Γεώργιος Αποστολάκης: Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει. Ο Ουρανός θα αποφασίσει για την παιδαγωγία μας.


Γεώργιος Αποστολάκης

30 thoughts on “Γεώργιος Αποστολάκης: Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει. Ο Ουρανός θα αποφασίσει για την παιδαγωγία μας.

  1. αυτα επρεπε ο κ. Αποστολακης να τα πει πρωτα στο κομμα του, και αν δεν τον ικανοποιουσαν οι απαντησεις να τις ελεγε δημοσια, διοτι με το να αμφισβητει το ιδιο του το κομμα χαροποιει τους εχθρους….

    • Σαφέστατα κάνετε λάθος. Ο κ. Αποστολάκης εκφράζει τις ΓΝΩΣΤΕΣ θέσεις για τις οποίες οι χριστιανοί ψήφισαν τη ΝΙΚΗ. Αυτοί που αμφισβήτησαν το ίδιο το κόμμα τους, είναι δυστυχώς εκείνοι που είπαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με την διεξαγωγή του pride. Δεν θα μας κάνετε εσείς το μαύρο άσπρο.

      • εχεις προβλημα αγαπητη, ολοι εχουμε βεβαια, απλα εσυ εκτιθεσαι δημοσια πολυ [επηρεαζεις ανθρωπους και θα κριθεις γι αυτο] Απο αγαπη σου το λεω. Οσο για το μαυρο και το ασπρο καλυτερα να μην εισαι τοσο σιγουρη οτι το βλεπεις παντα….ευχαριστως να μιλαγαμε δια ζωσης [τηλεφωνικα] αλλα και στο παρελθον αρνηθηκες. Καλη φωτιση.

      • @grpapdop1
        Σας ευχαριστώ που μου υπενθυμίζετε ότι έχω πρόβλημα, και δεν έχω μονάχα ένα, έχω πολλά. Όταν τοποθετούμαστε δημόσια εκτιθέμεθα, αλλά ας αφήσουμε τον Θεό να μας κρίνει σύμφωνα με την προαίρεση της καρδιάς. Το «άσπρο-μαύρο»  αναφέρεται στην κοινή παραδοχή ότι ένα κόμμα ταυτοποιείται / αναγνωρίζεται από τις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκε. Στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι θέσεις εκφράζονται στο κείμενο του κ. Αποστολάκη. Και όταν εσείς γράφετε ότι αυτός ο άνθρωπος αμφισβήτησε το κόμμα είναι σα να λέτε ότι οι θέσεις του κόμματος μετακινήθηκαν, άλλαξαν.  Εδώ ακριβώς αναφέρεται το «σαφέστατα κάνετε λάθος».  Αν εσείς έχετε άλλα κατά νου, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω.  Στο τηλ, ευχαρίστως απαντώ, απλά πρέπει να γνωρίζω ποιός καλεί με ένα μήνυμα ίσως.

    • Κύριε/αδερφέ grpapdopi θα ήθελα να σχολιάσετε τη νέα τοποθέτηση του κυρίου Θανάσουλα σύμφωνα με την οποία η ΝΙΚΗ είναι κάθετα αντίθετη με το europrìde. Με αυτή τη νέα τοποθετηση ο κ.Θανάσουλας αναιρεί την προηγούμενη δήλωση που έκανε ο ίδιος στην τηλεόραση και την οποία σχολιάζει με έντονο προβληματισμό ο κύριος Αποστολάκης στην παρούσα ανάρτηση του. Με αυτή τη νέα τοποθέτηση συντάσσεται με τις απόψεις του κ.Αποστολάκη και της κυρίας/αδερφής Φαίης την οποία ……διαγνώσατε με πρόβλημα, και αντιτίθεται ,αυτή τη φορά ,στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ κ.Αναδιώτη.Ποιος τελικά κάνει το μαύρο-άσπρο και ποιος έχει,τελικά, πρόβλημα; Αυτός που αυτοαναιρείτα ή αυτός που μένει σταθερός στις αρχές του Ευαγγελίου;

      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ γιατί τους ψήφισα!!

