Απαράδεκτες νουθεσίες Μητρ. Ιλίου (βίντεο)

1) 3:45. Ο Ιλίου κατά την παραδοχή του είναι ο εισηγητής της απαγόρευσης της Θείας Λειτουργίας!!

2) 6:10 Οι ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών ήταν αίτημα πολλών ιεραρχών και ιερέων. (τα ουαί, παιδιά, στο τέλος όλοι μαζί)

3) 10:05 Με αφορμή το θάνατο από πανώλη του Αγίου Παχωμίου εμφανίζει το Χριστό να μαλώνει τους Ιεράρχες γιατί δεν Τον άκουσαν που μιλούσε μέσα από τον Μητσοτάκη!!

4) 12:20 Ακούστε τι απαντά σε πίστη γυναίκα που ομολογεί ότι η Θεία Κοινωνία είναι η ζωή μας!!

5) 23:50. Συζητούν για μετάθεση Μεγαλοβδομάδας και Πάσχα!!! Από τους βασικότερους κανόνες της Α Οικουμενικής Συνόδου είναι ακριβώς η απαγόρευση αυτή!!!

6) 30:00 Ενίσταται σε παράπονο του ψάλτη που δεν εφάρμοσαν έναν συντεταγμένο εκκλησιασμό (ο ψάλτης το έθεσε χονδροειδώς, γιατί δεν μας ένταξαν στην κατηγορία των σούπερ μάρκετ). Δικαιολογίες απίστευτες! «ποιός θα τους αστυνομεύει»;; Όταν κάνουν πανηγύρια με κόσμο και βάζουν τους σεκιούριτι ξέρουν όμως!! Δεν θα μπορούσαν α) Να ανοίξουν περισσότερους Ναούς, Ξωκλήσια; Όσοι ιερείς και τόσες λειτουργίες. β) Να γίνονται προηγιασμένες κάθε ημέρα; γ) Να τηρούνται (προς ικανοποίηση μόνο των κρατούντων, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι οι Ναοί δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης) οι αποστάσεις; δ) Να ακούγεται η Λειτουργία με μεγάφωνα έξω, και να εκκλησιάζεται ο κόσμος και απ’ έξω; ε) Να κοινωνεί ο κόσμος με σειρά και τάξη, πρώτα αυτοί που εκκλησιάστηκαν εντός του Ναού, έπειτα αυτοί που εκκλησιάστηκαν στον προαύλιο χώρο, στο τέλος;

(Θα συμφωνήσουμε σε αυτό που λέει ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι προϊόν που αγοράζεις στα σούπερ μάρκετ και φεύγεις. Πρέπει να εκκλησιαστείς για να κοινωνήσεις)

7) 38:38  Από αυτόν εξαρτάται η εγκυρότητα της Θείας Λειτουργίας! «Χωρίς την μνημόνευση του ονόματός μου δεν υπάρχει λειτουργία» ! Και «αναγκάζεται» να την απαγορεύσει!
 Δεν πα να καλείς Εσύ Χριστέ τους πιστούς! Εγώ το απαγορεύω!!!!

8) 40-50:00 Συνεχίζει τις απίστευτες δικαιολογίες για να μη γίνεται η Θεία Λειτουργία. Είναι ακατανόητο· ενώ δέχεται να γίνεται για τηλεοπτικούς σκοπούς, δεν τη δέχεται όμως για να κοινωνήσουν οι πιστοί! 

9) 44:10 Αναφερόμενος στους παπικούς, αποκαλύπτεται ότι τους αναγνωρίζει ιερωσύνη, ξεχωρίζοντάς τους από τους προτεστάντες που λέει ότι δεν έχουν!

10) 50:20 «Το πολίτευμα της Εκκλησίας είναι επισκοποκεντρικό. Ξεκάθαρα!» (ούτε καν συνοδικό)

11) 53:26 Στο όνομά μου γίνεται η Θεία Λειτουργία !!!
Φρίξον ήλιε και στέναξε γη!!

12) 56:28 Στα μοναστήρια μόνο προσευχή. Δεν γίνονται αγιαστικές πράξεις εκεί! Όχι Θεία Λειτουργία, ούτε ευχελαίο, ούτε εξομολόγηση, ούτε ιερωσύνη. Τίποτα.

13) 1.00 Τα βάζει με τους Αγιορείτες που έκοψαν τη μνημόνευση του Αθηναγόρα!

14) 1:11:00 Πλήρης αντιστροφή… Έκανε ολόκληρη διάλεξη να πείσει ότι η θεία κοινωνία είναι εκκλησία, είναι κοινωνία, και τώρα μας τα διαχωρίζει…


Μια ανακατωσούρα με έχει πιάσει…

-https://www.youtube.com/watch?v=CKJFUdAwxxQ&feature=youtu.be

Το βίντεο και ο σχολιασμός εστάλησαν στο ιστολόγιο από φίλο αναγνώστη.

