Αρνήθηκε να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία, την τεκνοθεσία από ομόφυλους κλπ η «ΔΙΣ».

σ,σ, Θα περίμενε κανείς μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Μητρόπολη Γλυφάδος να έβαζε η ΔΙΣ τα πράγματα στην θέση τους, διατυπώνοντας δυνατά και ξάστερα τις θέσεις της Εκκλησίας στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλους, στο πως πρέπει να γίνεται η Ορθόδοξη Βάπτιση και άλλα σχετικά, έτσι ώστε να αναπαύσει το ποίμνιο. «Μαθημένη» όμως η «ΔΙΣ» να χαϊδεύει το χέρι που την ταΐζει, και έχοντας ξεχάσει το χρέος της να ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας, έσπευσε να δώσει άλλη μία διπλωματική απάντηση δηλώνοντας στην ουσία την ανυπαρξία και την αχρηστία της. Θα αποστείλει λέει «επιστολή διαμαρτυρίας» στον Ελπιδοφθόρο Αμερικής με τα όσα ανέφερε ο Γλυφάδος, καθώς και μία σχετική επιστολή στον πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Είναι δε τόσο «δεμένη» η «ΔΙΣ» στην πολιτική ορθότητα και στην ομοφυλοφιλική ατζέντα που ούτε την λέξη ομοφυλόφιλοι και τα παράγωγα δεν τόλμησε να αναφέρει. Διαβάζοντας το σχετικό απόσπασμα κάποιος που δεν έχει γνώση του τί προηγήθηκε θα αναρωτηθεί για ποιον λόγο μία Βάπτιση προκάλεσε τόσο σάλο.

Η Ιεραρχία που εδώ και χρόνια άφησε ανεξέλεγκτους τους Φάρους, τους Θερμούς και τους Καριώτογλου για να στρώσουν το χαλί στους Νέας Ιωνίας Γαβριήλιδες, στους Ελπιδοφθόρους και στους (αν)αρμόδιους Γλυφάδος Αντώνιους, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι άλλο.

Εάν ενδιαφερόταν πραγματικά αυτή η «ΔΙΣ» θα καλούσε πρώτα σε απολογία τον Γλυφάδος Αντώνιο που μέσα στην Μητρόπολή του κιναιδόφιλοι βάπτισαν παιδιά.

Έστησαν όμως το παιχνίδι με τέτοιον τρόπο ώστε ο (αν)αρμόδιος Γλυφάδος να απευθύνει επιστολή στην (αν)αρμόδια ΔΙΣ για να «λύσει» το θέμα.

Αλήθεια, φταίμε εμείς τώρα να ρωτήσουμε αυτό που θα έπρεπε να ρωτήσει η Ιεραρχία; Οι ζάμπλουτοι ομοφυλόφιλοι και friends που βάπτισαν τα δύσμοιρα παιδιά, πόσους εκεί στην Μητρόπολη μπούκωσαν με american dollars για να κρατήσουνε τα στόματα κλειστά;


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιούλιο
(18/7/2022).

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:
1. Εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες Της προς την έντιμο Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι είχαν την πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία για την προσθήκη συγκεκριμένων άρθρων στον πρόσφατο νόμο περί των ΑΕΙ για την τακτοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας της σοβαρής εκκρεμότητος εις βάρος των Κληρικών Εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαριστεί επίσης τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τα κοινοβουλευτικά Κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) και μεμονωμένους Βουλευτές, οι οποίοι υπερψήφισαν τα συγκεκριμένα άρθρα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τακτοποίηση του ζητήματος, δίχως καμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει και σχετικές ευχαριστήριες επιστολές προς όλους τους προαναφερθέντες, ενώ υπενθυμίζει και πάλι ότι οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία.

2. Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος


9 thoughts on “Αρνήθηκε να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία, την τεκνοθεσία από ομόφυλους κλπ η «ΔΙΣ».