      ΥΓ: Κανείς δεν ζήτησε από τη ΝΙΚΗ αντιδημοκρατικές ενέργειες. Χριστιανικές ενέργειες ζητούμε και «άγιο» πεζοδρόμιο σαν και αυτό στο οποίο περπάτησε ο Αγιος Παίσιος το 1988 στη διαμαρτυρία για τη βλασφημη ταινία του Καζαντζάκη.

  2. ΕΥΓΕ, ΤΡΙΣ ΕΥΓΕ, στον ομολογητή χριστιανό επιστήμονα που χωρίς περιστροφές λάλησε την απερίτμητη και αφτιασίδωτη αλήθεια.

    Ο κ.Αποστολάκης, όπως και ο γέμων παρρησίας συνάδελφος του βουλευτής κ.Νίκος Παπαδόπουλος, με τις κρυστάλλινης διαύγειας θέσεις τους δεν καταλείπουν περιθώρια παρερμηνειών και διπλών αναγνώσεων και δεν ανοίγουν τις κερκόπορτες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

    Ο Θεός να τους δίδει υγεία κατ άμφω ούτως ώστε να μας χαροποιούν πάντοτε με τις ομολογιακές παρεμβάσεις τους.

  3. ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ!ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΘΕΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ, ΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Κ.ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ!ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο Κ.ΝΑΤΣΙΟΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο Κ.ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΙΡΙΑΣ(ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ) ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΦΟΒΟΥ!ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ,ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ!

  4. Ο εκπρόσωπος του κόμματος ήταν σαφής. Τι παραπάνω εξηγήσεις να δώσει;; Όταν θέλεις να είσαι κόμμα που μάχεσαι για πατρίδα θρησκεία και οικογένεια και δεν έχεις ξεκάθαρη στάση απέναντι σε ένα τέτοιο σατανικό κίνημα, έ τότε το πολιτικό σου τέλος δεν είναι μακρυά!

  5. Ένα χρόνο μετά, παρατηρούμε την μεταμόρφωση της ΝΙΚΗΣ, σιγά-σιγά, σε ένα αστικό δυτικού τύπου κόμμα.

    Σιγά-σιγά.

    Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση του πρώην ιερέα Ανδρέα Κονάνου. Στην αρχη σοκαρισμένος μας αποκάλυψε ότι το δαιμόνιο με το στόμα μιας δαιμονισμένης τον είχε απειλήσει ότι «θα τον ξυρίσει». Μετά μερικά χρόνια μας αποκάλυψε ότι παραιτείται από ιερέας. Και μετά μερικά χρόνια μας αποκάλυψε ότι έγινε ομοφυλόφιλος!

    Σιγά-σιγά γίνονται αυτά. Έτσι δουλεύει το ταγκαλάκι..

  6. Να είναι καλά ο άνθρωπος! Ξεκάθαρες θέσεις, αξιοπρεπέστατες και ορθοδοξότατες χωρίς μισόλογα και διφορούμενες τοποθετήσεις. Μακάρι όλοι στη ΝΙΚΗ να σκεφτονταν έτσι.

    • Δυστυχώς τον κ. Αποστολάκη μέσα στο κίνημα κάποιοι τον θεωρούν βαλτό που θέλει να το εκθέσει για να το διαλύσει. Αντί να παραδεχθούν το λάθος τους, εναντιώνονται σε αυτούς που τους διορθώνουν. Και νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία και βοήθεια στο κίνημα.

      Οι βουλευτές είναι αυτοί που ψηφίστηκαν και είναι υπόλογοι στον λαό και πρέπει να μιλάνε ελεύθερα και ξεκάθαρα. Αυτό έκανε ο κ. Αποστολάκης. Όποιος θέλει να τους περιορίζει, λειτουργεί σε λάθος κατεύθυνση.

