Είναι ο Πούτιν νεοταξίτης;

Πατήρ Σεραφείμ Ζήσης

Θα ήθελα να αναιρέσω εν συντομία τα επιχειρήματα όσων λένε ότι ο Πούτιν είναι νεοταξιτης και ευνοεί την μασονία, αλλά δεν θα το κάνω γιατί θα επεκταθούμε πολύ. Πηγαίνω όμως στα θετικά που έχει κάνει ο Πούτιν.

Ενίσχυσε την μεσαία αστική τάξη. Η φτωχοποίηση και η κατάργηση της μεσαίας τάξης, δεν είναι σκοπός της Νέας τάξης πραγμάτων; Είναι. Ο Πούτιν το κάνει; Όχι. Έχει αυξηθεί 7 φορές τα τελευταία 20 χρόνια επί της προεδρίας του, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εισόδημά του Ρώσου. Η οικονομία ανέβηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί τώρα να αντέχει εξοντωτικές πιέσεις και κυρώσεις από την Δύση.

Η Ρωσία και η Σερβία είναι η μόνες χώρες που δεν έφεραν τον πάπα ποτέ. Οι μόνες χώρες .Όλες οι άλλες χώρες οι ορθόδοξες τον υποδέχτηκαν τον πάπα. Αν το ήθελε ο Πούτιν ως νεοταξιτης να φέρει τον πάπα, για να προωθήσει τον Οικουμενισμό, δεν μπορούσε να το επιβάλει; Ποιός θα έλεγε όχι στον Πούτιν; Ο πατριάρχης Κύριλλος ή ο λαός;

Ο Πούτιν ενισχύει τους δεσμούς Εκκλησίας και κράτους, που είναι σφόδρα αντιμασονικό πράγμα. Η μασονία έχει ως κύριο κοινωνικό δόγμα τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Μασονικό δόγμα είναι ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους. Αυτός οικοδομεί εκκλησιές και μοναστήρια με έξοδα του κράτους. Έχει θέσει εντελώς εκτός νόμου η έχει περιορίσει τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», τους μορμόνους και τους σαϊεντολόγους. Να υπενθυμίσω ότι δυο πρώτες οργανώσεις προέρχονται άμεσα από την μασονία βάσει επιστημονικών εργασιών και για τους χιλιαστές που είπαμε την προηγούμενη φορά και οι μορμόνοι. Μέχρι και το τελετουργικό των μορμόνων είναι μασονικό και ο ιδρυτής τους ο Josef Smith ήταν μασόνος. Η σαϊεντολογία εμμέσως είχε σχέση με τον Άλιστερ Κρόουλι που ήταν σατανιστής και μασόνος.

Ο Πούτιν έχει απαγορέψει τις ΜΚΟ να χαρακτηρίζονται έτσι όταν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Αν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ονομάζονται ξένα πρακτορεία. Και έτσι τους κόβει τα πόδια για να [μην] κάνουν προβλήματα μέσα στη Ρωσία.

Έχει απαγορεύσει την διαφήμιση των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας. Έχει απαγορεύσει τις παρελάσεις ομοφυλοφιλίας. Στηρίζει την παραδοσιακή μορφή οικογένειας, πατέρας και μητέρα. Λέει ότι δεν θα αλλάξει ορολογία σε γονέας α και β. Στηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες νομοθετικά, αντί να τις κατευθύνει στην έκτρωση. Και θα έλεγα ότι επαναφέρει ένα παλιό βυζαντινό θεσμό .Δηλαδή τι κάνει; Δέχεται στο Κρεμλίνο και τρώει σε ανακτορικά τραπέζια ο ίδιος με πολύτεκνους, κάθε χρόνο. Αυτό θυμίζει τα βυζαντινά γεύματα, όπου ο αυτοκράτορας καλούσε κληρικούς και φτωχούς και έτρωγε μαζί τους και τους σέρβιρε ο ίδιος για να τους τιμήσει.

Περιορίζει την μετανάστευση, ώστε να μην γίνουν κοινωνικές ανατροπές. Το έχει δηλώσει. Δεν θα δεχθούμε μετανάστες τόσους ώστε να ανατρέψουν την αναλογία του ρωσικού πληθυσμού με τον φερτό πληθυσμό.

Ενισχύει με επιδόματα την πολυτεκνία, ενώ ξέρω ότι πρόσφατα εξέφρασε την ανησυχία του για την υπογεννητικότητα που προήλθε εκ νέου λόγω του κόβιντ.

Στον Εθνικό Ύμνο μόλις ανέλαβε το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επαναφέρει τον σοβιετικό Εθνικό ύμνο κατά την μουσική, αλλά κατά τους στίχους τον άλλαξε και έβαλε μέσα αναφορά στον Θεό. Σκεφτείτε ότι ο δικός μας εθνικός ύμνος, δεν έχει αναφορά στο Θεό. Οι δύο στροφές που ψάλλουμε δεν έχουν. Από τον Ύμνο στην Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού που είναι δεκάδες στροφές οι 24 πρώτες είναι ο εθνικός ύμνος και η αναφορά στον Θεό γίνεται νομίζω στην 20 στροφή. Ο Ρωσικός εθνικός ύμνος έχει αναφορά στο Θεό χάριν στον Πούτιν.

Στο Σύνταγμα τους που ήταν εντελώς ουδέτερο έβαλε μέσα αναφορά στην πίστη και θέλαν να βάλουν και αναφορά στον Χριστό αλλά δεν μπορούσαν. Ξέρετε γιατί δεν μπορούσαν αγαπητοί μου; Γιατί στη Ρωσία, όχι επειδή έφεραν φερτούς μετανάστες αλλά επειδή κληρονόμησαν αυτή την κατάσταση, μόνο το 40% είναι Ορθόδοξοι, μόνο το 47% είναι χριστιανοί, και έχουν ένα τρομερό ποσοστό 37% περίπου που είναι αγνωστικιστές. Έχουν βουδιστές, μουσουλμάνους κ.τ.λ.π. Συνεπώς δεν μπορούν να τα κάνουν όλα χριστιανικά.

Έχει καταδικάσει σε συνεντεύξεις τον φιλελευθερισμό και τα πειράματα του ως αποτυχημένα.

Έχει απαγορεύσει με νομοθετήματα της Δούμας την υβρεολογία σε μουσική και ταινίες. Δημιουργούνται τώρα στη Ρωσία ταινίες με Εθνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο όπως έγινε σε εμάς επί χούντας και τις έχουμε ακόμα και τις βλέπουν μερικοί, διότι από τότε δεν έγινε καμιά σχεδόν, πλην ολίγων.

