Στα Δίπτυχα της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας μπήκε η ψευδοεκκλησία των Σκοπίων! Μήνυμα στην Εκκλησία της Ρωσσίας.

Οι Εκκλησίες Κων/Πολης, Ελλάδος, ΣερβίαςΒουλγαρίαςΡωσσίας, Αντιοχείας, Πολωνίας και τώρα Ουκρανίας (Ονουφρίου) αναγνωρίζουν τους σχισματικούς των Σκοπίων. [ΕΔΩ]

Εν τω μεταξύ, η Εκκλησία της Ρωσσίας διέκοψε και την μνημόνευση των κάτωθι 19 Ελλήνων Μητροπολιτών που έχουν συλλειτουργήσει με τους σχισματικούς (αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ο «θεωρητικός» του ουκρανικού κακοκέφαλου Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος που παρέσυρε όλους τους άλλους, δεν έχει ακόμη συλλειτουργήσει με τους αχειροτόνητους σχισματικούς και δεν βρίσκεται στην λίστα)!

1.Αθηνών Ιερώνυμος
2.Βεροίας Παντελεήμων
3.Άρτης Καλλίνικος
4.Τρίκκης Χρυσόστομος
5.Δημητριάδος Ιγνάτιος
6.Φωικίδος Θεόκτιστος
7.Ζακύνθου Διονύσιος
8.Κίτρους Γεώργιος
9.Ξάνθης Πανετελεήμων
10.Εδέσσης Ιωήλ
11.Γρεβενών Δαυίδ
12.Μαρωνείας Παντελεήμων
13.Φιλίππων Στέφανος
14.Διδυμοτείχου Δαμασκηνός
15.Καστορίας Καλλίνικος
16.Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος
17.Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος
18.Σταγών Θεόκλητος
19.Νέας Κρήνης Ιουστίνος
[ΕΔΩ]

ΕΠΕΙΔΗ στηρίζουμε την αλήθεια οφείλουμε να πούμε στην Εκκλησία της Ρωσσίας να μην κουράζεται άλλο με τις λίστες.

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ η αναγνώριση της «εθνοφυλετιστικής» ψευδοεκκλησίας των Σκοπίων από το Πατριαρχείο Μόσχας βάζει, για άλλους λόγους βέβαια, και όλους εμάς που στηρίζουμε το δίκιο της Ρωσσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία μέσα σε αυτήν την λίστα.

ΟΥΔΕΙΣ Έλλην επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε κοινωνία με το σχισματο-αιρετικό μόρφωμα που επιβουλεύεται την ταυτότητά του, την ιστορία του, την γη του.

Αδελφοί εκεί στην Ρωσσία. Οι λίστες σας έχασαν πλέον το νόημά τους όταν αυτοακυρώνεστε. Μήν κουράζεστε λοιπόν άλλο, βάλτε μας μέσα όλους να τελειώνετε.

Είθε κάποιος επιτέλους να προσκολληθεί στην Αλήθεια και μόνο σε αυτήν, διότι το Σχίσμα που ξεκίνησε ο Βαρθολομαίος βαθαίνει και η Στρατευομένη Εκκλησία του Χριστού γίνεται θρύψαλα.

Καθόμαστε όμως και κάνουμε παράπονα στους ξένους, όταν οι δικοί μας εδώ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. «Έλληνες», σου λέει, που αναγνώρισαν το αιρετικό μόρφωμα των Σκοπίων (ο εθνοφυλετισμός καταδικάστηκε το 1872 στην Κωνσταντινούπολη ως αίρεση) στο οποίο αναφέρονται ψευδώς με το όνομα «Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» για να μας παραπλανήσουν. Αυτοί οι ελληνόφωνοι αμερικανόδουλοι είναι πολύ πολύ χειρότεροι από τους ξένους, και βρίσκονται ριζωμένοι μέσα στην Πατρίδα μας.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

7 thoughts on “Στα Δίπτυχα της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας μπήκε η ψευδοεκκλησία των Σκοπίων! Μήνυμα στην Εκκλησία της Ρωσσίας.

 1. Έχω έναν λογισμό…. Όσο η Ρωσία δεν ξεκαθαρίζει την θέση της, τόσο με τους αιρετικούς Ρωμαιοκαθολικούς,όσο δε και με τους Σκοπιανούς και εξακολουθεί να μιλά τον Ερντογάν, να μην περιμένει την Θεία Βοήθεια στον πόλεμο που διεξάγεται….. Οι πνευματικοί νόμοι ισχύουν….
  Όσο δε για τους 19 της λίστας, είναι χρήσιμο, αυτοί έχουν απευθείας κοινωνία με τους Παπικούς και τους Ουνίτες, δεν μπορεί Έλληνας βαπτισμένος Ορθόδοξος, να έχει την παραμικρή κοινωνία μαζί τους …

 2. «Κανονικός» τραγέλαφος…
  Ή αλλιώς το κατακουρέλιασμα της κανονικής τάξεως ένεκα ανίερων σκοπιμοτήτων, γεωπολιτικής και εθνικιστικής φύσεως…

 3. Ο άνθρωπος χωρίς Χριστό είναι όργανο του πονηρού. Είναι ποτέ δυνατόν ολίγοι λαϊκοί να γνωρίζουν πιο είναι το θέλημα του Κυρίου για την Εκκλησία του και να μην το Γνωρίζει η Εκκλησία της Ρωσίας κτλ.?
  Το θέμα μας είναι ότι η Κεφαλές των κατά τόπων Εκκλησιών έχουν πέσει πνευματικά και είναι υποχείρια του πονηρού, από τους καρπούς θα γνωρίσουμε δέντρο. Η Αλήθεια της πίστης μας βρίσκεται στον απλό άνθρωπο κάθε χώρας που κρατά την πίστη του με οδηγό τους Αγίους Πατέρες! Οι Κεφαλές έχουν εκπέσει προ πολλού…τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε να γίνει? Η Ψευτοενωση?

 4. Με καλύψατε.
  Ακόμα και το Πατριαρχείο της πολυπληθέστερης Ορθόδοξης χώρας εμπλέκεται στην γεωπολιτική σύγκρουση. Κάποιος θα έλεγε, ότι από την στιγμή που ο Βαρθολομαίος έχει μετατρέψει το Πατριαρχείο σε «μαγαζί» των πιό ακραίων κύκλων των ΗΠΑ, αυτή θα ‘ταν η αναπόφευκτη κατάληξη. Αλλά από την Ρωσσική Εκκλησία, η οποία πέρασε μέσα από το καμίνι των επί 80 χρόνια διώξεων, περίμενα άλλη στάση. Κρίμα.
  Όμως η Φαίη έχει δίκιο. Για ποιούς Ρώσσους μιλάμε, όταν το πάλαι ποτέ Οικουμενικό Πατριαρχείο και η συντριπτική πλειοψειφία των αρχιερέων σε Ελλάδα και Κύπρο υπακούει τυφλά στα κελέυσματα των ισχυρών σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα;
  Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους και τους μετρημένους στα δάκτυλα ομολογητές αρχιερείς μας. Σε κανέναν άλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s