22 thoughts on “Απαράδεκτες νουθεσίες Μητρ. Ιλίου (βίντεο)

  1. Δεν νομιζω οτι αυτοι ειναι το αλας της γης επειδη φορεσανε τα μαυρα. Μονο ενας μασονος θα ειχε τετοιες αποψεις. Πιστευω οτι αποκαλυπτονται απο τον θεο ολοι αυτοι που τοσο καιρο φαρισαιζανε. Μακρια απο τους ψευδεπισκοπους . Οποιος ακολουθει αυτους που εχουν τετοιες θεσεις ακολουθει το σκοτος. Η μηπως ξεχναμε οτι αυτος ο κυριος που ομιλει δεν ειχε δωσει μαζι με καποιους αλλους (επισκοπους) δωρο την εικονα του (αγ.φραγκισκου) οταν εξελεγη ο σημερινος παπας. Τωρα ανακαλυψαμε τις θεσεις αυτου του κυριου και πολλων απο τους συνδαιτημονες αυτου του κυριου? Τους βλεπαμε και δεν μιλουσαμε. Τωρα ομως ειναι καιρος ομολογιας. Οποιος θελει να χαθει εκ του ασφαλους ας ακολουθησει τις (διδαχες) αυτων των κυριων. Πραγματικα μιλουν οι περισσοτεροι απο αυτους σαν δρακοι.

    • «Οποιος ακολουθει αυτους που εχουν τετοιες θεσεις ακολουθει το σκοτος.»

      Στο παρά πάνω βίντεο συνομιλεί με Ιερείς επί το πλείστον οι οποίοι φαίνεται να αποδέχονται τις θέσεις του. Πόσοι από αυτούς τους Ιερείς εξομολογούν ανθρώπους; Πώς τους καθοδηγούν; Σε κάποιο σημείο που ένας λέει ότι το σύστημα της Εκκλησίας είναι συνοδικό, ο Μητρ. τον διακόπτει λέγοντας ότι είναι επισκοποκεντρικό! Το συνοδικό σύστημα ο Μητρ. δείχνει να το εξισώνει με τον προτεσταντισμό! Δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Με ελαφρά καρδία παρέδωσαν τις Θείες Λειτουργίες, πειθόμενοι ότι θα πεθάνουν άνθρωποι εάν προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς. Δεν έγινε και τίποτα, θα βρούμε λύσεις, είναι το στυλ του συγκεκριμένου Μητρ.
      Παρακολουθώντας κανείς το βίντεο διαπιστώνει πόσο εύκολο είναι να πλανηθεί κάποιος όταν ακούει τέτοιους επισκόπους, οι οποίοι επικαλούνται την Ορθόδοξη Παράδοση και ταυτόχρονα την εμβολιάζουν με τις οικουμενιστικές τους αντιλήψεις. Επίσης στο βίντεο μιλούν για «ζηλωτές» που κάνουν ζημιά (εμάς πρέπει να εννοούν)!

  2. Το πως καθοδηγουν οι σημερινοι (μεγαλοι) πνευματικοι τον κοσμο . ??Φαινετε το αποτελεσμα απο τον υπερμετρο φοβο του θανατου. Δεν υπαρχει ανασταση αραγε? Βλεπουμε σημερινους (χριστιανους) που φοβουνται αυτην την ασθενεια οπως ο διαολος το λιβανι. Δεν υπαρχει προνοια του θεου αραγε? Δεν υπαρχουν ευκαιριες αλλες θανατου αραγε???? Μονο αυτη η ασθενεια ειναι ?? Αλλα για τους σημερινους χριστιανους κατονομα φαινετε η ζημια που εχουν παθει απο ολους αυτους τους (πνευματικους) παπαδες της σημερινης εποχης. Τεραστια ζημια. Ομως οπως λεει και ενας γεροντας εχουμε και οι ιδιοι εγκληματικη αγνοια για την σωτηρια μας. Οταν μαλλιοτραβιεσαι μολις αντικρυσις τον θανατο και λεγεσε ορθοδοξος ?? πλειστα παραδειγματα σε κηδειες η μνημοσυνα ειναι ευνοητο μετα αυτο το σημερινο χαλι του φοβου. Λες και ο θανατος ειναι το υπερτατο κακο!. Που ειναι η πιστις εις την ανασταση?? Φταινε οι ιερεις φταιει ομως και ο κοσμος γιατι δεν ενδιαφερεται για την σωτηρια του. Οποταν ποιο πασχα να εορταστει?? Για τον χαβαλε τον βεγγαλικων ? Και μετα μαγειριτσα? Δυστυχως σε ολη αυτη την κατασταση την πληρωνει και το μικρο ποιμνιο. Που ποναει και δακρυζει που στερειται το σπιτι το αιωνιο ..την εκκλησια . Οσο για τα περι ζηλωτων…ναι οντως ζηλωτες ΜΑΚΑΡΙ οπως οι μαρτυρες και παντες οι αγιοι!! Πρωτος ζηλωτης ηταν ο ιδιος ο δεσποτης ΧΡΙΣΤΟΣ που δηθεν δουλευουν οι ιδιοι για την δοξα του. Απο εκει καταλαβαινει κανεις για ποιον εν τελει δουλευουν. Και οσες νουθεσιες αν κανετε απο ολα τα χριστιανικα σαιτ και ελεγχους προς αυτους τους κυριους καλως κανετε θεαρεστο εργο επιτελειτε οπως και ο ιδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ ελεγχε τους φαρισαιους. Αλλα οσο μετανοησαν αυτοι και αλλαξανε αλλο τοσο θα αλλαξουν και αυτοι τις θεσεις τους. Ειναι αξιοι της μοιρας τους . Εμεις στη μεση βασιλικη οδο των αγιων πατερων . Που οδηγει στη σωτηρια.!

