Ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Πατρών για την συμμετοχή του στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Σεβασμιώτατε,
Μετά από την παρουσία σας στο Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, στον οποίο δυστυχώς για εσάς, συμμετείχε συμπροσευχόμενος και ο σχισματικός «επίσκοπος» Ολβίας Επιφάνιος [1], νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ προς εσάς δημοσίως για άλλη μία φορά, για 2 λόγους.

Πρώτον, για να σας εκφράσω την μεγάλη λύπη μου για την απόφασή σας αυτή, καθώς συνιστά σαφή παράβαση των Ιερών Κανόνων [2]. Ο Κύριος γνωρίζει τα εσώτερα κίνητρά σας και είθε να σας ελεήσει.

Δεύτερον, για να σας τονίσω ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά ευτυχώς και αρκετοί ακόμα αδελφοί ανήκοντες στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε την επανάληψη μίας τέτοιας διακωμώδησης Ιερών Ακολουθιών ή και Θείας Λειτουργίας, εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Πάτρα 14/10/2022

Μετά του προσήκοντος σεβασμού,

Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Πρώην μέλος της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ι. Μ. Πατρών


[1] Επιδημία σχισματίτιδας στην Εκκλησία της Ελλάδος!

[2] Διαμαρτυρία Ορθοδόξων Χριστιανών Φθιώτιδας.

5 thoughts on “Ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Πατρών για την συμμετοχή του στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

  1. Δεν αρκεί να του πούμε τι θα γίνει αν το ξανακάνει.
    Πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπουν οι Κανόνες επειδή το έκανε.
    Αν του λέμε μόνο ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει (που δεν αντιλέγω πρέπει να το λέμε και αυτό) είναι σα να του λέμε, πήγαινε και κάνε το ξανά.

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ!ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ Κ.ΖΟΡΜΠΑΛΑ,ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!

  2. Όλοι θα τον δεχθούν στη μητρόπολη τους, οι Οικουμενιστες εννοώ, γιατί υπάρχει τέτοια γραμμή. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει όχι! Τι να κάνουν παρακοη; Τα λεφτά είναι πολλά… Για αυτό και αυτός ο καημένος γυρνάει από μητρόπολη σε μητρόπολη..

  3. Εύγε στον ομολογητή και αγωνιστή κ. Σπυρίδωνα Ζορμπαλά και για τούτη την παρέμβασή του με την οποία ανακαλεί στην τάξη τον διά της εν προκειμένω στάσεώς του υπηρετούντα την αντικανονικότητα μητροπολίτη Πατρών.
    Είναι, οπωσδήποτε, λυπηρό οι λαϊκοί να «βάζουν τα γυαλιά» κατά το δη λεγόμενο στους επισκόπους.

  4. Προσωπικα θα ηθελα να γνωριζω, ποια ειναι η θεσις του συγκεκριμενου ιεραρχη για την Μασονια.
    Δεχεται αραγε οτι η Ορθοδοξος Πιστις μας ειναι ασυμβατη με τις διδασκαλιες αυτης της πανθειστικης κλικας?
    Τελικα, να μας πει αν ανηκει σ’ αυτην?

Σχολιάστε