Κλάους Σβαμπ: Στα επόμενα 10 χρόνια εμφύτευση τσιπ στο δέρμα ή στον εγκέφαλο (το είπε το 2016)

Ο Κλάους Σβαμπ είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής του World Economic Forum στο Νταβός της Ελβετίας που κάθε έτος συγκεντρώνει τους αρχηγούς των «σημαντικοτέρων» χωρών για να συζητήσουν θέματα του μέλλοντος του κόσμου.

Σε αυτή τη συνέντευξη που έδωσε στις 10 Ιανουαρίου 2016 στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, εξηγεί ότι σύντομα θα εμφυτευθεί ένα τσιπ στους ανθρώπους ώστε να συγχωνευθούν με τον ψηφιακό κόσμο.

Όσοι δουν αυτό το απόσπασμα από την συνέντευξη, πρέπει να θυμηθούν ότι ο Κλάους Σβαμπ σχεδίασε και προωθεί τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, που ξεκίνησε επίσημα στην σύνοδο του Νταβός τον Ιανουάριο του 2021.

Το 2020 ο Κλάους Σβαμπ είπε ότι ο κόβιντ-19 είναι «μία σπάνια και χρονικά περιορισμένη ευκαιρία για να ξανασκεφτούμε, να ξαναεπινοήσουμε και να επανεκκινήσουμε τον κόσμο μας».

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ!


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα μιλάμε για εμφύτευμα τσιπ. Πότε θα γίνει αυτό;

ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ: Σίγουρα στα 10 επόμενα χρόνια. Αρχικά θα έχουμε τα τσιπ στα ρούχα μας και αργότερα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα εμφυτευθούν στον εγκέφαλό μας ή στο δέρμα μας. Και πιθανόν τελικά να υπάρξει μία άμεση επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου μας και του ψηφιακού κόσμου. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα είδος συγχώνευσης του φυσικού, του ψηφιακού και του βιολογικού κόσμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα θέλουμε να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον και δεν θα χρειάζεται να πιάσουμε το τηλέφωνο. Θα γίνεται φυσικά. Η τεχνολογία θα είναι συνέχεια του σώματος.

ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ: Ναι. Θα λέτε, «τώρα θέλω να συνδεθώ με κάποιον». Στην αρχή θα έχετε τα προσωποποιημένα ρομπότ σας. Είδα ότι ο κύριος Τσούκερμπεργκ προέβλεψε ότι στο τέλος του χρόνου θα έχει ένα προσωποποιημένο ρομπότ, έναν μπάτλερ που θα είναι στη διάθεσή του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως στο Downton Abbey, θα έχουμε τον προσωπικό μας μπάτλερ, τον υπηρέτη μας, τον σκλάβο μας;

ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ: Ναι αλλά υπάρχει μία διαφορά. Θα είναι ένας υπηρέτης που θα μαθαίνει μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Δε θα είναι μόνο ο βοηθός σας στις χειρωνακτικές εργασίες. Θα μπορεί πραγματικά να είναι ένας σύντροφός σας στη διανόηση.»


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ στην ΠηγήΜαντάτα από έξω

2 thoughts on “Κλάους Σβαμπ: Στα επόμενα 10 χρόνια εμφύτευση τσιπ στο δέρμα ή στον εγκέφαλο (το είπε το 2016)

Σχολιάστε