Νέα επίθεση κατά της Εκκλησίας – Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν έχει λογική μία γυναίκα να μην μπορεί να είναι ιερέας»! (Σχόλιο)

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του δικτύου για την μεταρρύθμιση Ελλάδα – Ευρώπη. έδωσε συνέντευξη στο «Καλύτερα αργά». Δείτε τί είπε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάνει μία τολμηρή δήλωση. Έχετε πει ότι το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται και από άντρες και από γυναίκες. Και ακούστηκε πάρα πολύ ριζοσπαστικό αυτό που είπατε. Θα έπρεπε να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς το φαντάζεστε;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό πάλι για εμάς, έτσι; Γιατί η αγγλικανική εκκλησία είχε επισκόπους εδώ και χρόνια. Αυτό το σκέφτομαι πολλά χρόνια και το έχω συζητήσει πολλές φορές και με ανθρώπους θεολογικά καταρτισμένους. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να πούμε ότι στα πρώτα χρόνια της Ορθοδοξίας υπήρχαν οι διακόνισσες. Υπήρχε ο θεσμός των διακονισσών, ο οποίος όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε τον λειτουργεί τώρα η Εκκλησία μας. Και αποφάσισα και έγραψα αυτό στο οποίο αναφέρεστε μετά από δηλώσεις μητροπολίτη. Θυμάστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Του Ζακύνθου.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ότι δεν υπάρχει η έννοια του βιασμού, ότι όταν υπάρχει βιασμός δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Είναι ένας κόσμος των ανδρών μεταξύ τους, οι οποίοι θέλουν να διαφεντεύουν τα της ιδιωτικής αντίληψης των ανθρώπων, της θρησκείας, γιατί είναι ιδιωτικός χώρος του καθενός, χωρίς να υπάρχει το βίωμα της μισής κοινωνίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η μισή κοινωνία, οι γυναίκες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε βρει ανθρώπους με τους οποίους έχετε μιλήσει οι οποίοι ήταν θετικοί σε αυτήν την σκέψη, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι όλοι έτσι.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι. Όχι. Βεβαίως έχω βρει. Δεν θέλω να πω το όνομα όμως. Ένας κορυφαίος μητροπολίτης και νέος, γιατί θα τον κατασπαράξουν. Αλλά θέλει χρόνο και θέλει να ξεκινήσουμε… πρώτα πρώτα να μην ανατριχιάζουμε στην ιδέα, γιατί πραγματικά δεν έχει καμμία λογική γιατί δεν μπορεί η γυναίκα να είναι ιερέας. Σας θυμίζω ότι όταν είμαστε κοριτσάκια μας έλεγε ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στο ιερό όταν μια γυναίκα έχει περίοδο. Δηλαδή, η πιο φυσιολογική βιολογική λειτουργία εθεωρείτο κάτι αρνητικό. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αρχίσει να συζητιέται. Ας αρχίσουμε να το συζητάμε, να δούμε τα επιχειρήματα, να δούμε πόσο αποδεκτά γίνονται. Όλα τα πράγματα που πέφτουν για πρώτη φορά δημιουργούνε χαλασμό.


ΣΧΟΛΙΟ

Καταρχάς. Το εκκλησιαστικό βίωμα ΔΕΝ διαμορφώνεται από κανέναν, είτε άντρας είναι είτε γυναίκα είναι. ΔΕΝ διαμορφώνεται. Βιώνεται.

Ρωτάει η δημοσιογράφος την Διαμαντοπούλου «πως το φαντάζεται» να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Εκκλησία. Και η Διαμαντοπούλου απαντάει ότι «το σκέφτεται πολλά χρόνια» και ότι «το έχει συζητήσει» και με ανθρώπους «θεολογικά καταρτισμένους», παρουσιάζοντας τους αιρετικούς αγγλικανούς ως πρότυπο, έτσι για να καταλάβουμε με ποιους «θεολογικά καταρτισμένους» ανθρώπους «συζητάει» το θέμα.

