π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης -σχισματικοί και πλανεμένοι όσοι εναντιώνονται στην αλλαγή εορτασμού του Πάσχα!

ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος έχει συλλειτουργήσει με σχισματικούς της Ουκρανίας, επικαλείται την παρέμβαση του Μητροπολίτου Εδέσσης και Αλμωπίας Ιωήλ, ο οποίος επίσης συλλειτούργησε με τον σχισματικό Επιφάνιο β’, για να υποστηρίξει ότι όλοι εμείς (ειδικά στα ιστολόγια!) που εναντιωνόμαστε στην αλλαγή της δισχιλιόχρονης Παράδοσης του εορτασμού του Πάσχα μετά τα μεσάνυχτα ξημερώματα Κυριακής, είμαστε σχισματικοί, είμαστε πλανεμένοι και έχουμε ως μυστική αποστολή να αρπάξουμε το ποίμνιο από τις στοργικές αγκάλες όλων αυτών των πατέρων, που χρόνια τώρα έχουν χάσει τον ύπνο τους για να μην σκανδαλίζουν με τις πράξεις τους!

Για να το επαναλάβω, όλη η Εκκλησία σύμφωνα με τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη είναι πλανεμένη, διότι δεν κατάλαβε ότι η δύση του ηλίου σημαίνει αρχή μιας νέας ημέρας. Ο Μητροπολίτης Ιωήλ ήλθε σαν τον ήλιο να ρίξει νέο φώς στις ερμηνείες των Πατέρων. Και παρότι η Εκκλησία σύμφωνα με τον π. Νεκτάριο είναι πλανεμένη, ο ίδιος καλεί τους πιστούς να παραμείνουν «εν τη Εκκλησία», εννοώντας φυσικά «Εκκλησία» τον εαυτόν του και όσους υποστηρίζουν την αλλαγή του εορτασμού του Πάσχα!

Είναι προσωρινές (δήθεν λόγω κόβιντ) οι αλλαγές που υποστηρίζουν αυτοί οι άνθρωποι; Ρητά και κατηγορηματικά όχι. Ο πόλεμος που έχουν ανοίξει είναι πολύ μεγάλος για να είναι κάτι προσωρινό.

Ο π. Νεκτάριος θα μας πει στο επόμενο βιντεάκι του ότι και η Μεγάλη Εβδομάδα εκκλησιολογικά δεν ξεκινάει τότε που νομίζουμε για να καταλήξει στην κατάργηση των τεσσάρων σημείων της Α Οικουμενικής που καθορίζουν τον εορτασμό του Πάσχα λέγοντας ότι «Δεν γιορτάζουμε αδελφοί μου, ούτε πανηγυρίζουμε ώρες και ημέρες. Ούτε ημερολάτραι είμεθα, ούτε ωρολάτραι. Εορτάζομε τα γεγονότα της παγκοσμίου σωτηρίας που αναφέρονται στην Σταύρωση, στην Ταφή και στην Ανάσταση του Κυρίου μας….» Με αυτόν τον τρόπο ο πολύς π. Νεκτάριος και οι συν αυτώ επωφθαλμιούν να παρασύρουν τους Ορθοδόξους μακριά από το Πάσχα τους και να τους συνδέσουν σταδιακά σε κοινούς εορτασμούς με αιρετικούς.

Το βιντεάκι του π. Νεκταρίου συνοδεύεται από απαλή μουσική πιάνου για χαλάρωση!!

-https://www.youtube.com/watch?v=EQoCT2742-w&t=111s



ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

11 thoughts on “π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης -σχισματικοί και πλανεμένοι όσοι εναντιώνονται στην αλλαγή εορτασμού του Πάσχα!

  1. Μοιράζομαι το σχόλιο που ανέβασα κάτω από το συγκεκριμένο βίντεο:

    «Αν σας ενδιέφερε «το γεγονός της Αναστάσεως και το μήνυμα της Αναστάσεως» θα είχατε φροντίσει να παραδώσετε και να αγωνιστείτε για πραγματικά ορθόδοξες προτάσεις σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει από πέρσι το Μάρτιο…

    Η αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε την Πίστη στην ολότητά της: Αγία Γραφή, αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, Πηδάλιο, παραδοθέντα της Πατερικής παράδοσης, κλπ… Και όχι να θολολογείτε με κοσμικού τύπου επιχειρήματα ως κοινοί πολιτικάντηδες για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα επειδή βολεύουν τον κοσμικό καίσαρα και χαϊδεύουν τις ξεχειλωμένες συνειδήσεις του ακατήχητου ποιμνίου για την πνευματική κατάσταση του οποίου όλοι εσείς οι εκφραστές του διοικητικού συστήματος είστε από τους κύριους υπευθύνους,…

