51 thoughts on “Πρόκληση θρησκευτικού αισθήματος.

 1. Σας συγχαίρω θερμά και για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.
  Δυστυχώς, έχει παραγίνει η κατάσταση.
  Δεν πρόκειται ποτέ να λησμονήσω το προ ετών λαβόν χώρα αίσχος στον ιερό ναό του αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών με την κοσμική συναυλία που έλαβε χώρα μέσα σε αυτόν και μάλιστα με την παρουσία δύο «προκαθημένων», του Αθηνών και του Αλβανίας….

 2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ???
  ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ???
  ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ??
  ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ??
  Δεν είναι απλά μια πρόκληση θρησκευτικού συναισθήματος.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΥΒΡΙΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ!!!
  …ΥΓ: ΜΠΑΣ ΚΑΙ το πανε λάου λάου να …συνηθίσουμε μπροστά στην ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ, εικόνες ξένες προς την Εκκλησία του Χριστού, και αντί για Ιερέα να βλέπουμε….» Ιέρειες » όπως στους Προτεστάντες κι Αγγλικανους???
  Μη γενοιτο!

  • Γιατί βιάζεστε βρε παιδιά. Έτοιμοι για τον λίθο τού ανάθεματος. Γιατί δεν βάλατε βίντεο να δείτε και να ακούσετε τι λέει;
   Η κυρία είναι η Νεκταρία Καρατζή. Πρωτοψάλτρια στον Ι. Ν. Ρόδο το Αμάραντο στο χ»κυριάκειο Πειραιώς. Είναι μαθήτρια του Χρόνη τού Αηδονίδη.
   Αποκλείεται να διαβάζει το Ευαγγέλιο. Μέσα έχει σελίδες αν βλέπετε καλά. Κάποια εκδήλωση θα είχαν.

   • Μήπως επειδή είναι η κυρία που λέτε να μπει και μέσα στο Ιερό; Τι λέτε; Ο Θεός θα έκανε εξαίρεση;
    Η κυρία δεν έχει καμμία δουλειά να στέκεται εκεί που στέκεται και όπως στέκεται. Αλλά αν αυτή φταίει μία ,τί να πούμε για τον εφημέριο που της το επέτρεψε; Οι ναοί δεν είναι για να γίνονται εκδηλώσεις, αλλά για να λατρεύεται ο Θεός.

   • Ο ψάλτης και ο Αναγνώστης, σύμφωνα με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, αποτελούν την κατώτερη τάξη του ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ και απαιτείται κανονικά χειροθέτησή τους για την εξάσκηση του λειτουργήματός τους.
    Πως και ποιος λοιπόν τοποθέτησε την εν λόγω κυρία (όπως αναφέρει ο π. Σταύρος Κυριόπουλος) πρωτοψάλτρια του εν λόγω Ι Ναού;;
    Και τι επειδή είναι μαθήτρια επωνύμου τραγουδιστή. Έχει υπέρ δικαιώματα ώστε να καταπατούνται παραδόσεις, Ιεροί Κανόνες και να παραμερίζεται λόγος του Απόστολου Παύλου περί της «σιγής της γυναικός στην Εκκλησία».
    Τι έχει να πει περί αυτού ο Μητροπολίτης ΠΕΙΡΑΙΩΣ;;;

   • Δεν βιαζόμαστε πάτερ! Απλά, δεν έχει καμμία θέση η εν λόγω αοιδός,μπροστά στην Ωραια Πύλη του Ιερού Ναού.
    Εκτός κι αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ…
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.
    Οπότε, μέγα ολίσθημα.
    Ασέβεια και ισοπεδωσις απάντων.
    Το κακό είναι πως άρχισε να ισχύει για τα καλά η λαϊκή ρήση: μπατε σκύλοι αλέστε…κι αλεστικά μη δώστε!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    Σκέτη αποκαρδίωση.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΆ.

   • Είναι μπροστά στο εικονοστάσι (μεταξύ των εικόνων Ιησού και Προδρόμου αν παρατηρήσετε), όχι στην ωραία πύλη.