  7. Καταρχάς ως προς την εξ ουρανών παιδαγωγια μπορεί αυτή να μην έρθει η να μην έρθει με τον τρόπο που πιστεύουμε. Γιατί μερικές φορές ο Θεός δεν τιμωρεί τους αμαρτωλους τους αφήνει στην αμαρτία, οι αμετανοητοι αμαρτωλοί θα γίνουν χειρότεροι, ώστε να μείνουν αναπολογητοι εν ημέρα κρίσεως και ότι καλό εχουν κάνει να τους το ξεπληρώσει ο Θεός σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή. Αλλά αυτά δεν είναι φίλα μας ζητήματα η κρίση είναι του Κυρίου .

    Όσον αφορά το ερώτημα με το οποίο καταλήγει ο κύριος Αποστολάκης μόνο ως ρητορικό μπορώ νσ το χαρακτηρίσω. Ο Κυριος μας είπε πως πρέπει να δρούμε και ότι όσοι είναι μαθητές του θα εκδιωκονται θα συκοφαντουνται κλπ. Ο Τίμιος Πρόδρομος δεν φοβήθηκε να στηλιτευσει την αμαρτία. Και έχουμε όλα τα παραδείγματα των Προφητων των Αγίων και του ίδιου του Κυρίου Ιησού Χριστού.

    Οπότε ακόμα και αν κινδυνευαμε με δίωξη λόγω του αντιρατσισυικου νόμου είτε με συκοφαντιση και διασυρμό από τα ΜΜΕ θα έπρεπε να μιλήσουμε χριστιανικα και όχι κομματικά η διπλωματικα. Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τηε Γεωργίας και άλλως ορθοδόξων χωρών. Βέβαια ναι εκρι η διοικούσα εκκλησία ήταν μαζί με τον λαό και έτσι απόκτησε κ την στήριξη της κυβέρνησης, όμως εκκλησία δεν είναι μόνο οι επίσκοποι και η παπάδες και τα μοναστήρια. Είναι και οι λαϊκοί. Αν υπήρχε μαζική κινητοποίηση τότε και οι ιερείς αλλά και οι καλοπροαιρετοι μα δείξει επίσκοποι θα ακολουθούσαν διότι θα αλληλοστηριζομασταν. Αλλήλων τα βάρη βασταζετε. Αλλά δυστυχώς ρι αι βαριά η καλογερικη όχι μόνο για τους καλόγερους αλλα και για τον καθένα από μας . Προσωπικά νιώθω ανάξιος να κάνω τον διδασκαλο μιας κ εγώ όλος σε αμαρτίες είμαι, αν δεν μετανοήσουμε ο καθένας ξεχωριστά θα μαστε αποκκομενοι από την εκκλησία. Εμείς έχουμε ανάγκη από την εκκλησία και τον Χριστό, διότι η εκκλησία θα είναι μέχρι εσχάτων άσχετα από εμάς τους ακαθαρτους. Γιατί νηστεία αγρυπνία προσευχή και να κυρηττουμε με παρρησια τον λόγο του Θεού

    Δεν έχω facebook αλλά ελπίζω να το διαβάσει ο κος Αποστολάκης

  8. Στὸ ἐρώτημα τοῦ σεβαστοῦ κ. Γεωργίου Ἀποστολάκη, σὲ σχέση μὲ τὸ «Πῶς ἔπρεπε νὰ ἀντιδράσει σ’ αὐτὸ τὸ γεγονός; Μέχρι ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ φθάσει ἡ ἀντίδραση; Ὅσοι θέλετε, μπορεῖτε ἐλεύθερα νὰ γράψετε τὴ γνώμη σας.»

    1ον). Παρακαλοῦμε νὰ ζητήσετε τὴν εἰσαγγελικὴ παρέμβαση γιὰ ματαίωση καὶ ἀκύρωση τοῦ Ἐuropride, μὲ τὴν αἰτιολογία τῆς ὑγειονομικῆς βόμβας, μὲ βάση τὰ ἰατρικὰ ἔγγραφα γιὰ διασπορὰ σοβαρὼν νοσημάτων στὴν πόλη τῆς Θεσσαλονίκης, ὅπως μαρτυρεῖται ἀπὸ τὴν ἰατρὸ Β.Ματσουκατίδου ἐδῶ

    [https://tasthyras.wordpress.com/2024/06/15/%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85/

    *Ἐλπίζουμε οἱ «ὑγειονομικὲς εὐαισθησίες» νὰ μὴν ἔχουν ἐξαντληθεῖ ἰδιαιτέρως μετὰ τὴν covid ἐποχή!!

