Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος «κλαίει» και «οδύρεται» για την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και την ιστορική θαυματουργή Εικόνα.

Όπως αποτυπώνει και η άνω φωτογραφία, στα αριστερά του Μητροπολίτη διακρίνεται ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και Αρχιμανδρίτης της Ι.Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Στα δεξιά του Μητροπολίτη διακρίνεται ένας ιερωμένος της Μητροπόλεως το όνομα του οποίου δεν γνωρίζω αλλά τον έχω δει σε αρκετές κοινές εμφανίσεις με τον Μητροπολίτη Φωκίδος. Οι τρεις αυτοί κληρικοί έχουν κάποια ιστορία…

Αν θυμόμαστε τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο για κάτι, αυτό είναι για την ολόθερμη στήριξή του στην απόφαση του πατριάρχη Βαρθολομαίου να φυτέψει το φίδι των ουνιτίζοντων, αχειροτόνητων και καθηρημένων σχισματικών στην Ουκρανία, οι οποίοι έως τώρα σκαρφίζονται τρόπους να καταφάγουν το Σώμα της Κανονικής Εκκλησίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Πριν 7 μήνες ακριβώς ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος δέχτηκε στην Μητρόπολή του τους δύο Ουκρανούς σχισματικούς με την συνοδεία τους που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα. Στις 14 Νοεμβρίου τελέστηκε μιαρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Τρικόρφου. Στην διάρκεια της ομιλίας του τότε ο Φωκίδος Θεόκτιστος είπε το αμίμητο!: «Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιον. Η οποία αυτοκεφαλία ανεγνωρίσθη και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον»!!

Μετά το Τρίκορφο οι σχισματικοί επισκέφθησαν τις γυναικείες Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου και Παναγίας Βαρνακόβης «όπου έτυχαν θερμής υποδοχής», αναφέρει το δημοσίευμα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2019 οι σχισματικοί επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και στις 14 Ιουνίου του 2020 λίγο μετά τις 9 το βράδυ το Μοναστήρι παραδόθηκε στις φλόγες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνονται οι τρεις κληρικοί που «διασκέδασαν» τους σχισματικούς και σήμερα επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος!!

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος στην ιστοσελίδα της σε δημοσίευμα με τίτλο: «Θλίψη και πένθος στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ολοσχερή καταστροφή της θαυματουργού εικόνας της Μονής:

Κόσμημα, σέμνωμα και καύχημα της Ι. Μονής υπήρξε ανά τους αιώνες όχι η αυτοκρατορική καταγωγή των πρώτων κτιτόρων της, όχι τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα του καθολικού, όχι το σπάνιο αρχείο της βιβλιοθήκης με τα περίφημα χρυσόβουλα, αλλά η θαυματουργός και εφέστιος εικόνα της Παναγίας, της Μεγαλομάτας Παναγιάς, της Γιάτρισσας, που το στοργικό Της βλέμμα έστρεφε και παρακολουθούσε τα παιδιά Της όπου και αν αυτά βάδιζαν, θεραπεύοντας συγχρόνως στην ψυχή και στο σώμα τους «πάθη πολλά και χαλεπά».
Το εμφανές ράγισμα κατά μήκος του προσώπου Της έγινε ταυτόχρονα με τον τορπιλισμό του ευδρόμου «Έλλη» στην Τήνο στις 15 Αυγούστου του 1940 και φανερώνει τη φοβερά προστασία Της στο δοκιμαζόμενο γένος.
Με αφορμή τις θλιβερές στιγμές που ζει η τοπική μας Εκκλησία, γονυπετείς στις προσευχές και στις δεήσεις μας, κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε την Ιερά μας Μητρόπολη σε γενικό πένθος έως τις 14.8.2020,
συμπάσχοντας στη σκληρή δοκιμασία της δεινώς εμπερίστατης ιεράς Αδελφότητος των μοναζουσών.
Προσκαλούμε δε τους πιστούς να γίνουν συναγωνιστές της πίστεως και της αγάπης με εντατική προσευχή, ειλικρινή μετάνοια και συντριβή καρδίας, ώστε ο Θεός της παρακλήσεως, των οικτιρμών και της φιλανθρωπίας να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω  θλίψη, κίνδυνο, ανάγκη και πένθος από ολόκληρο το έθνος μας.