   • Για να γίνεις ψάλτης-πρωτοψάλτης παίρνεις τον κατώτερο βαθμό ιεροσύνης. Γι΄αυτό και οι ψάλτες είναι μόνο άνδρες στην Ορθοδοξία. Από πότε παίρνουν τον κατώτερο βαθμό ιεροσύνης γυναίκες;

 3. Η κοπέλα ούτε μπροστά στην Ωραία Πύλη βρίσκεται, και ούτε και Ευαγγέλιο διαβάζει. Αυτό που μοιάζει σαν ευαγγέλιο, είναι κάτι σαν ξύλινο, και απλά έχουν σκαλιστεί επάνω σε αυτό κάποιες παραστάσεις που υπάρχουν συνήθως επάνω στο ευαγγέλιο, εξωτερικά δηλαδή. Αυτό λοιπόν που μοιάζει με Ευαγγέλιο, είναι σταθερό, είναι κολλημένο επάνω στην βάσει, και επάνω σε αυτό ακουμπά ο ιερέας το πραγματικό Ευαγγέλιο. Επάνω λοιπόν σε αυτό, έχει κάποιο άλλο βιβλίο βάλει η κοπέλα. Παρατηρήστε πιο καλά την εικόνα παρακαλώ. Και κάτι ακόμα για όσους δεν γνωρίζουν. Οι οικογένεια της Νεκταρίας, οι γονείς της δηλαδή, ήταν οι πιο στενοί άνθρωποι του Αγίου, για όσα χρόνια έζησε ο Άγιος στο Μήλεσι

  • Μάτια έχουμε και βλέπουμε που βρίσκεται. …
   «δεν είναι αυτό που βλέπετε, είναι κάτι άλλο» ….. «δεν κάνει αυτό που νομίζετε, κάνει κάτι άλλο»…
   Εν τάξει, μας το ‘χουν ξαναπεί αυτό. Όλα τα κακά όμως κάπως έτσι ξεκινάνε…. από το φαίνεσθαι και μετά μπαίνουν στην ουσία.
   Και για την γυναίκα του Καίσαρα ξέρετε τί λένε… δεν χρειάζεται μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια … πόσο μάλλον μέσα στον οίκο του Θεού όπου η εκκλησιαστική τάξη όσον αφορά στον τρόπο που οι πιστοί πρέπει να στέκονται μέσα στο Ναό, σαφώς σαφέστατα δεν δέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

  • Δεν είναι….Γιάννης.
   Γιαννάκης είναι.
   Κρίμα. Αλλά να ξέρετε, η πλάνη απ τα δεξιά, είναι η χειρότερη.
   Τα κριτήρια οικογένειας κλπ είναι σαθρά. Εξετάσεις δίνουμε με κάθε ανάσα. Και αν πρέπει κάποιος να μας πει, τι κάνουμε και τι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ, τότε μάλλον στραβά έχουμε αρμενίσει..
   ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ.

  • Αλήθεια; Τί επιχειρηματολογία είναι πάλι τούτη περί των γονέων της κυρίας; Νομίζετε ότι ενδιαφέρει και έχει κάποιο ειδικό βάρος για την απαλλαγή από το ατόπημα; Και ο Ιούδας μαθητής του Χριστού ήταν.

 4. Mια ερώτηση που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον π. Σταύρο Κυριόπουλο αλλά και στο Θοδωρή:


  Αυτά τα πράγματα που δείχνουν τα δύο βίντεο συνάδουν με το ορθόδοξο Ήθος και την ορθόδοξη παράδοση;
  Θα ενέκρινε ποτέ ο άγιος Πορφύριος τέτοια πράγματα;

  • Κύριε Φίλιππα εγώ έκανα ένα σχόλιο σχετικά με την photo, απαντώντας σε σχόλια, που άλλα βλέπουν και άλλα καταλαβαίνουν! Εκτός κι αν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η απάντηση μου αυτή, πάει και στην κυρία Φαίη, που λέει ότι μάτια έχουμε και βλέπουμε που βρίσκεται. Μόνο που άλλα βλέπετε εσείς και άλλα κάποιοι σχολιαστές κυρία Φαίη. Κύριε Φίλιππα τώρα ανακαλύψατε την Αμερική? Δεν γνωρίζετε ότι σε κάποιους ναούς υπάρχουν γυναίκες στο αναλόγιο, και γυναίκες που διακονούν στό ιερό? Δε θέλω αυτή τη στιγμή να αναφέρω ναούς που συμβαίνον αυτά. Φυσικά και δεν συμφωνώ με όλα αυτά. Αλλά τι θα κάνουμε τώρα? Θα ρίχνουμε τον λίθο του αναθέματος σε ανθρώπους που δεν ευθύνονται?!

