Οι σχισματικοί Ουκρανοί λειτούργησαν στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσσο και πήγαν Μετέωρα και Όσιο Δαυίδ Ευβοίας.

σ.σ. Θλιβερές οι χθεσινές εξελίξεις. Ας είναι καλά η «λεβέντικη ιεραρχία».

Οι σχισματικοί τροποποιούν διαρκώς το αρχικό τους πρόγραμμα προκειμένου να μην έλθουν αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις του πιστού κλήρου και λαού της Ελλάδος.
Έτσι χθες Κυριακή βρέθηκαν στο Καστράκι Καλαμπάκας όπου παρακολούθησαν την Θ. Λειτουργία και φιλοξενήθηκαν στο αρχονταρίκι του Ναού από τον εφημέριο π. Ιωάννη στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μεγάλο Μετέωρο. 

Σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου κατάφεραν και λειτούργησαν στον Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, προφανώς με την άδεια του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο φαίνεται σαφώς ότι πρόκειται για λειτουργία που έγινε και με την συμμετοχή Ελληνα κληρικού της Μητροπόλεως Χαλκίδος. Έψαλλαν στο ψαλτήρι μία μοναχή και δύο γυναίκες από την Ουκρανία.

Την ίδια μέρα επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και φιλοξενήθηκαν στο αρχονταρίκι της Μονής.

Είναι βέβαιο ότι οι σχισματικοί από την Ουκρανία εντοπίζουν έγκαιρα τις αντιδράσεις του πιστού λαού της Ελλάδος και διαμορφώνουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά κατά της διαίρεσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τελικά όπως φαίνεται είμαστε πολλοί περισσότεροι από ότι υπολόγιζαν οι θιασώτες του Φαναριώτικου σχίσματος.

Καστράκι Καλαμπάκας

Άγιος Ιωάννης Ρώσσος Προκόπι Ευβοίας

Όσιος Δαυίδ Ευβοίας

oukraniko.blogspot

5 thoughts on “Οι σχισματικοί Ουκρανοί λειτούργησαν στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσσο και πήγαν Μετέωρα και Όσιο Δαυίδ Ευβοίας.

  1. Κρίμα….
    Στόν άγιο Ιωάννη λειτούργησαν, οπότε άν δούν Ρώσο σέ ακτίνα χιλιομέτρων…
    Τά ίδια καί στά Μετέωρα. ..
    Βέβαια από τίς φωτογραφίες στόν Όσιο Δαυίδ απουσιάζουν μοναχοί, αλλά αυτή είναι διπλωματική στάση ,όχι κανονική.

  2. Η πρώτη και τρίτη φωτό δεν είναι από Μετέωρα. Το Καστράκι είναι γραφικό χωριό στα ριζά των Μετεώρων. Δεν είναι όμως Μετέωρα. Και δεν φαίνεται να συλλειτουργούν, παρά μόνο να παρακολουθούν (αν και είναι εντός του ιερού βήματος). Ίσως και οι ανίδεοι παπάδες να φταίνε. Πάντως στα μοναστήρια των Μετεώρων δεν τόλμησαν ούτε να συζητήσουν να βρεθούν ή πολύ περισσότερο να συμμετάσχουν σε ιεροπραξία. Ήταν πολύ προσεκτικοί. Μάλιστα, μοναχοί και μοναχές ήταν σε ετοιμότητα. Αν έκαναν καμμιά ανοησία οι Ουκρανοί θα τους πετούσαν από τα βράχια…

    • κ. Γεώργιε χαίρετε.
      Μιλάτε για τις φωτογραφίες κάτω από την κατηγορία «Καστράκι – Καλαμπάκα» σωστά;
      Δηλαδή η πρώτη και η τρίτη είναι από κάποιο μέρος εντελώς άσχετο, ενώ η δεύτερη είναι από το χωρίο Καστράκι;
      Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε. Αυτό το πράγμα με τις ανακατεμένες φωτογραφίες το έκαναν και στο Άγιον Όρος.

    • Ή μάλλον λέτε ότι και οι τρεις φωτογραφίες είναι από το χωριό Καστράκι. Πόσους Ναούς έχει εκεί; Είναι ο ίδιος Ναός και στην τρίτη φωτογραφία;

  3. Η πρώτη και τρίτη δεν είναι από Καστράκι και δεν είναι σίγουρα από τα Μετέωρα. Για τη δεύτερη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, δεν μπορώ λόγω κακής ανάλυσης να αναγνωρίσω τον ιερέα. Το Καστράκι διαθέτει έναν ναό όπου γίνονται οι καθημερινές θείες λειτουργίες και έναν κοιμητηριακό που λειτουργείται κατά περίσταση. Τα πρόσωπα τον «φιλοξενούντων» ιερέων είναι άγνωστα. Φαίνεται ότι οι λήψεις τραβήχτηκαν αλλού και παρουσιάζονται ψευδεπιγράφως ως » στα Μετέωρα» ή όπου αλλού. Πάντως, σας διαβεβαιώ, στα μοναστήρια μας δεν τόλμησαν το παραμικρό. Ήλθαν, είδαν και απήλθαν. Εξάλλου οι μοναχοί-μοναχές ήταν σε επιφυλακή για την incognito επίσκεψη. Και είχαν λάβει τα μέτρα τους.

Σχολιάστε