    • Έτσι ,αλλά έχουν προφητευτεί αυτά , δεν θα σωθούν όλοι, ούτε όλοι εκ των «ορθοδόξων». Κάποιοι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις προφητείες και κάποιος τον ρόλο του αντίχριστου. Δεν είναι επιλογή μας αυτά, απλά κατανοούμε για ποιον λόγο γίνονται και εντάσσονται στην διαδικασία της αιώνιας επιλογής του Υψίστου για τον τέλειο κόσμο της αιωνιότητας που γλυκοχαράζει μπροστά μας.

  3. Για την υπακοη σε αυτους:αρχιζω να σκεφτομαι οτι η υπακοη μην ειναι το αρμα του αντιχριστου,τουλαχιστον οπως την ορισαν αυτοι.
    Εκεινους τους εξαποδιτες ο μεγαλοεξαποδιτης πως τους απεκτησε λετε;μηπως λογο της υπακοης τους στην αρχαγγελικοτητα του;πως εξεπεσαν αραγε;το εχω απορια,ειχαν την ιδια αποψη με τον αρχηγο τους;ή απλως τον υπακουσαν;

    • Σε μια «εξομολόγηση» δαίμονα πάντως, που εχει παίξει και στην ελληνική τηλεόραση ως ηχητικό ντοκουμέντο των μεγάλων εξορκισμών του πρώην πνευματικου μου, π.Σάββα Αχιλέως, και μας «κόστισαν» την διακοπή της αγίας διακονίας του, λυπηθηκε η ψυχη μου τον πρώην άγγελο για μιαν απολυτη χαρα, στιγμή. Κατάλαβα ποσο σημαντικο ειναι η μετανοια και η εξομολογηση και κριμα διοτι αυτοι δεν την εχουν, διοτι εξεπεσαν απο υψηλοτερη κατασταση απο εμας, λαικα να το πουμε , επεσαν απο την υπερτατη χαρα, το αφταστο χαιιλικι του ουρανου. Και θελει πολυ κοπο και περηφανια για να πεσεις , θεωροντας οτι θα γινεις η εισαι θεος χωρις Εκεινον. Εκλαιγε σχεδον ο δαιμονας στο ηχητικο, (μεσα απο την φωνη της «φιλοξενουσας» αυτον), και φαινοταν μετανιωμένος που ακολουθησαν τον εωσφορο, οτι τους εξαπατησε, τον πιστεψαν κτλ. παρα για εκβιασμους η υποχρεωση..Σιγουρα και αυτα επεξαν ρολο , το πρωταρχικο ομως ειναι η ελευθερη βουληση τους , που διανοηθηκαν κατι τοσο ανηκουστο, που πιστεψαν κατι ξενο και επικυνδυνο, ενω δεν χρειαζοταν πιστη για τον Θεο εκει, διοτι γνωριζοντας και βιωνοντας την απολυτη χαρα του Θεου non-stop.

      Ως γνωστον απο τις 3 μεγαλες αρετες των πιστων οι δυο καταργουνται , ειναι ατοπες και αχρηστες κατα την επιυχημενη εκδοχή της Κρισης για αυτους.
      Πιστη, Ελπιδα, Αγαπη. Στο τελος μενει μονο η Αγαπη, η ελπιδα αλλα και η πιστη καταργειται αφου μετεχει καποιος βιωματικα με πληροτητα στην απολυτη αληθεια και χαρα.

  4. Αλοίμονο στο ποίμνιο που αποδέχεται αυτές τις πλάνες.
    Καταλαβαίνω αυτόν τον κύριο που κατά την διάρκεια του βίντεο βαριανασαίνει από αυτά που ακούει!!!

