Οι ταχυδακτυλουργοί μέσα στην Εκκλησία.

Στην Εκκλησία υπάρχουν κάποιοι «ταχυδακτυλουργοί» οι οποίοι με την συμπεριφορά τους θολώνουν την ατμόσφαιρα και δεν επιτρέπουν στους καλοπροαίρετους πιστούς να διακρίνουν τις εκτροπές των μητροπολιτάδων στα θέματα της Πίστεως.

Πρόκειται για διάφορες οργανώσεις, σωματεία χριστιανικά τα οποία από την μία κάνουν πως καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και από την άλλη συσχετίζονται στενά με τους μητροπολιτάδες που πράττουν τα όσα καταγγέλλουν!

Οι οργανώσεις αυτές συμπυκνώνουν μέσα τους μία Εγελιανή διαλεκτική (θέση-αντίθεση=σύνθεση) αντίστοιχη με αυτήν στα πολιτικά δρώμενα που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Το εκπληκτικό όμως με αυτές τις χριστιανικές οργανώσεις είναι ότι εκφράζουν και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, και την «θέση» και την «αντίθεση», και την παράδοση και τον οικουμενισμό.

Θα διοργανώσουν για παράδειγμα ημερίδα κατά του μετανθρωπισμού, καλώντας εμβολιοποιμένες που προώθησαν τον μετανθρωπισμό! Θα υπερασπιστούν την συνοδικότητα της Εκκλησίας, πλαισιώνοντας τους εαυτούς τους από οικουμενιστές που κατήργησαν την συνοδικότητα στην Ψευδοσύνοδο της Κρήτης! Θα υπερασπιστούν το Ορθόδοξο Μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, παίρνοντας τα εύσημα Ιεραρχών που προωθούν τον συγκρητισμό και την πανθρησκεία!

Κι έτσι οι λέξεις χάσανε το νόημά τους, κι εμείς για να τους «καταλάβουμε» γίναμε σχιζοφρενείς! Δεν ακούγεται καθαρά η Αλήθεια στην Εκκλησία. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και έτσι όπως πορευόμαστε χρόνια τώρα με διπλωματίες και διπροσωπίες, μάθαμε να ζούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων και να μην μας κάνει εντύπωση τίποτα.

Και δεν μας ενοχλεί πια που οι μητροπολιτάδες δέχθηκαν τις αιρέσεις ως «εκκλησίες». Δεν μας ενοχλεί που κοινωνούν με αχειροτόνητους σχισματοαιρετικούς διώκτες των Ορθοδόξων στην Ουκρανία. Δεν μας ενδιαφέρει που μετέτρεψαν τους Ναούς σε τσίρκα. Δεν μας ενδιαφέρει που ο ΨευδοΟλβίας αλωνίζει την Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα στο Διδυμότειχο λειτουργεί μόνιμα σε Ναό ένας αχειροτόνητος. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.

Κατά τ’ άλλα μας φταίνε οι πολιτικοί, οι αμερικάνοι και οι μασόνοι.

Πού πρέπει να ψάξει κάποιος σήμερα για να εντοπίσει την γνήσια συνείδηση της Εκκλησίας; Σε ποια έρημο, σε ποια φτωχογειτονιά να βρεθεί; Σίγουρα δεν θα την ανακαλύψει σε κάποιες «βαρυσήμαντες» χριστιανικές οργανώσεις, οι οποίες τελικά αποπροσανατολίζουν και αποκοιμίζουν τα πρόβατα για να επιστρέφουν πάντα πίσω στων δίγλωσσων αποστατών το μαντρί.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

15 thoughts on “Οι ταχυδακτυλουργοί μέσα στην Εκκλησία.

 1. Οὐρανὸς ἤταν τότε ἡ Ἐκκλησία, ἀφοῦ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἁγιο ἤταν τότε ὁδηγὸς τοῦ λαοῦ. Καὶ αὐτὸ κινοῦσε τὰ πάντα καὶ ἐνέπνεε καὶ τοὺς ἠγέτες. Τώρα ὅμως μόνο τὰ σύμβολα ἐκείνων τῶν χαρισμάτων κατέχουμε.

  Τότε καὶ αἱ οἰκίαι ἐκκλησίαι ἦσαν………..

