Το market pass κρύβει μια «σκοτεινή» λεπτομέρεια: τον εθισμό στο ψηφιακό χρήμα και την σταδιακή κατάργηση των μετρητών!

Σχόλιο: Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα κατωτέρω οδηγείται εύκολα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προπόνηση της κοινωνίας στο ψηφιακό νόμισμα και στη σταδιακή κατάργηση των μετρητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο υπάρχει και η δεύτερη επιλογή που είναι κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.
Όποιος επιλέξει την κατάθεση σε τράπεζα, θα “τιμωρηθεί” με 20% αφαίρεση του αρχικού ποσού! Στο fuel pass έδιναν bonus για το άυλο χρήμα, τώρα το bonus μετατράπηκε σε «πρόστιμο» της τάξης του 20%!

Γράφει ο Ηλίας Μιχαλάς

Με δυο λόγια (για όσους δεν το παρακολούθησαν), οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν σε ειδικό ψηφιακό πορτοφόλι τα χρήματα που δικαιούνται ανάλογα με τα οικογενειακά τους κριτήρια.

Δικαιούχος των (π.χ.) 50 ευρώ, θα μπορεί να ξοδέψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χρήματα σε οποιοδήποτε σημείο λιανικής με κωδικό στην εφορία της κλάσης τροφίμων.

Για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει, απαραίτητη είναι η τεχνολογία των NFC που πρέπει να είναι εγκατεστημένη στο smartphone του δικαιούχου.

Για πρώτη φορά η Ελληνική κοινωνία συστήνεται με τα χρήματα «ειδικής χρήσης»!

Αυτή η “δυνατότητα” κάποια “κεντρική αρχή εξουσίας”, να επιτρέπει ή να απαγορεύει συγκεκριμένες δαπάνες των πολιτών, είναι βασικό μέρος του σχεδιασμού και των λεγόμενων “CBDC’s” δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, που πολύ πολύ σύντομα θα μπουν στην καθημερινότητα μας.

Η τεχνολογία πλέον έφτασε στο σημείο που κάποιοι θα την χρησιμοποιήσουν “για καλό” και κάποιοι “για κακό”… (έτσι συμβαίνει πάντα).

Σε ένα μελλοντικό αυταρχικό καθεστώς στο “κακό” παράδειγμα, όταν τα χρήματα των πολιτών θα είναι “άυλα” και 100% ελεγχόμενα από το κράτος, ο “επαναστάτης” πολίτης, θα μπορεί να τιμωρείται με “εργαλείο” τα χρήματα ΤΟΥ…

Ακόμα κι αν έχει 10.000 e-euro στο πορτοφόλι του, θα μπορεί να τα ξοδεύει ΜΟΝΟ σε ότι του επιτρέπει η “ανώτατη αρχή” (στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλει να τον “τιμωρήσει”).

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε μια μελλοντική πανδημία, αν ήδη έχουν καθιερωθεί τα cbdc’s, οι τότε “ανεμβολίαστοι” θα έχουν να αντιμετωπίσουν ως πιθανή ποινή, τον αποκλεισμό από δαπάνες που θα μπορούν να κάνουν με τα χρήματα τους (να μην ξανατονίσω το χρήματά ΤΟΥΣ)…

Θα επαναλάβω για μια ακόμη μονότονη φορά, ότι αυτά τα ρημάδια τα CBDC’s (Central Bank Digital Currencies), ΔΕΝ θα είναι μια απλή και ανώδυνη αλλαγή στην καθημερινότητα μας.

Η κατάργηση των ΜΕΤΡΗΤΏΝ που είναι ο τελικός στόχος του “CBDC project”, δίνει σε μια (επιεικώς) “αγνώστων προθέσεων” οικονομική ελίτ, το δικαίωμα να ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ το σημαντικότερο διαθέσιμο “αγαθό”. ΤΟ ΧΡΗΜΑ…

πηγή

Ενωμένη Ρωμηοσύνη

10 thoughts on “Το market pass κρύβει μια «σκοτεινή» λεπτομέρεια: τον εθισμό στο ψηφιακό χρήμα και την σταδιακή κατάργηση των μετρητών!

  1. Σχετικά με το εύστοχο εισαγωγικό σχόλιο το συμπέρασμα είναι ένα. Όσο εμείς υποχωρούμε αυτοί προχωρούνε. Το bonus έγινε πρόστιμο. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα μετρητά στη ζωή μας. Να πούμε όχι στις «ανέσεις» και στις «διευκολύνσεις» που θα κοστίσουν την ελευθερία μας. Να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε. Να κρατάμε αντιστάσεις.

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ(ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)!