Διερωτώμαι εάν ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος που έγραψε το παραπάνω έκατσε να σκεφθεί όλους αυτούς τους μήνες αν αυτό που έκανε τότε με τους σχισματικούς πλήγωσε την Παναγία. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει για μετάνοια ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος και να μην έχει ανακαλέσει τις θέσεις του για τους σχισματικούς; Η Παναγία μας προτίμησε να αποσύρει την Χάρη Της παρά να ανεχθεί αυτήν την σκληρή αμετανοησία.

Τί να τα κάνουμε τα παχιά δακρύβρεχτα λόγια; Απ’ αυτά μπουχτήσαμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιους λόγους το έθνος μας θα περάσει από αναμμένο καμίνι.

ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΔΡΑΜΙ.

-https://www.youtube.com/watch?v=UgqlQR_1UWQ&feature=emb_rel_end


Φαίη.

21 thoughts on “Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος.

  1. Καλησπέρα Φαίη.
    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, πλην τού γεγονότος, ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν άρχισε ο εσπερινός τής πανηγύρεως τής μονής Τρικόρφου,όπου ο ηγούμενος μετά πολλής σπουδής συμμετείχε στο ανίερο συλλειτουργο .
    Πάει η πανήγυρις

  2. Αυτό ειναι το κρίμα, ότι δεν καταλαβαίνουν με τίποτα..
    Ο Θεός συγχωρεί με έμπρακτη μετάνοια αλλά δεν ξεχνά, ποτέ και τίποτα!
    Και οι μοναχές βέβαια έκαναν αδιαμαρτύρητη υπακοή..
    προσβάλλοντας το δίκαιο της ουκρανικής εκκλησίας και του ρωσικού πατριαρχείου. Λες και εκεί δεν ειναι ο Θεός..αλλά έχει προτιμήσεις στην ελληνορθοδοξία ως υπέρτατα χερουβείμ..υπό τον «πρώτο». Δαιμονική στενομυαλιά ολκής, μη φειδώμενοι του ξύλου και διωγμού αμέτρητων Ουκρανών πιστών..Και όπως επισήμανε και η αδερφή, έβγαλε και υποστηρικτική γλώσσα αυθέντη..
    Είναι και άλλα εγκλήματα, που προηγήθηκαν της αναγνώρισης και του ουκρανικού πραξικοπήματος, όπως του γέροντα Νεκτάριου που ανέβασε τον Βαρθολομαίο «σοφό, στα βήματα του αγ.Γρηγορίου..» κατά την επίσκεψη του, μήνες πριν το συμβάν. Είναι και άλλο έγκλημα που έκανε το 2018, καίγοντας τα χλωρά με ξερά, με δημόσιο ισχυρισμό, αλλά ίσως θα έρθει η ώρα του αναλυτικού ελέγχου.

  3. Ἡ ἱερὰ μονὴ τῆς Βαρνάκοβας ἔχει καεῖ πολλὲς φορὲς τὰ τελευταία χρόνια… Ὅλες αὐτὲς τὶς φορὲς τόσο ἐμεῖς ὅσο καὶ ἡ ἴδια ἡ ἀδελφότητα ἔβλεπε τὸ συμβὰν ὡς μία δοκιμασία, ὅπως καὶ πράγματι ἦταν…

    Αὐτὴ τὴ φορὰ ὅμως δὲν μποροῦμε νὰ μιλᾶμε γιὰ δοκιμασία!

    Σὲ ὅλες τὶς προηγούμενες φορές, παρ΄ ὅ,τι ἡ πυρκαγιὰ κάθε φορὰ ἦταν καταστροφικότατη, εἴχαμε τήν, θαυματουργικῷ τῷ τρόπῳ, διάσωση τῆς ἐφέστιας εἰκόνας τῆς Μονῆς καὶ μάλιστα ἀλώβητης ἐν μέσῳ ἀποκαϊδιῶν…

    Μὲ αὐτὸ τὸ (κάθε φορὰ) θαῦμα ἡ Παναγία στήριζε τὴν ἀδελφότητα καὶ ὅλους μας δείχνοντας ὅτι «οὐκ εἰς τέλος» ἐγκατέλιπε ἡμᾶς παρὰ τὸ μέγεθος τῆς συμφορᾶς.

