Οι σχισματικοί απέστειλαν επιστολή στον Βαρθολομαίο για «το θέμα της κηδεμονίας των Ορθόδοξων πιστών στο εξωτερικό».

Στο σημερινό Δελτίο Τύπου των σχισματικών της Ουκρανίας σχετικά με την συνάντηση της ψευδο-ιεραρχίας αναφέρονται τα εξής ανησυχητικά:

«Προκειμένου να οργανωθεί υπηρεσία για τους πιστούς της OCU, οι οποίοι αναγκάστηκαν να βρεθούν προσωρινά εκτός των συνόρων της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα του πολέμου, η »Αποστολή βοήθειας ιερέα στους πιστούς της OCU που βρίσκονται προσωρινά εκτός των συνόρων της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα του πολέμου» (Chaplain Mission of OCU) σχηματίστηκε, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε Αρχιεπίσκοπος Rivne και Ostroh Ιλαρίων.
Για το θέμα της κηδεμονίας των Ορθόδοξων πιστών στο εξωτερικό, η Σύνοδος απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και δεύτερη επιστολή στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα

[μετάφραση Google το αρχικό παρατίθεται στο τέλος]

Κάτι παρόμοιο διαβάσαμε τον Σεπτέμβριο στην πρώτη «απρόσκλητη επίσκεψη» του σχισματικού Συμεών στην Κύπρο μετά το μιαρό συλλείτουργο στη Θάσο. Οι σχισματικοί μετά από εκείνη την «επίσκεψη» έγραψαν στην ιστοσελίδα τους :

«Μία από τις σημαντικές ανάγκες που αισθάνονται οι Ουκρανοί στην Κύπρο είναι η ανάγκη για πνευματική φροντίδα από Ουκρανούς ιερείς και για θρησκευτικές λειτουργίες στη μητρική τους γλώσσα.» Αναφέρουν ότι μέρος της αποστολής του σχισματικού ήταν να συζητήσει με την τοπική ιεραρχία για την δημιουργία ουκρανόφωνου «κλήρου» στην Κύπρο για τις ανάγκες της ουκρανικής διασποράς!

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει επίσης ότι οι σχισματικοί ενημερώθηκαν αρχικά για τις επισκέψεις που έγιναν στην Ελλάδα και στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα σχεδόν καθημερινά συλλείτουργα και συμπροσευχές του ΨευδοΟλβίας με Έλληνες κληρικούς εδώ στην Ελλάδα, μάλλον θα πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για επιδρομή σχισματικών «ιερέων» οι οποίοι θα μας έλθουν εδώ τάχαμου για να διακονήσουν τους Ουκρανούς που ήλθαν στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα θα βαπτίσουν ένα παιδί το οποίο αργότερα θα πάει σε κανονικό ιερέα να κοινωνήσει, ή ότι θα συλλειτουργούν και θα τελούν Μυστήρια μαζί με Έλληνες ιερείς, ή ότι θα πάνε σε περιοχή να διακονήσουν Ουκρανούς αλλά και τους Έλληνες που μπορεί να βρίσκονται εκεί. Τα σενάρια είναι πολλά. Το πράγμα περιπλέκεται από δω και πέρα και η κατάσταση ξεφεύγει. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο πάει να συμβεί, ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ, η εφαρμογή δηλαδή ενός επόμενου βήματος που θα διευκολύνει την απόβαση των σχισματικών σε Ελλάδα και Κύπρο για την μείξη των αμείκτων.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου που έγινε το Σάββατο 15/10 στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του νέου Αιτωλίας Δαμασκηνού και του σχισματικού Δημητρίου «Ολβίας». Ας με διορθώσει κάποιος αλλά ο «ιερέας» στα δεξιά δεν μου φαίνεται Έλληνας κυρίως από τα άμφιά του που δεν έχουνε «το κόψιμο» που γνωρίζουμε. Είναι «βόρειος» από κείνα τα μέρη.

Πόσες είναι οι πιθανότητες αυτός ο αγνώστου προελεύσεως «ιερέας» να μην είναι σχισματικός; Νομίζω πολύ λίγες. Τον έφεραν πιλοτικά και θα φέρουν και άλλους να τους συνηθίσουμε. Αλλοίμονό μας.

[Προσθήκη / Διόρθωση – 10/10/22, ώρα 05.31 – Επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές ότι δεν είναι Ουκρανός σχισματικός, είναι ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Μεθόδιος (Λίμνη Πλαστήρα –  της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων).]


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Офіційне повідомлення про засідання Священного Синоду 18 жовтня 2022 р.

18 Жовтня 2022

НОВИНИ ПЦУ

18 жовтня 2022 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь десять членів Священного Синоду. Преосвященний Климент, митрополит Сімферопольський і Кримський, та Преосвященний Олександр, митрополит Переяславський і Вишневський, були відсутні з поважної причини.
Зважаючи на ускладнення ситуації Священний Синод визнав необхідність повторно публічно висловити ставлення до систематичного порушення прав громад, які бажають вийти з юрисдикції Московського патріархату та інших проблемних питань державно-церковних відносин і ухвалив з цього приводу Заяву.
Синод заслухав та взяв до уваги інформацію про закордонні візити до Греції та Кіпру у вересні 2022 р. та про участь спостерігачів від ПЦУ в роботі 11 Асамблеї Всесвітньої Ради Церков у м. Карлсруе (Німеччина).
З метою організації служіння для вірних ПЦУ, які вимушено внаслідок війни тимчасово опинилися поза межами України, було утворено «Місію капеланської допомоги вірним ПЦУ, які внаслідок війни тимчасово перебувають поза межами України» (Капеланську місію ПЦУ), керівником якої призначено архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона.
З питання опіки православних вірних закордоном Синод направив лист до Вселенського Патріарха Варфоломія та повторний лист до Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви.
У зв’язку з введенням в дію законодавством України нових правил здійснення військового капеланського служіння було ухвалене Рішення «Питання подальшої організації військового капеланства».
За поданням єпархіальних архієреїв були призначені намісники монастирів у Івано-Франківсько-Галицькій та Вінницько-Тульчинській єпархіях.
Синод благословив загальноцерковне шанування чудотворної ікони Божої Матері «Іверська-Мирненська (Мироточива)», яка перебуває у Вінницько-Барській єпархії, визначивши днем її шанування 26 жовтня (13 жовтня ст.ст.).
Також було ухвалене Рішення №19 «Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 р.»
Окрім цього було розглянуто деякі інші поточні питання та надано відповідні роз’яснення.
На цьому засідання Синоду було завершене.
Від Секретаріату Священного Синоду


4 thoughts on “Οι σχισματικοί απέστειλαν επιστολή στον Βαρθολομαίο για «το θέμα της κηδεμονίας των Ορθόδοξων πιστών στο εξωτερικό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s