Ας είναι καλά ο πατριάρχης του «Γένους», ο Βαρθολομαίος «μας», που προώθησε όσο κανείς άλλος την κουλτούρα των «συζητήσεων» και των «διαλόγων» με τους αιρετικούς για να μην μείνει τάχαμου πίσω η Ορθοδοξία από τον «σύγχρονο κόσμο»! Για να μπορεί η μανδάμ που δεν έχει και καμμία σχέση με την Εκκλησία, να «φαντάζεται», να «συζητάει» και να «σκέφτεται» πως θα διορθώσει τους ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, και πως θα αλλάξει αυτά που η Παράδοση απέρριψε.

Ας είναι καλά ο Βαρθολομαίος μας, το καμάρι μας, και όλος ο βλάσφημος παναιρετικός συρφετός που σέρνεται από πίσω του, οι οποίοι δέχθηκαν ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ που ονόμασε τις αιρέσεις «εκκλησίες», για να μπορεί η μανδάμ από το ΠΑΣΟΚ, που αναρριχήθηκε σε θέσεις εξουσίας σε χρόνο ρεκόρ (ποιός ξέρει πως και γιατί), να μας λέει με ύφος σπουδαγμένο : «Ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό πάλι για εμάς, έτσι; Γιατί η αγγλικανική εκκλησία είχε επισκόπους εδώ και χρόνιαΣώπα! Και τι μας ενδιαφέρει κυρά μου τί κάνουνε οι αιρετικοί;

Ας είναι καλά ο Βαρθολομαίος μας και ο «χάρτινος επιτελάρχης», όπως ονομάζει ένας αδελφός τον Ιερώνυμο Β’, οι οποίοι, παρά τα όσα έχουν γίνει, χαιρετίζουν «αγωνιστικές» ημερίδες, «αγωνιστικών οργανώσεων» δήθεν για την «διδασκαλία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης» ή τον «απειλητικό μετανθρωπισμό»! Έτσι, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλέσει ο μύλος όλες τις βρωμιές που έρχονται. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΝΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥΣ που και που, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, για να παραμένουνε οι ψευδαισθήσεις ακόμη στην θέση τους και τα πρόβατα μέσα στα μαντριά τους.

Και για να μπορεί η νεοταξίτισσα να μας κουνάει το δάκτυλο για «τον θεσμό των διακονισσών» που κάποτε υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει. Και επικαλείται τις διακόνισσες που η Παράδοση απέρριψε για να ξεκινήσει την κουβέντα για ιέρειες που η Εκκλησία ποτέ δεν είχε, αλλά μύλος είναι αυτός, τώρα που πήρε μπρος θα τ’ αλέσει όλα.

Και επικαλείται τις εμετικές ανοησίες του τιτουλάριου Δωδώνης για τους βιασμούς των γυναικών, που δεν έχουν καμμία σχέση με το πνεύμα της Εκκλησίας, για να κουνήσει το δάκτυλο στην Εκκλησία, να διορθώσει την Εκκλησία! Και της έδωσε αυτό το δικαίωμα η ωραία κοιμωμένη διοικούσα Εκκλησία, που δεν ήλεγξε επισήμως τις προβοκατόρικες δηλώσεις του παραληρημένου συκοφάντη της Εκκλησίας. Που δεν τον τιμώρησε. Που δεν άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για το πόσο τιμάει η Εκκλησία την γυναίκα στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Να χαιρετίζει σικέ «αγωνιστικές ημερίδες» και να στήνει κρυφά συνοδικά δικαστήρια εναντίον ορθοφρονούντων ιερέων ξέρει η ιεραρχία, να τιμωρεί αυτούς που συκοφαντούνε την Εκκλησία δεν ξέρει. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι αφήνει επίτηδες τις φωνές τους να ακούγονται και να πληθαίνουν, για να προχωράει αργότερα σε βαθύτερες τομές στο δόγμα και στο ήθος της Εκκλησίας, όπως κάνει με τις εκτρώσεις και με την ομοφυλοφιλία.

