Με διάταγμα Ζελένσκυ ετοιμάζεται σφοδρός διωγμός εναντίον της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας.

σ.σ. Να τα διαβάσουνε αυτά οι μητροπολίτες που συμπροσεύχονται, & συλλειτουργούν με τους αχειροτόνητους διώκτες της αδελφής Ουκρανικής Εκκλησίας. Συνείδηση έχουνε; Ο Ναυπάκτου πού είναι να μας γράψει κανα ακαδημαϊκό άρθρο για το πόσο καλά τα κάνει το Φανάρι στην Ουκρανία; Α μάλιστα. Τώρα ασχολείται με την Κιβωτό.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκυ εχθές εξέδωσε διάταγμα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του αποσκοπεί στην διασφάλιση της πνευματικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να χτίσει μια αυτοκρατορία μέσα στην ουκρανική ψυχή», είπε.

[σ.σ. Παρεμπιπτόντως, χρεώνει στους Ρώσσους αυτό ακριβώς που κάνει η δαιμονισμένη Δύση στην Ουκρανία, που φιμώνει και εξαλείφει συστηματικά την Ρωσσική συνείδηση των Ουκρανών με τους νεοναζί. Τους χρεώνει αυτό ακριβώς που συνεχίζει να κάνει και τώρα.]

Ωστόσο, καθώς εντείνονται οι έρευνες του κράτους στα Μοναστήρια, στους Ναούς και στα γραφεία των Επισκοπών (συνοδευόμενες από ισχυρισμούς με εμφυτευμένα «φιλορωσσικά» πειστήρια), με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας να ανοίγει υποθέσεις εναντίον ιεραρχών και κληρικών (ο ιερομόναχος της Λαύρας που έχριε τους πιστούς ενώ ομάδα γυναικών τραγουδούσε για την πνευματική αναγέννηση της Αγίας Ρωσσίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιροβοχράντ Ιωάσαφ είναι οι πιο πρόσφατοι ύποπτοι των αρχών) και καθώς οι τοπικές διοικήσεις συνεχίζουν να ανακοινώνουν απαγορεύσεις στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (εχθές υπήρχαν αναφορές για τουλάχιστον τρεις ακόμη απαγορεύσεις), πολλά μέλη της Εκκλησίας ανησυχούν για το όραμα του κράτους περί πνευματικής ανεξαρτησίας.

Σχολιάζοντας την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε εχθές ο Πρόεδρος είπε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου κανένας εξαρτημένος από το επιτιθέμενο κράτος φορέας δεν θα έχει την ευκαιρία να χειραγωγήσει τους Ουκρανούς και να αποδυναμώσει την Ουκρανία εκ των έσω».

Έτσι, ο Πρόεδρος διέταξε:

1.Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να υποβάλει εντός δύο μηνών νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα απαγορεύσει τις θρησκευτικές οργανώσεις «που συνδέονται με κέντρα επιρροής στην Ρωσσική Ομοσπονδία».

2.Η Κρατική Υπηρεσία Εθνοπολιτικής και Ελευθερίας της Συνείδησης να εξετάσει εντός δύο μηνών το καταστατικό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για οποιαδήποτε «εκκλησιαστικά κανονική σχέση με το Πατριαρχείο Μόσχας και, εάν χρειαστεί, να λάβει τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο».

3.Να επιβεβαιώσει εντός δύο μηνών τη νομιμότητα της παρουσίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, η οποία ανήκει στο κράτος.

4.Όλοι οι φορείς εθνικής ασφάλειας να εντείνουν τους ελέγχους «για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των ανατρεπτικών δραστηριοτήτων των Ρωσσικών ειδικών υπηρεσιών στο θρησκευτικό περιβάλλον της Ουκρανίας». Θα επιβάλλονται προσωπικές κυρώσεις όπως απαιτείται.

5.Η Κρατική Υπηρεσία για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να τεθεί υπό την άμεση εξουσία του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας «για να προστατεύσει πραγματικά τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των Ουκρανών και του κράτους».

«Με αυτές και με άλλες αποφάσεις, εγγυόμαστε την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας», επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι.

Η επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Εθνοπολιτική, Έλενα Μπόγκνταν, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι απερίσκεπτη και σίγουρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στην κοινωνία.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το καταστατικό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο υιοθετήθηκε στο Συμβούλιο τον Μάιο, δεν δείχνει καμμία σχέση με τη Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει επίσης σχολιάσει ότι η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» δεν έχει ανάγκη από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, καθότι διαθέτει μόνο 50 Μοναχούς σε ολόκληρο το Κίεβο – μια δήλωση που εξόργισε πολύ τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο Ντουμένκο της ΟΕΟ.