    Εκτός αν σας ενδιαφέρει και το άλλο… Να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές μιας δήθεν ενωτικής γραμμής με το άθεο-αντίχριστο κράτος, τα καμπαλιστικά παπαγαλάκια του, και διάφορους επαγγελματίες «δημοσίους υπαλλήλους» της διοικητικής ιεραρχίας (που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα διατηρήσουν τα προνόμια που τους παρέχει το κοσμικό κράτος)… Έχουμε καταλάβει πλέον ότι η εμμονή να εφευρίσκονται «θεολογικά» επιχειρήματα είναι για να ξεγλιστρούν από τις ευθύνες τους όσοι κάθονται στις καρέκλες και να μη χρειάζεται να έρχονται σε αντίθεση με την κοσμική εξουσία…

    Και να έπιαναν τα τεχνάσματα.. Τα αποτελέσματα των αποφάσεων είναι αντίθετα του αναμενόμενου… Οι επιθέσεις των κοσμικών κύκλων αυξάνονται εκθετικά μετά από κάθε υποχώρηση… Οι αποφάσεις αναγκαστικά γίνονται όλο και πιο γκρίζες… Η απο-ιεροποίηση και η απαξίωση της πίστης στη χώρα αυξάνονται με ρυθμό καταιγίδας… Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, όπου η αξιοπιστία της Εκκλησίας (ως διοικητικό σύστημα) έχει κατρακυλήσει ένα μόλις σκαλί από τον πάτο (από τις πρώτες θέσεις που βρισκόταν πριν μια μόλις δεκαετία)… Δε βλέπετε ότι η κοσμικού τύπου γραμμή που ακολουθείτε είναι σαν την πορεία φορτηγού με σπασμένα φρένα στον κατήφορο?

    Όσο για τον διάβολο τον οποίο επικαλείστε, προσέξτε γιατί η επίκληση της δαιμονοποίησης είναι χαρακτηριστικό επικοινωνιακό τρικ οργανισμών από άλλους αιώνες, εποχές και συστήματα θρησκευτικά όπως ήταν για παράδειγμα η ιερά εξέταση… Και δείχνει έλλειψη διάθεσης αυτοελέγχου και αυτοκριτικής… Ή μήπως εδώ έχουν δίκιο όσοι προειδοποιούν για ενώσεις με τους αιρετικούς το 2025 και απλά εσείς είστε από τους εργολάβους της προετοιμασίας και των ζυμώσεων στο κοινωνικό σύνολο?

    Και επιτέλους, αν το μήνυμα που επικαλείσθε μετ’ επιτάσεως είναι η απροϋπόθετη υπακοή στα κελεύσματα της εκάστοτε κυριαρχίας, επιδοθείτε μανιωδώς στην μία και μοναδική εντολή που μονότονα εδώ και χρόνια επαναλαμβάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τους μοναχούς ανά τον κόσμο: νηστεία, απομόνωση, και προσευχή…

    Σταματήστε να αψηφάτε τις εντολές του με διαρκείς παρεμβάσεις στα διαδίκτυα και τα διάφορα δημόσια μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Πρέπει να το συνειδητοποιήσετε ότι καλές μεν οι εποχές των παπα-ροκάδων έχουν δε περάσει ανεπιστρεπτί…»