   • κύριε Θοδωρή σας παρακαλώ δεν θα παίζουμε την κολοκυθιά. Πού ακριβώς βρίσκεται η κυρία; Λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά από την Ωραία Πύλη; Και πιο πάνω ένας αδελφός ΡΩΤΗΣΕ αν διαβάζει το Ευαγγέλιο. Μήπως κάποιοι θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικοί για να ΜΗΝ δημιουργούν τέτοιες απορίες; Να ΜΗΝ προκαλούν το κοινό αίσθημα; Να ΜΗΝ πηγαίνουν γυρεύοντας;

 5. Γνωρίζω πώς όλοι οι ιεροψάλτες, ακόμα και σε εκδηλώσεις εντός Ιερών Ναών, φέρουν το ράσο. Ας το έβαζε ως πρωτοψάλτης και θα ήταν όλα εντάξει

 6. Οι γυναίκες μέσα στις εκκλησίες να σωπαίνουν. γιατί δεν επιτρέπεται σ’ αυτές να λαλούν, αλλά να υποτάσσονται καθώς και ο νόμος το λέει. Και αν κάτι θέλουν να μάθουν, στον οίκο τους ας επερωτούν τους δικούς τους άντρες. γιατί είναι αισχρό για τη γυναίκα να λαλεί μέσα στην εκκλησία. Ή από εσάς ο λόγος του Θεού εξήλθε ή σ’ εσάς μόνους κατάληξε; Αν κάποιος νομίζει πως είναι προφήτης ή πνευματικός, ας γνωρίζει καλά ότι αυτά που σας γράφω είναι εντολή Κυρίου. Αν όμως κάποιος το αγνοεί, αγνοείται. Ώστε, αδελφοί μου, να ποθείτε με ζήλο το να προφητεύετε και το να λαλείτε σε γλώσσες μην το εμποδίζετε. Όλα όμως ευπρεπώς και με τάξη ας γίνονται.

  Προς Κορινθίους Ά επιστολή Κεφ.14,33-40

  Με Αγάπη Χριστού +

 7. Η παράθεση από σχολιαστή των δύο αποκαλυπτικών video με την απόδοση από ομάδα κυριών κοσμικών τραγουδιών (κάποιο εξ αυτών ερωτικού περιεχομένου) έμπροσθεν του Αγίου Βήματος και του ιερού τέμπλου, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη των εν λόγω πράξεων θέτει επί τάπητος και το ζήτημα της στάσεως των ποιμένων απέναντι σε τέτοιου είδους αποκαρδιωτικά φαινόμενα.
  Τυγχάνει αυτονόητο, ότι οι εν λόγω κυρίες ενήργησαν, ως ενήργησαν, κατόπιν παραχωρηθείσης αδείας και ευλογίας, τουλάχιστον από μέρους του ιερέως – υπευθύνου του ναού.
  Επομένως, εν προκειμένω, το κύριο βάρος της ευθύνης πίπτει επί των ώμων των καθ ύλην αρμοδίων οι οποίοι επέτρεψαν και επευλόγησαν τα απευκταία και σκανδαλώδη αυτά συμβάντα.
  Και η όλη στάση τους αποκαλύπτει πανηγυρικά το μέγεθος της εισηλάσεως εν τόπω Αγίω του δαιμονικού πνεύματος της κοσμικότητος σε επίπεδο εκκλησιαστικών ταγών.

 8. Επειδή είναι πολύ της μόδας τελευταία και είναι στα προωθουμενα σχέδια των οικουμενιστών, και σε μας γίνεται χαμός..δείτε και το ακόλουθο που τα λέει όλα..
  https://www.google.com/url?q=https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/pneymatika-ofelima/5820251_i-thesi-tis-gynaikas-stin-theia-latreia&sa=U&ved=2ahUKEwj_rOvQibP6AhVlX_EDHfuTBagQFnoECAkQAg&usg=AOvVaw1HwnElgJBKDvaBlD9Lm059