    2ον). Ἐπίσης, ζητοῦμε νὰ κατέβει ἄμεσα ἡ ἀφίσα τοῦ Europride ποὺ ἀναρτήθηκε στὸ Δημαρχεῖο τῆς Θεσσαλονίκης, μὲ τὴν αἰτιολογία ὅτι διαστρέφει καὶ προσβάλλει τὰ χρηστὰ ἤθη τοῦ ὀρθόδοξου χριστιανικοῦ πληρώματος καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, ποὺ μὲ βάση τὸ Σύνταγμα πρέπει νὰ διαφυλάσσονται καὶ νὰ προστατεύονταν, ὅπως καὶ ἡ παραδοσιακὴ οἰκογένεια.

    *Ἐδῶ νὰ θυμίσουμε τὸ κακὸ προηγούμενο μὲ τὴν «εὐαισθησία», ποὺ ἔδειξαν οἱ κυβερνῶντες κατεβάζοντας τὴν ἀφίσα «Ἀφῆστε μὲ νὰ ζήσω» στὴ στάση τοῦ μετρὸ μὲ τὴν αἰτιολογία ὅτι ἔχει διχαστικὸ μήνυμα!! Νὰ χρησιμοποιηθεῖ παρομοίως καὶ στὴν παροῦσα συγκυρία ὡς ἀντεπιχείρημα!
    https://enromiosini.gr/arthrografia/%ce%b3%ce%b5%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b9/

    Παρακαλοῦμε τὸ παρὸν μήνυμα νὰ κοινοποιηθεῖ πρὸς γνώση καὶ ἐνέργεια στὸν τοῖχο δημοκρατίας τοῦ κ.βουλευτού Ἐπικρατείας.

      • Φαίη χωρίς να θέλω να είμαι κακοπροαίρετος, και ο Βαρουφάκης πήγαινε να διαγράψει δάνεια και να σώσει τη χώρα και αν θυμάμαι καλά το αποτέλεσμα ήταν ότι η χώρα ζημιώθηκε οικονομικά περιςσσότερο λόγω αυτής της στάσης. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι όταν θές να κάνεις πολιτική καθαρή δενέχεις να κάνεις με τους πολιτικούς της Ευρώπης η την Αμερική, αλλά έχεις να κάνεις με τον μαριονεττίστα (puppeteer) τον οποίο δεν θα τον δείς απο κοντά αλλά ελέγχει όλα αυτά τα πιόνια που παίζουν το σενάριο του.

      • Τὸ πιὸ πιθανὸν εἶναι νὰ μὴν τηρήθηκαν οἱ προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμότητας καὶ γιὰ τὴν ἄδεια τοῦ Europride καὶ στὴ Θεσσαλονίκη. Ἐπίσης, ἡ ἰατρὸς κ.Ματσουκατίδου δήλωσε ὅτι θέλοντας νὰ καταθέσουν τὴν διαμαρτυρία τους (μὲ τὴ συλλογὴ 8.000 καὶ πλέον ὑπογραφῶν πολιτῶν) προσπάθησαν νὰ συναντηθοῦν μὲ τὸν Δήμαρχο, ἀλλὰ ἀγνοήθηκαν χαρακτηριστικά.
        Τὸ θέμα τῆς ἀκύρωσης τῶν ἐκδηλώσεων τοῦ σοδομισμοῦ στὴν πόλη εἶναι ὑπερκομματικὸ καὶ ἀφορᾶ ὅλους μας.

