Η απάντηση της Μητροπόλεως Κηφισίας σε διαμαρτυρία μας.

σ.σ. Δεν θα το πιστέψετε.

Το παρακάτω μήνυμα είναι η επίσημη απάντηση της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού σε διαμαρτυρία δική μου αλλά και άλλων αδελφών της Μητροπόλεως μας για την μη τέλεση των ιερών ακολουθιών και των Αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας, με τα μέτρα υγιεινής -έστω- που υπαγορεύει ο σχετικός νόμος της 16ης Μαρτίου 2020, δηλαδή ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά.

Την ίδια απάντηση λάβαμε και στην διαμαρτυρία μας προς τον μητροπολίτη Κηφισίας κ.Κύριλλο γιατί δεν τήρησε τουλάχιστον στάση ως ο άξιος Μητροπολίτης Κυθήρων κος Σεραφείμ ήτοι την διαμαρτυρία για την παύση κάθε ιεράς ακολουθίας προς την κυβέρνηση και την απαίτηση από τον Αρχιεπίσκοπο να συγκληθεί άμεσα η Ιεραρχία των 80 Μητροπολιτών και να αποφασίσει αυτή. 

Είναι εμφανές από την επίσημη απάντηση της Μητροπόλεως Κηφισίας και του σεβασμιοτάτου κ.Κυρίλλου η έλλειψη σοβαρότητας στην απάντηση δεδομένου ότι η κτιστή Άκτιστη Εκκλησία που είναι κιβωτός της Χάριτος του Θεού είναι υπεράνω των…φερέτρων που μάς έστειλε στην φώτο διότι λειτουργεί στον χώρο της Χάριτος και του Θαύματος. Πλέον τούτων η άλλη φώτο που δείχνει τον Κύριο μας να κρατάει τα έθνη είναι εξίσου αθεολόγητη διότι ο Κύριος προστατεύει το πλάσμα Του αλλά όχι απροϋπόθετα. Ο Κύριος λέγει: Όποιος αγαπά τον Χριστό τηρεί τις εντολές του  (Ἰω. 14,15)

Από την στάση του λοιπόν ο σεβασμιότατος κος Κύριλλος αποδεικνύεται ότι δεν τηρεί την εντολή του Κυρίου μας. Διότι η ορθοπραξία και η εμπειρία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας είναι αντίθετη με την στάση του. Αυτό το αποδεικνύει η στάση του αγίου ιερέως Χρύσανθου Κατσολουγιαννάκη της νήσου των λεπρών στην Σπιναλόγκα, οι τίμιοι αγώνες του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη στο νοσοκομείο των λοιμωδών, η διακονία του Αγίου Ανθίμου της Χίου στον λεπρό Όσιο Νικηφόρο, η εμπειρία των Γεροντικών της Πίστεως μας (Μέγας Ευεργετινός, Λαυσαϊκό κ.α.) όπου πλείστες περιπτώσεις διακονίας ασθενών με μεταδοτικές ασθένειες περιγράφονται. 

Πραγματικά είναι λυπηρή και θλιβερή η επίσημη απάντηση του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου. Η στάση του δεν συνάδει ούτε έχει σχέση με την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Στην Αγία μας Εκκλησία ενοικεί η Άκτιστη Χάρη του Θεού και το ίδιο συμβαίνει και στους κτιστούς ιερούς ναούς μας. Είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσετε σεβασμιότατε;

Παύλος Αρμαντώνης 

καθηγητής Οικονομικών

Κηφισιά 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. [2 ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ!]

Και στα δικά μας! 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ

τηλ. 210 8084884 – φαξ 210 8085888

8 thoughts on “Η απάντηση της Μητροπόλεως Κηφισίας σε διαμαρτυρία μας.

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ( λόγω της συγκεκριμμένης εικόνας του Χριστού), ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΕΙ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ .

    • Μπορεί να ειναι ανάξιοι λαϊκοί η κληρικοί και όχι ο Κύριλλος. Αλλά γενικά με τετοιο πνεύμα , τι να καταλάβουν αυτοί, η φώτο είναι η επιτομή της δειλίας..και απιστίας.
      ΟΙ γιατροί, οι νοσοκόμες, οι ταξιτζήδες, οι στρατιώτες κτλ χαζοί ειναι που ρισκάρουν και θυσιάζονται; Λες και θα την γλυτώσουν για πάντα…η μακροχρόνια.

  2. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν αμέτρητα ψεύτικα προφίλ στο φατσοβιβλίο ή αλλού που διακινούν προπαγάνδες επί πληρωμή (γύρω στα 500 ευρώ το μήνα). Ακολουθούν μετά κάποιοι αδαείς που τα αναπαράγουν. Όταν βλέπεις όμως και Μητροπολίτες να το κάνουν (δεν είναι μόνο ο Κηφισίας, είναι και άλλοι), τότε καταλαβαίνεις τον βαθμό της πνευματικής αφυδάτωσης στην στρατευμένη Εκκλησία. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

    Σημερινό άρθρο στο bloomberg [εδώ: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says ] αναφέρει ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, μόλις δημοσίευσε φρέσκια μελέτη στην οποία αναφέρεται ότι πάνω από το 99% των θανάτων από τον ιό οφείλονται σε άλλες ασθένειες. Ενδεικτικά:
    το 48.5 των θανάτων είχε ήδη στο ιστορικό του πάνω από 3 ασθένειες
    το 25.6 των θανάτων είχε ήδη στο ιστορικό του 2 ασθένειες
    το 25.1 των θανάτων είχε ήδη στο ιστορικό του μία ασθένεια
    και μόλις το 0,8 των θανάτων δεν είχε καμία ασθένεια.

    Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Το δικό μου ένστικτο πάντως λέει ότι αυτός ο ιός «κατασκευάστηκε» (ναι αυτό πιστεύω μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν ισχύει) περισσότερο για να σπείρει τον πανικό, να καταστρέψει οικονομίες και να χειραγωγήσει κοινωνίες. Είναι θλιβερό τούτη τη στιγμή να βλέπεις τους «Ποιμένες» του Χριστού να ρίχνουν νερό στον μύλο των σπορέων του θανάτου και να μην έχουν τίποτα να πουν για τον Σπορέα της Ζωής.

    • Όσο για τους επισκόπους έχουν ήδη αυτοκαταργηθει και δεν το γνωρίζουν,θα το δούνε καθαρα και θα το βιώσουν μόλις κυλήσει ο χρόνος και ανοίξουν την πόρτα του δωματος στο οποίο κρυφθηκαν.
      Θα το δουν στα πρόσωπα των ανθρώπων που θα βρεθούν απέναντι τους,σε αυτο της παναγιας πλησιον της ωραιας πυλης και των αλλων αγίων στους ναούς που εγκατελειψαν.
      Αυτοί τελείωσαν εάν δεν πάρουν απόφαση ανατροπής και ομολογίας τωρα
      .

      • Αδερφή μας, ναι, πιθανως έχετε δίκιο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι έτσι είναι, αλλά θα σπείρει τον πανικοί και θάνατο, όχι μόνο με απευθείας θανάτους αλλά με τις συνέπειες της καταστροφής οικονομίας , αρρώστιες λόγω βρόμας και πείνας, Είναι ντόμινο. Επέτρεψε ο Θεός , άσχετα πως και που. Όπως και θα επιτρέψει τον άνομο και οι λόγοι έχουν δοθεί στον ιερό Χρυσόστομο, για αφαίρεση δικαιολογιών.
        Των Πάντων! Κάποιοι χλεύαζαν τον Αγ.Εφραιμ για τον αντίχριστο που θα ταΐζει και βουλώνει, βολεμένοι μέσα στην επάρκεια της τροφοδοτικής αλυσίδας..
        Το ίδιο και τον Παισιο για το χωραφάκι..
        Κοίτα να δεις πως έρχονται τούμπα όλα για να γίνει του ΘΕΟΥ.
        Στο ιατρικό τώρα, χτυπάει και υγιές άτομο αν και δυσκολότερα, τρελαίνει το ανοσοποιητικό και η περισσότερη βλάβη είναι από την υπερλειτουργιων αυτου δραστηριότητα , παρά από τον ιο. Γιαυτο όσοι έχουν παθήσεις , είναι πιο ευάλωτοι.
        εΠΙΣΗς ΔΕΝ ΘΑ Φωποτητα.
        Υπάρχει μελέτη 4 κινεζων γιατρών – ερευνητων που δοκιμάσαν το φάρμακο κατατης ελονοσίας, που περιέχει υδρο-χλωροκινη και φαίνεται ως το καλύτερο αντίδοτο στην καταστροφη του πνεύμονα. Η γερμανια παρήγγειλε ήδη μεγάλες ποσότητες.
        ΑΝ έχετε γνωστούς γιατρούς και φαρμακοποιούς, δείτε εάν μπορεί αν γίνει κάτι με προμήθειες..Σε άλλες χώρες θέλει συνταγή με δήλωση ότι κάποιος θα ταξιδέψει σε επικίνδυνα μέρη …

  3. Όλοι οι νουνεχείς, έχουμε καταλάβει πως κάτι βρωμάει εδώ και καιρό, στο…..Βασίλειο της ΔΙΣ-ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ και των παρελκομένων της, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.
    Υπάρχει κάποιος από τους νουνεχείς, πιυ να κατάλαβε κάτι άλλο;;;;

  4. Γελοίοι άνθρωποι αυλοκόλακες ίσως για να πάρουν την θέση τους….σιγουρα αθεολογητοι….. Καλή καθαίρεση !!!!!

  5. Η συγκεκριμενη φωτογραφια με τα φερετρα ΔΕΝ ειναι απο τον κορονοιο. Ειναι απο μεταναστες απο την Αφρικη στην ιταλια που σκοτωθηκαν σε ναυαγιο το 2013. Για του λογου του αληθες δειτε εδω https://www.boomlive.in/coronavirus-outbreak/dated-photo-showing-rows-of-coffins-shared-as-coronavirus-hit-italy-7306

Σχολιάστε