Έχει ενθαρρύνει την πρωτογενή παραγωγή, ακόμη και σε μετανάστες από το εξωτερικό. Ενθαρρύνονται μετανάστες να έρθουν να γίνουν γεωργοί στη Ρωσία. Αφαίρεσε την υπηκοότητα από εργαζόμενες Ρωσίδες στο εξωτερικό στην πορνική βιομηχανία. Διέκοψε την λειτουργία συγκεκριμένων πορνογραφικών σάιτ.

Έχει κάνει εμμέσως δηλώσεις εναντίον των σοβιετικών. Αποδίδει τα προβλήματα στην Ουκρανία στον Λένιν. Και έχει κάνει πανηγυρικό επαναπατρισμό των λειψάνων, των ιστών δηλαδή αξιωματικών του λευκού στρατού. Αλλά επίσης δεν διαγράφει το σοβιετικό παρελθόν. Γιατί αγαπητοί μου δεν διαγράφει το σοβιετικό παρελθόν; Διότι όταν έχεις ένα ετερόκλητο πληθυσμό από ορθόδοξους, βουδιστές, μουσουλμάνους, κομμουνιστές, μη χριστιανούς αγνωστικιστές, ποιά είναι η μόνη κόλλα που σου απομένει; Είναι η κόλα του κοινού σοβιετικού παρελθόντος. Και το έχει πει για αυτό το λόγο. Όποιος θέλει να διαγράψουμε το σοβιετικό παρελθόν μας δεν έχει καρδιά. Όποιος θέλει να επιστρέψουμε σε αυτό δεν έχει μυαλό. Κρατά λοιπόν τα επιτεύγματα του σοβιετικού παρελθόντος και λέει προχωράμε τώρα και ουσιαστικά επαναφέρει την παλιά χριστιανική πατρίδα.

Επέβαλε την ανάγνωση στη μέση εκπαίδευση από τους μαθητές του Αρχιπελάγους Γκουλάγκ, του Σολζενίτσιν, το οποίο είναι σφόδρα αντισοβιετικό έργο και έχει μέσα και αναφορές για το ότι πρωτεργάτες των σοβιετικών, όπως είναι γνωστόν, ήτανε εβραίοι.

Και θα έλεγα και το πιο καταλυτικό. Θα ήθελα και αλλά να πω αλλά θα γίνει ειδική παρουσίαση.

Όταν λέμε νέα τάξη πραγμάτων αγαπητοί μου, τι εννοούμε; Παίρνουμε τον ορισμό από την Βικιπαίδεια και αρχίζουμε και ψάχνουμε; Ως χριστιανοί εμείς κατανοούμε ως νέα τάξη πραγμάτων την τάξη αυτή που θα φέρει τον πανσιωνισμό, δηλαδή μια Παγκόσμια κυριαρχία με έδρα το Ισραήλ, με την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα και εγκαθίδρυση του Αντιχρίστου ως μεσσία των εβραίων. Τώρα έχοντας αυτό ως δεδομένο και θα το θεωρούσα δεδομένο για κάθε χριστιανό, η Ρωσία ευνοεί το Ισραήλ η δεν το ευνοεί;

Προσέξτε εγώ δεν έχω κανένα πάτημα, να το πω, ούτε μου το είπε κανείς, ούτε Θέλω να επιρρίψω η να αποδώσω στην Ρωσική Κυβέρνηση πράγματα τα οποία δεν εννοεί. Οι εχθροί του Ισραήλ που απέμειναν… Γιατί οι περισσότεροι καταστράφηκαν πριν από 12 χρόνια με την αραβική άνοιξη. Έγιναν επαναστάσεις συγκεκριμένες στα αντι-ισραηλινά καθεστώτα και καταστράφηκαν. Όπως η Λιβύη έτσι. Στη Συρία δεν πέτυχε χάρη στους Ρώσους. Όσα αραβικά καθεστώτα, αντισιωνιστικά παρέμειναν, από που παίρνουν οικονομική βοήθεια; Από που παίρνουν τεχνολογική βοήθεια; Από που παίρνουν στρατιωτική βοήθεια; Από την Ρωσία. Αν η Ρωσία λοιπόν ήταν νεοταξική δεν θα ακολουθούσε, ως προς το Ισραήλ, την τακτική της Αμερικής η οποία αφειδώς δίνει δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ, ενώ η Ρωσία αντιθέτως βοηθάει τα κράτη τα οποία, μη έχοντας και που αλλού να απευθυνθούν, ζητούν οικονομική βοήθεια από αυτή; Και νομίζετε οι ισραηλινοί δεν είναι δυσαρεστημένοι από αυτό; Δεν θυμάστε που κατέρριψαν οι ισραηλινοί ένα αεροσκάφος Ρωσικό εναέριου παρακολουθήσεως στη Συρία πριν από λίγα χρόνια με καμιά δεκαπενταριά νεκρούς; Δεν θυμόμαστε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ο Λαβρόφ, ο οποίος είναι εμπειρότατος και ευφυέστατος· τυχαία νομίζετε του ξέφυγε ότι ο Χίτλερ είχε και εβραϊκή καταγωγή εκτός των άλλων, και προκάλεσε την μήνη των εβραίων; Γιατί το είπε αυτό; Επειδή είναι νεοταξίτης;


Απομαγνητοφώνηση. Σημεία των καιρών 2 αποσπάσματος από ομιλία πατρός Σεραφείμ στο κανάλι Κατήχηση YouTube

-https://www.facebook.com/people/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD-2/100068013144451/

30 thoughts on “Είναι ο Πούτιν νεοταξίτης;

 1. Είναι ο Πουτιν Χριστιανός Ορθοδοξος; Πώς επισκέπτεται συναγωγές; Γιατί έχει αναψει την επτάφωτη λυχνία; Γιατί έχει φορέσει κιπά; Γιατί είναι υπερ της ανθρώπινηςκλωνοποίησης; Υπερ του τσιπαρισματος εγκεφαλου; Γιατι ήταν υπερ του εμβολιασμού κατα κοβιντ; Όπως ελεγε ο Κοσμάς Φλαμιάτος στα 1850 , όλες οι κρίσιμες θεσεις είναι κατειλημμένες από μασόνους και ακόμα κι οι εναντιοι είναι δικοί τους… Θέατρο για εμάς τους αφελείς, να νομιζουμε πως υπαρχουν καλοί και κακοί. Εξάλλου εαν κρίναμε από τα ,κάποια, εργα θα είχαμε τους μασονους και τους ροταρυ να μας αραδιαζουν φιλανθρωπίες. Αλλοίμονο, μέχρι και ο Γκέητς φιλανθρωπος εμφανιζεται. Να απαριθμήσουμε τα «καλά» του εργα και να τον αθωωσουμε για τα εγκληματα;;; Να μην ξεχνουμε ότι ο διαβολος «καλά τα λέει», όπως προειδοποιούν οι Άγιοι Πατέρες, γιατί εαν μιλούσε τηνπραγματική του γλώσσα κανείς δεν θα τον ακολουθούσε

