Σχισματικοί της Ουκρανίας επισκέφτηκαν τον Λαγκαδά Πλάτωνα στο σπίτι του!

Περισσότερες πληροφορίες ήλθαν στην επιφάνια μετά την δημοσίευση της εικονικής Εσφιγμένου στο facebook για την επίσκεψη Ουκρανών σχισματικών που δέχθηκε. Η δραστηριότητά τους δεν σταμάτησε εκεί. Η «επισκοπή» Τσερνιβτσί και Χοτίν δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο facebook περαιτέρω λεπτομέρειες του ταξιδιού. Μία από αυτές ήταν η επίσκεψη στο σπίτι του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτωνα.

Ο Λαγκαδά Πλάτων, παρέστη και στην κηδεία του κατά σάρκα πατέρα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, παρουσία του ΨευδοΟλβίας Επιφάνιου Δημητρίου.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

5 thoughts on “Σχισματικοί της Ουκρανίας επισκέφτηκαν τον Λαγκαδά Πλάτωνα στο σπίτι του!

  1. Τι θα πράξει τώρα, ο πρώην αποτεισχιμενος ιερέας τού Λαγκαδά ;
    Εύχομαι να έρθει ξανά στους αποτειχισμενους ιερείς.

    • Από πότε έγινε υποχρεωτικός ο 15 κανόνας;; Από πότε χάθηκε η ελευθερία του κάθε Ιερέα για το πως θα διαχειριστεί τις καταστάσεις;;; Από πότε ρίχνουμε λάσπη σε Ορθόδοξους και αγωνιστές Ιερείς επειδή δεν προχωρούν στο έσχατο και πιο δυναμικό βήμα;;; Είναι δηλαδή μονόδρομος;;; Αν ήταν έτσι θα το έπρατταν ΟΛΟΙ οι Άγιοι και θα είχαμε πλήθος κειμένων καθώς και τιμωρίας σε αντίθεση περίπτωση. Διάβασε αδερφέ μου προσεκτικά και δες πως άλλη είναι η αντιμετώπιση του σχίσματος και άλλη της αιρέσεως. Επίσης ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τους σχισματικους είναι το συλλείτουργο. Κάνε αδερφέ μου αυτό που αναπαύει εσένα και άσε το ΤΙ ΘΑ Κάνει ή το ΤΙ ΔΕΝ θα κάνει ο καθένας. . . Η αντίδραση φ
      γίνεται με πολλούς τρόπους αρκεί να υπάρχει και να μην υπάρχει ο εφησυχασμός.

    • Κύριε Διονύσιε, ελπίζω να πήρατε το μήνυμα… και όσοι άλλοι ματαίως προσπαθούνε να αναρτήσουνε σχόλιο περί του ιδίου θέματος, ότι η διακοπή μνημόνευσης που θα ή δεν θα κάνει κάποιος άλλος δεν είναι θέμα περιεργίας, φαντασίας, εικασίας, συναισθηματολογίας και πάσης αργολογίας. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, δεν πρέπει να αποτελεί συζήτηση καφενείου και δεν αφορά εσάς αλλά εκείνον που το κάνει. Αυτά τα ολίγα… γιατί επόμενη φορά δεν θα υπάρξει.

Σχολιάστε