Της έλεγε (δεν λέει ποιος) να μην μπαίνει στο ιερό όταν έχει περίοδο. Δηλαδή τις άλλες φορές έμπαινε! Και το γυρίζει στο φεμινιστικό η Διαμαντοπούλου για να εισχωρήσει αντικανονικά στα ενδότερα της Εκκλησίας. Όμως η Εκκλησία δεν μιλάει φεμινιστικά. Μιλάει την γλώσσα του Χριστού, των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων και των Αγίων Συνόδων. Φτάνει στο σημείο η βλάσφημη να πει ότι οι γυναίκες δεν έχουν βίωμα μέσα στην Εκκλησία. Τόσο άσχετη είναι. Δεν έχει καμμία σχέση με την Εκκλησία, αλλά θέλει να έχει λόγο για αυτά που συμβαίνουν μέσα στην Εκκλησία. Σα να θέλω εγώ να αλλάξει το καταστατικό ενός κόμματος φερειπείν δίχως να είμαι, όχι στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε καν μέλος. Ποιός της έδωσε το δικαίωμα;

Μας αναφέρει δε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με έναν «νέο κορυφαίο μητροπολίτη». Πάλι καλά που δεν σπάσαμε τα κεφάλια μας στον τοίχο να βρούμε ποιος είναι!!! Μα να ‘ναι ο μορφονιός που έδωσε ασυλία στην αρσενοκοιτία;

Να ‘ναι ο μορφονιός που σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πατρών έχει να πει πολλά στην Εκκλησία;

Το πρόβλημά μας δεν είναι η ύπουλη Διαμαντοπούλου, είναι ο οικουμενισμός και τα γιουσουφάκια της τυφλής υπακοής που τον διαιωνίζουν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.


Απομαγνητοφώνηση / Σχολιασμός ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

28 thoughts on “Νέα επίθεση κατά της Εκκλησίας – Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν έχει λογική μία γυναίκα να μην μπορεί να είναι ιερέας»! (Σχόλιο)

 1. Μα θυμηθείτε, που σε ανύποπτο χρόνο, είχε πει πως θα συνεργαστούν ακόμη και με τον διάβολο, προκειμένου να πετύχουν τα σχέδια τους.

  • Δυστυχώς υπάρχουν στην σύναξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας αρκετοί και αρκετές που θα δεχθούν τέτοιου είδους απόψεις, λόγω έλλειψης κατήχησης και προοδευτισμού…
   Την σκαλωσιά στην οποία αναρριχάται το πνεύμα του αντιχρίστου, και ο ίδιος, το βδέλυγμα της ερημώσεως δηλαδή, εμείς οι υποτιθέμενοι χριστιανοί της εποχής μας θα αποτελέσουμε…
   Ο Θεός βοηθός σε όσους αντισταθούν και ομολογήσουν Χριστό τον Θεό.

 2. «Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η μισή κοινωνία, οι γυναίκες.».
  Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει βλακείες, αλλά η συγκεκριμένη είναι το κάτι άλλο.
  Ο κάθε αγιογραφικά άσχετος και εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά αστοιχείωτος αμολάει την κοτσάνα του ως «θέσφατο».

  • Τί έπαθαν όλες και έγιναν θεούσες ? Αυτό μας εκπλήσσει .

   Σιγά σιγά θα τις δούμε του κατηχητικού . Η Ζέτα Μακρή βαρέθηκε τον οίκο Gucci και θα την δούμε μέ ράσα . Τα κορίτσια απέκτησαν πνευματικά ενδιαφέροντα . Δεν ξέρω άν πρέπει νά αποδώσουμε στην κ. Μακρή τα εύσημα
   της αναβαθμίσεως της ακαδημίας του Βόλου ως ερευνητικό κέντρο για νά αποσπά χρηματοδότηση απο την Βουλή δηλαδή απο τον ελληνικό λαό . Πληροφορίες λένε οτι εθεάθη στην Σκόπελο νά κρατά ιερά λειψανοθήκη . Της έδωδαν νά κρατά τα Ιερά Λείψανα ! Δεν παίρνω όρκο για την πληροφορία . Εννοείται αν ευσταθεί . Σίγουρα έχει ενεργό συμμετοχή στα συνέδρια της ακαδημίας . Απλούς συσχετισμούς κάνουμε . Μήπως ο οίκος Gucci της σχεδιάσει και κανένα ράσο . Τότε θα λέμε το κορίτσι μέ το Gucci ράσο . Έχετε δεί γυναίκες που γλέντησαν τα νειάτα τους και κάποια στιγμή περίπου στα γεράματα θυμήθηκαν νά γίνουν θεούσες ? Μήν τις βλέπετε μέ καρέ μαλλί . Πάει η μπογιά σύννεφο . Γριές είναι . Ό,τι πρέπει ! Δεν έχουν και …… πάει περίπατο ….. ξέρετε ….

