π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Οφείλει να διαχωρίζει την θέση του ο λαός από τους κακούς θρησκευτικούς ηγέτες; ΝΑΙ. (βίντεο)

Τίθεται το ερώτημα: Θρησκευτικοί άρχοντες -όχι άρχοντες- θρησκευτικοί άρχοντες δύνανται να ψεύδονται τόσο βαναύσως κατά της αληθείας ενώπιον του λαού;

Συγχωρέσετε μου την φράση. Ψύλλους στα άχυρα. Ψύλλους στα άχυρα! Δεν υπολογίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι θα εκτεθεί η εντιμότης των όταν η αλήθεια πρυτανεύσει;

Και ακόμη. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος από αυτούς τους ιδίους, ένας άνθρωπος που να έχει λίγο μυαλό, ας μου επιτραπεί να πω πονηρό μυαλό για να διασωθεί η εντιμότης των συνέδρων και να τους πει: – Τί κάνετε; Πού πάτε; Δεν καταλαβαίνετε ότι οδηγούμεθα κατά κρημνού; Ότι ο λαός άμα αντιληφθεί ότι χαλκεύουμε τέτοια ψεύδη δεν θα μας έχει σε εκτίμηση;

Δεν βρέθηκε λοιπόν ένας άνθρωπος;

Ένα είναι γεγονός αγαπητοί μου: Όταν το πάθος κυβερνά, τότε η λογική, η εντροπή και η φιλοτιμία εξαφανίζονται.

Πόσες φορές δεν έχει ζήσει εμπειρικά το ποίμνιο του Χριστού μέσα στην ιστορία της Εκκλησίας τέτοιες πανάθλιες καταστάσεις. Αλλά τί να σχολιάσουμε; Όσοι έχετε διαβάσει ιστορία ή ζείτε στις ημέρες μας, και ζούμε στις ημέρες μας φυσικά, ο καθένας δύναται να καταλάβει πόσες φορές επαναλαμβάνεται αυτή η παναθλία στάση και δη θρησκευτικών ηγετών.

ΨΕΥΔΗ ΕΠΙ ΨΕΥΔΩΝ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

Πώς; Είναι δυνατόν ποτέ; Όταν συλλαμβάνονται να ψεύδονται, …τί να ψεύδονται;….. επί μεγάλων θεμάτων της Πίστεως. Και όταν συλλαμβάνονται να μετέρχονται μεθόδους που δεν θα τις μετήρχετο ούτε ο πιο παλιάνθρωπος προκειμένου να επιτύχουν κάτι; Ε όλα αυτά αγαπητοί μου δεν είναι εκείνα που απογοητεύουν πολλάκις το ποίμνιο;

Αλλά θα παρακαλέσω το ποίμνιο όπως και το τότε ποίμνιο… πολλοί εκ των Ιουδαίων πίστεψαν εις τον Χριστόν και δημιουργήθηκε η Ιεροσολυμιτική Εκκλησία, της οποίας πρώτος Επίσκοπος ήτο ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Δεν υπελόγισαν τους άρχοντάς τους. Τους εγκατέλειψαν. Τους άφησαν. Τους περιφρόνησαν.

Θα παρακαλέσω λοιπόν και το τώρα ποίμνιο, ό,τι κι αν βλέπει πολλές φορές, ό,τι κι αν διαισθάνεται και βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και χαλκεύεται το ψεύδος, η απάτη, η νοθεία -η αίρεσις αν το θέλετε ακόμα, ακούστε, η αίρεσις ακόμη αν το θέλετε- σας παρακαλώ το ποίμνιο να μένει όρθιο.

ΜΗΝ ΠΕΙ, α… εφόσον αυτοί οι άνθρωποι είναι τέτοιοι κι εμείς θα τραβήξουμε την άγουσα…

ΠΟΥ; Προς την απώλεια;

Μα είναι ανοησία.

Παρακαλώ το ποίμνιο να μένει όρθιο. Ό,τι κι αν βλέπει, ό,τι κι αν ακούει. Τα πιο φοβερά πράγματα κι αν δει μπροστά του το ποίμνιο. Παρακαλώ το ποίμνιο να μείνει όρθιο και να μένει όρθιο.

ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΟY ΚΑΘΕΝΟΣ Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ. Σε τελευταία ανάλυση αυτό οφείλουμε να πούμε. Του καθενός η ψυχή είναι χωριστά. Διότι αυτό μας ενδιαφέρει· η σωτηρία.

Δεν θέλω να πω ότι είναι ευχάριστες οι καταστάσεις αυτές και ότι πρέπει να απομονωθεί κανείς. Όχι. Αλλά εάν ο Θεός επιτρέπει να υπάρχει μία τόση και τέτοια φθορά, πέστε μου τί πρέπει να κάνουμε; Εάν μέσα στην ιστορία έχουμε επανειλημμένες τέτοιες περιπτώσεις. Διαβάστε εκκλησιαστική ιστορία την εποχή του Αρείου, όταν επανειλημμένως ο Μέγας Αθανάσιος εξορίζετο, ποίοι κατελάμβαναν τον θρόνο της Αλεξανδρείας, και τί άνθρωποι ήσαν αυτοί. Και πώς οι ιεροί συγγραφείς χαρακτηρίζουν αυτούς οι οποίοι κατελάμβαναν τον θρόνο της Αλεξανδρείας ή τον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως ή τον θρόνο της Αντιοχείας ή των Ιεροσολύμων κτλ. Εάν διαβάσουμε λίγο ιστορία θα δούμε ότι πάντοτε συνέβαιναν αυτά.

