Είναι λέων τελικά; Ο Σεβ. Πειραιώς υπέρ της χρήσης μάσκας στους Ιερούς Ναούς.

orthopraxia.gr

Είναι απίστευτο τελικά, πώς κάποιοι ακόμα θεωρούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περαιώς ως ένα πρόσωπο το οποίο θα υπερασπιστεί την Ορθόδοξη πίστη.

Προσωπικά, βαρέθηκα τα λόγια και θα καυτηριάζω την στάση του σε όλα τα ζητήματα στα οποία δεν ορθοτομεί τον “Λόγο της Αληθείας”. Ακόμα κι αν προβεί σε μηνύσεις ή δεν ξέρω και εγώ σε ποιο άλλο μέτρο.

Τα συμπεράσματα βέβαια θα τα βγάλετε εσείς, καθώς ο Σεβασμιώτατος δεν μπορεί να μιλήσει και πιο ξεκάθαρα…

Πειραιώς Σεραφείμ: Άλλο η μάσκα προστασίας άλλο το προσωπείο του Καρνάβαλου. Να ακούμε τους ειδικούς.

(https://youtu.be/sp7mH_NdLoE)

Χρήστος Βλαμάκης για το orthopraxia.gr

11 thoughts on “Είναι λέων τελικά; Ο Σεβ. Πειραιώς υπέρ της χρήσης μάσκας στους Ιερούς Ναούς.

  1. Θλίψη μόνο, και πόνος…που ταιριάζει με όσα έρχονται, για να διαψεύσουν τους ειδικούς και όσους τους ακολούθησαν.

  2. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Φανάρι, χρόνια τώρα, οπότε λύκος βαρύς μη φειδομενος τού ποιμνίου

  3. χαμαιλεων ειναι

    υποκειται σε καθαιρεση, απλα τωρα με τα μετρα το εχει κανει ξεκαθαρο οτι υποκειται σε καθαιρεση

    Αγιου Κοσμα Αιτωλου

    Ὁ Ναὸς Κέντρον Ἁγιασμοῦ

    Λοιπόν, ἀδελφοί μου, τὸ ἅγιον Βῆμα φανερώνει τὸν θρόνον τοῦ Θεοῦ, τὸ καθολικὸν φανερώνει τὸν παράδεισον καὶ ὁ νάρθηκας φανερώνει τὴν θύραν τοῦ παραδείσου. Νὰ χαίρεσθε καὶ νὰ εὐφραίνεσθε καὶ ἡ ἁγιωσύνη σας, ἅγιοι ἱερεῖς, ὁποὺ σᾶς ἐχάρισεν ὁ Θεὸς τὸ ἅγιον Βῆμα, ὁποὺ εἶνε ὁ θρόνος τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Νὰ ἀπέχετε, ἀδελφοί μου, οἱ κοσμικοὶ νὰ μὴ ἐμβαίνετε μέσα εἰς τὸ ἅγιον Βῆμα. Δὲν πρέπει νὰ ἐμβαίνη κανεὶς ἄλλος ἀπὸ τὸν παπὰ ὁποὺ λειτουργεῖ καὶ ὁ διάκονος. Νὰ χαίρεσθε, ἀδελφοί μου, καὶ σεῖς οἱ κοσμικοί, ὁποὺ σᾶς ἐχάρισεν ὁ Θεὸς τὸ καθολικόν, ὁποὺ φανερώνει τὸν παράδεισον. Νὰ χαίρεσθε καὶ σεῖς αἱ γυναῖκες, ἀδελφαί μου, ὁποὺ σᾶς ἐχάρισεν ὁ Θεὸς τὸν νάρθηκα, ὁποὺ φανερώνει τὴν θύραν τοῦ παραδείσου.

  4. αυτα που λεει για την διακριση μασκας και καρναβαλου ειναι λαθος.

