Ο Μητσοτάκης προεκλογικά στο Άγιον Όρος.

Αποτύπωσα γραπτά όσα μου είπε ένας αξιοσέβαστος Αγιορείτης.
Μάλιστα του διάβασα το κείμενο, για να έχω την έγκρισή του.
Σας ευχαριστώ. [Β. Ν.
]

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Άγιον Όρος, το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε μέσω της Πολιτικής Διοίκησης Αγίου Όρους την Ιερά Επιστασία, ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να επισκευθεί το Άγιον Όρος τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η επίσκεψη σχεδιαζόταν για το καλοκαίρι (https://www.karfitsa.gr/parapolitika/k-mitsotakis-meta-to-kievo-kai-agion-oros/), αλλά οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν το επέτρεψαν. Τώρα, που θεωρούν ότι το σκάνδαλο ξεθώριασε, ετοιμάζουν την επίσκεψη για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Γιατί άραγε θυμήθηκε τώρα ο πρωθυπουργός το Άγιον Όρος; Πού ήταν τα 4 χρόνια που κυβερνούσε και ετοιμάζει τώρα προεκλογική φιέστα στο Άγιον Όρος; Μήπως θα μοιράσει «δωράκια» από τα χρήματα του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση;

Αλήθεια, τί θα πει στους Αγιορείτες για την πρωτοφανή αντιεκκλησιαστική πολιτική της κυβέρνησής του; Ας θυμηθούμε μόνο ότι ήταν η μοναδική κυβέρνηση στην πατρίδα μας που διέταξε το κλείσιμο των ναών, ακόμα και τις μέρες του Πάσχα, της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Τί θα πει για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσίες που υποσχέθηκε να επιβάλλει, για να ικανοποιήσει την «κοινότητα» των ΛΟΑΤΚΙ; Γνωρίζει ότι η Ιερά Κοινότητα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι «...είναι σαφώς ξένο προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου και το Ορθόδοξο ήθος να αφήνεται να εννοηθεί ότι ένα «ομόφυλο ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρείται ως οικογένεια και να αναγνωρίζεται σε αυτό δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων, καθώς κάθε τέτοιου είδους μορφή τεκνοθεσίας η αναδοχής αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση αλλά και στο ήθος και στις παραδόσεις του λαού μας...»;

Τί θα απολογηθεί για την υπόσχεση του υπουργού του κ. Πιερρακάκη να υλοποιήσει άμεσα την προσπάθεια για την υποχρεωτική επιβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και του «ενιαίου αριθμού» στους πολίτες της χώρας μας; Γνωρίζει ότι το Άγιον Όρος με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «…το θεμελιώδες καθήκον της ομολογίας της πίστεως, αλλά και η πίστις στα όσα ο Παράκλητος παρέδωσε ως προφητεία στην Χριστιανική Εκκλησία, μας υποχρεώνουν να αρνηθούμε να παραλάβουμε κάθε είδος ηλεκτρονικού δελτίου…» και ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «…θα έχει ως φυσική συνέπεια να εύρη η Πολιτεία όλους ανεξαιρέτως τους Αγιορείτες αντιμέτωπους ως αντιρρησίες συνειδήσεως…»;

Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να αναλογισθεί ο πρωθυπουργός, αν θέλει να επισκευθεί το Άγιον Όρος. Οι ψεύτικες εξαγγελίες του, που δεν πρόκειται μάλιστα να υλοποιηθούν τώρα που τελειώνει η θητεία του, δεν πρόκειται να μετριάσουν τις αντιδράσεις των Αγιορειτών, που θα είναι οξύτατες. Ας θυμηθούμε την επεισοδιακή ματαίωση της επίσκεψης Τσίπρα το καλοκαίρι του 2017 (https://www.kathimerini.gr/politics/928863/pos-ftasame-sto-schisma-agioy-oroys-kyvernisis/http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2017/09/athens-voice.html κλπ).


3 thoughts on “Ο Μητσοτάκης προεκλογικά στο Άγιον Όρος.

 1. Ας μετανοήσει έμπρακτα όπως ορίζει η Εκκλησία μας, για να αρθεί ο αφορισμός του και τότε να ξαναπάει σε ναό, στο Άγιο Όρος, ακόμα και μοναχός μπορεί να γίνει. Ο θεός δέχεται την έμπρακτη μετάνοια και οι άγγελοι και ο ουρανός πανηγυρίζουν για όσους επιστρέφουν. Αλλιώς αγοράζει αιώνια κόλαση. Καλή μετάνοια σε όλους μας.

 2. Γιατί να μην πάει, εφόσον κανείς δεν θα τον εμποδίσει;

  Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Άγιο Όρος, πήγα στη Διονυσίου. Το ίδιο απόγευμα έφτασε και ένας γκουρού, ιταλός. Έμενε στο διπλανό μου δώμα και ερχόταν στις λειτουργίες. Οι γέροντες δεν του επέτρεπαν να μπει πιο μέσα από το Νάρθηκα, και μπροστά μου επιχείρησε να πάρει αγιασμό από το δοχείο του προναου αλλά έτρεξαν αμέσως και τον εμπόδισαν οι γέροντες.
  Αν δεν τον εμπόδιζαν και στην Αγία Τράπεζα θα έμπαινε και αγιασμό θα έπινε.
  Το ίδιο ακριβώς ισχύει και τώρα για τον Μητσοτακη και την επίσκεψη του.

 3. Είδον τον ασεβή υπερυψούμενον και επαιρόμενον ως τας κέδρους του Λιβάνου· και παρήλθον, και ιδού ουκ ην, και εζήτησα αυτόν, και ουχ ευρέθη ο τόπος αυτού.

  Είδα τον ασεβή να θριαμβεύει και να υπερυψώνεται σαν τους κέδρους του Λιβάνου.
  Και μόλις τον προσπέρασα, και να, δεν υπήρχε- γύρισα πίσω και τον αναζήτησα, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ο τόπος της κατοικίας του.

  Ψαλμ.36

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s