  Τότε καὶ τὰ σπίτια ἦσαν ἐκκλησίες. Τώρα ὅμως καὶ ἡ ἐκκλησία ἔγινε σπίτι, μᾶλλον δὲ ἀπὸ κάθε σπίτι χειρότερη.

  Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
  (Ε.Π.Ε. 18α,512)
  (Ε.Π.Ε. 18α,514)

 2. Τί να πεις…
  Φαίνεται καθαρά πώς για τα διάφορα Χριστιανικά σωματεία, το ορθόδοξο δόγμα καί ήθος είναι παρωχημένα….
  Διαπλοκή και καλές σχέσεις με τίς κοσμικές εξουσίες, εκεί εντάσσεται και η διοίκηση της Εκκλησίας …
  Επίκαιρος ο Λόγος τού Κυρίου, σήμερα, Ω γεννεα άπιστος και διεστραμμένη, έως πότε ανεξομαι υμάς?…
  Καί, πόσο απέχει η στάση τους από τον κάτωθι λόγο Του ?

  «Οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρός εἶ οὔτε ζεστός· οὕτως ὅτι χλιαρός εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»

  • Θα διαφωνήσω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, αξιολογότατοι, γνήσιοι στην πίστη τους και στον αγώνα τους ο καθένας μέσα σε αυτά τα συστήματα, αλλά κάτι συμβαίνει με τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην κορυφή και την άκριτη υπακοή στον Μητροπολίτη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το κρυφτούλι. Μπερδεύεται ο κόσμος. Σήμερα οι συνθήκες απαιτούν όλοι να πάρουν θέση: ή με τους ομολογητές ή με τους προδότες.

   • Δεν διαφωνούμε…
    Η επισήμανση μου αφορά τούς υπευθύνους τών οργανώσεων και μόνον αυτούς…. όχι τά ευσεβή μέλη….
    Καλό είναι οι τελευταίοι να αντιδράσουν και να απαιτήσουν πιο ξεκάθαρες κουβέντες

 3. Θα μιλήσω και εγώ ανώνυμα και ο νοών νοείτω .

  Δεν συνηθίζω νά διαβάζω έντυπα της οργάνωσης . Κάποτε μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση η τακτική τους . Επεσε στα χέρια μου ένα έντυπο » δράση » όπου έγραφε μέ πλήρες αγωνιστικό φρόνημα και ήλεγχε τις εκτροπές και έλεγε : αγώνας μέχρις εσχάτων κ.τ.λ. Ίσως μέχρι και σήμερα συνεχίζουν νά νά λένε τα ίδια . Πολεμούν ένα αόρατο εχθρό σχεδόν εξωγήινο που δεν μας αφορά . Μιλούν απο τον Αρη . Όμως στην πραγματικότητα πλήρης υποταγή , κακιά και διεστραμμένη υπακοή , πλήρης υποκριτική άγνοια , παριστάνουν οτι δεν είδαν , δεν άκουσαν . Άκουσα τον προιστάμενό τους νά διαστρέφει το Ευαγγέλιο : 《 καλών έργων προίστασθαι 》 δηλαδή κάνετε κατηχητηκούλια και φτιάξ’τε μεμαλακισμένα κατηχητόπουλα , 《 μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού 》 δηλαδή μίλα δύο φορές , την εξής μία , δηλαδή καμμία και ύστερα βούλωσ’ το ! Αυτά απο την πρός Τίτον επιστολή .

  Η πρός Τίτον επιστολή μέ αυτή την ερμηνεία είναι το Ευαγγέλιό τους .

  Κρίμα ! Λειτουργούν μέ αυτοσυντηρητικά σύνδρομα . Γι αυτό βρωμάνε φορμόλη . Στην ουσία μέ αυτό τον τρόπο αφανίζονται , περιχαρακώνονται σε νοσηρή εσωστρέφεια , ενώ θα μπορούσαν νά επικοινωνήσουν και νά μετέχουν στις αγωνίες της εκκλησίας . Αυτό θα τους έβγαζε απο την εσωστρέφεια θα εξυγείανε τόν χώρο .

  Ίσως νά έχουν αλωθεί εκ των έσω . Όχι μόνο καλό δεν κάνουν , αλλά το κακό που κάνουν είναι μεγάλο . Πρώτον διαποτίζουν τα κατηχητηκούλια , τους κύκλους και τα τετράγωνα μέ ένα μεμαλακισμένο χριστιανισμό και δεύτερον οι ανίδεες ψυχές περιμένουν απο την δεσποινίδα τάδε νά τους ποδηγετήσει . Η δεσποινίς τάδε όμως είναι βουτηγμένη μέσα σέ ένα ανόητο κομφορμισμό . Βρωμά φορμόλη .