Πρόσφατα η Μπόγκνταν αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα σε μια συνέντευξη.

Orthodox Christianity


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

5 thoughts on “Με διάταγμα Ζελένσκυ ετοιμάζεται σφοδρός διωγμός εναντίον της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας.

 1. Ποιος σοβαρός πλέον Ορθόδοξος ασχολείται πλέον με τον Ναυπάκτου; Και σχόλια που γίνονται είτε από τον διαχειριστή είτε από αναγνώστες, πολύ του είναι.

 2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!

 3. Αφού εξέφρασε γνώμη κι ο ενθουσιώδης υποστηρικτής των πειραματικών «εμβολίων» για την «Κιβωτό», όσοι είχατε αμφιβολίες για τον π. Αντώνιο, ήρθε η ώρα ν’ αναθεωρήσετε.
  Για να καταλάβω, όποιος στοχοποιείται και διαπομπέυεται από τα εντελώς αναξιόπιστα ΜΜΕ, είναι εκ προοιμίου ένοχος;
  Για τις διώξεις των Ορθοδόξων από το νεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι πότε θα λάβετε θέση λαλίστατε επί παντός επιστητού κ. Ιερόθεε; Εσείς δεν ήσασταν, που αποκαλέσατε όσους δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα «ναζί»; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

 4. Τον διωγμό, ως γνωστό τον βιώνουν οι αδερφοί μας στην Ουκρανία από το 2014. Τώρα ήρθε η σειρά του μαρτυρίου. Να μας γίνει παράδειγμα για σε εμάς τους Έλληνες. Όταν θα έρθει η ώρα της ‘’ένωσης’’ όσοι θα αντιδράσουμε και θα παραμείνουμε στην μία και αληθινή εκκλησία θα αντιμετωπιστούμε με τον ίδιο τρόπο. Θα ακολουθήσουν το ίδιο εξοντωτικό πρωτόκολλο. Γι’ αυτό αν θέλουμε να αντιδράσουμε από τώρα, προλαμβάνοντας τα επερχόμενα δεινά, ο δρόμος της αποτείχισης είναι ο ασφαλέστερος σήμερα εν καιρώ ειρήνης. Αύριο ας ετοιμαστούμε για το μαρτύριο. Το νου μας ε.. Όλοι μας ας συσπειρωθούμε γύρω από αυτούς που μας έδωσε ο Θεός και που αντιπροσωπεύουν την Αλήθεια. Και ένας εξ’ αυτών είναι κι ο π. Θεόδωρος. Δυστυχώς το σύστημα τους σπρώχνει στην αυτοαπομόνωση. Κι ο αρχιεπίσκοπος μας απέτρεψε να έχουμε σχέση με τέτοιους. Είναι εξόριστοι σχεδόν από όλα τα μέσα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ας μη αναφερθώ σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και εκπομπές τηλεοπτικές, ο νοών νοείτω. Ούτε καν σαν εκκλησιαστική είδηση αναφέρθηκε το γεγονός της αποτείχισης του π. Θεοδώρου, Νικολάου και Φωτίου, πέντε χρόνια τώρα. Και για να μη μακρηγορώ. Θα κλείσω με την εξής παρατήρηση επί του κειμένου του π. Αθανασίου (που φάνηκε σα να πετάει βέλη από τα Μετέωρα στο πουθενά): αλήθεια έχει 55 αναφορές σε κείμενα που έχουν σχέση με το Κολυμπάρι και το Ουκρανικό. Δεν βρήκε μια του π. Θεοδώρου; Τόμους έχει αφιερώσει…. Ας έχουμε τα μάτια της ψυχής ανοιχτά. Έχουμε τις πρακτικές των πατέρων… Μετά άφατης λύπης μου Κοσπαντσίδης Κωνσταντίνος

 5. Πρόκειται για ωμό στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας από την ελεεινή και ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Ζελένσκι.
  Οι ενταύθα υποστηρικτές της Ουκρανικής κυβερνήσεως και του «εκκλησιαστικού» μορφώματος που κατασκεύασε στην Ουκρανία ο κ. Βαρθολομαίος τι έχουν να πουν γι αυτό το αίσχος;
  Γιατί δεν το καταδικάζουν;
  Γλωσσοδέτη έχουν πάθει;
  Για να μην δυσαρεστήσουν, μήπως, τον εν Φαναρίω αρχιτέκτονα της εν Ουκρανία αντικανονικότητας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s