Κοσμική συναυλία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, παρουσία του Μητροπολίτη Γαβριήλ.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

25 thoughts on “Κοσμική συναυλία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, παρουσία του Μητροπολίτη Γαβριήλ.

  1. Και βεβαίως δεν είναι τυχαίες αυτές οι εκδηλώσεις. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένες για να βγάζουν σίγουρα συμπεράσματα, στο κατά πόσον έχει νεκρωθεί η ευσέβεια και η πίστη των Ελλήνων,για να υπολογίσουν κατά πόσον θα αποδεχθεί ο λαός την ένωση με τον Πάπα.
    Και αφού οι ναοί γεμίζουν παίρνουν θάρρος να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, που είναι να πυκνώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εκδηλώσεις της αισχύνης!
    Ποσο δίκαιο είχε ο πατήρ Ρωμανιδης που είπε ότι ο διαβολος βρίσκεται σε άδεια γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι επίσκοποι!!!!

    <<Και εδόθη αυτώ (δηλ. στο θηρίο) πολεμον ποιήσαι μετά των αγίων και νικήσαι αυτούς>> αποκ. κεφ. ιγ´7

  2. Μάλλον πλησιάζει ο καιρός για αποτείχιση, δεν γίνεται να υπάρχει κοινωνία με αυτούς που αγωνίζονται να ξηλώσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία

  3. Eίναι ολοφάνερο πλέον ότι κάποιοι έχουν γραμμή (εκτός των άλλων) να μαζέψουν τον κόσμο στην εκκλησία , αυτόν, που με άλλο τρόπο δεν θα το σκεπτόταν καν να προσέλθει. και φυσικά, με την σιωπηρή ένοχη ανοχή του αρχηγού τους., γιατί δικός μας ποιμένας δεν είναι ο αρχηγός τους. ωραία λοιπόν. ου γαρ πάντων η πίστις. ας κρατήσουν τους ναούς για τον εξευγενισμό τους, και οι υπόλοιποι που θέλομε την αγιαστική χάρη του Αγ. Πνεύματος, να είμαστε αληθινοί, έτσι όπως θέλει ο Χριστός. και στις τρύπες να λειτουργούμαστε. ας είναι.

    • Πιστούς δεν θέλουν να μαζέψουν. Πελάτες ίσως. Και σίγουρα θέλουν να αποϊεροποιήσουν τους Ναούς. Την βλάσφημη μασκοφορία μέσα στους Ναούς ακόμη να την καταργήσουν με Εγκύκλιο.

  4. Μιλήστε οι λοιποί! Κράξατε! Βοήσατε! Κλαύσατε! Θρηνήσατε! Οι λοιποί επίσκοποι! Δεν σας αγγίζει; Βάλτε τον στη θέση του! Ειδάλλως αποπομπή! Τον ασεβή και άνομο!

  5. Σαν να μη συμβαίνει τίποτε! Ανάξιοι «ποιμένες» δεν σέβονται την ιερότητα των ναών μετατρέποντάς τους σε συναυλιακά, κοσμικά κέντρα. Και μέρος του ποιμνίου του θεάται απαθώς τα γενόμενα αν δεν «συνευδοκεί τοις πράσσουσιν».

  6. ♰ Καὶ εἰσελθὼν εἰς τὸ ἱερὸν ἤρξατο ἐκβάλλειν τοὺς πωλοῦντας ἐν αὐτῷ καὶ ἀγοράζοντας

    λέγων αὐτοῖς· Γέγραπται ὅτι ὁ οἶκός μου οἶκος προσευχῆς ἐστιν· ὑμεῖς δὲ αὐτὸν ἐποιήσατε σπήλαιον λῃστῶν.

    Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον

    Κεφ.19,45-46

    ❖ Ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης αναρωτιέται για το θείον και, στην ουσία, *στοιχειοθετεί και το ζήτημα της ναοδομίας:

    «Πώς παραστήσω το άυλον; Πώς να δείξω το αϊδές; Πώς διαλάβω το αμέγεθες, το άποσον, το άποιον, το ασχημάτιστον, το μήτε τόπω, μήτε χρόνω ευρισκόμενον, το εξώτερον παντός πειρασμού, και πάσης οριστικής φαντασίας;».

    Από την ημέρα των Εγκαινίων, ενός νέου ναού, ο ναός αποκαλείται άγιος, διότι καθιερώνεται αποκλειστικά στη λατρεία του Θεού, και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άσχετη κοσμική χρήση.