  5. Οι ανωθι παρατηρήσεις είναι εκ του πονηρού κ γίνονται με δόλο αναφέροντας αποσπασματικά τα λεγόμενα του μητροπολίτη . Συμμετείχα στις συναντήσεις και συμβουλεύω να Ακούστε προσεκτικά την διάσκεψη ολόκληρη και να μην ψάχνετε να βρείτε σημεία τα οποία σίγουρα προκαλούν ερωτήματα προς συζήτηση ,αλλά όχι καταδικαστικές αποφάσεις για τις θέσεις ή τις απόψεις του. Όλα όσα λέει είναι ορθά αρκεί να τα προσεγγίσει ο ακροατής με καθαρό αυτί. Είμαστε όλοι αντί-οικουμενιστές και φιλοπατερικοί (όπως και οι ιερείς και εξομολόγοι που συμμετέχουν στην συζήτηση),αλλά δεν ψάχνουμε με το μικροσκόπιο να βρούμε την φράση αυτή που θα πυροδοτήσει μίσος και χολή. Όλα αυτά που λέει είναι εύλογα. Δεν συμφωνώ με όλα. Αν υπάρχει κάπου λάθος στον λόγο του ,υπάρχει χριστιανικός τρόπος να το επισημάνουμε και να το συζητήσουμε .Εκτός από τη χολή που είναι συνήθως εύκολη, υπάρχουν και οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις οι οποίες είναι ανύπαρκτες! Λυπάμαι για το δημοσίευμά σας. Συνήθεις «ζηλωτικές» πρακτικές μίσους.

    • Το βίντεο το παρακολουθήσαμε. Θα ήταν μαρτύριο να απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.
      Συγχαρητήρια πάντως που συμμετείχατε στην συζήτηση. Άντε με το καλό, του χρόνου και με τον πάπα!!

      • Δεν υπάρχει πάπας.
        Ο Χριστός υπάρχει μόνο και η Μια Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του ,όπως ορίζουν οι κανόνες της. Αυτόν ακολουθούμε .Εχοντας πολλούς φίλους και αδελφούς με το πάτριο
        πιο σοβαρούς, σας συμβουλεύω να προσέξετε μήπως από τον πολύ ζήλο, χάσετε τον Χριστό.

      • Κύριε Κωνσταντίνε ευχαριστούμε για τις συμβουλές.
        Αυτό για τον πάπα πείτε το στον επίσκοπό σας…….. αν τολμάτε.

        Επί τη ευκαιρία να σημειώσω, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ότι σε κάποιο σημείο ο Μητρ. Ιλίου αναφέρει ότι η μνημόνευση στο όνομά του γίνεται διότι εκπροσωπεί τον Χριστό (δεν θυμάμαι τις ακριβείς λέξεις). Τώρα, εάν ο Χριστός θα έκλεινε τις Εκκλησίες ελαφρά τη καρδία είναι άλλο θέμα.

    • Μετα την ταλαιπωρια που φαγαμε απο ενα τοσο δα μικροβιακι που «αμφισβητησε»το ατιμο και τη δυναμη Του υψιστου μας λες να μην ψαχνουμε με μικροσκοπιο τη συζητηση;
      Τωρα;που πηγα και αγορασα μικροσκοπιο;

    • Κυριε κων/νε πηγαινεται στο μητροπολιτη που ευλαβειστε και ρωτηστε τον για το αν ο πάπας ειναι ιερεας Του Υψιστου.
      Οσο για τον κακο ζηλωτισμο που αποδιδετε στους ανθρωπους του παλαιου ημερολογιου,ψαξτε εαν εσεις εχετε τον καλο που εννοειτε εντος σας,μαθετε οτι στο μονο πραγμα που ζητουμενο δεν ειναι η μεση οδος ειναι η αγαπη προς τον Θεο,αυτη μαλιστα «απαιτειται»να ειναι ζηλωτικη,αν ειναι κατι αλλο πιο κατω ειναι εμετικη,μαλιστα «την κανει εμετο»ο Ιδιος ο Κυριος