        Μαζὶ μὲ τὴν ἀνομία ποὺ ἐπευλάνει στὴν χώρα μας, παρελαύνει ἡ ντροπή…Πιο πιθανὸν νὰ κυβερνήσει ὁ «φυτευτὸς»& «στρατευμένος» & «προσκυνητὸς» ἀπὸ τὰ ἀργυρώνητα συστημικὰ μέσα ἐξαπάτησης, ἐκτὸς καὶ ἐὰν ἐν μέσῳ θλιβερῶν μᾶς συμβεῖ καμία ἀναλαμπὴ μετανοίας καὶ ἐπιστρέψουμε…

      • Ο Βαρουφάκης με το ένα νι είναι άνθρωπος του Σόρος. Ένας θεατρίνος που ήλθε εδώ να πουλήσει καθρεπτάκια στους ιθαγενείς. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Σήμερα ένας πολιτικός που θέλει να βοηθήσει πραγματικά την Πατρίδα του θα πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει.

      • Πράγματι έτσι είναι, και απο αυτά που βλέπουμε δεν υπάρχουν πολλοί διατεθιμένοι να ρισκάρουν την ζωή τους.

      • Πολυξένη, καταλαβαίνεις υποθέτω ότι τα περί «προβλεπόμενων διαδικασιών νομιμότητας» πιάνουν μέχρι ενός σημείου αλλά χωλένουν όταν μιλάμε για prides πισωγλέντηδων. Το θέμα θα έπρεπε να είναι υπερκομματικό, αλλά δεν έχουν τις σωστές θέσεις όλα τα κόμματα. Οι ψηφοφόροι της ΝΙΚΗΣ, που επικαλείται τις ελληνορθόδοξες αξίες, δεν την ψήφισαν για να λέει αηδίες περί «νομιμότητας» των παρελάσεων της αισχύνης. Σωστά όλα αυτά περί μετανοίας, αλλά ας ξεκινήσουν πρώτοι εκεί στη ΝΙΚΗ να μετανοούν από τα «βασικά», γιατί έρχονται άλλοι δριμύτεροι και αποφασιστικότεροι να τους πάρουν την θέση. Και δεν θα φταίνε μετά όσοι τους ασκούσανε υγιή κριτική αλλά η ξεροκεφαλιά τους και η αμετανοησία τους.

        https://x.com/i/status/1802682943569019232

  9. Συγχαρητήρια στον κ. Αποστολάκη και στον κ. Παπαδόπουλο οι οποίοι στην μέχρι τώρα πορεία τους εκφράζουν όντως αυτά που η ΝΙΚΗ πρεσβεύει.

    Είναι άξιο απορίας πάντως που κάποιοι δεν δέχονται καμία κριτική και θεωρούν ότι ψήφος σημαίνει ψόφος, μούγκα, σιωπή, «ότι πει το κόμμα». Τα καλά και τα κακά θα λέγονται , λευκή επιταγή δε παίρνει κανένας! Ειδικά όταν μιλάμε για πολιτική με τα κακά συνακόλουθά της ,και έχουμε ως γνώμονα και σημείο αναφοράς την Πίστη.

  10. Συγχαρητήρια στον Κο Αποστολάκη. Πλέον το ζητούμενο είναι να είναι κάποιος Ορθοδοξος αδελφός συνεπής με την πίστη του. Ναι, ο κος Αποστολάκης είναι … Καλή δύναμη

  11. Ο κ. Αποστολάκης Γ. έγραψε: Δεν μπορούμε να είμαστε και με το Χριστό και με αυτό το κράτος που υπέκυψε στην ατζέντα. «Ο μη ών μετ’ εμού κατ’ εμού εστι, και ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει» (Ματθ. 12, 30).

    Πολύ σωστά! Εύγε!

    Σε περίπτωση συγκρούσεως των εντολών ή των νόμων της κοσμικής εξουσίας με τους νόμους ή τα θελήματα του Θεού, εκεί ασφαλώς ή πειθαρχία αρμόζει στο Θεό, όχι στο κράτος. Εκεί ισχύει ο απαρέγκλιτος για τους χριστιανούς κανόνας: «Πειθαρχειν δεῖ Θεῶ μᾶλλον ἤ ανθρώποις» (Πράξ. ε’ 29).

