Ο Ελπιδοφόρος Αμερικής επανέλαβε δημοσίως την θέση του υπέρ της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας σε μη Ορθόδοξους συζύγους. (βίντεο)

σ.σ. Δείτε πως οι ΔΙΑΒΟΛΟΙ καταργούν την Ορθόδοξη Πίστη


Νέα Υόρκη, 12 Απριλίου 2020

Σε δημόσια τηλεοπτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 11 Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως επανέλαβε δημοσίως την πεποίθησή του ότι οι μη Ορθόδοξοι σύζυγοι που παντρεύτηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν την Θεία Κοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Προσωπικά θα έδινα … την Θεία Κοινωνία», σε μη Ορθόδοξους συζύγους, είπε.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε την προηγούμενη είδηση του OrthoChristian που είχε εκφράσει την ίδια θέση στο συνέδριο Ηγεσία 100 τον Φεβρουάριο στην Φλόριντα.

Η χθεσινή δημόσια συνάντηση ξεκίνησε με τον Αρχιεπ. Ελπιδοφόρο να απευθύνει λόγο, ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ερώτηση για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε μη Ορθόδοξους συζύγους τέθηκε κατά την διάρκεια των Ερωτήσεων, όπως είχε γίνει και στην συνάντηση της Ηγεσίας των 100.

Η συντονίστρια Δήμητρα Καλοδήμου διαβίβασε στον Αρχιεπίσκοπο την ερώτηση: «Θα ήθελα να γνωρίζω πότε οι ιερείς θα λάβουν οδηγίες για να επιτρέπουν την Θεία Κοινωνία σε μη Ορθόδοξους συζύγους, παντρεμένους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό;»

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε θυμίζοντας τι συνέβη στη συνάντηση Ηγεσία 100, στην οποία είχε αναφερθεί το OrthoChristian:

«Αυτού του είδους οι αποφάσεις γενικά παίρνονται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κεφαλή της Εκκλησίας μας.

Καταλαβαίνω ότι αναφέρεστε σε ερώτηση που απάντησα στην διάρκεια μίας συνάντησης που είχαμε με την Ηγεσία των 100 τον περασμένο Φεβρουάριο στην Φλόριντα, όπου κάποιος με ρώτησε ποια ήταν η γνώμη μου για αυτό το θέμα. Κι εκεί είπα, ρώτησα τον εαυτό μου: «Πώς μπορώ και προσφέρω το Μυστήριο του Γάμου σε έναν Χριστιανό που δεν είναι μέλος της Εκκλησίας μου;» Γνωρίζετε ότι αυτό κάνουμε με τους μικτούς γάμους. Δεχόμαστε στο Μυστήριο του Γάμου μη-Ορθόδοξους πιστούς από άλλες εκκλησίες. Παντρεύονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στη συνέχεια χωρίζονται όταν πρέπει να παρευρεθούν στην λειτουργία και στην Ευχαριστία.

Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν, δύο άνθρωποι που έχουν παντρευτεί και έχουν πάρει ευλογία στην Ορθόδοξη Εκκλησία -και θυμάστε τις ευχές που λέμε στην Εκκλησία, ότι αυτοί οι δύο γίνονται ένα- και γίνονται ένα με την ευλογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και αφού γίνουν ένα τους αναγκάζουμε να χωριστούν όταν έρθει η Ευχαριστία. Και ρώτησα τον εαυτό μου δημοσίως μπροστά σε όλα τα μέλη της Ηγεσίας 100, λέγοντας: «Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;» Και είπα ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ. Προσωπικά θα έδινα το άλλο Μυστήριο -την Θεία Ευχαριστία- σε εκείνα τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα και που δέχτηκαν το Μυστήριο του Γάμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και με αυτόν τον τρόπο σώζω ολόκληρη την οικογένεια, διότι διαφορετικά χάνω τα παιδιά και χάνω ολόκληρη την οικογένεια.

