Η παιδαγωγική της Κιβωτού σίγουρα ενόχλησε τη νέα τάξη.

σ.σ. «Η τιμωρία είναι μέλλον. Χωρίς τιμωρία δεν θα πάμε μπροστά», λέει ο Εφραίμ, ένα από τα πιο άτακτα παιδιά τις Κιβωτού, καθώς φωνάζει ότι ο π. Αντώνιος τον έκανε άνθρωπο. Νομίζω ότι η παιδαγωγική της Κιβωτού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μέθοδο της νέας τάξης, που θέλει τους νέους αχαλίνωτους και εκτός ελέγχου. Κάτι μου λέει ότι πολύ τους ενοχλούσε αυτό. Το άλλο παιδί, ο Σπύρος, λέει την «τιμωρία» που του έβαλε ο π. Αντώνιος όταν έκανε κάτι πολύ άσχημο. Τον έβαλε να κάνει λάντζα, να τρέξει γύρω από το γήπεδο και να κάνει μετάνοιες στο δωμάτιό του, λέγοντας «Κύριε Ιησού Χριστέ συγχώρησέ με». Ναι. Σίγουρα αυτό δεν αρέσει στη νέα τάξη. Δείτε το βίντεο. Αξιέπαινα τα παιδιά που βγήκαν να στηρίξουν τον π. Αντώνιο.

-https://www.youtube.com/watch?v=Az_n6PyBd7E

3 thoughts on “Η παιδαγωγική της Κιβωτού σίγουρα ενόχλησε τη νέα τάξη.

 1. Σαφώς αξιέπαινα τα παιδιά αυτά, γιατί δίνουν κουράγιο και σε όλα τα υπόλοιπα, που ευεργετήθηκαν από τον π. Αντώνιο, να πράξουν το ίδιο.
  Ένα πολύ μεγάλο μπράβο αξίζει και η κ. Κουτσελίνη, γιατί όσα παιδιά και να θελήσουν να καταθέσουν την δική τους εμπειρία πρέπει να βρεθεί και κάποιος δημοσιογράφος, για να την προβάλλει.
  Έχω την εντύπωση, για να μην πω την βεβαιότητα, ότι η δημοσιογράφος στην προκειμένη περίπτωση «έσπασε» την «γραμμή» του εργοδότη της. Γι’ αυτό είναι άξια σεβασμού.
  Η στάση των ούτως ή άλλως αναξιόπιστων ΜΜΕ είναι τόσο μονομερής, που προκαλεί εντύπωση ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καλή σχέση με την Εκκλησία.

 2. Εκτός της όλης πλοκής της υπόθεσης,τα παιδιά αυτά είναι πραγματικοί χριστιανοί.Έχουν το αληθινό βίωμα και μήνυμα του Χριστού.Αυτοί θα μας κρίνουν.
  Οι τελευταίοι έσονται πρώτοι,και οι πρώτοι έσχατοι.

 3. Αν αυτά τα παιδιά δεν ήταν χριστιανοί τι θα είχαν απογίνει; Τι ηθικούς φραγμούς θα είχαν; Αν δεν σεβόντουσαν το Θεό θα είχαν παραβεί τους νόμους και το πιο πιθανό είναι να ήταν χρήστες ή στη φυλακή χωρίς ελπίδα. Ο Πατέρας Αντώνιος τα αγάπησε και γι’αυτό τον σέβονται. Το να υπακούς από φόβο δεν είναι το ίδιο γιατί όταν σου παρουσιαστεί ευκαιρία θα κλέψεις. Δηλαδή άλλο το να μη κλέβεις επειδή το θεωρείς αμαρτία και άλλο το να μη κλέβεις επειδή φοβάσαι μη σε πιάσουν.
  Είναι διαφορετικό το να φοβάσαι από το να σέβεσαι και να τηρείς τις δέκα εντολές. Ειδικά αυτά τα ζωηρά παιδιά που δείχνουν ότι δε φοβούνται και κάνουν ότι θέλουν είναι απαραίτητο να έχουν πίστη όπως και όλα τα παιδιά γιατί δεν είναι ωραίο να ζουν με το φόβο. Μόνο ο Χριστός σώζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s