    ♰ Καὶ πόλεις Σοδόμων καὶ Γομόρρας τεφρώσας καταστροφῇ κατέκρινεν, ὑπόδειγμα μελλόντων ἀσεβεῖν τεθεικώς. (Καθολ. Πέτρου Β’ Κεφ.2,6)

    ♰ Ώς Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ αἱ περὶ αὐτὰς πόλεις τὸν ὅμοιον τούτοις τρόπον ἐκπορνεύσασαι καὶ ἀπελθοῦσαι ὀπίσω σαρκὸς ἑτέρας, πρόκεινται δεῖγμα, πυρὸς αἰωνίου δίκην ὑπέχουσαι.(Καθολική Ιούδα Κεφ.1,7)

    ♰ Καὶ καθὼς προείρηκεν Ἡσαΐας, εἰ μὴ Κύριος Σαβαὼθ ἐγκατέλειπεν ἡμῖν σπέρμα, ὡς Σόδομα ἂν ἐγενήθημεν καὶ ὡς Γόμορρα ἂν ὡμοιώθημεν.(Επιστ. Προς Ρωμαίους κεφ.9,29)

  12. Καταρχήν θέλω να συγχαρώ το κο Αποστολάκη για τον δημοκρατικό διάλογο που προσφέρει στο Facebook. Πραγματικά είναι φως στο σκοτάδι. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό που έκανε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με αυτό το μήνυμα πήρε διακριτή θέση από αυτήν της Νίκης στο παρόν ζήτημα.

    Ας πάμε όμως στο κυρίως θέμα: Τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΙΚΗ;

    Λοιπόν θα μιλήσω ως νομικός. Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ άρθρο 11 παράγραφος 2: «Η άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων και αποτελούντων αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία, δια την εθνικήν ασφάλειαν, την δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας και της ηθικής, ή την προστασίαν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. «

    Εδώ λοιπόν μας λέει για πρόληψη – προάσπιση της ΗΘΙΚΗΣ.

    Και εδώ έρχομαι να παραθέσω τη γνώμη μου:Σαν κόμμα που πιστεύει στα Χριστιανικά ιδεώδη δεν μπορεί να νομιμοποιεί έμμεσα κάτι το ανήθικο και ενάντια στην Χριστιανική μας θρησκεία.Εκ των προτέρων η παρέλαση είναι ανήθικη. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός. Αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή » μας.Οπότε δεν στέλνεις ένα εξώδικο απλά για να τηρήσουν δήθεν τα μέτρα ασφαλείας κλπ. Νομιμοποιώντας το εσφαλμένο τους, δικαίωμα του συνερχεσθαι. Ναι μεν είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αλλά έχει και κάποιες εξαιρέσεις.

    Αλλά ασκείς άμεσα προσφυγή ακύρωσης της Διοικητικής πράξης με προσωρινή διαταγή για να μην γίνει καν η παρέλαση. Με πολλά αποδεικτικά στοιχεία από προηγούμενες παρελάσεις. Και στηρίζεσαι 1ον στην ΕΣΔΑ για την ηθική, αλλά και σε άλλα επιχειρήματα όπως 2ο το ότι θα είναι 9ημερο γλέντι εκεί ενώ το Σύνταγμα μας λέει για 1 μόνο ημέρα. Αλλά και σαν νομικοί θα μπορούσαν να βρούνε και άλλα επιχειρήματα. Όπως πχ πρόσφατα είδαμε την έλλειψη νομιμοποίησης και αρμοδιότητας στον Δήμο Αθηναίων αλλά και εκεί δεν είδαμε να κάνει κάτι η ΝΙΚΗ. Μήπως ενδιαφέρεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα «κείται μακράν» ;

    Βέβαια ξέρω ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα η οποιαδήποτε προσφυγή στα δικαστήρια αλλά έτσι δεν νομιμοποιείς έμμεσα το εσφαλμένο δικαίωμα. Δηλαδή αν αύριο ζητήσει μια ομάδα να κάνει παρέλαση για το δικαίωμα στην παιδοφιλία θα του δώσει άδεια η αστυνομία;

    Ή μήπως η αστυνομία δίνει δικαίωμα παρέλασης για οποιοδήποτε θέμα πχ Για τον σεξουαλικό προσανατολισμό προς τα ζώα βρε παιδάκι μου.