    • Γιατι δεν μας δειχνετε ακριβως τα σημεια που η αδερφη επισημανε και θεωρειτε οτι παρερμηνευτηκαν η κατανοηθηκαν λαθος; ΜΑ σε τοσα πολλα σημεια να επεσε εξω η αδερφή η μηπως το εξασκημενο της δογματικο κριτήριο ειναι καλυτερο απο το δικο σας; ΜΗπως αδερφε να βλεπατε ξανα το βιιντεο στα σημεια προσεκτικά, αντι να εμπιστευεστε την μνημη σας στην ζωντανη παρουσια σας; Υπαρχει μεγαλο πλεονεκτημα ξερετε στον γραπτο η κατεγραμμενο λογο οταν αναλυεται προσεκτικά.
      Μην γενικολογειτε παντως, δεν μπορειτε να πεισετε χωρις να δειξετε εστω και ενα λαθος. Βλεπω επισης οτι χρησιμοποιητε ακροτητες και λαλειτε περι μισους σε οτι το λιγοτερο υποπτο εντοπιστικε. Δεν προκειται περι μισους αγαπητε, αλλα περι αγαπης προς διορθωση. Ευκολα παρεξηγειται καποιος που φωναζει σε καποιον να προσεξει και τις λακουβες πριν το γκρεμο, γιατι εαν χαθει η ισσοροπια , θα βρεθει στον γκρεμο ακομα και αν ειχε σκοπο να το αποφυγει.
      Ποιος θα ηταν ο χριστιανικος τροπος προσσεγισης και διορθωσης ενος αρχιερεα που δεν διακονει ταπεινα αλλα διδασκει δεσποτοκρατικες αντιληψεις και επισκοποκεντρικες θεωριες δηθεν υπερτατης αυθεντιας; Αν εχει μπολιασει τας φρενας του με την ζηζιουλια πλανη , πως θα εισακουστουν οι φωνες των πιστων; Αν δεν καταλαβαινει οτι ο κληρος και λαος ειναι αυτοι που οδηγουν την θεματολογια αλλα και αποδεχονται τις αποφασεις μιας συνοδου επισκοπων; Επισης εδω δεν κανει η αδερφη προτασεις που εχουν γινει απο πολλους αλλου , ουτε θεολογει για την αιρεση της επισκοποκεντρικοτητας. Δεν οφειλει κανεις να επαναλαμβανεται σε οτι εχουν καλυψει αριστα επιφανεις αληθεις θεολογοι εκ καρδιας και φωτιστικης εμπειριας.
      Δρα καθαρα ως πνευματικη αστυνομια , εντοπιζοντα;ς πιθανα σημεια πλανης τα οποια με διαφανεια και τιμιοτητα δειχνει, για να μπορουν να επιλεγουν τα σημαντικοτερα και χαρακτηριστικοτερα απο επιδοξους ελεγκτες συνταξης τυχων επιστολης με πανορθοδοξη κοινοποιηση. Κοινως κανει το προσχεδιο, την προεργασια ενος πιθανου μελλοντικου ελεγχου, διοτι απο την τοση πλανη «πατερικοι» πατερες δεν προλαβαινουμε τους πλανους και τις πλανες τους στην ελληνοφωνη ελληνοφωνη εκκλησια πλεον. Εχει ξεφυγει η κατασταση και η αποδειξη δεν ειναι η υποκειμενικη γνωμη του καθυσυχασμου σας, αλλα ο προφητικος λογος των Αγιων μας και οτι ο Θεος παραχωρησε να ερθει , ανελεητα πλεον για τους πολλους και Θεος φυλαξει..
      Διοτι Εκεινος εχει το Μετρο και την Μαχαιρα και οχι εσεις με το καθυσυχαστικο και αποκοιμητικο φρονημα. Υστατη ωρα εν Χριστο αδερφε..Ας Κοιταξετε γενικα στον καθρεπτη τον προφητικο λογο των αγιων μας για τους κληρικους των εσχατων, μηπως και μερικοι γλυτωσουν, αφου αυτοχαρακτηριζεστε πατερικοι, ελπιζουμε οχι μεταπατερικοι , ουτε προαπαγανδιστικα ημιμαθεις μεσα σε νομιζομενες αυταρκειες. Με τον «θεο» της δικαιολογιας μιας παλιας φρασης και γνωμης ενος κληρικου αλλων εποχων δεν γινεται δουλεια , ουτε ανεκτη δια παντος η οποια οικονομια. Ειναι καιρος ομολογιας πλεον , και η τιμωρια των χλιαρων δεν χρειαζεται να συμπεριληφθει σε κανονες. Μιλησε Κυριος και Ελλαλησε.
      Το να αντιγραφετε δε παντως τον δεσποτικο τροπο της αφ’ υψηλου περιφρονησης, χαρακτηριζοντας αβασιμα τους παντες υποτιμητικα ζηλωτες, δειχνει την αδυναμια αληθους εμπεριστατομενου διαλογου μετα σοβαρων επιχειρηματων. Σας καταλαβαινουμε, εφοσον πλεον ακομα και οι πλεον επιφανεις λογιοι κρυβονται και δεν αντεχουν την αντιπαραθεση με την Αληθεια.
      Οχι μονο αυτο , αλλα εφτασε λογιος επιφανης στο δαιμονικο σημειο πλανης να πει οτι ο παπας ρωμης αποτειχιστικε. Κυριε Ελεησον ! Τι θα δουμε ακομη τα επομενα ετη οταν πρεπει να θυσιαστουν τα παντα γα τον Χριστο ..
      Η εκφραστικη δογματικη ακριβεια , ειδικα απο εναν επισκοπο επιβαλεται, ΑΝ νομιζετε οτι παρερμηνευτηκαν, φερτε τα εις γνωσιν του και προκαλεστε ομολογιακες διευκρινησεις του, εφοσον σας αρεσει το εποικοδομητικο του θεματος. Προσωπικα θα σας χειροκροτησω και επαινεσω σφοδρα, θα μεινετε αιωνιως στην ιστορια και του παραδεισου ως ο μεγας δογματικος διασαφηνιστης.
      Αν το κανετε αυτο στον οικ.Πατριαρχη δε, δεν θα εχει κανεις μας πιστευω λογια, προσκυνουμεν τιμητικα αιωνιως , και στην κολαση να παμε, Κυριε Ελεησον!