   Η κ. Διαμαντοπούλου αγωνιά που οι γυναίκες δεν γίνονται ακόμα ιέριες . Δεν το ξέραμε οτι είχε τέτοιου είδους αναζητήσεις το κορίτσι .

   Κ. Λυκούργε σας τις παραδίνουμε νά τά
   στυλιζάρετε τα κορίτσια σαν καλά κορίτσια του κατηχητικού . Έ ! Νά ! Νά μοιάζουν μέ την δεσποινίδα τάδε …..δεν μπορεί έχετε κάποιο υπόδειγμα στον χώρο . Άν δεν το κάνετε εσείς θα τις αναλάβει ο Gucci και θα τους κάνει κανένα κότσο νά μοιάζουν
   σαν πετεινοί .

 3. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ(OΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!)!ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!

 4. Ευτυχώς ,ωρέ αδελφοί,πού οί χρυσοπληρωμένες ..ευρωβολευτίνες μας υπάρχουν καί ώς τακτικά μέλη τής Λέσχης Βίλντεμπεργκ,μάς κάνουν νά ..χαμογελάει λίγο τό χειλάκι μας,θέλοντας εκτός από τίς Ευρωπαικές κορυφές τής αντίχριστης βιοεκφυλισμένης Ευρώπης,νά κατακτήσουν μέ …φεμινιστικό δικαιωματιστικό …οίστρο (1),καί τίς…πνευματικές κορυφές τής Ορθοδοξίας μας,ώστε τελικώς νά εμπλουτίσουν τό νεοταξίτικο ..βαρύτατο βιογραφικό τους καί μέ τούς τίτλους τής… πανοσολογιότισας αρχιμανδρίτισας,ή γιατί όχι καί τής ..σεβασμιωτάτης.. .επισκοπίνας,όπως οι Εγγλέζες…τοιαύτες.
  Αλλά ,κάτι ξέρει κι ή Ελληνική παράδοση πού μιλάει γιά βρεγμένη σανίδα ,ώς τό πιό ..ακαταμάχητο καί…λακωνικό αντεπιχείρημα,σέ κάτι τέτοια…υπερπολιτισμένα Ευρωπαικά…κεκτημένα,που δέν αξίζει νά παραθέσεις…θεολογικά αντεπιχειρήματα.
  Άντε τώρα σάν ατελής άνθρωπος καί πολυαμαρτωλός ακούγοντας τέτοιες …προοδευτικές προτάσεις,νά εφαρμόσεις τήν συμβουλή τού Αγ.Απ.Παύλου …»Οργιζεσθε καί μήν αμαρτάνετε ».
  Δρ.Γερασ.Κουσουνής,γεωπόνος

  (1) Στήν ζωοτεχνική επιστήμη ,» οίστρο» καλούμε τήν οργανική κατάσταση,σφοδρή επιθυμία τών θηλυκών ζώων νά ζευγαρώσουν γιά νά αναπαραχθούν.

  • χαχαχαχα Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα.
   Δεν ήξερα τι να γράψω για τις βλακείες που ξεστόμισε.
   Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμα και αυτές οι βλακείες βρίσκουνε ευήκοα ώτα στην Εκκλησία και κάνουν ζημιά.