 9. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από Συναυλία Βυζαντινής και Παρσδοσιακης Μουσικής που έγινε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραια στον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Ως ενοριτισσα ξέρω πολύ καλά αυτό το αναλόγιο του ναού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Ήμουν παρούσα σε αυτή τη συναυλία και ήταν εξαιρετική. Οι δε εκπομπές που έχετε ανεβάσει παραπάνω είναι εκπομπές ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ που παρουσιάζει η Νεκταρία Καραντζη στην PEMPTOUSIA TV, το τηλεοπτικό κανάλι του Αγίου Όρους. Το που γυρίζονται οι εκπομπές είναι προφανώς απόφαση του καναλιού. Το γράφει και στην περιγραφή των βίντεο ότι πρόκειται γαι τηλεοπτικό υλικό της εκπομπής «Μύθοι και Μελισματα» της PEMPTOUSIATV.
  Κι κυρίες ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ δεν βρίσκονται εντός του Ιερού αλλά στον ΣΟΛΕΑ και ασφαλώς ΟΧΙ ΕΝ ΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ. Κάθονται όπως καθόμασταν εμείς, οταβ ημουν μικρη, στο κατηχητικό με την κατηχήτριά μας να έχει πλάτη στο ιερό και τα κορίτσια γύρω της.
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ γιατί είναι κακό για την ψυχή σας αλλά και φτάνει στα όρια της συκοφαντίας. Η κυρία Καραντζή είναι δικηγόρος. Θα ήταν ενδιαφέρον αν έβρισκε αυτές τις αήθεις κατηγορίες στο διαδίκτυο και αν οδηγούσε όλους τους αντιστοιχους σχολιαστές για συκοφαντική δυσφήμιση στα δικαστήρια. Ίσως έτσι σταματούσε ο οχετος των συκοφαντιών από ευσεβιστες που ουδεμία σχέση φαίνεται πως έχουν με το πνεύμα του Χριστού και έχουν εύκολες τις κατηγορίες μέσω ανωνυμίας.
  Μαγευτείτε λοιπόν λίγο. Γίνεστε ρεζίλι και κάνετε ρεζίλι και την Εκκλησία μας. Δεν είναι αυτό πνεύμα Χριστού ούτε κρατάτε Θερμοπύλες. Κάνετε το τελείως αντίθετο με πρόσχημα τον Θεό. Κι αυτό είναι χειρότερο από αθεΐα.

  • Εγώ προσωπικά πάντως σκέφτομαι να στειλω στη σελιδα της τι εχει γραφτει, γιατί εδω περα γίνεται συκοφαντικη δυσφημιση και ειναι ποινικό έγκλημα. Έχει γίνει στο παρελθόν σε αντίστοιχο δημοσίευμα διαδικτυου και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο από πισω για άτομο με εμπάθεια που επίτηδες διεδιδε συκοφαντίες. Νομίζω σας χρειάζεται να πληρώσετε μια αποζημίωση για να προσέχετε τα λόγια σας τόσο όσοι ανεβάσατε αυτό το κείμενο όσο και όσοι σχολιάζετε συκοφαντώντας νομίζοντας ότι είστε ανώνυμοι. Και θα ενημερώσω ασφαλώς και τον Ναό μου του Αγίου Κωνσταντίνου που είχε διοργανώσει αυτήν τη συναυλία. Αποστροφή είναι το λιγότερο που αισθάνομαι για όλους εσας που στο όνομα του Χριστού κάνετε το χειρότερο των αμαρτήματων που είναι η κατάκριση και ομοιάζετε με τον ίδιο τον διάβολο. Ίσως τα κοσμικά δικαστήρια αν θελήσει η κ. Καραντζη να το πάει, να σας συνεφέρουν αφού ο φόβος του Θεού δεν λέει τίποτα για εσάς.

  • Κυρία μου μόνη σας τα λέτε: «Συναυλία Βυζαντινής και Παραδοσιακης Μουσικής»…. «Εκπομπές ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»
   Τί δουλειά έχουν αυτά να γίνονται μέσα στον Ιερό Ναό όπου λατρεύεται ο Τριαδικός Θεός, μπροστά στους Αγίους;
   Δεν κατακρίνουμε κανέναν άνθρωπο, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.
   Και είναι πραγματικά οξύμωρο να μπαίνετε στα βαθιά και να μιλάτε για κατάκριση (το βρήκανε τώρα όλοι με την κατάκριση) την ώρα που δεν σέβεστε τον Ιερό Ναό.
   Την pemptousia TV γιατί την αναφέρετε; Αγιάζει τις πράξεις με την παρουσία της;
   Θέλω πάλι να πιστεύω ότι δεν μας απειλείτε κυρία μου με μηνύσεις επειδή εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για αυτό που γίνεται.
   Τα υπόλοιπα που λέτε, έχουν απαντηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα σχόλια και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.