    • Απορώ αδελφέ μου, πως δεν διέγραψαν το σχόλιο σου.
      Εγώ τρείς φορές δημοσίευσα σχόλια στα οποία επιπλέον παρέθετα πατερικά κείμενα αλλά και συνδέσμους (π.χ. του π. Θεοδώρου Ζήση) και αμέσως … απαντούσαν με … διαγραφή. Τα σχόλιά μου κάθε άλλο παρά υβριστικά ήταν, απλά εξέφραξα την λύπη μου. Στο τελευταίο μου σχόλιο αναφέρθηκα στο ότι …»συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς Ουκρανούς» και αυτό πρέπει να τους πόνεσε πολύ. Επίσης έθεσα το έρώτημα: «Ποιά η θέση σου Γέροντα για όσα συνέβησαν στο Κολυμπάρι της Κρήτης; Η σιωπή;;;»(Ρητορικό το ερώτημα).
      Επειδή διατηρώ μία ιστοσελίδα καθώς και κανάλι στο YouTube, αισθάνομαι τρομερές ενοχές (επειδή δημοσίευσα άρθρα και ομιλίες του) με την σκέψη ότι μπορεί και εγώ να συνέβαλα -άθελά μου- στον να παρασυρθούν κάποιοι … από «λύκους βαρείς». Πλέον από το κανάλι μου, διέγραψα τα βίντεο με τις ομιλίες του.
      (Σημειώνω εδώ ότι έκαναν καταγγελία για «πνευματικά δικαιώματα» επειδή κάποια βίντεό μου ήταν αποσπάσματα ομιλιών του. Από αυτό και μόνο … άρχισε κάτι να μην μου αρέσει με αυτούς…. Τους απάντησα (με email) ότι «εγώ δεν κερδίζω τίποτα» και ότι γνωρίζω ότι «ο λόγος Του Θεού ού δέδεται» … Δεν το συνέχισαν …
      Μετά όμως από τις βλάσφημες θέσεις του γέροντα «Για την Ανάσταση», μόνος μου διέγραψα όλα τα βίντεο.
      — Σωστά επισημαίνεται στο παραπάνω άρθρο, η μουσική υπόκρουση στα βίντεο.
      Πριν μερικές εβδομάδες το έθεσα ευγενικά (με e-mail) στον γέροντα, αλλά δεν έλαβα καμμία απάντηση.
      Αν μη τι άλλο, η μουσική υπόκρουση σε «Ορθόδοξες Ομιλίες» παραπέμπει σε Ρωμαιοκαθολικούς.
      Καλή Ανάσταση αδερφέ. Καλή Ανάσταση σε όλους!

      • Χριστός Ανέστη… Εννοείτε ότι δεν το άφησαν καν να ανέβει… Για αυτό έκανα και εδώ ανάρτηση… Φυσικά η γνωστή τακτική… Φιμώνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις… Το κάνουν παντού… Και στα θέματα της «επιδημίας»… Και όσο προχωράνε τα σχέδιά τους θα γίνουν ακόμα πιο σκληροί στις διώξεις… Με τη βοήθεια του Θεού να αντέξουμε μέχρι το τέλος…

    • Αληθώς Ανέστη! αδερφέ μου.
      Τί να πώ; …. Απλά αισθάνομαι πολύ άσχημα. Θα ευχόμουν ο συγκεκριμένος να ήταν σε πλάνη … παρά κάτι άλλο. Δυστυχώς, όμως, αυτό που βλέπω είναι «προδοσία». Έχει καταρρίψει τα πάντα. Τί να πρωτοθυμηθώ από αυτά που έλεγε και έγραφε πριν πολλά-πολλά χρόνια; Τα έχει ανατρέψει όλα. Περισσότερο λυπάμαι για όσους τον ακολουθούν ανυποψίαστοι.
      Παλαιότερα, παρ’ ότι μου άρεσαν πολύ οι ομιλίες του και συμφωνούσα με αυτά που έλεγε, πάντα υπήρχε κάτι «ακαθόριστο» που με ενοχλούσε … να το πω με άλλα λόγια, ήταν αυτό που λέμε «Δεν με αναπαύει» … κάπως έτσι αισθανόμουν.
      Ας μην το συνεχίσω όμως …
      Χρόνια πολλά & Ευλογημένα αδερφέ μου.-

  2. για γέλια:
    όπως ακριβώς οι φασίστες κυβερνητικοί,
    επιβάλλοντας τα χείριστα μέτρα εναντίον των ελευθεριών μας,
    τολμούν να μας αποκαλούν φασίστες,
    όταν μιλήσουμε για κάτι το πατριωτικό,
    έτσι, και σαν παράλληλοι δρόμοι πλέον,
    οι «Κολυμπώντες σε Ουκρανικά εδάφη» ιεράρχες μας
    μας αποκαλούν σχισματικούς, όταν το μόνο που ζητάμε
    είναι τα Πατρο-παράδοτα (των όντως Αγίων Πατέρων μας).