 1. Η υπό την προεδρία του αρχιστρατήγου της ήττας και “χάρτινου επιτελάρχη”, Ιερωνύμου του Β’, λεγόμενη ΔΙΣ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ, επί τη βάσει του σχετικού συνοδικού ανακοινωθέντος, να αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας τόσο στον ένοχο αρχιεπίσκοπο Αμερικής όσο και στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για τα όσα πρωτοφανή, αήθη, σκανδαλώδη και άτοπα, έλαβαν χώρα κατά τη βάπτιση “τέκνων” ομοφυλοφίλων “γονέων” σε ναό της Γλυφάδας.
  Αντί να θέσει σε ισχύ την κίνηση της επιβαλλομένης κανονικής διαδικασίας σε βάρος των δραστών του προαναφερθέντος αίσχους και αντί να καταδικάσει με δριμύτητα αυτό και τους αυτουργούς του καθώς και τη δαιμονικής εμπνεύσεως επιχείρηση εκκλησιαστικής αμνηστεύσεως και νομιμοποιήσεως του βδελυκτού πάθους του σοδομισμού, στην οποία ενέχονται συγκεκριμένοι κληρικοί , γνωστής “θεολογικής” σκέψεως και κατευθύνσεως, αυτή υποβάθμισε σαφώς και ουσιωδώς το όλο θέμα και αρκέσθηκε μονάχα σε δύο ανώδυνες για τους ενόχους και τους ποικίλους υποστηρικτές τους επιστολές, οι οποίες ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα παράγουν αλλά μάλλον τους αποθρασύνουν, ούτως ώστε να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ζέση και ζήλο, το πνευματοκτόνο και ψυχοκτόνο τους “έργο”.
  Η λέξη “ΟΜΟΦΩΝΩΣ”, με την οποία φέρονται όλοι οι συνοδικοί μητροπολίτες να επιλέγουν την ολέθρια τακτική του συμβιβασμού, της επαράτου σκοπιμότητος (μήπως για να μη θιγεί το εσβεσμένο Φανάρι;) και της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου , τυγχάνει εξόχως αποκαλυπτική του μεγέθους της εκπτώσεως του εκκλησιαστικού ήθους που χαρακτηρίζει τα μέλη και της παρούσης ΔΙΣ.
  Για μία ακόμη φορά αδιαφόρησαν τόσο για το μέγεθος της προσγενομένης πνευματικής ζημίας του πληρώματος της Εκκλησίας όσο και για το μέγεθος και την ένταση του προκληθέντος σκανδαλισμού και σάλου.
  Αλλά τι να περιμένει κανείς από καθεύδοντες ποιμένες που μέχρι και τούτη τη στιγμή έχουν αδιαφορήσει σκανδαλωδώς για τα γνωστά ληρήματα και φαντασιοκοπήματα , που εξήλθαν του έρκους των οδόντων και τα οποία διατύπωσε η γραφίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, π.Φιλοθέου Φάρου, π.Βασιλείου Θερμού, π.Αλεξάνδρου Καριώτογλου και ει τινος ετέρου, με το να μην έχουν φέρει ακόμη στη Σύνοδο το συγκεκριμένο ζήτημα;
  Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες, έχουν καταστεί όλοι τους, υπόδικοι και ένοχοι, ενώπιον της αδιαφθόρου εκκλησιαστικής συνειδήσεως.
  Και θα ηχεί έναυλος στα ώτα τους η έμπονη και αγωνιώδης κραυγή του μακαριστού μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου , όπως αυτή ακούσθηκε στη συνεδρία της ΔΙΣ , τον Ιούνιο του 1989, όταν συνεζητείτο το θέμα Γιανναρά: ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΑ ΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΣ ΙΔΕΑΣ”.

 2. Και η ΔΙΣ ειναι διεστραμενη, αυτη ειναι ιερα συνοδος του σατανα.

 3. https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/diarkis.asp?what_sub=diarkis
  Τα ονόματα των μελών της παρούσης ΔΙΣ.
  Ακόμη μία μάχη χάθηκε. Ακόμη μία ήττα προστέθηκε στο ενεργητικό της διοικούσας Εκκλησίας των τελευταίων ετών. Οι “συνετοί” και “διακριτικοί” ποιμένες μας οδηγούν από υποχώρησε σε υποχώρηση και από συμβιβασμό σε συμβιβασμό.

 4. Αυτό πια δεν το λες ανακοίνωση της ΔΙΣ , αλλά Δελτίο Τύπου προβολής του κυβερνητικού έργου!!!!!
  Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση της Εκκλησίας στον ρόλο της αιρετικής υπηρέτριας της Πολιτείας.

 5. Αθηνών
  Σάμου και Ικαρίας
  Φλωρίνης, Πρεσπών
  Κασσανδρείας
  Σερρών και Νιγρίτης
  Σιδηροκάστρου
  Εδέσσης, Πέλλης καί Αλμωπίας
  Αργολίδος
  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
  Μεγάρων και Σαλαμίνος
  Κεφαλληνίας
  Τρίκκης και Σταγών
  Καρπενησίου
  Ωρεών

  ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ
  ΑΝΑΞΙΟΙ!!!!

 6. Απόφαση…που δεν φανερώνει αγάπη προς το πλησίον, αλλά το καταδικάζει στον βόρβορο της ανωμαλίας.

 7. Ρώμ.α, Γι αυτό καί τούς άφησε ό Θεός νά παραδοθούν στίς επιθυμίες τών καρδιών τους για νά κάνουν βρωμερές πράξεις ώστε νά ατιμάζωνται τά σώματά τους άπ’τους ιδίους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s