      • Σοφό ,θα ήταν να σιωπήσω απέναντι σε τέτοιες εκφράσεις ειρωνείας κ αφορισμού απο κάποιους-ες . Τίμιο όμως να απαντήσω,εφόσον τίθενται ερωτήματα και υπάρχει χρόνος. Επιλέγω το δεύτερο και λόγω εν Χριστώ αδελφοσύνης (Έτσι θέλω να πιστεύω) .Δεν μπορώ λοιπόν να ομιλώ ως βασιλικότερος Του Βασιλέως όπως τινοί εξ υμών εδώ, γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι οι αμαρτίες μου.
        Κουμάντο στην Εκκλησία του ,ο Κύριος. Ούτε ο εκάστοτε επίσκοπος ,ούτε διάσπαρτοι διαιρεμένοι ενιστάμενοι «ζηλωτες» με τον αφορισμό στο τσεπάκι.Ο συγκεκριμένος είχε δηλώσει εξ αρχής ότι με το λόγο του δεν εκπροσωπεί την σύνοδο και μπορεί να κάνει και λάθη. Λογικό κ ανθρώπινο. Σε όλα όσα είπε και με τον τρόπο που τα είπε δεν υπάρχει πουθενά ζήτημα δογματικό πλην εκτός ενός : Στο σημείο που λέει για την μετάθεση (κατ οικονομίαν) του Πάσχα. Αυτό είναι λάθος που απ’ότι θέλω να πιστεύω το είπε με την παρόρμηση του λόγου κ εννοούσε τον εορτασμό του Πάσχα κι όχι την ημέρα του Πάσχα . Δεν μετατίθεται το Πάσχα. Δεν γίνεται αυτό (Α’ Ο.Σ.) και δεν εξαρτάται από αυτόν!! Ο Πανάγιος Τάφος είναι ανοιχτός και το Άγιο Φως θα έρθει όπως κάθε χρόνο όταν πρέπει να έρθει, στην ΜΙΑ Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του!
        Εκεί που βασιλεύει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος.Όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται ανάλυση και να τα στύψουμε μήπως βγάλουμε λαυράκι.
        ( Στο σημείο που λέει για την «ιεροσύνη» των Ρωμαιοκαθολικών, στην συνέχεια εξηγεί την τραγικότητα της απαξιώνοντας την, εξηγεί για τι πράμα πρόκειται ,σε καμία περίπτωση δεν την αποδέχεται όπως άλλωστε φαίνεται παρακάτω).
        Στην τελική, δεν προσπαθώ να κάνω τον συνήγορο του Μητροπολίτη (και πόσο μάλλον σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες) Απλώς άκουσα την συνδιάλεξη με πιο ήσυχο αυτί, αντίθετα από κάποιους εδω με το ντουφέκι και το στυλό στο χέρι. Ψάχνουμε παντού οικουμενιστές ,φιλοπαπικούς και ουνίτες και χάνουμε τον Χριστό.
        Εχουμε πάθη να πολεμήσουμε, πότε θα προλάβουμε?
        Θρησκευτικότητα δίχως αγάπη = φονταμενταλισμός.
        Την Εκκλησία μας δεν θα την σώσετε εσείς καλοί μου φίλοι με τις παρατηρήσεις σας και τις διορθώσεις σα να είστε το blanco της θεολογίας. Η πλάνη της πλάνης την πλάνη, ώ πλάνη κλπ.!!
        Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από λόγιους δογματοφύλακες σωτήρες. Αν σφάλει ο εκάστοτε επίσκοπος, προσευχή πρώτα να τον φωτίζει ο Κύριος κ παρατηρήσεις ύστερα. Δε νομίζω να προσευχήθηκε κανείς για τον επίσκοπο?Εε? Μόνο παρατηρήσεις και αφορισμοί!!
        Αν και συμφωνώ με αρκετά απο τα σχόλιά σας, αλλά….that’s not the point…..Ζήλος για τον Χριστό και όλα τα άλλα θα τα κανονίσει Αυτός .Πίστη και υπακοή και ταπείνωση στην μια Αγία Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία. Δι’ευχών των Αγίων Πατέρων ημών ,είθε να σωθείτε.
        Καλή Ανάσταση σε όλους!
        (Σεβαστά όλα όσα λέτε….Καλή υπομονή)