    και για κλάμματα:
    η άλλη πλευρά του νομίσματος βέβαια μας λέει πως,
    «τέτοιος είναι ο λαός,
    -και λαός είναι το σύνολο ενός εκάστου ημών-
    αυτοί και οι άρχοντες (και ιεράρχες) που μας αξίζουν,
    άρα, όντως πρέπει να κλαύσουμε πικρά,
    και όποιος μπορεί το μέγιστο,
    να κλαύσει και να προσευχηθεί και υπέρ
    «‘ολων των μισούντων ημάς»

    • Υ.Γ.
      όταν η κατρακύλα, παίρνει μορφή χιονοστιβάδας,
      και ο γκρεμός μας φαίνεται σαν ίσωμα:

      Μεγάλη τομή:
      «Το Αγιο Φως θα έρθει με την προσήκουσα ταπεινότητα
      και όχι με τιμές αρχηγού κράτους»

  3. Μας το είπε όλα ο πατροκοσμάς για δάυτους. Όσες φορές και να το γράψω, δύσκολα «χωνέυεται».
    Ιστολόγια όπως το δικό σου Φαίη κρατούν την πίστη και τον Χριστό μας. Είναι λογικό να σας επιτίθενται με λύσσα, γιατί η ανυποχώρητη στάση σας στα εξωφρενικά κελέυσματα του αφορισμένου τους εκθέτει. Αν κληρικοί και Μητροπολιτάδες που έχουν κάνει «λάστιχο» την Αγία Γραφή, κατ’ οικονομία πάντα…, πουν κάτι θετικό για εσάς, τότε να ψάξεις τι έκανες λάθος.
    Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα ορθόδοξα ιστολόγια που δεν «μήδισαν». Όση Ορθοδοξία και Ελλάδα καταφέρει να διασώσει η γενιά μας, τόση θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Και σε αυτόν τον αγώνα τα ανυπότακτα ορθόδοξα ιστολόγια συμβάλλουν καθοριστικά.
    Τον π. Νεκτάριο τον είχα σε υπόληψη. Όποτε βλέπαμε με την γυναίκα μου ομιλίες του, μαλώναμε για κάποια εκ των λεγομένων του. Μάλλον θα μας διαψέυσουν οι περισσότεροι από όσους εκτιμούσαμε μέχρι τούδε. Σημεία των καιρών…

  4. Ευτυχώς ο ιός ξεσκεπάζει μια χαρά τίς μάσκες καί τά προσωπεία πολλών..
    Ο εν λόγω κληρικός, μας είχε προϊδεάσει με τούς παπαροκαδες …
    Μετά πήρε θέση υπέρ τών σχισματικών καί αχειρονητων…
    Λυπάμαι που στο βίντεο όπου λέει τίς αιρετικές καί βλάσφημες θέσεις, η πλειοψηφία των σχολιαστών, συμφωνεί μαζί του
    Είναι φαίνεται, κατευθυντήρια γραμμή, να μας χαρακτηρίζουν κατ αυτό τόν τρόπο.
    Τό είδαμε στον Βεροίας, που θεωρεί …Ιούδες όσους αντιδρούν στις ανίερες αποφάσεις της ΔΙΣ, τα ίδια και ο Σιδηροκάστρου, που δεν στέκει στα καλά του, καθώς και ο Γόρτυνος, που φροντίζει κάθε φορά να μας δείχνει πόσο μπερδεμένος είναι…
    Καλά για τον Σεραφείμ τί να πούμε, έχουμε χάσει την μπάλα…
    Μας λυπησε πολύ ο Εδέσσης Ιωήλ, μετά το Ουκρανικό, δεύτερο σοβαρό λάθος…
    Πάντως, αρκετοί και αρχιερείς καί περισσότεροι ιερείς, θα τελέσουν τόν όρθρο και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το πρωί..
    Δεν τούς αναφέρω εδώ, γιατί αν παραλείψω κάποιον θά τόν έχω αδικήσει…

  5. Το ότι οι βαρθολομαιϊκοι και οι ιερωνυμικοί έκαναν σχίσμα κανείς δεν το αμφισβητεί, ούτε και οι ίδιοι.
    Εκτός του ότι είναι σε πλήρη κοινωνία με αναγνωρισμένους και αναθεματισμένους σχισματικούς και αιρετικούς, δεν μνημονεύονται και από την ρωσική Εκκλησία. Και πολύ ορθά από πλευράς της ρωσικής Εκκλησίας. Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες τοπικές Εκκλησίες.

