Ένας αχτύπητος συνδυασμός: Βατοπαιδινός, Μουλατσιώτης και Ουκρανοί δωρητές!

«Η Φωκίδα υποδέχτηκε την Παναγία Παραμυθία από το Άγιον Όρος»

Με κάθε τιμή και λαμπρότητα υποδέχθηκε το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο των Αγίων Νεκτάριου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος τη θαυματουργό Εικόνα της Θεοτόκου “Παναγία η Παραμυθία” εξ Αγίου Όρους.

Της υποδοχής της Εικόνας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, με τη συμμετοχή των αρχόντων του τόπου, του Ιερού κλήρου, των μοναχικών Ταγμάτων τόσο της Μητροπόλεώς όσο και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις και των εξ Ουκρανίας Δωρητών. Δυναμική παρουσία έδωσε ο πιστός και ευσεβής λαός.

Την Εικόνα συνόδευε από την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους έως το μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδος, ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ μετά της συνοδείας του. Αμέσως μετά την υποδοχή της αγίας και θαυματουργού Εικόνος, τελέστηκε ενώπιόν της δοξολογία προς τιμή της Παναγίας, της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος. Ακολούθησαν προσφωνήσεις και ευχαριστίες κ. Θεοκτίστου προς τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και προς τους Ουκρανούς Δωρητές.

Η δε Γερόντισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου στο τέλος των προσφωνήσεων και αφού ευχαρίστησε άπαντες, πρόσφερε δώρα αγάπης και σεβασμού προς τον Γέροντα Εφραίμ και τους Ουκρανούς Δωρητές. Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, όπου  ο Γέροντας Εφραίμ ως ηγούμενος χοροστάτησε και ομίλησε σχετικώς κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου.

Την επόμενη ημέρα, της Ιεράς Θείας Λειτουργίας προεξήρχε και πάλι τιμητικά ο Γέροντας Εφραίμ. Στην ομιλία του ο Γέροντας αναφέρθηκε στην Θεοτόκο και τα θαύματά της, ενώ τόνισε ότι για το μοναστήρι ξεκινά μια καινούργια εποχή. Η Θεοτόκος γίνεται πλέον προστάτης μετά των Αγίων της Μονής μας όλου του νομού Φωκίδος αλλά και των γύρω αυτής περιοχών. Ο Γέροντας Εφραίμ μετά της συνοδείας του φιλοξενήθηκε με αγάπη στην ανδρώα Ιερά Μονή, όπου τέλεσε και τρισάγιο στη Γερόντισσα Παϊσία.»

Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή: orthodoxiainfoto.gr

4 thoughts on “Ένας αχτύπητος συνδυασμός: Βατοπαιδινός, Μουλατσιώτης και Ουκρανοί δωρητές!

  1. Αφού εισχώρησε ο σοδομισμός στον ναό Του Θεού, τι να περιμένεις από δαύτους. Καλό; Αλίμονο! Ο Χριστός έχει μιλήσει…..
    Και θα μιλήσει για όλους μας… Αλίμονό μας!

  2. Δεν πρόκειται για μεταφορά της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, αλλά για πώληση αντιγράφου πανομοιότυπου, δίκην ειδώλου, με την πρωτότυπη Εικόνα. Έχω γράψει σχετικώς τη θεολογική μου άποψη. Ο γνωστός Ηγούμενος έχει γεμίσει την Ελλάδα (Μητροπόλεις) με τέτοια αντίγραφα, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται κανείς την επιθυμία να πάει στό Άγιον Όρος να προσκυνήσει την χάρη Της. Είναι κι αυτό μια καινοτομία, δηλαδή η εμπορευματοποίηση των αντιγράφων και δή η παραγωγή πανομοιότυπων αντιγράφων (σε μέγεθος, επένδυση κλπ) για να έχουν την αίσθηση οι πιστοί, είτε Ναοί, είτε Μονές τα αποκτούν, ότι βλέπουν την πρωτότυπη εικόνα. Αν το προσέξει και εμβαθύνει κανείς θα εννοήσει την πλάνη και την καινοτομία. Από το η τιμή της εικόνος επί το πρωτότυπον διαβαίνει δηλαδή στο εικονιζόμενο πρόσωπο, φθάσαμε να τιμάται το αντίγραφο του πρωτοτύπου ως αντίγραφο αντικειμένου δηλαδή ειδώλου!

  3. Αδελφοί μου, ἔχετε πάντοτε εἰλικρινῆ καὶ θεάρεστα ἐλατήρια εἰς τὰς ἐκδηλωσεις τῆς θρησκείας σας καὶ μὴ συντροφεύετε μὲ πράξεις μεροληψίας καὶ προτιμήσεως προσώπων τὴν πίστιν πρὸς τὸν ἔνδοξον Κύριόν μας Ἰησοῦν Χριστὸν εἰς οὐδεμίαν περίστασιν, ἰδιαιτέρως δὲ εἰς τοὺς τόπους καὶ εἰς τὴν ὥραν τῆς λατρείας σας.
    Επιστολή Ιακώβου
    Κεφ.2,1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s