Οι Ουκρανοί σχισματικοί διαψεύδουν τον Λαγκαδά Ιωάννη.

Σε ανακοίνωσή της η Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης αναφέρει ότι:

α) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, παρέστη ιδιωτικώς εις τας εορτίους εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βλαδιμήρου, με την Ακαδημαικήν του ιδιότητα ως Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ούζγκοροντ της Δυτικής Ουκρανίας.

β) δεν παρέστη με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, ως γνωστόν, επί του ζητήματος τούτου της αναγνωρίσεως δεν έχει εισετί αποφανθή Συνοδικώς.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης ομολόγησε δημοσίως ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται για να ιδιωτεύει φορώντας τα άμφια του Μητροπολίτη. Παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν είναι λειτουργός της Εκκλησίας αλλά του εαυτού του.

Βεβαίως, οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κοινώνησε με σχισματικούς θα προκαλέσουν άλλο ένα χασμουρητό στα αρμόδια όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εάν είναι άντρας όμως και έχει μπέσα, να βγάλει τα άμφια και να πάει μόνιμος Καθηγητής στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Ούζγκοροντ της Δυτικής Ουκρανίας. Όχι να εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του Μητροπολίτη της Ελλάδος για το προσωπικό του συμφέρον και μετά να θυμάται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αποφάσισε συνοδικώς. 

Οι σχισματικοί ΔΕΝ έγραψαν ότι ο Μητροπολίτης Ιωάννης βρέθηκε εκεί με την ιδιότητα του Καθηγητή. Ανόητοι είναι; Με την ιδιότητα του Μητροπολίτη της Ελλάδος έγραψαν. Από ΕΔΩ

«Його Блаженству співслужив єпископат Православної Церкви України, митрополит Гальський Емануїл з делегацією від Константинопольської матері Церкви та особисто від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, високопреосвященнійший митрополит Іоан зі співслужителями з Православної Церкви Греції та духовенство з усієї України. За богослужінням також молилася численна кількість вірян зі всіх куточків України.» 

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ να εμφανίζεται στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Ούζγκοροντ της Δυτικής Ουκρανίας. Στο συλλείτουργο με τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ τον είδαμε, φορώντας «τα καλά του»!  

Οι σχισματικοί «κουτουπώνουν» έναν-έναν τους Έλληνες Ιεράρχες για να δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος τους έχει αποδεχθεί ντεφάκτο.

Και ο «κουτουπωμένος» Λαγκαδά Ιωάννης το παίζει Κινέζος…

… και μας λέει ότι ενήργησε «ιδιωτικώς» και «με την Ακαδημαϊκή του ιδιότητα», και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αποφασίσει συνοδικώς!!

Πόση υποκρισία και πονηριά Θεέ μου. Είναι σα να κόβεις τα πόδια ενός ανθρώπου και μετά να λες ότι θα του αγοράσεις εισιτήριο για πεζοπορία στον Όλυμπο!

Συμπεριφέρθηκε σαν αντάρτης και προδότης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που τρέχουν στους σχισματικούς, καταργώντας και αψηφώντας στην πράξη το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και μετά μας δηλώνει ξεδιάντροπα ότι αναγνωρίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αποφασίσει συνοδικώς και ότι έκανε του κεφαλιού του «με την Ακαδημαϊκή του ιδιότητα»! 

Αυτός θα ‘ρθει μετά και θα σου πει ότι είσαι εκτός Εκκλησίας αν δεν τον ακολουθήσεις που πήγε στους σχισματικούς «με την Ακαδημαϊκή του ιδιότητα», γράφοντας την Εκκλησία της Ελλάδος στα παλιά του τα παπούτσια!!

Δεν μας φτάνει που βιάζουν την συνείδησή μας κοινωνώντας με τους Ουκρανούς σχισματικούς και δημιουργώντας τετελεσμένα για να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε και τις δαιμονιώδεις δικαιολογίες τους. 

Αθεόφοβοι, ασυνείδητοι, κατάντησαν την Εκκλησία της Ελλάδος κλωτσοκούδουνο του κόσμου και ένα σκαλοπάτι για την προσωπική τους δόξα. 


Φαίη.

1 thoughts on “Οι Ουκρανοί σχισματικοί διαψεύδουν τον Λαγκαδά Ιωάννη.

  1. Τήν στιγμή πού συντελείται αυτή η προδοσία τής Εκκλησίας μας, η οποία ενώ εμάς πονάει πολύ ταυτόχρονα καταρρακώνει, ρημάζει τήν ψυχή τών πλανεμένων . . . ας έχουμε εικόνες από τήν πίστη καί τόν αγώνα τών Ορθοδόξων αδελφών μας στήν Ουκρανία όπου βιώνουν τό «γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» ! https://youtu.be/HUvf1_1mGXQ καί https://youtu.be/uzwvO9_6ca0 όπως καί . . . https://youtu.be/4fyqJ0eau64 .

Σχολιάστε