  • Παρουσιάζετε ως πρόκληση θρησκευτικού συναισθηματος μια φωτογραφία που προσπαθήσατε να περάσετε ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ μέσω αυτής το μήνυμα ότι η Καραντζη αναγιγνωσκει Ευαγγέλιο ενώπιον του Ιερού βήματος. Καθαρή ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ και μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.
   Δεν εκφράζετε άποψη για την εκκλησία αλλά παρουσιάζετε την συγκεκριμένη κυρια ότι ανέλαβε ρόλο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
   Τόσο ενώπιον του Νόμου όσο και ενώπιον του Θεού

   • Μα δεν καταλαβαίνετε κυρία μου ότι ούτε και ώς υπόνοια δεν θα έπρεπε να αφήνεται αυτό που λέτε; Φταίει ο αναγνώστης που ρώτησε αν διαβάζει το Ευαγγέλιο επειδή δεν βλέπει τί έχει μπροστά της η κυρία; Πού είπε κανείς ότι διαβάζει το Ευαγγέλιο; Στο κάτω κάτω της γραφής, το ΜΟΝΟ «τεκμήριο» που «ΕΜΜΕΣΩΣ» περνάει «το μήνυμα ότι η Καραντζη» ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να «αναγιγνωσκει Ευαγγέλιο ενώπιον του Ιερού βήματος» ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Κάτι το οποίο βέβαια ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Αλλά το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι παραπέμπει εκεί, διότι όπως και να το κάνουμε, δεν έχουμε συνηθίσει κυρία μου σε τέτοιες εικόνες, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ Είναι μία αυτόματη αντίδραση όταν βλέπουμε μία τέτοια εικόνα να λέμε αυτόματα, «Μα τί κάνει εκεί; διαβάζει το Ευαγγέλιο;» ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΑΒΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ, ΜΟΝΟ Ο ΙΕΡΕΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΧΕΙ.
    Έλεος κυρία μου, κολλήσατε στο Ευαγγέλιο. Είναι όλη αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά μέσα στον Ιερό Ναό. Και σταματήστε να επιμένετε να συκοφαντείτε ότι είμαστε συκοφάντες.

  • Εσείς να μαζευτείτε.
   Κανείς δεν έχει ασυλία στην κριτική έστω και εάν είναι επώνυμος.
   «Τα δημοσίως πραττόμενα δημοσίως και ελέγχονται».
   Και είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται ως «ευσεβιστές» όσοι ποθούν την ευταξία στους ιερούς ναούς.
   Διαβάστε πρώτα τι είναι ο «ευσεβισμός» και μετά γράψτε.
   Ρεζίλι κάνουν την Εκκλησία όχι όσοι ελέγχουν την εκκοσμίκευση αλλά όσοι την προάγουν και την καλλιεργούν.

  • Οι σχολιαστές απ όσο είδα αναφορικά με τα βίντεο δεν έγραψαν ότι οι γυναίκες που τραγουδούσαν ήταν μέσα στο ιερό βήμα ή ότι επρόκειτο για ώρα ακολουθίας.
   Γιατί η κυρία Νευράκη τα αναφέρει αυτά στο σχόλιό της;
   Πουθενά εντός του ιερού χώρου του ναού δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα.
   Είτε μπροστά στο ιερό, δηλαδή στο σολέα είτε μπροστά στις εικόνες των αγίων είτε κάπου αλλού.
   Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα.

 10. Επίσης μη σβήνετε σχόλια μου γιατί επιβαρύνει περισσότερο το άδικο της πρόθεσης σας. Δείχνει άνθρωπο με ισχυρό ΕΓΩ και προφανώς με συγκεκριμένη εμπάθεια. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. Είναι κρίμα ειδικά αν έχετε επιφυλάξει στον εαυτό σας τη θέση του θεματοφυλακα της πίστης μας.

