Αυτός ο άνθρωπος αυτός… που είναι ο άλλος τους εαυτός! (βίντεο)

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Θαρρείς και οι μητροπόλεις είναι τσιφλίκια των κατά τόπους μητροπιλιτών, φέουδα και τιμάριά τους, και οι τελευταίοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν!

Έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια η απαίσια-δαιμονόπνευστη και δαιμονοκίνητη μόδα των κοσμικότροπων συναυλιών κάποιων ιερών μητροπόλεων.

Με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εορτασμό εθνικών επετείων το βδέλυγμα της ερημώσεως τείνει να παγιώσει την παρουσία του εν τόποις αγίοις.

Δυστυχώς, δεν σημειώνονται αντιδράσεις ούτε από την πλευρά του κλήρου, ούτε των μονών, ούτε των ιεραποστολικών αδελφοτήτων, ούτε από την πλευρά των θεολόγων.

Ελάχιστες, μονάχα, αντιδράσεις από πολύ λίγα ιστολόγια και από την πλευρά μεμονωμένων πιστών. 

Και οι κοσμικόφρονες επίσκοποι, αποθρασύνονται. 

Και δίδουν την εντύπωση ότι τυγχάνουν οπαδοί του απαίσιου δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 

Ως πότε θα μας ανέχεται ο Κύριος; 

-https://www.youtube.com/watch?v=sQbkc6oBvcM


16 thoughts on “Αυτός ο άνθρωπος αυτός… που είναι ο άλλος τους εαυτός! (βίντεο)

  • Πολύ σωστά έγραψες ότι έχουμε φτωχεια η οποία είναι πνευματική. Μεγάλη φτωχεια πνευματική κι από εκεί γεννάται και η φτώχεια της τσέπης. Δυστυχώς !!!!!!!
   Κατά το λαό και οι άρχοντες. Εχουμε αυτό που μας αξίζει σε όλα τα αξιώματα. Αν ήμασταν άγιοι ή έστω αρκετά καλοί άνθρωποι, σήμερα θα είχαμε άριστους ηγέτες και στην κυβέρνηση και στην Εκκλησία.

   Ας τα βάλουμε πρώτα με τον εαυτό μας, το κακό μας το κεφάλι τα φταίει όλα.

 1. Κοσμικά θεώρεια
  Καθολικά και με όλην την τελειότητα απαγορεύει επι ποινή καθαιρέσεως ο Πενθ.24284 και 51285,το να πλησιάζουν σε θέατρα Επίσκοποι,Κληρικοί, Μοναχοί και λαϊκοί με μίμους και σκηνικούς και θυμελικά παίγνια,επειδή τα θεώρια αυτά και θέατρα είναι κατηγορημένα και δαιμονιώδη έργα.Λέει ο Χρυσόστομος:«και μη μοι λέγε την συνήθειαν. Ει μεν γαρ πονηρόν,μηδέ άπαξ γινέσθω,ει δε καλόν,γινέσθω» (ομιλ.ιβ΄εις Α΄προς Κορινθ.τομ.γ΄,σ. 318).

  • Κανὼν ΚΔ´
   Μὴ ἐξέστῳ τινὶ τῶν ἐν τῷ ἱερατικῷ καταλεγομένων τάγματι, ἢ μοναχῶν, ἐν ἱπποδρομίαις ἀνιέναι, ἢ θυμελικῶν παιγνίων ἀνέχεσθαι· ἀλλ᾿ εἰ καί τις κληρικὸς κληθείη ἐν γάμῳ, ἡνίκα ἂν τὰ πρὸς ἀπάτην εἰσέλθοιεν παίγνια, ἐξαναστήτῳ, καὶ παραυτίκα ἀναχωρείτω, οὕτω τῆς τῶν Πατέρων ἡμῖν προσταττούσης διδασκαλίας. Εἰ δέ τις ἐπὶ τούτῳ ἁλῷ, ἢ παυσάσθω, ἢ καθαιρείσθω.

