.

      Για την παλαιά γενιά, ας τους λυπηθεί ο Θεός. Μπορεί να πληρώνουν τώρα τα λάθη του παρελθόντος. Εγώ όσο μπορούσα να πείσω ανθρώπους το έκανα. Αλλά μυαλά δεν μπορώ να αλλάξω στους άλλους. Όταν ο κόσμος εμπιστεύεται τόσο πολύ τους 300 του κυνοβουλίου, τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την Ελλάδα, τους ανθρώπους που τους κλείδωσαν στα σπίτια τους, τους ανθρώπους που τους απαγόρευσαν τον εκκλησιασμό, τους πιο Χουντικούς και από την Χούντα Παπαδόπουλου, και τους πρωτεργάτες του οικουμενισμού, δεν σώνεται η κατάσταση…
      Μάλλον θέλημα Θεού είναι αυτό που θα πάθουμε… Χωρίς αυτό δεν θα τους βγάλουμε από τις καρδιές μας…

  5. ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ
    Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

  6. Ήταν επόμενο να καλούν προς την σωτηρία του κοσμικού κυρίου τους.
    Διάλεξαν οι άνθρωποι, δεν γίνεται να δουλεύεις σε δύο κυριους

  7. Ήρθε ο καιρός πού θα χωριστούν οι ορθόδοξοι χριστιανοί μεταξύ τους, από αυτούς πού κρατούν τήν Άγιο Πατερική παράδοση, χωρίς την μνημόνευση των λατινοφρονων Πατριαρχών και Μητροπολιτών, τών εμβολιασμενων, και τών μασκοφόρων, από τούς Ιερείς πού δεν δέχονται τούς εμβολιασμενους πιστούς.
    Ήρθε ο καιρός τής αποτειχισης.

  8. Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά!!!Αν κ κάποιοι ιερωμένοι συνεχίζουν την παράδοση του Άννα κ του Καϊάφα….σε νέα version, δυστυχώς, αλί και τρις αλί!!!Ι Θεός να μας Ελεησει κ Φωτίσει!!!Όπως λέει κ ο αγαπημένος Πανιερώτατος Μόρφου Νεόφυτος:»»Οι προφητείες έγιναν ειδήσεις!!!»»…

  9. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ !! ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ἢ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Ἢ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ἢ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΤΑΙ !!

  10. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΣΟΡΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ!!!!!

  11. Ο Μητροπολίτης Δράμας στέλνει ιερείς στον εισαγγελέα για παραβίαση μέτρων την Ανάσταση
    Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα,

    Σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, οι Χριστιανοί οφείλουν να
    κρίνονται από Εκκλησιαστικά και όχι κοσμικά Δικαστήρια.
    Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τολμα τις υμων, πραγμα εχων πρὸς τὸν ετερον,
    κρίνεσθαι επὶ των αδίκων καὶ ουχὶ επὶ των αγίων;»
    178 Στην προοπτική
    αυτή, ο Καρθ. 59 (68) απαγορεύει στους Κληρικούς που κρίνονται
    πρωτόδικα σε Εκκλησιαστικό Δικαστήριο να εφεσιβάλλουν την απόφαση
    σε κοσμικό Δικαστήριο, καθώς και να προσκληθούν εκεί ως μάρτυρες ή ως εναγόμενοι179 Κατά τον 9ο Κανόνα της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου180
    και τους Καρθ. 14181 και Καρθ. 104(115)182, εφόσον κάποιος Επίσκοπος
    ή εν γένει Κληρικός αιτηθεί να παρουσιαστεί σε κοσμικό αντί για
    Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, αυτός να καθαιρείται.

    • Βεβαίως και οι χριστιανοί δεν λύνουν τις διαφορές τους στα κοσμικά δικαστήρια, είναι σαφής η εντολή του Ευαγγελίου και η διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Ο Δράμας καταπατεί το Ευαγγέλιο και την Ιερά Παράδοση αλλά δεν είναι η πρώτη του φορά. Οι Επίσκοποι μας είναι από καιρό εκτός Εκκλησίας Χριστού, τουλάχιστον λόγω Κολυμπαρίου και Ουκρανικού, και πρέπει να έλθουν σε σφοδρή, κατανυκτική μετάνοια μετά πολλών δακρύων αλλά δεν το καταλαβαίνουν εσκοτισμένοι από τον Πονηρό παρασύροντας μαζί τους και πλειάδα απλών πιστών που, δυστυχώς, «κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν, ακούνε αλλά δεν αντιλαμβάνονται». Ο Θεός να τους ελεήσει όλους ! Μαράν αθάν !

  12. Άγιε Δημητριάδος σας παρακαλώ κάντε μια προσευχή να μας φωτίσει ο Καλός Θεός να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε!!! Έτσι για να πράξουμε το Ορθόδοξο αυτονόητο!!!

  13. Παρακμή και απύθμενο θράσος σε όλους τους τομείς. Ακόμη και αυτοί που έδιναν όσους αντιστέκονταν στο προηγούμενο ολοκληρωτικό καθεστώς του 40΄, φορούσαν μάσκα full face δηλ κουκούλα, τώρα εμφανίζονται μόνο με ένα μουρόπανο.

  14. Ξέρει κάποιος να μου πει πόσοι επίσκοποι αντέδρασαν στην ψευδοσυνοδο Κολυμπαρίου στο ουκρανικό.Για να μας συμβουλεύσουν τι να κάνουμε και με το μη βουλοθειτε του Αγίου Κοσμά Αιτωλού

Σχολιάστε