 5. Γιατί να μας ενδιαφέρει η άποψη ενός ατόμου για την εκκλησία που δεν έχει σχέση με την εκκλησία μας;

  • Μά οι αντιπρόσωποι της δημοκρατίας ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα τα δικά μου , τα δικά σου . Περνάνε τέτοιου είδους σκασίλα , κατάλαβες ?

   Δύο γαιδάροι μάλωναν σε ξένη αχυρώνα . Το θέμα είναι οτι πάνε νά δημιουργήσουν ενδογενή κίνηση . Εδώ στον Βόλο πήγε να γίνει ένα τέτοιο φυτώριο μέ κοριτσάκια , τα οποία φυσικά θα μεγάλωναν και κατέληξαν σε μία πονεμένη ιστορία . Αλλού ο παπάς , αλλού η παπαδιά , αλλού τα πετραχήλια …..

 6. Φαίνεται η μανδάμ αφού απέτυχε στην πωλητική έβαλε στόχο να γίνει παπάς. Ο άντρας της θα είναι ο παπαδιάς. Έχει και τη λεπτότητα να μην ονομάζει τον νέο και ωραίο μητροπολίτη με τον οποίο τα συζήτησε, λες και δεν καταλαβαίνουν και τα ραδίκια ότι πρόκειται για τον μετά παρρησίας λαλούντα μπασκετμπολίστα που έχει πολλά να μας πει.

  Σοβαρά πάντως, μήπως ξέρουμε από πότε είναι οι δηλώσεις; Τά ‘χει ξαναπεί αυτά η Αννούλα του χιονιά. Στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά πάντως παρελθόν. Απλά αναρωτιέμαι αν είναι παλιά (μηνών δηλαδή) συνέντευξη ή το επαναφέρει και επιμένει.

  Πολλά μπορούν να λεχθούν και για την κατάσταση των αγγλικανών, που τους φέρνει υποτίθεται και για παράδειγμα προς μίμηση, αλλά μη μακρυγορώ. Απλά ένα, δεν ισχύει καν ότι όλοι οι αγγλικανοί «χειροτονούν» γυναίκες. Στις παλιές χώρες, Αγγλία, ΗΠΑ/Καναδά, Αυστραλία, δεν ξέρω ίσως και πουθενά αλλού ναι, αλλά σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, στις παλιές αποικίες των άγγλων που πληθυσμιακά είναι και η πλειοψηφία των αγγλικανών, δεν υπάρχουν τέτοια. Όχι ότι θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, αλλά θέλω να πω ακόμα κι αυτό δεν ισχύει έτσι απλά όπως το λέει.

 7. Ἀσυνάρτητα τί λέει μά, ξέρει τί λέει !
  Ἡ Ὀρθοδοξη Ἐκκλησία μανδάμ, εἶναι τοῦ Χριστοὺ !
  Ἄντε, βάλ’ τα μαζί Του,νὰ δοῦμε ποιὸς ΘᾺ ΝΙΚΉΣΕΙ !

 8. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ.
  ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, ΝΑ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΡΟ ΑΥΤΗ Η ΑΘΕΗ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΑ.
  ΙΔΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΦΡΕΣΚΟ.
  [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΜΙΛΊΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΆ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.]

  Ο <<ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ>> ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!! ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ CHRISLAM, ΟΠΟΥ <<ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ>> ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣ ΜΙΑ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ!!! Και το ΑΙΣΧΟΣ , το ΣΙΧΑΜΑ του Οικουμενισμού…συνεχίζεται!!!

 9. Άγιος Πορφύριος, νομίζω το 1986-87, το ΠΑΣΟΚ είναι ότι χειρότερο παρουσιάστηκε στον Ελληνισμό, βάλθηκε να διαλύσει την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας., Και ο διάδοχος του Ανδρέα, θα είναι ο χειρότερος ηγέτης που παρουσιάστηκε, συγκρινόμενος με τον Ιουλιανό τον παραβάτη…..
  Γνώμη μου, ο νυν πρωθυπουργός θα ξεπεράσει τον … καταλληλότερο που είχε την εν λόγω υπουργό!!!!!