   • Ο Πούτιν εμβολίασε τους πλιτες του γιακοβιντ καιτωραανησυχεί για την υπογενντικότητα»λόγ κόβιντ» …κι αυτό είναι… Τί;;;;

   • Ο Πούτιν δεν έπρεπε να επιτρέψει τα «εμβόλια». Και δεν ήμασταν εκεί να δούμε πώς το πέρασαν τελικά στην κοινωνία. Κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Την οικογένεια την ενισχύει σταθερά με τις πολιτικές του.

   • Ζητώ συγνώμηγια την ποιότητα του μηνύματος (δυσκολευομαι στην συσκευή) κι επαναλαμβανω, πιο ευαναγνωστα ελπιζω.Ο Πούτιν συμμετειχε στην παραπλανηση του πλανητη σχετικα μετον κόβιντ; Αναγκασε πολλές κατηγορίες πολιτων του να εμβολιαστούν; Δεν είναι υπερ του μεταμθρωπισμού; Τι να λεμε τωρα… Εαν τα θεωρειτε πατατακια γιατί φιλοξενειτε αρθρα κατα αυτών (πανδημιας,μετανθρωπισμου); Με την δική σου λογική ειναι καλός κι ο ΈλονΜασκ , η Μελονι και το κακο συναπαντημα. Καθε ενας παιζει τον ρολο του

   • Κυρία Ιωάννα θα πρέπει να αναλογιστείτε πού κινείται ο Πούτιν και που κινούμαστε εμείς αυτήν την στιγμή. Εμείς κινούμαστε από τον καναπέ μέχρι την κουζίνα και ο Πούτιν έχει ολόκληρο το ΝΑΤΟ εναντίον του. Δεν παραπλάνησε κανέναν πλανήτη «σχετικά με τον κόβιντ», την ώρα που ο πλανήτης τον απαξιεί, τον συκοφαντεί και βγαίνει ανοιχτά και λέει πως έρχεται η ώρα της δολοφονίας του. ΔΕΝ πιστεύω ότι είναι υπέρ του μετανθρωπισμού διότι προβάλλει, προστατεύει και προωθεί την καρδιά αυτού που βδελύσσεται ο μετανθρωπισμός, τον Αληθινό Θεό, την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε Επισκόπους να βγαίνουν να στηρίζουν τα πειραματικά μπόλια. Μπροστά τους σε αυτό ο Πούτιν είναι άγγελος. Ειλικρινά όμως, δεν μπορώ να συνεχίσω όταν μου φέρνετε στην συζήτηση τον Έλον Μάσκ, και τους άλλους. Ο Πούτιν κυβερνά μία χώρα που έχει μέσα της τεράστια ρεύματα. Ως πολιτικός μπορεί να κάνει κάποιες φορές πράγματα αδικαιολόγητα με την ματιά ενός Ορθόδοξου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι προσπαθεί να κρατήσει τον λαό του ενωμένο. Για να εντοπίσουμε τις πραγματικές του προθέσεις, καλό θα είναι να κοιτάξουμε κατά που βαραίνουν συνολικά οι πολιτικές του (και νομίζω αυτό προσπάθησε να κάνει ο π. Σεραφείμ) και όχι να κάνουμε σημαία μεμονωμένες ενέργειες. Αγαπητή μου, εύχομαι να έχω δίκιο, μπορεί και όχι. Αν δεν έχω δίκιο και επικρατήσει το αντίπαλο δέος του Πούτιν έχουμε τελειώσει ως ανθρωπότητα.

  • Κατ΄ ἀρχήν, εὐχαριστῶ πολύ τήν Φαίη γιά τήν ἀπομαγνητοφώνηση καί δημοσίευση, καθώς καί ὅσους ἔκαναν τό ἀρχικό clip ἀπό τήν σύνολη ὁμιλία !

   κα. Ἰωάννα, ἔχετε ἐκ πρώτης ὄψεως δίκαιο νά ἐνίστασθε, ἀλλά κανείς μας δέν ἰσχυρίσθηκε ὅτι ὁ Βλαδίμηρος Ποῦτιν εἶναι ὁ νέος Μέγας Κωνσταντῖνος. Πάντως, ἀναλογισθεῖτε ὅτι καί ἐκεῖνος ὁ Ἅγιος Χριστιανός Αὑτοκράτωρ δέν μπόρεσε ἐξ ἀρχῆς ἐντελῶς νά ἐκχριστιανίσει τό Κράτος καί νά παραμερίσει τόν παγανισμό, ἀλλά τόν συμπλήρωσε ἀργότερα ὁ Μέγας Θεοδόσιος. Ἄν ὁ Ποῦτιν ἦταν Νεοταξίτης, μποροῦσε εὐχερῶς νά ἀποκαταστήσει τήν Ρωσσία ΜΟΝΟΝ οἰκονομικά, καί ἔτσι γλυκαίνοντας τόν πληθυσμό, νά τόν ἀλλοιώσει πολιτισμικά, ὅπως πάθαμε ἐμεῖς στήν μεταπολίτευση.
   Ὁ Ποῦτιν δυστυχῶς, ναί, δέχθηκε τά ἐμβόλια, ἀλλά ΔΕΝ τά ἐπέβαλε, οὔτε ἀπέλυσε ὅσους τά ἀρνήθηκαν (ὑπάρχουν συγκεκριμένες δηλώσεις του). Περί τοῦ Ἑβραϊσμοῦ, νομίζω ὅτι εἶναι ἡ οὐσία τά ὅσα παραπάνω εἶπα· δεῖτε τί κάνουν οἱ ΗΠΑ (μέχρι καί ἡ Ἑλλάδα) ὑπέρ τοῦ Ἰσραήλ, καί τί κάνει ἡ Ρωσσική Ὁμοσπονδία. Στίς ΗΠΑ λ.χ. κάθε χρόνο ἀνάβουν τήν ἑβραϊκή λυχνία ἐπίσημα καί πανηγυρικά στόν Λευκό Οἶκο· στήν Ρωσσία πρό τοῦ Ποῦτιν, τά πράγματα ὅλα ἦσαν στά χέρια Ἑβραίων ὀλιγαρχῶν (Khodorkovsky, Nevzlin, Berezovsky, Gusinsky κ.ἄ.), τούς ὁποίους ὁ Ποῦτιν μέ διαφόρους τρόπους ἐκθρόνισε καί ἔλαβε τόν ἐθνικό πλοῦτο στά χέρια του (ἔτσι ἄρχισε ἡ ἀνοικοδόμηση τῆς Ρωσσικῆς Ὁμοσπονδίας ἐπί τοῦ Ποῦτιν).