    Τῶρα ὅμως δὲν εἶναι ἔτσι!

    Τῶρα καὶ ἡ ἴδια ἡ θαυματουργὸς εἰκόνα δὲν θέλησε ἄλλο νὰ παραμείνει μαζί μας!

    Γι’ αὐτὸ καὶ τὸ τωρινὸ συμβὰν δὲν μπορεῖ νὰ χαρακτηριστεῖ «δοκιμασία» ὅπως τὶς ἄλλες φορές, ἀλλὰ τιμωρία!

    Ἀς ἀναλογιστοῦμε τὸ μέγεθος τῆς ἁμαρτίας μας ποὺ ἦταν τέτοια ὥστε νὰ ἀποσύρει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τὴ χάρη τῆς συγκεκριμένης εἰκόνας ὁ Κύριος ἀπὸ ἐμᾶς.

    Οἱ 7 μῆνες ἦταν ἡ περίοδος χάριτος ποὺ μᾶς ἔδωσε ὤστε νὰ ὑπάρξει μετάνοια ἡ ὁποία, ἀπ΄ ὄτι φαίνεται… δὲν ὑπῆρξε…

    • Τὸ ἐνθαῤῥυντικὸ εἶναι πάντως ὅτι ὑπάρχουν καὶ δημοσιεύματα ὅπως αὐτὸ ἐδῶ: https://topothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_523.html#more ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι οἱ σχισματικοὶ ποτὲ δὲν πάτησαν πόδι στὴν Ἱερὰ Μονή.

      Εὔχομαι νὰ εἶναι ἀλήθεια! Ὅλοι μας ἐπιθυμοῦμε νὰ εἶναι ἔτσι. Γιατὶ τὴ γερόντισσα Θεοδοσία ἀπὸ τὰ παλαιὰ χρόνια τὴν εἴχαμε ψηλὰ στὴν (πνευματική) μας ἐκτίμηση!

      Σ΄ αὐτὴν τὴν περίπτωση ζητῶ προσωπικὰ συγγνώμη γιὰ τὴν ἀδικία ποὺ τῆς ἔκανα (καὶ σ’ ὅλη τὴν ἀδελφότητα) μὲ τὴ σκέψη μου.

      Ὅμως…

      Δημοσιεύματα ὅπως αὐτὸ ἐδῶ http://www.imfokid.gr/2019/11/blog-post_14.html?m=1 δὲν μᾶς ἀφήνουν πολλὰ περιθώρια, γερόντισσα, νὰ μὴν …κατακρίνουμε τελικά.

      Ἰδίᾳ μάλιστα ὅταν ἐκ μέρους τῆς (ἐνδιαφερομένης) Ἱερᾶς Μονῆς δὲν ὑπάρχει διάψευση…

      ἐν πάσῃ περιπτώσει, ἡ γερόντισσα, φρονῶ, εἶναι σοφότερη ἀπὸ ἐμᾶς καὶ ἔχει καὶ στὸ παρελθὸν δείξει ὅτι δὲν ἔχει πρόβλημα νὰ ἐγκαταλείψει μιὰ μητρόπολη καὶ ἕναν ἐπίσκοπο, ὅταν αὐτὸς θέλει νὰ τὴν παρασύρει (ἀκόμα καὶ ὅταν πιέζει τὴν ἀδελφότητα πολὺ λιγότερο ἀπὸ τῶρα…) μακρυὰ ἀπὸ τὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ…

  4. Σοφία Σειράχ 16,6 ἐν συναγωγῇ ἁμαρτωλῶν ἐκκαυθήσεται πῦρ, καὶ ἐν ἔθνει ἀπειθεῖ ἐξεκαύθη ὀργή.

    Μετάφραση: Εις συγκέντρωσιν αμαρτωλών θα ανάψη φωτιά, δια να τους κατακαύση, και εναντίον έθνους, που δεν υπακούει εις τας θείας εντολάς, ωσάν πυρκαϊά θα εκσπάση η οργή του Θεού.