    «Ώς φοβερὸς ὁ τόπος οὗτος· οὐκ ἔστι τοῦτο ἀλλ᾿ ἢ οἶκος Θεοῦ, καὶ αὕτη ἡ πύλη τοῦ οὐρανοῦ».

    Γένεσις

    Κεφ.28,17

    • Εξαιρετικόν το εύρημα και η υπενθύμισις εκ του Αγίου Γρηγορίου και εκ της Γενέσεως, κ. Κόλλια. Βοηθά πολύ…. Λίγο λίγο, παρασυρόμαστε οι περισσότεροι, με πρώτο και χειρότερο εμένα, μέσα σ αυτό το κλίμα, χάνοντας την υψηλήν αίσθηση αυτών των εννοιών και καταστάσεων , που μας παρουσιάσατε. Πίπτοντας και σε παράλληλα σφάλματα, όπως μετά το πέρας της λειτουργίας ή ακολουθίας, σε κουβέντες, άσχετες πολλάκις μάλιστα, των εκκλησιαστικών πραγμάτων.

      • ⍭ Άδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή, ἰσχύει δὲ ὥσπερ τεθεμελιωμένον βασίλειον.

        Παροιμίαι Σολομώντος

        Κεφ.18,19

        ❇ Επεσες; Να ξανασηκωθείς!

        Δεν είναι φοβερό ο παλαιστής να πέσει. Φοβερό είναι να μείνει στην πτώση του.

        Ούτε είναι δύσκολο ο πολεμιστής να τραυματισθεί. Το κακό είναι μετά τον τραυματισμό να απογοητευθεί και να παραμελήσει το τραύμα…

        Πόσοι αθλητές ύστερα από πολλές αποτυχίες αναδείχθηκαν νικητές!…

        Μόνον όσοι δεν πολεμούν, δεν τραυματίζονται.

        Όσοι όμως με καρδιά ρίχνονται στη φωτιά της μάχης είναι φυσικό και να χτυπηθούν και να πέσουν.

        Αυτό ακριβώς που έγινε τώρα και με σένα. Επιχείρησες να εξοντώσεις το φίδι της αμαρτίας και στην προσπάθειά σου αυτή δέχθηκες το δάγκωμα του.

        Έχε όμως θάρρος. Εκείνο που σου χρειάζεται τώρα είναι να επαγρυπνείς και θα δεις ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ίχνος από το τραύμα σου.

        Και όχι μόνον αυτό, αλλά με τη χάρη του Θεού θα συντρίψεις και αυτή την κεφαλή του πονηρού…

        Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

        Με Αγάπη Χριστού

  7. Να λοιπόν που μπήκαν τα τύμπανα στους Ναούς…Μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε και χορευτικά εντός αυτών. Οι άνθρωποι που απολύμαιναν τους Ναούς αφού προηγουμένως τους μετέτρεψαν σε εμβολιαστικά κέντρα γιατί να έχουν πρόβλημα;…»Αινείτε αυτόν εν τυμπάνω και χορώ» θα μας πουν…Αξιολύπητοι άνθρωποι…

    • Εάν δε σας βάζω σε κόπο, θα ήθελα μια περαιτέρω ανάλυση του στίχου »Αινείτε αυτόν εν τυμπάνω και χορώ, αινείτε αυτόν εν χορδαίς και οργάνω» . Άσχετα αν δεν μου αρέσει, ακόμη και το τεχνητό »ίσο», πάντα αναρωτιόμουν γιατί στις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες μας, δοξολογούσαν τον Κύριο και μέσω αυτού του τρόπου. Τι συνέβαινε τότε, τί άλλαξε (ευτυχώς) ; Με ρωτούν και μένα και δεν ξέρω να απαντήσω.

  8. Κάτι που μου είναι ασαφές, είναι το ερώτημα, εάν διακριτικά θα επιτρέπαμε σε παιδιά κατηχητικού, λόγου χάρη, να εορτάζουν εντός του Ναού, με τραγούδια και σκετς σχετικού υλικού, ως προς τα Χριστούγεννα, τέλος χρονιάς κατηχητικού και άλλων αμιγώς εκκλησιαστικών γεγονότων. Τι λέμε σ αυτές τις περιπτώσεις άραγε;

      • Πολύ σωστά!