Και σας υπενθυμίζω ότι οι μικτοί γάμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αρχιεπισκοπή μας είναι πάνω από 65%. Πάνω από 65%. Συνεπώς, εάν δεν συμπεριλαμβάνουμε αυτές τις οικογένειες στην Αρχιεπισκοπή μας, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο θα χάνουμε το 65% των μελών μας, των οικογενειών μας. Ποιος έχει την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο; Μπορεί ένας πάστορας να αναλάβει αυτήν την ευθύνη και να χάσουμε τους ανθρώπους μας μόνο και μόνο για αυτό;

Η ερώτηση αρχίζει στο 34:45:

Μετάφραση Φαίη

Orthodox Christianity

5 thoughts on “Ο Ελπιδοφόρος Αμερικής επανέλαβε δημοσίως την θέση του υπέρ της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας σε μη Ορθόδοξους συζύγους. (βίντεο)

  1. Δείτε πως χρησιμοποιούν την «οικονομία» (τί είδους «οικονομία» ας τ’ αφήσουμε για άλλη φορά) στο ένα Μυστήριο για να κατεδαφίσουν και το άλλο Μυστήριο.
    Χρησιμοποίησε την λέξη «πάστορας» και όχι ιερεύς.
    Θεωρεί ότι «σώζει» τα μέλη της οικογένειας δίνοντας τους την Θεία Κοινωνία χωρίς να ξέρουν τι πιστεύουν. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν βοοειδή που πρέπει με κάποιον τρόπο να τα μαζέψουμε.
    Πλήρης αντιστροφή του «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην΄ ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν».
    Λέει, «Ποιος έχει την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο; Μπορεί ένας πάστορας να αναλάβει αυτήν την ευθύνη και να χάσουμε τους ανθρώπους μας μόνο και μόνο για αυτό;»

    Η φράση μόνο και μόνο για αυτό; αναφέρεται στην μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε μη Ορθοδόξους!!!

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.

    • Καλά κάνετε αδερφή και δεν αντέχετε, δεν μιλάμε άλλωστε για τυχαίο αρχιερέα, άλλα τον σύγχρονο διαστροφέα της έννοιας αιρετικός, μετά από 20 αιώνες εκκλησιαστικής ιστορίας.
      Τώρα βρήκε την όποια οικονομία των μικτών γάμων για να την καταπατήσει ακυρώνοντας την επί της ουσίας. Όταν καταπατείται ένας όρος ή σκοπός που έγινε αυτή η οικονομία και χαλαρώνουν οι συμμετέχοντες σε αυτή, γίνεται πάλι παράβαση ιερών κανόνων, υποτροπή. Θα πρέπει να αρνηθεί καταρχάς το ορθόδοξο μέλος του γάμου να συμμετέχει σε αυτή την παρανομία και να υπενθυμίσει τους όρους και προϋποθέσεις. Αφού χρειάζεται άλλωστε την συμμέτοχη στην θεία κοινωνία το ετερόδοξο μέλος, γιατί να μην μεταστραφεί στην αλήθεια;
      Ξανά ο μέγας αιρετικός αρχιεπίσκοπος, υπεράνω κανόνων και συνόδων, επιχειρεί να αποδομήσει στις συνειδήσεις των θυμάτων του το ιερότερο μυστήριο , το οποίο δεν έχει οικονομίες για ετερόδοξους και τελικά να ακυρώσει και μια από την βασική συνθήκη και σκοπό αυτών των γάμων , την μελλοντική μεταστροφή του ετερόδοξου μέλους , ώστε να μπορεί να μεταλαμβάνει. Απαράδεκτος.

  2. Καλα αυτος πότε πηγε ποτε προλαβε και εκανε τους γιανκις οικογενειες του;μα τι ποιμην αγαποφόρος εκτος απο ελπιδοφορος,εεε..συγνωμη ελπιδοκτονος.
    Τι σκας;αυτοι ειναι οι ψευδοποιμενες που φυλακισαν την εκκλησια του Χριστου.
    Αυτη για κακη τους τυχη δεν νικατε,γι’αυτο τα μαντατα δεν ειναι καλα για αυτους,ευχομαι να μετανοησουν και να μη λαβουν τα επιχειρια των προσβολων προς το Θεο.

  3. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΛΏΣΕΙ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΝΤΑΣ, ΩΣ ΣΚΩΛΗΞ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΌ!!!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

  4. Hello Aμερικής πάστορα και της αίρεσης μάστορα!.
    Αν της δικής σου εκκλησίας κεφαλή είναι το οικουμενικό, θα λες πλάνες ένα σωρό μόνο και μόνο για αυτό.

Σχολιάστε