   Δέν ὁμίλησα παραπάνω ὑπέρ τῶν «καλῶν/φιλανθρωπικῶν ἔργων τοῦ Ποῦτιν», ὁμοίων μέ ἐκεῖνα τῶν παρα-μασόνων Rotary, Lions κ.τ.σ. (ὄχι ὅτι ὁ Ποῦτιν δέν ἔχει καί τέτοια, φιλανθρωπικά, ἔργα), ἀλλά ὑπέρ τοῦ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ στίγματός του, πού εἶναι γενικῶς σφόδρα παραδοσιακό· δεῖτε τίς δηλώσεις τοῦ Σουηδοῦ Πρωθυπουργοῦ Carl Bildt (καί μέλους τῆς Λέσχης Bilderberg) τό 2014: «Ἴσως ὁ McFaul ὑποτιμᾶ τήν δύναμη τῆς νέας ἀντι-δυτικῆς καί ἀντι-παρακμιακῆς γραμμῆς τοῦ Ποῦτιν. Ἡ ὁποία οἰκοδομεῖται πάνω σέ βαθειά συντηρητικές ὀρθόδοξες ἰδέες» (στό Twitter [24 Mar 2014], «Perhaps @McFaul underestimating force of Putin’s new anti-Western and anti-decadent line. Building on deeply conservative orthodox ideas»).

   Ὁ Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος λέγει, ναί, αὐτά πού λέγετε, ἀλλά λέγει καί ὅτι οἱ δυτικοί (καί οἱ Μασόνοι τους, δηλ. «ἡ ἐπιβουλή») βάζουν πράκτορες στίς βασιλικές αὐλές τῶν Ὀρθοδόξων Λαῶν, ἰδίως Ἑλλήνων καί Ρώσσων, γιά νά ἐνσπείρουν τήν διχόνοια μεταξύ μας, ἐνῷ ἡ ἐλπίδα τῆς Ὀρθοδοξίας γεωπολιτικά (λέγει ὁ Φλαμιᾶτος) προέρχεται ἀπό τήν Ρωσσία · λέγει ἀκόμη, ὅτι ἔναντι τῆς Μασονίας καί τοῦ ὑποχειρίου της Προτεσταντισμοῦ, ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι δέν πρέπει νά εἴμαστε ἀκρίτως ἀντι-παπικοί, διότι πολλά παπικά θέσμια εἶναι καί δικά μας, καί θά καταλήξουμε νά μαχόμαστε κατά τῆς Παραδόσεώς μας ! Δέν ἦταν ὁ ὁμολογητής καί ἐθνομάρτυς Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος παρωπιδικά μονόπλευρος· ἱεραρχοῦσε τίς ἀπειλές κατά τό μέγεθός τους

   «Ὅση ἀγάπη, πίστις καί ἀφοσίωσις ἀπαιτεῖται εἰς ὁποιονδήποτε ὑγιῆ ἄνθρωπον πρός τούς ἰδίους αὐτοῦ ἀδελφούς καί γονεῖς, τόση κατά χρέος ἀπαιτεῖται καί εἰς ὅλον τόν ὀρθόδοξον λαόν τῆς Ἀνατολῆς ἵνα ἔχῃ πρός τόν ὁμόθρησκον λαόν αὐτοῦ τῆς Ρωσσίας, διά τοῦ ὁποίου ἐνεργείᾳ τῆς θείας προνοίας, διετηρήθη καί σώζεται μέχρι τῆς ὥρας, καί ὡς ἐκ τῆς ἐξ αὐτοῦ βοηθείας, συνεργούσης τῆς θείας χάριτος, ἐλπίζει ὁποιονδήποτε ἐσόμενον ἀγαθόν. Καί ἐάν ποτέ (ὅ Θεέ μου, μή γένοιτο), ἀκολουθήσῃ κίνδυνος ἤ καταστροφή τοῦ ὀρθοδόξου καί Ρωσσικοῦ ἔθνους, ἀναποφεύκτως ἐπαπειλεῖται ὁ τέλειος ὄλεθρος καί ἀφανισμός τοῦ Ἑλληνικοῦ γένους κατά τούς σκοπούς τῆς ἐπιβουλῆς » (Κοσμᾶ Φλαμιάτου, Ἅπαντα, ἐν Ἀθήναις 1910, σελ. 178).

   Ἕνας «νεοταξίτης Ποῦτιν» δέν χρειαζόταν νά ὑποκριθεῖ τόν Ὀρθόδοξο Ἡγέτη γιά νά παρασύρει τόν Ρωσσικό Λαό, διότι τήν δεκαετία τοῦ 1990, πρό ἐκείνου, ἡ τελεία καταστροφή τῆς Ρωσσίας ἦταν ἐπί θύραις ! Καί κανείς δέν ἐπρόκειτο νά τήν σώσει .. ὁ ΠΟΥΤΙΝ μόνος τό σταμάτησε αὐτό !

   Πάντως, δέν μᾶς διευκρινίσατε οὔτε ποιά εἶναι τά … «ἐγκλήματα» τοῦ Ποῦτιν. Σᾶς εὐχαριστῶ.

  • Με λίγα λόγια ο Πούτιν σώζει τη Ρωσία και πολεμάει τη Δύση. Εμείς τι κάνουμε σαν χώρα έχετε αναλογιστεί; Φυσικά αν συγκρίνουμε με ένα τέλειο πρότυπο ή κάποια άλλη πιο αυστηρή χώρα θα βρούμε ένα σωρό λάθη, αλλά υπάρχει εξέλιξη. Ποια άλλη χώρα τολμάει να κάνει πόλεμο με τη Δύση; Ποια άλλη χώρα έχει τη δύναμη να το κάνει; Αναρωτηθήκατε κυρία Ιωάννα; Το μη χείρον βέλτιστον.