        Ο χώρος αυτός ανήκει αποκλειστικά στη λατρεία του αληθινού Θεού, είναι χώρος προσευχής, αγιασμού και ευλογίας, τελέσεως των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

        Στον «οίκο του Θεού» πρώτο μέλημά μας είναι η ένωση της καρδιάς με τον Κύριο, η ανάβαση του νου προς τον ουρανό. Στον Ναό νιώθουμε τον Θεό πιο κοντά μας, Τον ευχαριστούμε και Τον δοξολογούμε, προσκυνούμε και ικετεύουμε τον Ύψιστο, εκφράζουμε τα εσώψυχα βιώματά μας.

        Ο ορθόδοξος ναός είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος κόσμου (ορατού και αοράτου). Είναι “ένα ορατό σημείο – σύμβολο- εκείνου που δεν μπορούν να δουν τα ανθρώπινα μάτια. Η μυστική σημασία του ναού αποκαλύπτεται μόνο στους μυημένους, στους πιστούς”.

      • Ευχαριστώ πολύ εσάς και την αδελφή του ιστολογίου για τον κόπο σας, να μου απαντήσετε.
        Στο ενδιάμεσο διάστημα θυμήθηκα, πως κάποια νεανικά αληταριά, όταν μπαίναμε σε εκκλησιές άδειες, έτσι από περιέργεια ή και κάτι άλλο ανεπίγνωστα βαθύτερο πιθανόν, δεν βγάζαμε κιχ, ναι, στις μύτες των ποδιών και άντε ψιθυριστά σχόλια ίσα που τα ακούγαμε….
        Γινόμαστε τάχιστα χονδροειδέστεροι, ολοφάνερα. Ο Θεός να μας φωτίσει να βάλουμε μετάνοια.
        – Εχω κάποιες απορίες, σαν το τι κάνουν τα παιδιά, τη απουσία χώρων κατάλληλων για τις εορταστικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις.
        Να πάνε άραγε, όπως κάποιοι γενικά προτείνουν, σε εξωεκκλησιαστικές κτιριακές εγκαταστάσεις , όπως του Δήμου ας πούμε;

      • @lampros77

        Ποιες εορταστικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις; Τι πάει να πει… εορταστική εκκλησιαστική εκδήλωση;

      • Τι να σας πω, δεν μπορώ να ξέρω τι διοργανώνουν. Το θέμα είναι να μην διδάσκεται η ασέβεια μέσα στο Ναό, προς τους Αγίους, προς τα Ιερά Μυστήρια. Συνήθως δεν ξεκινούν με κάτι πολύ ασεβές στην αρχή. Λίγο λίγο μπαίνει το δηλητήριο.

      • Και το χειρότερο για μένα, είναι το χειροκρότημα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Όπως τότε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που γινόταν η εκκλησιά, θέατρο.

      • Ναι καταλαβαίνω, σωστά. Το θέμα υφίσταται, εκεί που δεν έχουν πνευματικά κέντρα, κυρίως σε μικρότερες πόλεις και χωριά, όπως εδώ κοντά μου….

  9. Τό βίντεο τοῦ γεγονότος τό τράβηξα ἐγώ. Περνοῦσα τυχαῖα ἔξω ἀπό τόν ναό καί ἄκουσα τίς μουσικές. Μπῆκα νά δῶ τί γίνεται πραγματικά σάστισα. Αἰσθάνθηκα ὅτι ὁ κόσμος εἶχε ἔρθει τα πάνω κάτω. Κοίταξα γύρω τις εἰκόνες καί εἶδα θλίψη. Αἰσθάνθηκα πώς κάτι ἄσχημο γινόταν μέσα στό ναό ἐκείνη τήν ὥρα. Γύρισα καί κοίταξα τόν μητροπολίτη, εἶχε ἕνα ἀνήσυχο βλέμμα κοιτοῦσε γύρω καί προσπαθοῦσε νά μετρήσει ἀντιδράσεις. Προσπαθοῦσε νά δεῖ ἄν ὁ κόσμος καταλάβαινε τό ἀνοσιούργημα πού ὑλοποιοῦνταν μέσα στό ναό… Γιά τήν ἱστορία…Λίγο πιό δίπλα ἀπό τό ναό, 500 μέτρα εἶναι τό μουσεῖο της Φιλιός Χαϊδεμένου μέ τό ὄμορφο ὑπαίθριο θεατράκι πού θά μποροῦσε μέ τόν καλύτερο τρόπο νά φιλοξενήσει τήν συναυλία αὐτή. Γιατί η συναιλία δέν ἔγινε ἐκεῖ;

Σχολιάστε