   Κανὼν ΝΑ´
   Καθόλου ἀπαγορεύει ἡ ἁγία αὕτη καὶ οἰκουμενικὴ σύνοδος, τοὺς λεγομένους μίμους, καὶ τὰ τούτων θέατρα, εἶτά γε μὴν καὶ τὰ τῶν κυνηγίων θεώρια, καὶ τὰς ἐπὶ σκηνῆς ὀρχήσεις ἐπιτελεῖσθαι. Εἰ δέ τις τοῦ παρόντος κανόνος καταφρονήσει, καὶ πρός τι ἑαυτὸν τῶν ἀπηγορευμένων τούτων ἐκδῷ, εἰ μὲν κληρικὸς εἴη, καθαιρείσθω, εἰ δὲ λαϊκός, ἀφοριζέσθω.

   • Αν και είναι στενάχωρα αυτά που συμβαίνουν κ. Λυκούργο. Εμείς δεν πτοούμαστε. Αδράζω έτσι την ευκαιρία για να σας ευχηθώ, Καλά Χριστούγεννα!
    Σας ευχαριστούμε!
    Συγχωρέστε με εν Χριστό αδελφοί, Καλά Χριστούγεννα

 2. Ποιος μπορεί, άραγε, να λησμονήση την αποφράδα εκείνη ημέρα κατά την οποία έλαβε χώρα η γνωστή συναυλία της αισχύνης εντός του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών με την σκανδαλώδη παρουσία των αρχιεπισκόπων Τιράνων και Αθηνών;
  Το ανίερο και βέβηλο αυτό συμβάν;
  Το παρόν, μαχητικό ιστολόγιο, έχει σχολιάσει και άλλες, κοσμικού τύπου, συναυλίες ιερών μητροπόλεων, όπως π.χ. της μητροπόλεως Πατρών.
  Ειδικά στη μητρόπολη του Πειραιά, υπάρχει μια «ενορία εν δράσει» που πρωτοστατεί στη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων που δεν εκπέμπουν «Χριστού ευωδία» αλλά αποπνέουν κοσμική δυσωδία.
  Με την ευλογία, προφανώς, του μητροπολίτη Πειραιώς…

 3. ένας θίασος , μια θεατρική παράσταση .
  πόσες φορές το έχετε ζήσει ;!!!
  και πόσα αντιλαμβάνεται ο θεατής !!! και αν !!
  μια » εικονική πραγματικότητα » .

  ΥΓ . Νικόλα , αντεύχομαι .

 4. Η αποφραδα ημέρα που ομιλεί ο κος Λυκούργος είναι ανήμερα τού Αγίου Σπυρίδωνος, εξυπακούεται όχι τυχαία, όπως έγινε η βεβήλωση τής τού Θεού Σοφίας, 12/12/1452
  Το δε άσμα που αφιερώνει στον κο Σεραφείμ η αοιδός Στανίση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αληστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου….. τουλάχιστον ο τελευταίος σηκωνόταν όρθιος και το χόρευε!!!!!

 5. «Ένθα όρχησις, εκεί διάβολος» κατά τον Ιωάννη Χρυσόστομο.
  Οι επίσκοποι δεν τα ξέρουν αυτά.. Εμείς τα ξέρουμε!

 6. Οι πιο πάνω κινητηκές εικόνες δείχνουν την αναξιοπρέπεια των κληρικών παρόντες σε αυτό το θέατρο (ευτυχώς και που δεν ήταν σε Ι.Ναό αυτό το show), αλλά και ότι η (άγνωστη σε μένα) Στανίση δεν αξίζει πεντάρα ως καλλιτέχνη τραγουδίστρια… τι άσχημη φωνή και ύφος 😂… και αυτός ο Σεραφείμ που μας κάνει τον ορθοτομούντα ιεράρχη, ..🤷‍♂️ τι να πούμε;; «Θου Κύριε φυλακή το στοματί μου και….» ντροπή τους, λύκοι εν στολή αρνίου.

  • Αδελφέ μην με παρεξηγήσεις. Έχω την άποψη, ίσως να κάνω και λάθος, ότι η κυρία Στανίση στέκεται πιο τίμια κάνοντας αυτό που έμαθε να κάνει, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που φορούνε το τίμιο ράσο και δεν ξέρουνε τί κάνουνε. Αυτοί, που οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα.

   • Σωστά Φαίη, δεν σε παρεξηγώ…. προσωπική μου γνώμη για την φωνή και στυλ της Στανίση… as a lover of good music and good singing voices, I would not give a πεντάρα to attend one of her shows, sorry🤷‍♂️. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s