    Όχι βέβαια. Και μπορεί σήμερα να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος αλλά η κατρακύλα είναι μεγάλη και προφανής.

    Δυστυχώς η επίσημη ΝΙΚΗ εμμένει στο λάθος και βεβαίως αυτό θα έχει και επιπτώσεις στις επόμενες εκλογές.

    Δεν θα μπω σε άλλη κριτική αλλά μπήκα εντελώς στην ουσία για το «τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΙΚΗ». Και η λύση που έδωσα δεν αφορά ούτε όπλα ούτε τίποτα. Νόμιμη διαδικασία είναι. Τόσο απλά.

    Εμείς τώρα σαν μεμονωμένα άτομα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;

    Δυστυχώς δεν έχω καλά νέα για εμάς. Κατά τη γνώμη μου βρισκόμαστε στην εποχή του Λωτ. Είμαστε μέσα σε μια κοινωνία παρόμοια με αυτή που ζούσε ο Λωτ. Οπότε θα πρέπει να αναλογιστούμε πως έζησε και τι έκανε ο Λωτ μέσα στα Σόδομα. Και αναλόγως να πράξουμε. Λοιπόν ο Λωτ είχε εστιάσει να σώσει την οικογένειά του. Κάθε μέρα θα έβγαινε έξω από το σπίτι του και θα πήγαινε στην αγορά και θα έβλεπε αίσχη. Όμως όταν γύριζε στο σπίτι το περιβάλλον άλλαζε. Ούτε προσπαθούσε να τους αλλάξει γνώμη, ούτε να τους μεταπείσει τους συμπολίτες του. Την οικογένειά του πρόσεχε. Να τηρήσουν την αληθινή πίστη μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Δυστυχώς και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα σπίτια μας. Πλέον είμαστε μικροί Λωτ. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Από εδώ και πέρα τον λόγο τον έχει μόνο ο Θεός. Ούτε μπορούμε να στηριχθούμε σε ανθρώπους και σε ανθρώπινες πράξεις. Και ξέρουμε ότι όταν νιώθεις εγκαταλειμμένος από τους ανθρώπους, τότε σε επισκέπτεται ο Θεός. Αλλιώς είναι σαν να σου λέει: Πήγαινε να βρεις λύση στους ανθρώπους γιατί σε αυτούς ζήτησες βοήθεια. Σε αυτούς είδες την ελπίδα. Οπότε βγαλ’ τα πέρα μόνος σου.

    Δεν θα κουράσω άλλο.

    Σας ευχαριστώ για τον διάλογο.

    (papi).

    • Εγώ βλέπω ένα στρατό πανίσχυρο ΝΤΠ να θέλει να μας καταπιεί και ενώ έχουμε συστρατευθεί πίσω από το μοναδικό φαντάρο που όρθωσε ανάστημα να μας υπερασπιστεί, τη ΝΙΚΗ, μόλις ο φαντάρος ρίξει καμία βολή όχι τόσο καίρια όσο θα θέλαμε γυρίζουμε και τον πυροβολούμε αντί να καλύψουμε τις θέσεις μάχης…. ΟΛΑ τα κόμματα της βουλής εστειλαν αντιπροσώπους στην παρέλαση! ΟΛΑ! Καλόν αγώνα

      • Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά . Εδώ δημιουργείται ένα πολύ άσχημο προηγούμενο κι εσείς επιμένετε να κατηγορείτε όσους επισημαίνουν το πρόβλημα. Η ΝΙΚΗ δεν ζήτησε προτάσεις; Η ΝΙΚΗ δεν είπε στην ανακοίνωση ότι όποιος έχει λύση ας την προτείνει; Ε να μία πρόταση που κατά την ταπεινή μας άποψη κινείται πάνω στην σωστή βάση. Λάθη γίνονται παντού και πάντα. Το πρόβλημα είναι ο εγωισμός και η αμετανοησία.