      • Χαιρετε κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝε, τωρα που εκφραστηκατε πιο ελευθερα βλεπουμε περι τινος προκειται..
        Ξερετε , σε παλαιοτερες εποχες , εαν πηγαινατε σε αλλη επαρχια να εκκλησιαστειτε και δεν σας ηξεραν , θα περναγατε ορθοδοξη ιερα εξεταση. Εαν λεγατε τα μισα απο αυτα που εχετε πει εδω,
        και με τον στομφο που τα ειπατε ως ειδικος και διδασκαλος, θα σας εδιωχναν απο τον εκκλησιασμο ως μη ορθοδοξο , οσο και να ισχυριζοσταν οτι ειστε.
        Ακριβως το ιδιο προβλημα ισχυει και με τους επισκοπους και το νομιζομενο ακαθαιρετο τους.
        Πρεπει ομως να συμφωνουμε σε βασικα πραγματα, το οποιο βλεπω οτι ειναι αδυνατον. Ειστε κατα φαντασια ορθοδοξος Κυριε και το ιδιο και ο Δεσποτης σας , αιρετικος της κακιας ωρας μαλιστα σαν πολλους αλλους, υποδικος καθαιρεσης και αν ,μεινει ετσι αμετανοητος, θα παει σιγουρα στα αγριοτερα ταρταρα χωρις επιστροφη. Ειναι απο τις περιπτωσεις βεβαιας καταδικης λογω φρονηματος και ιδιοτητος. Εσεις μπορει να βλεπετε μιση και εμπαθεια , εμεις ομως καλη ανυσυχια και αγαπη για την σωτηρια του απο την πλανη. Οπως φρονουμε και για την σωτηρια αδερφων απο το ποιμνιο του. Οτι λεμε στηριζονται στην διαχρονικη εκκλησια και οχι στην δικη μας αντιληψη.
        Λετε για κουμαντο, οτι δεν κανουν οι ενισταμενοι κτλ, αλλα ειναι η εντολη Του να διαμαρτυρομαστε , ωστε καποιοι να ειναι αναπολογητοι και μεις να συγχωρεθουμε για τις αμαρτιες μας, αποφευγοντας να φορτωθουμε του επισκοπου και της εκαστοτε ληστρικης τοπικης συνοδου τις πλανες. Αν τυχων υπενθυμισουμε αφορισμο, θα ειναι ειναι ειτε αλλης συνοδου, ειτε αναθεματα ιερων κειμενων με διαχρονικη ισχυ. Η εκκλησια ειναι διαχρονικη και η υπακοη και η τιμη οφειλετε μονο στους συνεχιστες της παραδοσης και οχι σε αποδεδειγμενους πνευματικους λωποδυτες.
        Καντε μας την χαρη και αποδειξτε αλλιως..
        Χρειαστηκε μονο ενα σημειο να ακουσω , μαζι με το υφος και τον τονο της φωνης του , για ενα λεπτο, εκει στην συμπληρωση της πρωτης ωρας..που ειρωνευτηκε την ΙΕΡΑ αποτειχιση , που μαλιστα την συγκεκριμενη που επελεξε μετα απο μεγαλη οικονομια μεχρις εσχατων ο Αγ.Παισιος.
        Και αφου βγηκε στην φορα οτι, οπως αναμενόταν αλλωστε , ηταν μασονος ο Αθηναγορας , ο μητρ. Ιλιου πουλαει τρελα, με το γνωστο απαισιο υφος της αυταρεσκειας και υποτιμησης καθε ορθοπραξιας, και εμεσα αλλα σαφως κατακρινει την ενεργεια του Αγιου αλλα και του πλεον αποδεδειγμενα προφητικου οσιου επισκοπου Α.Καντιωτη. Υποστηριζει την επισκοποκεντρικοτητα , λες και οι αποτειχισμενοι δεν μπορουν να μνημονευσουν επι πασης επισκοπης ορθοδοξων και δεν θα γινει η μετουσιωση των τιμιων δωρων εαν απουσιαζει το ονομα του καθε πλανεμενου αιρετικου αρχιερεα.
        Δεν θελει πολυ για να δεις την σωρεια των δογματικων προβληματων και το αναθεμα της αγιας Γραφης στο κεφαλι του συγκεκριμενου..Εδω Αγιος Αγγελος του Θεου δεν θα γλυτωνε εαν ελεγε τετοιο πραγμα..Και οχι λοιπον, ο καθε αρχιερεας κρινεται μονος του αφου σπανιωτατα εκπροσωπει την συνοδο σε τετοια θεματα , εκτος εαν αναφερθει σε συγκεκριμενες ρητες αποφασεις της.
        Αυτο μας προτρεπει η Γραφη και οι κανονες να ελεγχουμε, τον καθε αρχιερεα ξεχωριστα ..
        Και πιστεψτε με οτι επειδη χρειαζεται πολλη μελετη ιερων κειμενων για να γινει σωστα, θεωρειται ειδος προσευχης, με ειδικη μαλιστα εκ των ανωθεν ευλογια. Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο κυριε, δεν εχουμε τον ιδιο ρολο και χαρισμα. Αν καναμε ολοι μονο προσευχη του τυπικου , δεν θα καναμε
        τιποτα. Αφηστε λοιπον τις τυπικες συμβουλες ..περι δικης μας προσευχης ευχολογιου. Υπαρχουν αγιοι ανθρωποι που το κανουν καλυτερα απο εμας , με πιο αγαθη καρδια αγαπης. Εμεις εχουμε αλλο ρολο, την προστασια απο την νοθεια και δεν χριεαζομαστε καμια ευλογια για κατι που εξυπακουεται απο την Γραφη , τους αγιους κατα μιμηση τους και θεωρειται τιμητικο απο τους κανονες. Ελεγχουμε αιρετικες συμπεριφορες κοινως, με το στυλο στο χερι οπως ειπατε, τι δεν καταλαβαινετε ; Και δεν ειμαστε καθολου καλοι στην ακριβεια , ειμαστε λιγοι σε ποιοτητα δυστυχως , σε σχεση με τα αισχη και το ιδανικο. Πιστεψτε με ομως, ο αγων αυτος απαιτει προσευχη αλλά και θεωρειται προσευχη , συνεπως καθαριζει και απο τα παθη , ειδικα την ωρα που γινεται και παρα την αναξιοτητα και αθλιοτητα μας, οικονομει ο θεος για το συμφερον της εκκλησιας. Κρινομαστε απο την διαχρονικη συμφωνια με την ιερα παρακαταθηκη και οχι απο εμπαθειες ανοησιες που υποβιβαζουν , οπως ποιοι ειστε εσεις κτλ..Μηπως να να βοηθαγατε και τον Θεο να καταταξει την αδερφη Φαιη και να σιγουρευτειτε οτι δεν θα γινει η μεγαλυτερη αγια ολων των εποχων; Τις δαιμονικες διδαχες σας κρατηστε τες για σας, περι αν χρειαζονται αναλυση .
        Η Χαρις υπαρχει στην εκκλησια αλλα πολλοι εχουν καρδια πορωμενη με πονηρη μαυριλα και ουδεν απορροφουν απο αυτη. Στην πραξη μαλιστα πλανωνται οτι ανηκουν σε αυτην, διοτι εαν χαθει η αληθεια, πεταξε το πουλι της ευκαιριας ..
        Πλανη εχετε εσεις κυριε , που κανετε και τον δασκαλο ενω ειστε εμφανως ημιμαθεις και περηφανος να κρινετε ιερες προσπαθειες να αναδειχτουν δηλητηριωδεις πλανες. Συνεισφερουμε , κανουμε οτι μας ειπε ο Κυριος μας, δεν ειμαστε εμεις οι αποκλειστικοι σωτηρες , μη γενοιτο.
        Δεν κοιμομαστε ομως , οπως δαιμονικα οπως συμβουλευετε πλαγιως να κανουμε..
        Ουτε ακουμε πλανες δαιμονων οπως περι αυτομαστου και υποχρεωτικου απο του Κυριου φωτισμου του εκαστοτε λυκοποιμενα δεσποτη..Η εκκλησιαστικη ιστορια δειχνει εντελως αλλα απο οσα λετε..
        Καντε μας την χαρη και ελατε πισω με εμπεριστατωμενες αντιρρησεις και μελετες εξ’ ιερων κειμενων που δεν εχουν πολυσυζητηθει απο αξιους θεολογους ολων των αποψεων και οχι με δικες αμπελοφιλοσοφιες, αρκετες ακυροτητες ακουσαμε.

