Μιαρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Αναμεταδόθηκε από το 4Ε για να το δουν όλοι. Παρουσία των τοπικών αρχών, Ιερέων, Μοναχών, Μοναζουσών και λαϊκών, ετελέσθη μιαρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων (Καλαφάτης) ως απεσταλμένος του πατρ. Βαρθολομαίου. Συλλειτούργησαν οι:

Μητροπολιτης Τριπόλεως, Yπέρτιμος και Έξαρχος Λιβύης Θεοφύλακτος (Τζουμέρκας) -Πατρ. Αλεξανδρείας

Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ (Φραγκάκος)

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος (Χρυσοστόμου)

ΨευδοΟλβίας σχισματικός Επιφάνιος

Συλλειτούργησαν και οι:

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ

Παρευρέθησαν και πατέρες από την Ιερά Μονή Φιλοθέου (δεν διευκρίνισε ποια) και Μοναχές από άλλες Μονές.

Τοπικές Αρχές -Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Δήμαρχος Λιτοχώρου, Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και άλλοι.

Να μην ξεχάσουμε και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω Μάξιμο (Κυρίτση)


Πανηγ. Αρχιερ. Συλλείτουργο- Ι. Μονή Οσίου Διονυσίου Ολύμπου 23.1.2020

Α ΜΕΡΟΣ

Β ΜΕΡΟΣ


Φαίη

9 thoughts on “Μιαρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

  1. Έως τωρα στην βορεια χωρα οι:Λαγκαδά,βεροιας,κιτρους,εδεσσης,ξανθης,Ιωαννίνων νομίζω,συλειτουργησαν με τους σχισματικους του Βαρθολομαίου,η «προσηλωση»τους αυτη στην αποδοχή κάθε παρανομίας του φαναριου προαναγγέλλει θαρρώ το στήσιμο της γέφυρας για την μεταφορά όχι μόνο των νέων χωρών ,αλλά και ίσως όλης της ελλαδικής Εκκλησίας υπό την δικαιοδοσία του φαναριου.

  2. Είναι όλοι τους ένοχοι και ένοχες, για το βδελυκτό συλλείτουργο.
    Είναι υπηρέτες και προαγωγοί της αντικανονικότητας, όλοι οι συμμετέχοντες.
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

  3. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ είναι «μαθημένος». Είχε συλλειτουργήσει στην «χειροτονία» του ψευδοΟλβίας στο Κίεβο.

  4. Από Ι.Μ. Φιλοθέου ήταν στον Εσπερινό κ όρθρο κ όταν έφτασε ο Ολβίας Επιφάνιος αποχώρησε από την Μονή. Δεν συλειτουργησε.

  5. Ειναι σίγουρο ότι στον εσπερινό ήταν ο ολβιας;ο φιλοθεητης την άλλη ημέρα έλειπε και από την θεία λειτουργια;

  6. Διάβασα τα εξής σχόλια:

    Έμαθα ότι δεν μνημόνευσαν τον σχισματικό Επιφάνιο Κιέβου και ότι ο Επιφάνιος ΨευδοΟλβίας πήγε απρόσκλητος και δυστυχώς δεν τον έδιωξαν.

    Σας μεταφέρω ότι ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους μόλις αντιλήφθηκε την ξαφνική παρουσία του σχισματικού ψευδοεπισκόπου αποχώρησε άμεσα από την Ιερά Μονή!

    Να επιβεβαιώσω ότι ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φιλοθέου αποχώρησε αμέσως.

    Σε ερώτηση που ετέθη από μετέχοντα Επίσκοπο στον ψευδομητροπολίτη Ολβίας την ώρα της ακολουθίας: «από ποιόν χειροτονήθηκες;», η απάντηση ήταν ψευδής: «από τον Πατριάρχη», (ενώ έχει χειροτονηθεί από τον επίσης ψευδομητροπολίτη σχισματικό Επιφάνιο Ουκρανίας).

    • ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
      Ο μόνος που φέρθηκε σωστά ήταν ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φιλοθέου, αν και θα έπρεπε να κάνει θόρυβο την ώρα της αποχώρησής του για να καταγραφεί και το γεγονός την ώρα της ζωντανής αναμετάδοσης.
      ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.
      Όταν μνημονεύονται οι σχισματικοί ακούμε το εντελώς γελοίο «δεν πειράζει, όταν συλλειτουργούν είναι το πρόβλημα»
      Όταν συλλειτουργούν ακούμε το πάλι εντελώς γελοίο «..δεν μνημόνευσαν τον σχισματικό Επιφάνιο Κιέβου».
      Μας δουλεύουνε, καιγόμαστε, μας προσβάλλουν την Πίστη μας κι εμείς παίζουμε την γάτα με το ποντίκι. Πάντα να θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Πάντα να θέλουμε να κρυφτούμε. Είμαστε ανάξιοι να λεγόμαστε Ορθόδοξοι. Είμαστε κουραμπιέδες. Άντε μην πω καμιά κουβέντα πρωί-πρωί.
      Αντί να πετάξουν ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ έξω από τον Ναό, έκατσαν και συλλειτούργησαν μαζί του, μολύνοντας το Άγιο Θυσιαστήριο και καθιστώντας τους εαυτούς τους ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΧΙΣΜΑ.
      Αυτό ΔΕΝ αλλάζει εκτός εάν πέσουν στα γόνατα και ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό και ΔΗΜΟΣΙΩΣ δηλώσουν ότι καταδικάζουν τον ψευδοΟλβίας, τον ψευδοΚιέβου και το όλο το ναζιστικό σχισματικό μόρφωμα του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.
      Και όσο για τον «δεσπότη» που δεν ήξερε ποιος χειροτόνησε τον ψευδοΟλβίας, αυτό κι αν είναι το ανέκδοτο της χρονιάς.

      • Ο Μητροπολίτης που ρώτησε τον ΨευδοΟλβίας ήταν ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, και φυσικά πώς όμως είναι δυνατόν ένας Ηγούμενος να αντιλαμβάνεται την παρουσία σχισματικών και να εγκαταλείπει τον Ναό κι ένας Μητροπολίτης που περιστοιχίζεται από διακόνους κληρικούς και λαϊκούς και προφανώς είχε πληροφόρηση για την προέλευση των συμμετεχόντων, να προβάλει ανυπόστατες δικαιολογίες για την υποταγή του στο σχίσμα του Φαναρίου;

Σχολιάστε