  2. Ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός Ψηφιακού Νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) για την Αμερική τον Μάιο του 2023. Πρώτα θα χρειαστούν μία ψηφιακή ταυτότητα την οποία θα μας κάνουν όλους να χρησιμοποιήσουμε.

    • ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ(ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ) Η «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ!ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ,ΤΙ ΕΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ!

  3. Δὲν ἔχω λογαριασμὸ σὲ τράπεζα, δὲν ἔχω κάρτα ἐννοεῖται, καὶ γιὰ νὰ ἀγοράσω ἕνα παράβολο τῶν 5 εὐρὠ, πέρασα ἀπὸ 6 τράπεζες ὅπου δὲν δεχόντουσαν τὰ μετρητά μου καὶ μὲ παρέπεμπαν στὸν λογαριασμό ποὺ δὲν ἔχω ! Εύτυχῶς κάποιος νεαρὸς στὴν 7η τράπεζα, δἐχτηκε τὰ μετρητά μου μέσῳ μηχανήματος !!!

    • ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ!ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ (ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!ΕΥΓΕ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

      • Εύγε κι από μένα!
        Να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε, όταν συμβαίνουν, να τηρούμε τη σωστή στάση, αλλά και για να μην τα βλέπουμε σαν παράξενα και ταραζόμαστε. Επίσης, για να γρηγορούμε• « ίνα μή τή κραιπάλη καί τή μέθη καί τή παντοία φαντασία καί ηδονή τού βίου απατηθέντες καί μείζονα τά πρόσκαιρα καί επίγεια καί εύφθαρτα νομίσαντες τών αϊδίων καί αφθάρτων καί ακηράτων αγαθών, απονυστάξαντες εκπέσωμεν τής αιωνίου ζωής ».
        Άγιος Ιππόλυτος.

  4. Σε λίγο καιρό και οι εκλογές θα γίνονται ηλεκτρονικά αλλά θα διεξάγονται και τα σωστά δημοψηφίσματα; Θα διερωτάται ο λαός; Θα αποφασίζει ο λαός; Φυσικά όχι. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλα αρχίζουν και γίνονται καθαρά και κατανοητά περί των προθέσεων τους, βλέπε Κίνα.
    Φτάσαμε σε σημείο άνθρωποι να πληρώνουν για να τους γιατρέψουν τη ψυχή, δηλαδή να δίνουν υλικά αγαθά για υποτιθέμενο πνευματικό όφελος. Έτσι υποκαθιστούν τη πνευματική άσκηση με φάρμακα με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καθίσταται αναίσθητο φυτό ο άνθρωπος. Δε γνωρίζω κάποιον μοναχό που να παίρνει ψυχοφάρμακα οπότε ίσως σε εκείνους πρέπει να αναζητήσουμε και τη θεραπεία. Μας συμβαίνει κάτι για κάποιο λόγο, ότι δηλαδή δε κάνουμε κάτι σωστά οπότε και πρέπει να σταματήσουμε τη συνήθεια που το προκαλεί και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με πνευματικό τρόπο μακριά από ψυχολόγους και ψυχιάτρους ζώντας πιο απλά κοντά στο Θεό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι ψυχίατροι έγιναν ιερείς αλλά και ψυχίατροι που πιστεύουν και δεν είναι ιερείς αποφεύγουν να χορηγήσουν ψυχοφάρμακα.

  5. Ας γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω και ας θυμηθούμε τότε που οι πληρωμές των μισθών γινόταν με μετρητά είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα εκτός τραπεζών. Μετά με πρόσχημα την ασφάλεια και την ευκολία άρχισαν οι πληρωμές μέσω τραπεζών πρώτα στο δημόσιο μετά στις μεγάλες εταιρείες και εδώ και λίγα χρόνια με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής , γενικευθηκαν. Έτσι βρεθήκαμε όλοι όμηροι στα χέρια ή καλύτερα στα νύχια των τραπεζών. Το ψηφιακό χρήμα θα είναι η ταφόπλακά μας ,το τελευταίο βήμα πριν το χάραγμα ή το τσιπ. Και τα δεχτήκαμε όλα αυτά όχι απλώς αδιαμαρτύρητα αλλά και με μεγάλη μας χαρά και καμάρι (smartfone,apps,ευκολία, ασφάλεια, αίσθημα υπεροχής ,να έχω κι εγώ κ.α).Δεν σκοτώσαμε το τέρας όταν γεννήθηκε, το βάλαμε στο σπίτι μας και τώρα έχει ανοίξει το στόμα του και ετοιμάζεται να μας φάει. Η μόνη μας ελπίδα είναι να μας καταπιεί αμάσητους μήπως και μας σώσει ο Θεός ως άλλους Ιωνάδες.

  6. Με την κατάργηση των μετρητών, την ηλεκτρονική ταυτότητα και όλα αυτά τα pass, ολοταχώς για το σφράγισμα pass.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s