   • Φαίη, απορώ με την ψυχραιμία σου. Σου κάνει και υποδείξεις για τη δημοσίευση των <<βαρυσήμαντων>> σχολίων της.
    Να μη <<χάσουμε>>…

  • Τώρα που ηρεμήσατε, θέλω να πιστεύω, κυρία Νευράκη, σας συνιστώ να διαβάσετε τω κάτωθι δημοσίευμα. Το ανέβασα ειδικά για εσάς!

   Η βεβήλωση των Ορθοδόξων Ιερών Ναών με κοσμικές συναυλίες.


   Περιττό να τονίσω τα προφανή, αλλά θα το κάνω για να είναι καταγεγραμμένα.
   ΟΥΔΕΙΣ εδώ μέσα ασχολήθηκε προσωπικά με την κυρία Καραντζή. Αν δείτε να γίνεται κάτι τέτοιο σε κάποιο σχόλιο ενημερώστε με σας παρακαλώ σε περίπτωση που μου διέφυγε να το αφαιρέσω, καθότι ΔΕΝ ήταν αυτός ο σκοπός του δημοσιεύματος. Ο σκοπός συνοψίζεται με δυο λόγια ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. Οι δικές σας οι συκοφαντικές φαντασιώσεις ΔΕΝ αποτελούν τεκμήριο. Τεκμήριο αποτελεί Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ.
   ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ κ. Νευράκη καταχραστήκατε την φιλοξενία μας, μπήκατε εδώ με επιθετικότητα και προκλητικότητα, «στολίσατε» τους σχολιαστές, και μας κάνατε και ψυχογράφημα!
   ΕΠΙΠΛΕΟΝ ασκήσατε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ για να μας ΦΙΜΩΣΕΤΕ επειδή εκφράζουμε την ιερή αγανάκτησή μας μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο και ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο της αποϊεροποίησης των Ιερών Ναών και της καταπάτησης της εκκλησιαστικής τάξης.
   Αν κυρία Νευράκη έχετε μπουχτήσει από την Παράδοση της Εκκλησίας μιλήστε με τον πνευματικό σας. Δεν σας φταίμε εμείς που αντιδρούμε στην μετατροπή των Ναών σε «κοσμικά καταγώγια».

   • Ήμουν πάντα ήρεμη καλή μου αδελφή Φαιη. Αλήθεια Φαιη σε βάφτισαν; Χρησιμοποιείς υποκοριστικο; Πώς επιτρέπεται ο θεματοφυκακας της πίστης μας να χρησιμοποιεί υποκοριστικό!; Παραδοξον τω όντι!

    Ο Θεός να σας ελεήσει. Έτοιμες για μπούργκα είστε ορισμένες. Αλλά ειναι κατανοητό. Ο φθόνος είναι κακός σύμβουλος.
    Ο Θεός να σας ελεήσει. Δεν έχετε καταλάβει βέβαια πόσο αστεια ακούγονται τα λόγια σας αλλά «μαραίνεται Κύριος…». Περαστικά!

   • «Αν ο κόσμος σας μισεί, ας γνωρίζετε ότι εμένα πρώτα από εσάς έχει μισήσει. Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του. Επειδή όμως δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας εξέλεξα από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος.

   • Τελικά δεν ηρέμησες από τα νεύρα σου κυρία Νευράκη. Να ξέρεις ότι δεν θα ανεχτώ άλλο τους τραμπουκισμούς σου, τις… επώνυμες! ειρωνείες σου προς τους άλλους σχολιαστές, και τις psycho-αναλύσεις σου from hell απ’ την καφετζού της γειτονιάς σου. Αυτά έμαθες στο κατηχητικό καλή μου κυρία; Είσαι, να ξέρεις, ο καθρέπτης αυτών που λες. Άντε στα spam κυρία μου. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου.

   • Το να μπει κάποιος εδώ μέσα και να εκφράσει τη διαφορετική του γνώμη είναι θεμιτό.
    Το ύφος όμως και τα περί δικαστηρίων, αποζημιώσεων και τα περί μπούργκας είναι απαράδεκτα.
    Πολύ καλά έκανες Φαίη και από δω και πέρα ενεργοποίησες το spam.