  Υπερβείτε βρέ άνθρωποι του Θεού τα ανθρώπινα σχήματα . Ορκιστήκατε σε κανένα άνθρωπο ή στον Θεό ?

 4. Φαίη , ο κ. Κόλιας είναι καλά στην υγεία του ? Γιατί δεν γράφει ? Αγαπούμε τον αδελφό . Μας είναι πολύ ευχάριστη η παρουσία του . Άν είπαμε κάτι , ήταν μία παράκληση . Πρέπει νά φυλαγόμαστε . Τα μάτια μας νά βλέπουν απο παντού . Νά μήν γινόμαστε άθελά μας όργανα των αντιχρίστων .

  Συγγνώμη ! Δεν είμαι εγώ αυτή που θα καθορίσω ποιός θα φύγει και ποιός θα μείνει . Όλοι θέλουμε νά μένουν .

  • Τώρα είδα ότι υπήρξε μία συζήτηση για τα πρωτότυπα και τις μεταφράσεις. Παρατήρηση που έκανες στον αδελφό μας για κάτι μεταφρασμένο που έβαλε. Ξέρεις όμως κάτι, που θα έπρεπε να είχα επισημάνει και εγώ τότε; Ο αδελφός μας ο Νίκος πάντα βάζει τα πρωτότυπα, με ή χωρίς μετάφραση. Και μία φορά έβαλε μόνο την μετάφραση και του έγινε παρατήρηση! Εγώ φταίω που μπήκα κατευθείαν σε συζήτηση μαζί σου για το γλωσσικό θέμα και δεν το επισήμανα τότε, ότι ο αδελφός πάντα βάζει τα πρωτότυπα.

  • Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
   Με την βοήθεια Του Χριστού μας…χαίρω άκρας υγείας!
   Εύχομαι και για εσάς το ίδιο!
   Όλα καλά

 5. ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ¨ΣΩΤΗΡ¨ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

 6. Στον ΣΩΤΗΡΑ, και το γράφω με τεράστια προσωπική εμπειρία, αφηνίαζαν ανέκαθεν (και σωστά) με τα γυναικεία παντελόνια στο ντύσιμο. Είναι όμως από τους πρώτους που τρυπήθηκαν με φρικτά δολοφονημένα έμβρυα-ανθρώπους και φώναζαν σε όλους να σπεύσουν να τρυπηθούν ομοίως.. Ο δικός τους ο Μεσογαίας τους έδωσε και διαστρεβλωμένη επιστημονική νομιμοποίηση. Οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού ωχριούσαν μπροστά στους σύγχρονους- Σωτηρικούς, που καταπίνουν όχι απλά την κάμηλον αλλά ολόκληρους ανθρώπους και δη έμβρυα.

 7. Και γεννιέται το ερώτημα: Πως θα προφυλαχθούν οι πιστοί στους έσχατους καιρούς και απο τούς λυκοποιμένες;
  Στο ερώτημα αυτό απαντά πρώτος Ο Ίδιος Ο Ιησούς Χριστός, λέγοντας 《Εγώ Ειμί η Θύρα των προβάτων》Ιωάν.10,7
  Όποιος δηλ. μείνει σταθερός στα όσα δίδαξε Ο Θεάνθρωπος και δεν παρεκτραπεί άπο την αλήθεια του Ευαγγελίου Του, όχι μόνο θα πορεύεται στη σωτηρία του, αλλά θα εισέλθει μέσα στη χάρη και θα τρέφεται συνεχώς άπό τον ουράνιο άρτο και το ποτήριο της ζωής που είναι ο Ίδιος Ο Κύριός μας.
  Αυτή τη σταθερότητα της πίστεώς μας την έχουν εξασφαλίσει οι Θεοφόροι Πατέρες, οι οποίοι με την Αγία ζωή τους και τη σοφία τους έχουν καταγράψει στην παράδοση της Έκκλησίας μας όλο το ανόθευτο περιεχόμενο της διδασκαλίας των Αγίων Προφητών και Αποστόλων, καθώς και των Θείων Λόγων Του Ευαγγελίου Του Χριστού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s