Ὁ Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας Δαμασκηνὸς «ξανακτύπησε»: Ἀπαγόρευσις ἐξορκισμῶν εἰς τὴν Μητρόπολιν.

ΥΓ
Στο σημείο αυτό, θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. 
Δεν προτρέπει ο μητροπολίτης να πηγαίνουν οι άνθρωποι σε ψυχιάτρους, αλλά γνωρίζουμε όμως, ότι επειδή είναι οικουμενιστής επηρεάζεται από το πνεύμα των ειδικών – ψυχιατρών που τα περισσότερα προβληματα τα κατατάσσουν στα ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβληματα.

Δημοσιεύουμε την από 4ην Ιουλίου 2024 σχετικήν εγκύγκλιον

MELISSOKOSMOS


7 thoughts on “Ὁ Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας Δαμασκηνὸς «ξανακτύπησε»: Ἀπαγόρευσις ἐξορκισμῶν εἰς τὴν Μητρόπολιν.

  1. Εμ βέβαια ! Αυτά υπήρχαν τότε που υπήρχε Χριστός, Απόστολοι, δαίμονες κ,λ,π, Τώρα πάνε όλα αυτά. Η Εκκλησία έγινε μοντέρνα! Τώρα είναι καιρός για πανηγύρια, λιμουζίνες, καλοφαγίας, και όπου βγει.
    Καταφεραν οι δαίμονες να τους πείσουν ότι δεν υπάρχουν σε βαθμό που πρέπει ο εξορκισμός να αρχίσει από την ιεραρχία. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! Αφού δεν πιστεύετε, βρείτε καμία άλλη δουλειά να κάνετε. Αλλά τι λέω. Που να την βρεις τέτοια ζωή;;;;;

  2. Ο λόγος που απαγορεύει τους εξορκισμούς είναι ένας. Όταν ο διάβολος χτυπιέται εν τη απαγγελία των εξορκισμων, επιτρέπει ο Θεός και βγάζει άπλυτα στη φόρα. Τα άπλυτα μπορεί να είναι Ιερέων, λαϊκών που βρίσκονται εκεί παρόντες αλλά και άλλων μεγαλοσχημων Μητροπολιτών. Ο καθαρός λοιπόν Ορθόδοξος Ιερέας, ουδέν φοβείται, ο άπλυτος όμως τρομάζει και ασφυκτιά.

  3. Παιδιά δε λέει ότι τους απαγορεύει, αλλά να μη γίνονται αδιακρίτως και χωρίς άδεια Επισκόπου.

      • Απλά θέλω να πω ότι μήπως υπάρχει κανένα θέμα στη Μητρόπολη του με πιστούς να τρέχουν κάθε λίγο και για κάθε αιτία και να ζητούν εξορκισμούς; Και ίσως το κάνει αυτό για να υπάρξει έλεγχος; Γιατι βλέπω αναφέρει ότι οι εξορκισμοί είναι έσχατη λύση, οπότε μήπως τους kάνουν συνέχεια για κάθε αιτία και λόγο….

Σχολιάστε