π. Σεραφείμ Ρόουζ «Σήμερα στη Ρωσία, αύριο στην Αμερική.»

σ.σ. Εστάλη στο ιστολόγιο από το «Κρυφό Σχολειό» και συμφωνούμε απολύτως.

Ο Άγιος Σεραφείμ Ρόουζ είχε προβλέψει πως ο διωγμός της Πίστεως στην τότε Σοβιετική Ένωση θα επαναληφθεί στο μέλλον στη Δύση («σήμερα στη Ρωσία, αύριο στην Αμερική«, έλεγε). Και ο διωγμός έχει ήδη ξεκινήσει με αφορμή την …»δημόσια υγεία» (τί ειρωνικό να ακούγεται αυτό από ένα Σύστημα που προωθεί το τσιγάρο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που επιφέρουν εκατομμύρια θανάτους).

Η Αστυνομία και Εισαγγελία της Βοστώνης εγκαλούν τον τοπικό Μητροπολίτη για την εμμονή του στον παραδοσιακό τρόπο χορήγησης της Θείας Κοινωνίας (https://www.noiazomai.gr/2020/10/stayronoun-bostonis-methodio-gia-Theia-Koinonia.html) και ο ρασοφόρος υπάλληλος των Η.Π.Α. νεοπάπας Βαρθολομαίος τον θέτει σε αργία (https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/39824-anakoinothen-tou-oikoumenikou-patriarxeiou-gia-bostonis-kai-neas-ierseis) χωρίς όμως να αναφέρει για ποια (δήθεν) «κανονικά παραπτώματα» προβαίνει στην απόφαση αυτή!

5 thoughts on “π. Σεραφείμ Ρόουζ «Σήμερα στη Ρωσία, αύριο στην Αμερική.»

  1. Στα «κανονικά παραπτώματα» ένα και μόνο ένα πράγμα υπάρχει. Η μη συμμόρφωση στους νόμους του εκάστοτε Κράτους, όπως είχε ζητήσει από την αρχή ο Βαρθολομαίος. Ας μην συνεχίσω διότι θα πω βαριές κουβέντες.

  2. Δεν είναι μόνο ο Βαρθολομαίος, όλο το σύστημα, εκτός ελαχίστων παιανίζει πίσω από το Κράτος στις αποφάσεις του. Καί όπως η κίνηση της ένωσης όλων των Εκκλησιών ονομάζεται οικουμενισμός, έτσι και η κίνηση που η Εκκλησία γίνεται η ουρά στις αποφάσεις του Κράτους, ονομάζεται Σεργιανισμός.

    • Πρέπει να ξέρει κανείς αρκετά καλά καί καλύτερα την ιστορία της Ρωσίας για να καταλάβει ότι Σεργιανισμός είναι λάθος όριο.

Σχολιάστε