  • Ναι , ηρεμία χρειάζεται , ας είμαστε ο Χριστός και οι μάρτυρες που περιμένουν με χαρά τη
   σταύρωση που τους ενώνει με τον Πατέρα , το πρώτον.

   Τα άλλα είναι δεύτερα. ήτοι :
   Μόνο το ελληνικό κράτος έχει κατοχυρωμένο σύνταγμα στην Αγία Τριάδα , και κανένα άλλο.
   (παρακαλώ αν κάνω λάθος διορθώστε με )

   Ο Αριστοτέλης σε όλο το μεγαλείο της γνώσης που του αποκάλυψε ο Θεός , κατά την ταπεινή μου άποψη , δεν είδε ότι ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό και όχι πολιτικό.
   Διότι σαν πολιτικό ον η πόλις είναι ιδανικό και φυσική κατάσταση του ανθρώπου ,
   όμως η πόλις που έχει φυλακές και δικαστήρια είναι η Βαβυλώνα και όχι η Άνω Πόλις.

   Η Βαβυλώνα δεν διορθώνεται , και θα καταστραφεί επειδή το είπε ο Θεός.

   Υπ’ αυτό το πρίσμα βλέπουμε ότι πιθανώς όλα είναι στημένα και όπως οι ‘τραπεζίτες’ σχεδίασαν
   τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους έχουν σχεδιάσει και αυτόν για να γίνει το σχέδιο
   του Θεού και όσοι θέλουν να αγωνιστούν και να δουν παράδεισο , κατά το παράδειγμα των άγιων της ορθοδοξίας.

   Επίσης θα ήθελα να αναδείξω την πίστη των ρωσίδων γυναικών που νικάν τη θρησκεία της μόδας
   και με τη χάρη του Θεού καλύπτουν το κεφάλι τους εν τω Ναώ του Θεού.
   Εύχομαι και για τα άλλα ορθόδοξα έθνη , επειδή η αθεοφοβία δεν είναι καλό.

   Σας ευχαριστώ.

 2. Δεν προτιθέμεθα να «αγιοιποιήσουμε» το Ρώσο ηγέτη.
  Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε αντικειμενικά προσεγγίζοντες την πραγματικότητα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πολεμείται λυσσωδώς από τους θεράποντες της Νέας Τάξης επειδή αντιστρατεύεται την ατζέντα της.
  Ο π.Σεραφείμ, λόγιος κληρικός, στηρίζει τη συλλογιστική του επί συγκεκριμένων πολιτικών του προέδρου Πούτιν, τα οποία πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

 3. Ευχαριστούμε την Ιωάννα . Έχουν μία βάση τα λεγόμενά της . Ομως οι καλές πράξεις των μασόνων και των ρόταρυ είναι φρού φρού και αρώματα προς μία κοινωνική επίδειξη αφήνοντας χαραμάδες απ’ όπου διαφαίνεται το οικτρό τους πρόσωπο . Οι » καλές πράξεις » του Πούτιν είναι ριζικές και ουσιαστικές . Πρίν είκοσι χρόνια η Ρωσία εξήγαγε πόρνες και τώρα λάμπει απο αίγλη σε όλους τους τομείς .

  • Πραγματικά ανθησε η Ρωσια… Ειναι πρωτοπόρα στην ανθρωπινη κλωνοποιηση, την κατασκευή όπλων και την ψηφιοποίηση της οικονομίας…Ας βλέπουμε και τα κακα κυρια Ελένη…

   • Κυρία Ιωάννα δείτε στον χάρτη την επέκταση του ΝΑΤΟ γύρω από την Ρωσσία τα τελευταία 20 χρόνια. Επέκταση του ΝΑΤΟ σημαίνει νατοϊκές βάσεις με τα όπλα τους στραμμένα στην Ρωσσία και τους πολίτες της.
    Τί θέλετε να έφτιαχνε ο Πούτιν; Στραγάλια; Ή μήπως να τους πει μπάτε μέσα και πάρτε τα όλα, όπως κάνει ο Κούλης που έβγαλε την Ελλάδα στο παζάρι.
    Και στην Ουκρανία πως ξεκίνησε το μπαμ; Όταν ο Ζελένσκυ είπε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Θυμάστε; Μέχρι τότε, παρ’ ότι σκοτώνανε Ρώσσους στην συνείδηση η Ρωσσία δεν έκανε την κίνηση.
    Νομίζω ότι η υποστήριξη των θέσεών σας από ένα σημείο και μετά είναι περισσότερο συναισθηματική και δεν χειρίζεται σωστά τα πραγματικά δεδομένα. Τις θέσεις σας τις καταλάβαμε. Ωραία. Να σταματήσουμε τώρα.

 4. Σας ευχαριστώ καυ’αρχας ολους σας για τις ευγενικες απαντησεις σας παρ’οτι διαφωνουμε. Να διευκρινησω οτι με την εναρξη της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία υπηρξα από τους Έλληνες που με ηλεκτρονική αλληλογραφία επικοινωνησα με την Ρωσική πρεσβεία για να εκφρασω την διαφωνία μου με τηνελληνική κυβερνηση και την στήριξη των Ρωσικων κινήσεων. Αυτό όμως αφορα το κοσμικό κομμάτι του θέματος. Ειμαστε μεν ομοδοξοι αλλα ας μην ξεχναμε οτι η Ρωσική εκκλησια ανήκει στο παγκοσμιο συμβουλιο εκκλησιων, συμμετασχει στις συμπροσευχες μετά των αιρετικων και , προς το παρον, ακολουθει την κατιουσα οπως ολες οι υπόλοιπες εκκλησίες. Οπότε το αν καλεσε- δεν καλεσε τονΠάπα δεν αλλαζει και πολλά. Έπειτα το αν η κοινωνική πολιτική του Πούτιν ειναι άριστη δεν εχει καμία απολύτως σημασία εαν οι πολιτες αναγκαστηκαν να εμβολιαστουν (με οποιοδηποτε τροπο κι αν επιβλήθηκε). Και η κοινωνική πολιτική της Σουηδίας ήταν αριστη, αλλα η μεταναστευση που επετραπη προς την χώρα εχει κανει την ζωή τν Σουηδών αφορητη.
  Όσο για την φιλο-ιουδαϊκη ή όχι πολιτικη του υπαρχουν απειρα αρθρα ,αρκει μια απλη αναζητηση στο διαδικτυο.
  Τέλος στον Πατερα Σεραφειμ που ζητα διευκρινηση για τα εγκληματα του Πουτιν ,επαναλαμβανω οτι ειναι υπερ του μετανθρωπσμού. Εμενα αυτό μου φτανει για να τον καταταξω στους νεοταξιτες. Θεωρώ οτι καθε εθνος εχει τα δικα του ευαλωτα σημεία τα οποια η νέα ταξη εκμεταλλεύεται για να προωθεί τα σχέδιά της. Βλεπω επίσης ότι δεν μενει στην εξουσία κανενας απολύτως σε όλη την υφήλιο εαν δεν ακολουθεί συγκεκριμμενες ατζεντες. Ο καλύτερος απ’τους χειρότερους λοιπόν, συμφωνώ, αλλά τι να το κανεις εαν τελικά οδηγει κι αυτός τον λαο του στηνκαταστροφη…
  Ας μην έχουμε την ελπιδα μας σε κανεναν ανθρωπο, παρα μονον στον Θεο.
  Σας ευχαριστω για τονχρονο