    Το να αποκαλούν αυτοί οι σχισματικοί και αιρετικοί την πραγματική Εκκλησία της Ελλάδος «σχισματική» απαιτεί πολλή αυθάδεια. Όση αυθάδεια χρειάζονταν και για να αρπάξει το οικουμενιστικό φατριαρχείο του Φαναρίου την Ουκρανία από την δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας, βαφτίζοντας ταυτόχρονα ως «Εκκλησία» ένα μάτσο αμετανόητων αιρετικών, σχισματικών, αναθεματισμένων και ναζιστών. Και όση αυθάδεια χρειάζονταν για να κάνουν μια μάζωξη αιρετικών στο κολυμπάρι, υπό την αιγίδα της CIA, να την ονομάσουν μόνοι τους ως «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας», να πούνε στο λαό ότι όλα είναι στην εντέλεια και πως δε χρειάζεται να ανησυχεί για δογματικά ζητήματα ως προς αυτήν, και μετά να θεωρήσουν την μάζωξη αυτή ως έγκυρη πανορθόδοξη σύνοδο, την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο μέρος (αν όχι το σύνολο) της Εκκλησίας την θεωρούσε αιρετική, άκυρη, απαράδεκτη και εμετική.

    Τέλος, το ποιος είναι μέλος της Εκκλησίας φαίνεται και από το ποιος έχει το Άγιο Πνεύμα, το οποίο χαρίζει φώτιση, χάρη και θαυματουργικές ικανότητες που καταργούν τους νόμους της φύσης. Αν οι ασυναρτησίες που διατυπώνονται στο παραπάνω βίντεο, με την μουσικούλα προτεσταντικού στυλ να παίζει στο παρασκήνιο (προς μίμηση πρακτικών Κονάνου), και η αυθάδης βάφτιση ως «εκτός Εκκλησίας» ατόμων που διαφωνούν με τους βαρθολομαιϊκούς και οι ιερωνυμικούς προτάσσοντας αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων δεν είναι αρκετά, τότε η ιοφοβία και η δουλικότητα των βαρθολομαιϊκών και οι ιερωνυμικών σίγουρα θα είναι υπεραρκετά για να βγάλει κανείς συμπεράσματα.

    Ακόμα και η σκιά των Αποστόλων θεράπευε και έκανε θαύματα, ενώ οι εν λόγω κύριοι εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στην… Pfizer και στην κυβέρνηση! Και φοβούνται ακόμα και την σκιά τους! Αντί να κάνουν λιτανείες και Λειτουργίες, έκλεισαν τους ναούς και απαγόρευσαν κάθε εκκλησιαστική πράξη! Επίσης, κανένας Προφήτης της Π.Δ. ή Απόστολος δεν έσκυψε δουλικά το κεφάλι σε κάποια εξουσία όταν διακυβεύονταν η Πίστη και η Παράδοση της Εκκλησίας. Σε πλήρη αντίθεση με ότι πράττουν αυτοί.

    Για να μην πάμε και στα εμετικά σχολικά βιβλία που αυτοί ενέκριναν για να διαφθείρουν τα παιδιά μας (βλ. οικουμενιστική σαλάτα των νέων «θρησκευτικών», ανωμαλίες λοιπών σχολικών βιβλίων, κτλ), στις εθνικές προδοσίες που οι ίδιοι προώθησαν (βλ. Σκοπιανό, στήριξη εθνοκαταστροφικών θέσεων στο δημοψήφισμα του άθεου σύριζα, κτλ), και πολλά άλλα.

    Εν κατακλείδι, όχι απλά δεν αποτελούν Εκκλησία (του Χριστού τουλάχιστον…), αλλά υπάρχουν και αρκετά στοιχεία για να αμφισβητηθεί και η Ελληνική τους συνείδηση. Πιθανότατα, μαζί με το πνεύμα του αιρετικού φατριάρχη τους, υιοθέτησαν και την εθνική του υπηκοότητα…

  6. Αυτοί προχωρούν άφοβα και αποφασισμένοι σε σχίσμα και αίρεση εντός της μιας αληθινής εκκλησίας,απορώ εμείς γιατί φοβόμαστε μόνο το σχίσμα και όχι την αίρεση,από την οποία και οφείλουμε ως χριστιανοί να προστατέψουμε την πιστη.
    Δηλαδή αν διολησθήσει η εκκλησία στην αίρεση όπως αυτοί θέλουνε,είναι καλά να την αφήσουμε εν ειρήνη,απρόσκοπτη να κηρύσσει αυτήν και να βλασφημεί τον Κυρίο της; να Τον αποκηρύσσει δηλαδή;

  7. Οι Oρθόδοξοι Xριστιανοί ακούνε τους Πατέρες και όχι τους Παντέρες, για’αυτό δε γίνονται παντιέρες να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος της κακοδοξίας και της αίρεσης, με το σχήμα της ψευτουπακοής.
    Λύκοι ασήκωτοι.

Σχολιάστε