      • Θρησκευτικότητα δίχως Αγάπη ισον φονταμενταλισμός .Ο φασισμός στην πίστη δηλαδή. Μάλλον πιστεύετε σε διαφορετικό θεό (…όπως είχε πει κάπου κάποτε κι ο Ρωμανίδης !) .Ειναι πολύ αντιπροσωπευτικό το κείμενο που γράψατε.Θα το κρατήσω , και εν τέλει, ευχαριστώ κ για αυτην την απάντηση .Θα τις λάβω σοβαρά υπόψη. Καλή Ανάσταση! .-

      • Η ευκολη λυση ειναι να βαπτιζετε την αγαπη του ελεγχου με σκοπο την μετανοια ως μισος και την ορθη πιστη ως φασισμο. Εαν δεν γνωριζετε την πιστη σας αλλα και εαν δεν φροντιζετε να την μαθετε , θα τα βλεπετε ολα τα ορθα ως φονταμελιστικά. Λυπαμαι για το ευρος της παραπληροφορησης σας περι της πιστης. Καλη ανασταση και σε σας, πνευματικη πρωτιστως. .

      • Καλή Ανάσταση ! ( Σεβαστά Όλα οσα λέτε και Συγνώμη Εάν κάπου σας προσέβαλα .Την άποψη μου κατέθεσα. )

Σχολιάστε