    • Ναι, όντως, τώρα το είδα. Λίγο μετά την ψευδοσύνοδο ήταν και πάλι δεν πήραν το μήνυμα. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η πυρκαγιά στην Μονή Βαρνάκοβα ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη (7 το απόγευμα) του Αρχιερατικού Εσπερινού στην Μονή Τρικόρφου, εκεί όπου πριν 7 μήνες έγινε πρώτα το μιαρό συλλείτουργο με τους σχισματικούς και μετά επισκέφθηκαν όλοι μαζί την Μονή Βαρνάκοβα.

      Παρακολουθούσα πριν χρόνια τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη να κάνει αναλύσεις της Αποκάλυψης στο youtube. Τώρα δεν βλέπει πέρα από την μύτη του.

    • Πήγαν στην μητρόπολη , οπότε σε κάθε περίπτωση έγινε αδιαμαρτύρητα ανεκτός ο Μητροπολίτης αδιαμαρτύρητα , να εκδίδει λίβελο εξορισμού εναντίον των Ρώσων και των υποστηρικτών της αδικίας του ουκρανικού. Επίσης στο βίντεο φαίνεται να στάζει μέλι και για τον αρχιεπίσκοπο. Τι να πει κάνεις ..

    • Στο δημοσίευμα που παρέθεσα αναφέρει ότι οι Ουκρανοί σχισματικοί πήγαν.
      Αυτό που αναφέρεις ότι «λέγεται» που το είδες … άκουσες για να ψάξουμε περαιτέρω να δούμε τι αληθεύει και τι δεν αληθεύει;
      Κουνελάκια απ’ τα μανίκια μου και από ένα «λέγεται« δεν μπορώ να βγάλω αδελφέ.

      • Δεν υπάρχουν φωτο,ως γνωστόν αυτοί έκαναν «εκστρατεία διαφημησης»της κανονικότητας τους,πήγαν στο ορος και φωτογραφιζονταν με όποιον ενέπνεε.

  5. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν…Είδα αυτή την ανακοίνωση https://freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=1783
    του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη και πήγα στην Εθνική Τράπεζα να καταθέσω το ελάχιστο για την Βαρνάκοβα. Όταν ήμουν έτοιμος να κάνω την κατάθεση, η ταμίας μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην Μητρόπολη Φωκίδος και δεν έχει καμία σχέση με το μοναστήρι της Βαρνάκοβας. Εξεπλάγην!Αφού η Ιερά Μονή έχει δικό της λογαριασμό, γιατί να τα καταθέσω στην Μητρόπολη Φωκίδος;Όπως καταλαβαίνετε, δεν έκανα καμία κατάθεση και έφυγα από την τράπεζα. Αν θέλετε, διασταυρώστε το. Πηγαίνετε στην Εθνική Τράπεζα και ρωτήστε. Μάλιστα, το ίδιο μου μετέφερε και φιλική μου οικογένεια που είχαν την ίδια ιδέα με μένα. Και εκείνοι έκαναν το ίδιο:Όταν είδαν σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός δεν προχώρησαν στην κατάθεση του οβολού τους.

    • Με συγχωρείτε αλλά στο δημοσίευμα που παραθέσατε δεν λέει πουθενά ότι τα χρήματα είναι για το Μοναστήρι της Βαρνάκοβας, ούτε ότι ο λογαριασμός είναι του Μοναστηριού της Βαρνάκοβας.

      • Αν διαβάσετε καλύτερα το κείμενο,κάνει αναφορά στην Βαρνάκοβα.Και δυστυχώς,μου το μετέφεραν ότι κάποιοι θεώρησαν ότι αφού γίνεται αναφορά στην Βαρνάκοβα,ο λογαριασμός αφορά και την Βαρνάκοβα.

      • «Δεν φτάνουν όλα τα ανωτέρω, ήλθε και η ολική καταστροφή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Βαρνάκοβας) και το κάψιμο της θαυματουργού εικόνος.»….
        Συγνώμη,εσείς τι καταλαβαίνετε; Διότι,η αναφορά δεν είναι τυχαία.

  6. Στο μοναστηρι της Βαρνακοβας δεν πήγαν ΠΟΤΕ οι σχισματικοι!! Ξεκίνησαν, αλλά δεν έφτασαν ποτέ!!!! Έχασαν το δρόμο!!!!

Σχολιάστε