  • Την ελπίδα μας την έχουμε στον Θεό και μόνο στον Θεό, και Εκείνος έχει τα όργανά Του σε αυτόν τον κόσμο. Ο καιρός θα δείξει ποια είναι αυτά τα όργανα Δε νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε κάπου καθότι βλέπω ότι καταφεύγετε σε επιφανειακές συγκρίσεις με άλλες χώρες για να στηρίξετε την θέση σας, γι’ αυτό και η συζήτηση θα γίνει ατέρμονη. Κανείς δεν λέει ότι καλά κάνει η Ρωσσία και είναι στο ΠΣΕ. Υπάρχει ιστορικό για το πως σύρθηκε εκεί, ίσως σε μία μελλοντική ομιλία του ο π. Σεραφείμ να μας φρεσκάρει την μνήμη. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. Θα ήμασταν τρελλοί αν πιστεύαμε κάτι άλλο. Είναι πραγματικότητα όμως το ότι αντιστέκεται. Ο Πούτιν στηρίζει την μικρή Εκκλησία την οικογένεια και προωθεί στην κοινωνία με σταθερά βήματα την Ορθοδοξία. Είναι στο ΠΣΕ, ναι, αλλά αν ήταν οικουμενιστής θα έκανε χώρο και για την ομοφυλοφιλία, όπως γίνεται εδώ. Μην κρίνουμε τα πάντα από το εξωτερικό τους περίβλημα, όταν μάλιστα μιλάμε για πολιτικούς που κινούνται στον χώρο της διπλωματίας. Δεν ξέρω τί θέλετε να κάνει σε αυτήν την αχανή Ήπειρο μέσα σε λίγα χρόνια. Πώς ήταν όταν παρέλαβε την Ρωσσία πριν 10 χρόνια και που την πήγε. Και τόσο αβασάνιστα απορρίπτετε το ότι μεταξύ των Ορθοδόξων Κρατών είναι η μόνη χώρα μαζί με την Σερβία που δεν έχει δεχθεί τον πάπα.

   • Αγαπητη Φαίη, τίποτα δεν κανω αβασανιστα. Το αντίθετο , δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο πρεπει αβασάνιστα να πλέξουμε εγκώμια σε εναν καθόλα κοσμικό ηγέτη. Υπάρχει λογος να τον κατατάξουμε σε μια ή άλλη πλευρά;;; Να θυμήσω οτι τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται για όλους τους «πατριώτες» πολιτικούς, Τραμπ,Μελονι,Ορμπαν κτλ κι εχουν δωσει ολοι τα διαπιστευτήριά τους στην νέα τάξη.Δέκα αλήθειες κι ενα ψεμα, εξακολουθεί να ειναι ψέμα. Αντίστοιχα στα δεκα σωστός και στο ενα λαθος εξακολουθεί να ειναι λάθος. Την δικαιολογία » ξέρεις τι εχει ν’αντιμετωπισει» και «κάνει το καλυτερο δυνατον» και είναι ο καλυτερος διπλωματης τα εχω ακούσει και για τον Βαρθολομαίο… Δεν δικαιολογειται καμία εκπτωση στην πιστη Και φυσικά ο Πούτιν δεν είναι θρησκευτικός ηγέτης για να τα κανει ολα σωστά αλλά και ως κοσμικός που ειναι ετσι πρεπει να κρινεται. Κακώς παιρνει τον τιτλο του υπερορθοδοξου. Ειναι απλά πολιτικος σε εργο…

    Με πολλή δυσκολία γιατί δεν διαθέτω υπολογιστή, σταχυολογώ. Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο ας κανει αναζητήσεις για καθε θέμα ξεχωριστά …

    1) «Συναντώντας τον Schwab στην Αγία Πετρούπολη τον Νοέμβριο του 2019, ο Πούτιν δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “υποστηρίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να εργάζονται ανοιχτά και σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο και προωθεί τις επαφές μεταξύ επιχειρηματιών και κυβερνητικών αξιωματούχων”.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε:
    ” Γι’ αυτό το λόγο πάντα υποστηρίζαμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις σχέσεις μας με το φόρουμ που ιδρύσατε. Φυσικά, Ρώσοι εκπρόσωποι παρευρίσκονταν και θα παρευρίσκονται πάντα στις εκδηλώσεις σας.
    Με τη σειρά μας, διεξάγουμε παρόμοιες εκδηλώσεις που έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικών επαφών με τους εταίρους της Ρωσίας. Γνωρίζετε ότι έχουμε το Οικονομικό Φόρουμ εδώ στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις στην Άπω Ανατολή, τη Σιβηρία και τη νότια Ρωσία. Ακολουθούμε λοιπόν το παράδειγμά σας. Ελπίζω ότι δεν σας απογοητεύουμε και ότι εργαζόμαστε από κοινού.»

    2) «Από τον Ιούνιο του 2022, οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μετρητά για την πληρωμή των εισιτηρίων των λεωφορείων στην περιοχή της Μόσχας.
    Οι αρχές επικαλέστηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια (οι οδηγοί λεωφορείων δεν θα πρέπει να μετρούν ψιλά ενώ βρίσκονται στο δρόμο) ως το κύριο κίνητρο πίσω από αυτή την απαγόρευση. Ωστόσο, δόθηκαν και άλλες δικαιολογίες.