Ένα είναι, ότι μέσα στην Εκκλησία γίνεται φοβερός αγών. Ο διάβολος το παν κάνει να ανατρέψει τους ποιμένας και να κατασπαράξει το ποίμνιο.

Γι’ αυτό για μία ακόμη φορά παρακαλώ το ποίμνιο να μένει όρθιο και να προσέχει τον εαυτόν του το ποίμνιο. Κι ίσως, αν επιτρέπεται να το πω, ας προσέχει και εκείνους που έπρεπε να το προσέχουν κι ας βοηθήσει εκείνους οι οποίοι θα έπρεπε να το βοηθούν.

-https://www.youtube.com/watch?v=Klfy_rQnLhk Έρχου Κύριε Ιησού Χριστέ


Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

5 thoughts on “π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Οφείλει να διαχωρίζει την θέση του ο λαός από τους κακούς θρησκευτικούς ηγέτες; ΝΑΙ. (βίντεο)

 1. Ο Αποστ.κανόνας 58313 ορίζει όποιος Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος αμελεί και δεν διδάσκει τα δόγματα και τα έργα της ευσεβείας, ας αφορίζεται μέχρι να διορθωθεί. Εάν επιμένει στην αμέλεια και ραθυμία του, ας καθαιρείται ως της επισκοπής και του πρεσβυτερίου ανάξιος.

  Αλλά και ο ΣΤ΄ 19314 ορίζει ότι πρέπει κάθε μέρα να διδάσκουν οι προεστώτες κλήρο και λαό, και ιδιαίτερα τις Κυριακές, ερμηνεύοντας τις Άγιες Γραφές, σύμφωνα με τους πατέρες και θεοφόρους διδασκάλους.

  •Η βάπτιση που διχάζει την Εκκλησία
  Η απόφαση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να βαπτίσει παιδιά ομόφυλου ζευγαριού διχάζει την Ιεραρχία.

  •Το θέμα της ομοφυλοφιλίας τέθηκε από τον ένα συζητητή και ο Σεβασμιώτατος Νέας Ιωνίας Γαβριήλ απάντησε ως εξής: Το σέβομαι. Είναι μία σχέση, η οποία, εάν υπάρχει μέσα ο Χριστός, να λειτουργεί λίγο πιο πνευματικά.

  Μην πλανάστε. ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι, ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και αυτά ήσασταν μερικοί. αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας.
  Δοξάστε το Θεό με το σώμα σας

  Προς Κορινθίους Ά επιστολή
  Κεφ.6

  •Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Ιωαννίνων Μάξιμος στην 11η συνέλευση του ΠΣΕ.

  Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι εξέστραπται ο τοιούτος και αμαρτάνει ων αυτοκατάκριτος.

  Προς Τίτον Επιστολή
  Κεφ.3,10-11

  Με Αγάπη Χριστού +

 2. Σταματήστε να κοινωνείτε σε κακούς ιερείς που κηρύττουν δημόσια αίρεση ή μνημονεύουν στο Ιερό Δισκάριο οικουμενιστές επισκόπους, αρχιεπισκόπους, πατριάρχες και λοιπούς κακούς θρησκευτικούς ηγέτες και εχθρούς του Χριστού. Μιμηθείτε τους πιστούς λαϊκούς της Κωνσταντινουπόλεως που απεχώρησαν από τον ναό μόλις ο πατριάρχης Νεστόριος αποκάλεσε την Υπεραγία Παναγία Χριστοτόκο και όχι Θεοτόκο. Ειδάλλως αυτή η παναίρεση του οικουμενισμού θα μας πνίξει όλους μέσα στην αντίχριστη λαίλαπά της…

   • Αγαπητή Φαίη ακόμα περιμένω να μου καταθέσετε τους λόγους που διασύρω την αποτείχιση όπως ισχυρίζεσθε. Εαν δεν μπορείτε να τεκμηριωσετε την αποψή σας παρακαλώ οπως διαγράψετε την δήλωση σας καθως στερείται θεμελιωδών αρχών ουσιαστικού διαλόγου.

   • Πρίν έλθετε εδώ να κάνετε υποδείξεις, να πάτε σε εκείνους που έχουν αποτειχιστεί και στέλνουν τον κόσμο στο Παλαιό ημερολόγιο, σε εκείνους τους αποτειχισμένους που δεν αναγνωρίζουν Αγίους της Εκκλησίας, που δεν αναγνωρίζουν τα Μυστήρια. Δεν σας είδαμε να λέτε κάτι για αυτούς. Έχετε κι εσείς συνεπώς ευθύνη για τον διασυρμό της ιεροκανονικής αποτείχισης. Που βλέπουν αυτά τα χάλια οι κακοί ποιμένες και αυτοδικαιώνονται. Ευτυχώς που υπάρχει ο π. Θεόδωρος.
    Καμμία άλλη «συζήτηση» επί του θέματος. Τις έχω δει αυτές τις «συζητήσεις»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s