Ο ΨευδοΚιέβου Επιφάνιος ψεύδεται στο ΠΣΕ για τις κατασχέσεις των Ναών της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όχι ότι μας ενδιαφέρει ποιος γίνεται μέλος του Συμβουλίου των Αιρέσεων, γνωστό ως «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ)», αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος προσπαθεί να εισέλθει σε αυτό το κλαμπ των παγκοσμιοποιητών.

Τον Απρίλιο έκανε αίτηση για να γίνει η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» μέλος του λεγόμενου Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών και την προηγούμενη Τετάρτη στο Κίεβο, συνοδευόμενος από τον Ευστράτιο Ζόρια και άλλους σχισματικούς συναντήθηκε με τον Ορθόδοξο Ρουμάνο Πρωτοπρεσβύτερο Ioan Sauca, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΠΣΕ και άλλους εκπροσώπους του οργανισμού.

Συζήτησαν λέει για τις διαθρησκειακές σχέσεις στην Ουκρανία με φόντο τον πόλεμο και την συνειδητή και ελεύθερη μετάβαση των κοινοτήτων στην δικαιοδοσία της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας»

Σύμφωνα με τον σχισματικό ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο, δεν αρπάζουν Ναούς και δεν πιέζουν τους πιστούς να φύγουν από την Εκκλησία τους, αντιθέτως, «η μετάβαση των κοινοτήτων είναι ένα φυσικό φαινόμενο»! Και συνεχίζει, «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με όλους, γι’ αυτό μας ενδιαφέρει η εθελούσια και ειρηνική ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας»!

Τι να πει κανείς! Πόσα περιστατικά αρπαγών Ναών και βιαιοπραγιών σε βάρος πιστών και ιερέων έχουμε καταγράψει μόνο σε αυτό το ιστολόγιο; Μέχρι και την Αγία Τράπεζα είδαμε στο δρόμο! Είναι αλήθεια ότι από ένα σημείο και μετά κουραστήκαμε να καταγράφουμε τέτοια περιστατικά..

Και συνεχίζει το δημοσίευμα ότι είναι ευρέως γνωστό ότι η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και οι προηγούμενες ομάδες που την απαρτίζουν έχουν βιαίως και παρανόμως αρπάξει εκατοντάδες ενορίες σε όλη την χώρα, συχνά με την βοήθεια και συνεργασία των αρχών. Τα πράγματα δυστυχώς χειροτέρεψαν μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο.

Θυμίζω εδώ περιστατικό με νεοναζί Αζοφίτες μέσα σε Ναό λίγες βδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό (Κυριακή 24 Ιουλίου φέτος) που αναφέρει το OrthoChristian συνέβη στο χωριό Πιρογκόβτσι [Pirogovtsy] στην περιφέρεια Κμελνίτσκα [Khmelnitsky], όπου ομάδα σχισματικών χτύπησαν έναν ιερέα και αρκετές ηλικιωμένες κυρίες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον έλεγχο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εμείς, προσευχόμαστε στον Θεό να συνέλθουν οι Αρχιερείς μας οι οποίοι αδιαφορώντας για τους πνευματικούς νόμους και τις διαιρέσεις που προκαλούν εισήλθαν σε κοινωνία με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας. Τον αχυράνθρωπο των αμερικανών ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο που δεν έχει Αποστολική διαδοχή μας τον φέρνουν τον Σεπτέμβριο στην Καβάλα. Είθε ο Θεός να μας φωτίσει τον δρόμο για να κρατηθούμε στην Πίστη μας μέσα σε αυτήν την κατρακύλα.


Πληροφoρίες από Orthodox Christianity

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

3 thoughts on “Ο ΨευδοΚιέβου Επιφάνιος ψεύδεται στο ΠΣΕ για τις κατασχέσεις των Ναών της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

  1. Όλες οι ελληνόφωνες Εκκλησίες είναι όργανα γεωπολιτικά στα χέρια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ καθώς και οι προκαθήμενοί τους και τα μέλη των Συνόδων τους.τι σας κάνει εντύπωση; είναι πιο νεκροί κι απ’τις μούμιες της Αιγύπτου!!! πώς το έλεγε ο Ζουμής;το «ΜΈΓΑ ΚΗΠΟΤΑΦΕΙΟΝ»!!! Σκεφτείτε αυτούς που τούς ακολουθούν και τους …πολυχρονίζουν στις χοροστασίες!!!σ.σ.το είδα στο blog «Τρελογιάννης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s