    Ένας περιφερειακός συνδικαλιστικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η “πανδημία” του κορονοϊού έδειξε ότι οι ιοί μπορούν εύκολα να μεταδοθούν μέσω των μετρητών και ότι η νέα απαγόρευση των μετρητών θα βοηθήσει στην “αποφυγή της εξάπλωσης διαφόρων λοιμώξεων και ασθενειών“.
    Αυτή η πολιτική δεν είναι μοναδική για την περιοχή της Μόσχας.
    Τον Μάρτιο του 2022, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εισήγαγαν απαγόρευση χρήσης μετρητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.»

    3) «Το 2015, η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, εγκαινίασε το Ladoshki (“Μικρές παλάμες”), ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών για μαθητές: “Για να πληρώσει το γεύμα, ο μαθητής βάζει το χέρι του στον σαρωτή ενός ειδικού μηχανήματος, επιλέγει ένα πιάτο από το μενού και τα χρήματα χρεώνονται αυτόματα από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με τα βιομετρικά στοιχεία”.

    «Τον Ιούλιο του 2022, η Μόσχα παρουσίασε σχέδια για την επέκταση του βιομετρικού συστήματος Face Pay για τους επιβάτες του μετρό.

    Ο Maxim Liksutov, αναπληρωτής δήμαρχος της Μόσχας, καυχήθηκε ότι: “τα συστήματα συλλογής κομίστρου με αναγνώριση προσώπου εφαρμόζονται στην Κίνα, αλλά εμείς είμαστε μπροστά”.

    Το σύστημα Face Pay δοκιμάζεται τώρα στην Αγία Πετρούπολη. Η Samara εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός βιομετρικού συστήματος πληρωμών για τις δημόσιες συγκοινωνίες.»

    4) Οι Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

    …»Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει προ ολίγων ημερών ότι «ο Ζελένσκι προβάλλει ένα επιχείρημα: τι είδους ναζισμός μπορεί να υπάρχει στην Ουκρανία, όταν ο ίδιος είναι Εβραίος. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός λέει ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι».

    «Τέτοιοι ψευδείς ισχυρισμοί, όπως αυτός του Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ, αποσκοπούν στη μετάθεση της ευθύνης του Ολοκαυτώματος στις πλάτες των ίδιων των θυμάτων του, των Εβραίων της Ευρώπης. Η εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος για πολιτικό όφελος πρέπει να σταματήσει αμέσως», ήταν η απάντηση του Iσραηλινού πρωθυπουργού.

    Ο Ναφτάλι Μπένετ είπε ότι αποδέχθηκε την συγγνώμηκι ευχαριστησε τον Πούτιν για την διευκρίν της θέσης του» …

   • Καλή μου κυρία, επειδή βλέπω ότι δεν αρκείστε στο ότι έχουμε τις διαφωνίες μας και επιμένετε να απαντάτε, θα σας παρακαλέσω να σεβαστείτε λίγο τον χρόνο μου και να είστε λακωνική στις απαντήσεις σας. Το θέμα της ψηφιοποίησης στην καθημερινότητα των Ρώσσων το έχει, αν θυμάμαι καλά, αναδείξει και ο κύριος Δημ. Δασκαλάκης με άρθρο του εδώ. Είναι όντως πολύ ανησυχητική η ραγδαία εξάπλωση αυτής της τεχνολογίας παντού. Δεν ξέρω αν στην Ρωσσία έχει υποστηριχθεί αυτή η ατζέντα στο υψηλότερο επίπεδο με δηλώσεις του ίδιου Πούτιν, όπως έχει γίνει εδώ. Θυμίζω τις «πρωτοβουλίες» του Μητσοτάκη για το ΄λεγόμενο «διαβατήριο εμβολιασμού». Ας περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα συμπλεύσει ο Πούτιν στη νέα οικονομία που χτίζεται, διότι το προηγούμενο σύστημα όπως θα γνωρίζετε έχει καταρρεύσει. Πολλά θα κριθούν από το ποιος θα επικρατήσει κατά την άποψή μου. Το ότι ο Πούτιν ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του Λαβρόφ όπως γράφετε, δεν σημαίνει ότι δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο ο Λαβρόφ. Έκανε όμως τις δηλώσεις για να περάσει το μήνυμα. Και το πέρασε. Αυτό που είπε ο Μπένετ, ότι ο Λαβρόφ υπονόησε «μετάθεση της ευθύνης του Ολοκαυτώματος στις πλάτες των ίδιων των θυμάτων του, των Εβραίων της Ευρώπης», δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Όχι βέβαια στις πλάτες των θυμάτων (πως αυτό άλλωστε θα μπορούσε να γίνει;), αλλά στις πλάτες κάποιας ελιτ Εβραίων που όντως εκμεταλλεύονται τον ίδιο τον λαό τους και παίζουν σκληρή εξωτερική πολιτική πάνω στο «Ολοκαύτωμα».

   • Τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια ασφάλεια της χώρας. Επίσης η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στα όπλα τελευταίας γενιάς. Το ότι παίζει το παιχνίδι τους κάποιες φορές μπορεί να είναι για λόγους διπλωματίας, ή και για να θολώσει τα νερά δηλαδή να κάνει αντιπερισπασμό ή τέλος για διάφορους πολιτικό οικονομικούς λόγους για να δημιουργήσει ανάγκες προς όφελος του, όπως έγινε με το φυσικό αέριο. Με λίγα λόγια ίσως κάποια πράγματα να έγιναν βάση σχεδίου.

 5. Και από την διαφωνία αποκομίζουμε όφελος. Το σχόλιο της Ιωάννας ζωήρεψε την συζήτηση. Σταθερά υψηλού επιπέδου τα σχόλια.
  Το απόσπασμα από τα άπαντα του Κοσμά Φλαμιάτου ήταν η καλλίτερη απάντηση, γιατί η καταστροφή της πιό ισχυρής Ορθόδοξης δύναμης συνεπάγεται και την δική μας καταστροφή.
  Ας μην είμαστε φιλορώσσοι. Να μην είμαστε, όμως, ούτε ιδανικοί αυτόχειρες και πνευματικοί γενίτσαροι. Ευχαριστούμε π. Σεραφείμ, «‘σημεία των καιρών 2 και Φαίη.

