Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ. (βίντεο)

Χιλιάδες πιστών προσήλθαν στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ το βράδυ της 4ης Αυγούστου για την 425η επέτειο μεταφοράς της θαυματουργής Εικόνας στο Μοναστήρι. Σε όλες τις Ακολουθίες, μικρό Εσπερινό, Ακάθιστο Ύμνο, και Κατανυκτική Αγρυπνία, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος. Μαζί του συλλειτούργησαν πολλοί ιεράρχες, συμπεριλαμβανομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ποτσάεφ Βλαδίμηρου, Ηγούμενου της Αγίας Λαύρας.

Την επομένη το πρωί, ο Μακαριώτατος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος απευθυνόμενος στους πιστούς μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, αναφέρθηκε στο ιστορικό των θαυμάτων της Εικόνας της Παναγίας του Ποτσάεφ και ιδιαιτέρως στο μεγάλο θαύμα της Μητέρας του Θεού το 1675, όταν προστάτευσε το Μοναστήρι από τους Τατάρους. Για το θαύμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πληροφορίες από Orthodox Christianiy


υγ.Την ίδια ώρα, ένας λαϊκός (για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε αν είναι και βαπτισμένος Ορθόδοξος) που παριστάνει τον «Κιέβου και πάσης Ουκρανίας»!!, ο Επιφάνιος Ντουμένκο, ετοιμάζεται να μας έλθει στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για τον εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων της Θάσου. Τον αχειροτόνητο σχισματικό που διώκει την κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία θα υποδεχθούν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όποιος άλλος αρέσκεται στο να χλευάζει τα Ιερά Μυστήρια και τους Κανόνες της Εκκλησίας. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 thought on “Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ. (βίντεο)

  1. Είθε ο Κύριος να χαρίζει υγεία κατ άμφω στον κανονικό αρχιεπίσκοπο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και να θωρακίζει με ακατάβλητο θάρρος τους πιστούς στην κανονική Εκκλησία και τάξη που υφίστανται από το ελεεινό Ουκρανικό καθεστώς απηνή διωγμό και ανηλεή στραγγαλισμό της θρησκευτικής τους ελευθερίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s