    καταρχας το να φορας μασκα μεσα στο ναο ειναι απιστια εμπρακτη, και αμαρτυρητο απο την παραδοση της Εκκλησιας μας….που το βρηκανε;:; ( σημειωτεον εαν κανεις καθαριζει τις εικονες οχι για να τιμησει το Αγιο ασπαζομενο προσωπο ωστε να μην θαμπωμεται απο τα φιλια και να διακρινεται η μορφη του, αλλα επειδη φοβαται μην μεταδοθει νοσος, τοτε και απιστια ειναι αυτο και ελειπης επιστημονικη σκεψη, γιατι θα επρεπε σε καθε ενα που θα ασπαζεται να περνανε οινοπνευμα κατευθειαν)

    κατα δευτερον ενωπιον του Θεου θα ερχεσαι οπως σε επλασε δεν θα καλυπτεις το προσωπο σου, η πιο συνηθισμενη ευλαβικη κινηση που γινεται ειναι να βγαζει κανεις το καπελο του μεσα στο ναο οταν εισερχεται, χωρις να καλυπτει το κεφαλι του κατα τον Αποστολο Παυλο

    με τον καρναβαλο παραλλαζεται το προσωπο, αλλα για λογους ασεβειας…οκ σωστο

    με τη χρηση μασκας παραλλαζεται το προσωπο αλλα οχι για ασεβεια…

    μεσα ομως στο Ναο να την φορας αποτελει ασεβεια λογω απιστιας στον Θεο, εκπειραζεις τον Θεο!!! ( δεν μπορεις να μας κρατησεις υγιεις στον Ναο Σου μεσα, το αμφισβητουμε)

    οποτε τελικα και ο καρναβαλλος αλλοιωνει το προσωπο μας με ασεβεια εναντι του Θεου, και η μασκα εντος του Ναου αλλοιωνει το προσωπο με ασεβεια εναντι του Θεου, και μαλιστα το πνευματικο μας προσωπειο ιδιαιτερα αλλοιωνει

    μια γυναικα να βαφτει στο προσωπο για να προκαλεσει αυτο ειναι αμαρτια

    μια γυναικα να βαφτει στο προσωπο οχι για να προκαλεσει, που ομως χωρις να το καταλαβαινει προκαλει, αυτο ειναι αμαρτια και απαγορευεται απο τον Θεο να επεμβει στο προσωπο της γενικα εκτος αν ειναι για λογους κοσμητικους ( οχι διακοσμητικους) και παλι με διακριση, οχι ομως να βαφεται ωστε να προκαλει ( ακομη και χωρις να το επιζητα)… ετσι προκαλει και η μασκα την του Θεου δυσαρεσκεια , οργη και αγανακτηση απο τον » εκλεκτο λαο του».

    εξω του Ναου δεν υπαρχει θεμα γιατι δεν ειναι σε επιπεδο πιστεως

    αρα η αστοχια του σεβασμιωτατου ( ή μηπως ασεβεστατου;;) ηταν να μην διακρινει σωστα, μειζων πασων αρετων διακρισης , αλλα δεν διεκρινε σωστα.

    η αληθινη διακριση συνισταται στην χρηση μασκας εντος και εκτος ναου και οχι στο αν αποτελει καρναβαλλο, διοτι μεσα στο ναο η μασκα, καθιστα ασεβη αυτον που την φορα ειτε το καταλαβαινει ειτε οχι ( το μεγεθος ευθυνων το γνωριζει ο Θεος, η αμαρτια ομως ειναι αμαρτια)

  5. Δυστυχώς…προβατόσχημοι λύκοι! Ο Κύριος είπε αυτούς κυρίως να προσέχουμε.. γιατί το παιζουν δικοί μας!!

  6. Ντροπή καί αισχος αισθάνομαι για τα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς.
    Προσβάλλει τον Τριαδικό Θεό μας, προσβάλει το Άγιον Πνεύμα Θεού, που εξουσιάζει τα πάντα (μολυσματικές ασθένειες) και αγιάζει τον Ιερό Ναό.

Σχολιάστε