 11. Συγχαίρω θερμά το αγωνιστικό και ομολογιακό ιστολογιο «ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ» γιατί ανέδειξε, κατ αυτάς, ένα ακανθώδες ζήτημα, αυτό της εισηλάσεως του δαιμονικού πνεύματος της εκκοσμικεύσεως εντός των ιερών ναών αλλά και του εκκλησιαστικού βίου γενικότερα.
  Δεν πρέπει, βεβαίως, να αδικήσουμε και άλλα ομόφρονα και ομότροπα ιστολόγια που και αυτά έχουν αναδείξει στο παρελθόν πτυχές του συγκεκριμένου θέματος ελέγχοντας «τα έργα τα άκαρπα του σκότους», κατά την Παύλεια επιταγή.
  Προσφέρουν, αναντιλέκτως, θετική υπηρεσία στην Εκκλησία μας.
  Η επιβεβλημένη κριτική που ασκείται, είναι φυσικό να ενοχλεί κάποιους κοσμικόφρονες κύκλους, που έχουν την αφελή ψευδαίσθηση ότι μπορούμε, εμείς οι χριστιανοί της σήμερον, να συμβιβάσουμε τα ασυμβίβαστα και να συμμείξουμε τα άμεικτα και να μεταθέσουμε τα αμετάθετα.
  Συνεχίστε να αποδομείτε τη στρεβλή συλλογιστική των υποστηρικτών αλλά και όσων υλοποιούν την προαναφερθείσα εκκοσμίκευση αδιαφορώντας για την υπό τινων αντιφρονούντων επίκληση ποινών και νομικής φύσεως διαδικασιών αντί για κατάθεση, υπ αυτών, ουσιώδους αντιρρητικού λόγου.

 12. Αγαπητέ μου κε Νανη, μετά την εκδήλωση υπερασπίσεως για την εκκοσμίκευση, δια αυτής της οδού, τών Ιερών Ναών, μπήκα στον κόπο να το ψάξω λίγο περισσότερο…
  Καί διαπίστωσα πως υπάρχει η γυναικεία βυζαντινή ορχήστρα τού Πανελληνίου συνδέσμου ψαλτριων
  https://www.musicpaper.gr/news/item/9611-synavlies-ieris-ymnodias-me-ti-nektaria-karantzi-se-ellada-kai-eksoteriko-tin-periodo-tou-pasxa-2018
  Δεν το κατακρίνω, αλλά μου φαίνεται πώς ενδεχομένως εν αγνοία τους, προωθούν κάποιοι κύκλοι συγκεκριμένη ατζέντα….
  Εννοείται, ουδεμία κατάκριση προς τα πρόσωπα, εικόνες Θεού είμαστε…

  • Aχ αυτή η ατζέντα κύριε Πανταζή!
   Τόσο μα τόσο πολύ έχουν αμβλυνθεί τα αξιολογικά κριτήρια κάποιων χριστιανών ώστε όχι μόνο να δικαιολογούν τα αποκαρδιωτικά αυτά φαινόμενα αλλά και να «συνευδοκούν τοις πράσσουσιν»;
   Πώς δίδουν την άδεια οι κληρικοί μας, οι υπεύθυνοι της ευταξίας των ναών και λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους εκδηλώσεις;
   Αυτοί είναι οι κύριοι ένοχοι.
   Τι συσχηματισμός με τον κόσμο είναι αυτός;

 13. Θλίβομαι πραγματικά, σε τι κατάντια έχουμε πέσει ως Ορθόδοξη Χριστιανοί.
  Παρέθεσα πιο πάνω, με αγάπη Χριστού, περικοπή απο την Προς Κορινθίους Ά επιστολή, για την ευπρέπειαν Του Οίκου Του Θεού.
  Και αναφέρει ο απόστολος Παύλος στο τέλος:
  Αν κάποιος νομίζει πως είναι προφήτης ή πνευματικός, ας γνωρίζει καλά ότι αυτά που σας γράφω είναι εντολή Κυρίου. Αν όμως κάποιος το αγνοεί, αγνοείται.
  Ούτε Τον Χριστό Σεβόμαστε, τον αγνοούμε και δεν έχουμε ούτε τον φόβο, μην μας αγνοήσει και εμάς.
  Δεν έχω λόγια να εκφράσω την απέραντη εκτίμηση μου, προς το ιστολόγιο Τας θύρας, με όνομα και ο ομολογιακή μαρτυρία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s