 6. Μόνο και μόνο που δεν επιτρέπει την εκπόρνευση και την εκπούστευση της χώρας του για μένα είναι ωραίος τύπος και άξιος ηγέτης αυτός ο Βλαδίμηρος!!!
  Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι αρκετά συγχωρητικός, γιατί εμείς μέσω ενός ανεγκέφαλου και αποδεδειγμένα νεοταξίτη στείλαμε όπλα για να σκοτωθούν αδέρφια μας Ρώσοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και υπάρχει περίπτωση να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο στο ελλαδιστάν.
  Όσο αφορά το αν είναι νεοταξίτης,θα ήξερε κάτι να μας πει περί αυτού ο π. Σεραφείμ που έχει ξεμπροστιάσει όλους τους μασόνους .
  Κατά την προσωπική μου άποψη η Ρωσία με επικεφαλή τον Πούτιν, αυτή την εποχή, είναι το τελευταίο οχυρό που μάχεται για την Ορθοδοξία.

 7. Κάτι άλλο που γράφει ο κ.Δασκαλάκης αγαπητή είναι αυτό:

  Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επί λέξει τα εξής άκρως σημαντικά:

  «Οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν επισκιάσει τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, γι’ αυτό θα ήθελα να μιλήσω πρώτα σήμερα. Η κλιματική αλλαγή δεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ατζέντας. Αλλά αυτή η θεμελιώδης πρόκληση δεν έχει εξαφανιστεί, είναι ακόμα μαζί μας και αυξάνεται».

  Η κλιματική αλλαγή είναι αφήγημα νεοταξικό κατά τη γνώμη μου… αλλά ίσως να είναι κάτι που επιπόλαια είπε, έχοντας σημαντικότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

  • Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του αγαπητέ / τη και να γνωρίζω τί θέλει να πει με την λέξη «πρόκληση» -https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7
   Δεν μίλησε θετικά για κάτι συγκεκριμένο όπως τα «διαβατήρια» που ανέφερε ο δικός μας.
   Εσείς χρησιμοποιείτε κάρτα για τις πληρωμές σας: Kαθόλου, λίγο, πολύ;
   E ας ευχόμαστε στο τέλος να επικρατήσει η σύνεση σε όλους και από αυτήν την τεχνολογία να επιλέξουν το «λίγο» ή ακόμα καλύτερα το «καθόλου».

   • Νομίζω πως πρόκληση -στην περίπτωση- σημαίνει κάτι που χρήζει αντιμετώπιση, μια κλασική έννοια η οποία στο wiktionary έχει τον αριθμό 3. Γενικά όμως η «κλιματική αλλαγή», όπως έγραψα, είναι νεοταξίτικος όρος.
    Ο κ.Βαθιώτης (πιστεύω πως τον γνωρίζετε), έλεγε πως λίγο πριν από τον κορωνοϊό έγινε κάποιο Συνέδριο στη Γερμανία, όπου ήθελαν να προωθήσουν την «κλιματική αλλαγή», για να πάρουν περιοριστικά μέτρα. Τους πρόλαβε ο ιός όμως, και αναβλήθηκε η ιστορία της «κλιματικής αλλαγής», αφού τους βοήθησε για να πάρουν σκληρότερα μέτρα και από αυτά που σκεπτόντουσαν. Έχει εκδώσει και κάποιο βιβλίο «από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή».
    Τα διαβατήρια δεν νομίζω πως θα αλλάξουν περισσότερο από ό,τι έχουν ήδη αλλάξει, αλλά νέες ταυτότητες δεν θα προλάβουμε να πάρουμε:
    Μαρτυρία για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από την κόρη του π. Ιωάννη Καλαΐδη

    Χρησιμοποιώ τραπεζική κάρτα, όπως επίσης και ebanking… Δεν ζω στην Ελλάδα, αλλά στη Βάρνα της Βουλγαρίας, εδώ και 17 χρόνια. Για την ώρα που υπάρχει ακόμα ΕΕ μπορώ να εισέρχομαι και να εξέρχομαι από τη χώρα με την αστυνομική ταυτότητα. Μετά από ένα χρόνο περίπου θα αρχίσει η διάλυση της ΕΕ, συνδιάζοντας 2 προφητείες που γνωρίζω, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ περισσότερο σ’ αυτό. Ξεφεύγω από το θέμα…
    Δεν θεωρώ την τεχνολογία κατακριτέα, αλλά έχει να κάνει με τη χρήση που κάνει κάποιος. Η τεχνολογία είναι ουδέτερη κατ’ εμέ. Εμείς όμως κάνουμε καλή ή κακή χρήση της τεχνολογίας. Κάποιες μορφές της τεχνολογίας που θέλουν να μας επιβάλλουν -βλ. Χαράρι- πιστεύω πως δεν θα προλάβουν. Δεν θα επιτρέψει ο Θεός ακόμα… θα επεκταθεί ο 3ος π.π. (η γνώμη μου πάντως είναι. Δεν είμαι προφήτης).

   • Η ιστορία με την λεγόμενη «κλιματική αλλαγή» πάει πολύ πιο πριν. Επισήμως ξεκίνησε το 1992 με την Διάσκεψη για την γη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Για το συγκεκριμένο θέμα προσπαθώ να ενημερώσω και να ενημερωθώ εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Το κάτωθι άρθρο είναι μετάφραση ομιλίας που είχα κάνει το 2013.

    Ατζέντα 21 και η προέλευση της θρησκείας της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.


    Επιτρέψτε μου να πω ότι θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο την επιβολή συγκεκριμένης πολιτικής (π.χ. διαβατήρια κόβιντ) και την αποδοχή αυτής από την κοινωνία παρά τις διάφορες διακηρύξεις, που και αυτές βέβαια είναι σημαντικές διότι μας προετοιμάζουν για αυτό που σχεδιάζουν να φέρουν. Ο περιορισμός όμως της μετακίνησης, που έχει θίξει και πολύ ωραία ο κ. Βαθιώτης και που εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλάνο αυτής της νεοταξικής ατζέντας (της περιβαλλοντικής παραμύθας / «κλιματικής αλλαγής»), δήθεν για την μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακος, παίρνει σάρκα και οστά όταν ένα συγκεκριμένο μέτρο προτείνεται και γίνεται αυτό αποδεκτό από την κοινωνία.
    Δεν διαφωνώ μαζί σας σε κάτι άλλο. Άφησα «ερωτηματικό» στο «πρόκληση» για να δούμε που θα το πάει τελικά και ο Πούτιν. Για την προφητεία γνωρίζω και εύχομαι να πραγματοποιηθεί σύντομα, να απαλλαχθούμε από τους ψαλιδόκωλους ουμανιστές .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s