    • Και το ερώτημα είναι: Τί έγινε και σήμερα μας λένε ότι αν και δεν συμφωνούν, οι παρελάσεις μπορούν να γίνονται εφόσον τηρείται η «νομιμότητα»;
      Τί έγινε;
      Τί μεσολάβησε;
      Τί έπαιξε;
      Τί συνέβη;

  13. 1. Ας πούμε ότι σε ένα μήνα, ετοιμάζουν να κάνουν ανοικτή συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη ναζιστές. Ναι ναζιστές.

      Πως λέτε θα το σχολίαζε το ΚΚΕ;

      Θα έφτανε ποτέ να δηλώσει ο εκπρόσωπός του ΚΚΕ ότι είναι δικαίωμα καθενός «να συναθροίζεται»;

      2. Όσο για την ΝΙΚΗ, επί τέλους κάποτε πρέπει να μας πει το «δημοκρατικό» αυτό κόμμα, πως και ΠΟΙΟΙ παίρνουν τις αποφάσεις. Υπάρχει ένα κρυφό και άγνωστο Βουλευτήριο που υποτίθεται αποφασίζει. Γιατί ΔΕΝ μας λένε ποιοι το απαρτίζουν;

      Όπως και δεν μάθαμε ποτέ ΠΟΙΟΙ ήταν αυτοί που αποφάσισαν αλλά και επέμεναν για την υποψηφιότητα Τσελέντη παρά τις δημόσιες αντιδράσεις μελών κ φίλων του κόμματος. Είδαμε το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα, το άλλο πρόσωπο του Τσελέντη, του πρώην υποψήφιου με την ΝΔ, μόλις είδε ότι δεν εκλέχτηκε.

      3 . Εκεί στην Νίκη πρέπει να αντιληφθούν ότι οι ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ τρώνε κουτόχορτο. Δεν παραχωρούμε σε κανέναν το αλάθητο. Τόσα χρόνια το κόμμα ουδέποτε αναγνώρισε έστω κ ένα λάθος του (πχ αφωνία στα πρωτόγνωρα εκείνα μέτρα με τα οποία έκλειναν τις εκκλησιές μας, αφωνία όταν ξεκίνησε ο αγώνας των ανεμβολίαστων υγειονομικών (για 8 περίπου μήνες)).

      ΥΓ.1. Το αστείο είναι ότι υπάρχουν «κομματόσκυλα» που αισθάνονται την ανάγκη να υποστηρίζουν οποιαδήποτε απόφαση του κόμματος πχ υποψηφιότητα Τσελέντη! Τότε έγραφαν στο Viber ότι «έχει πνευματικό» και ότι αργότερα έκανε κ αγώνα ενάντια στα εμβόλια! Ελπίζουμε κάποια στιγμή να βάλουν μυαλό. Η εντιμότητα και η αναγνώριση των λαθών από ένα κόμμα, είναι οδός αρετής.

      ΥΓ.2. (Φαίη), φυσικά και έχουν λόγο κάποιοι να σας επιτίθενται. Εξαιτίας σας -κ των ορθοδόξων ιστολογίων γενικά- τους κόβεται η φόρα να αποφασίζουν ακόμη και να προκαλούν- χωρίς να απολογούνται.

      ΥΓ. 3. Η ΝΙΚΗ στις ευρωεκλογές αύξησε μεν λίγο το ποσοστό της (για διψήφιο μιλούσε ο Νατσιός προεκλογικά αλλά ανέβηκαν μόλις 1%), αλλά όχι μόνον δεν αύξησε αλλά ΕΧΑΣΕ 20.000 ψηφοφόρους της. 20.000 ψηφοφόροι τους ΔΕΝ τους ψήφισαν. Και παρά τις ψήφους που περίσσεψαν από την ΝΔ και τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Και δυστυχώς δεν βλέπω να προβληματίζονται. Αλαζονεία, παπική. Μακάρι έγκαιρα να διορθώσουν τα λάθη τους μέσα στο κόμμα.

    Σχολιάστε