 10. Τί θα μπορούσε να αντιπαραβάλλει κανείς μπροστά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, όταν αυτή, ως γυναίκα, διακόνησε και διακονεί όσο κανένας άνδρας το έργο της Θείας Οικονομίας. Η ιερωσύνη των ανδρών υπολείπεται κατά πολύ σε αυτό που τελεσιουργείται στο πρόσωπο της Παναγίας. Άλλωστε και η ιερωσύνη δώρο είναι του Αρχιερέα Χριστού προς τους ανθρώπους.

  • Βεβαίως και έχει έργο η γυναίκα στην Εκκλησία, το έργο της είναι αυτό που της έχει ανατεθεί,εδώ και αιώνες τώρα, δεν χρειαζόμαστε νεοτερισμούς.
   Ο Χριστός μας δεν έβαλε την Μητέρα του Παναγία να κηρύττει ούτε να διδάξει.

 11. Ο άγνωστος μέχρι χθες Μητροπολίτης Γαβριήλ:

  Εχει μακρά εμπειρία στις διεθνείς εκκλησιαστικές σχέσεις καθώς υπηρέτησε ως συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου. Έχει διατελέσει συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο γραφείο της Αννας Διαμαντοπούλου. Η συμμετοχή του στην αντιπροσωπεία της εκκλησία στις συνελεύσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ΠΣΕ και των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών τον ταξίδεψαν μακριά μέχρι τη Βραζιλία και την Κίνα. Είχε συμβάλει στο έργο της αποστολής για την βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Βατικανό.

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-agnwstos-mexri-xthes-mitropolitis-gabriil/

  Καταγράφηκε τότε επίσης ότι πρώην πρωθυπουργός έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο του νεαρού τότε πρωτοσύγκελου στον αρχιεπίσκοπο με τη φράση «τέτοιους κληρικούς θέλουμε».

 12. Jerry εσύ τι θα ντυθείς αυτή την Κυριακή;
  τρομερός εικονομάχος, εσύ κυρά Τιτίκα;
  προφυλακτικό …ιού και περιμένω πότε θα βγάλει η Διαμαντοπούλου το νέο γκρούπ με τις επισκοπίνες. θα περάσουμε μούρλια! όχι σαν κάτι άλλους ξενέρωτους και παράλογους, οπισθοδρομικούς.

 13. «Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως». Ανατρέξτε λίγο, σας παρακαλώ, στην εποχή που ήταν Υπουργός Παιδείας η εν λόγω κυρία, ανατρέξτε στον αντίστοιχο υπουργό της… θεματικής εβδομάδας, που κάηκαν τα μπατζάκια γονέων και εκπαιδευτικών, ξαναδείτε το παραπάνω βίντεο, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
  Καλή Σαρακοστή

 14. Αν έχει τα κότσια το μίσθαρνο τούτο όργανο της νεοταξίτικης πραγματικότητας, να δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει καμία λογική οι γυναίκες στο Ισλάμ να φοράνε μαντήλες και να μην γίνονται Ιμάμισσες !! Τα έχει τα κότσια η ανεκδιήγητη εκ Κοζάνης πολιτικάντισσα να το ψιθυρίσει έστω αυτό ; Άσχετη, αμαθής , ασεβής ,ανευλαβής.

 15. «Όταν τοις οικείοις λογισμοίς επιτρέψη τις τα πνευματικά, και καταγέλαστα φθέγγεται και ληρείν δοκεί και μεθύειν , όταν περιεργάζηται παρά το τω Θεώ δοκούν τα ειρημένα και μη δέχεται την της πίστεως συγκατάθεσιν».
  (άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
  Βλέπε Παναγιώτου Τρεμπέλα «ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ».
  Τόσο ο μη κατονομασθείς ιεράρχης όσο και η κυρία Διαμαντοπούλου τους λήρους και τις φαντασιοοπληξίες τους να τους κρατήσουν για τους εαυτούς τους.
  Το αυτό ισχύει και για τους συμφρονούντες αυτοίς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s