Αντί για την εν Χριστώ Μεταμόρφωση του κόσμου, great reset στην ……Εκκλησία.

Κατσανέβα Ελένη, Θεολόγος

Ευλογείτε Πανιερώτατε, Αρχιεπίσκοπε, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμε.

Όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες έντονα βασανιστικά ερωτήματα κατακλύζουν όλους τους πιστούς χριστιανούς. Να σας αναφέρω μερικά:

Πώς γίνεται ένας απλός, πιστός, ιερωμένος ή λαικός, θεολόγος ή πτυχιούχος άλλης σχολής, αγράμματος ή εγγράματος να κατανοεί και να συναισθάνεται ως ανοσιούργημα τα βαφτίσια δύστυχων παιδιών, που όχι μόνο δεν θα γνωρίσουν ποτέ μητέρα και πατέρα αλλά αντ’ αυτών στην θέση τους θα είναι, από επιλογή…,. κάποιοι άνδρες που δεν έχουν εξοικειωθεί με την φύση τους και έχουν αποκλείσει από την πιο σημαντική θέση της καρδιάς τους και της ζωής τους το άλλο φύλο;

Αλήθεια μια βάπτιση που γίνεται στο Όνομα της Αγ. Τριάδος και στο Όνομα του Χριστού δεν οφείλει να ακολουθεί tτην Αγ. Γραφή, το Ευαγγέλιο του Χριστού, που ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι όλα θα παρέλθουν, όχι όμως οι λόγοι Του;

Έχουμε το δικαίωμα της παρερμηνείας των Γραφών, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και της περιφρόνησης των δογμάτων και των αποφάσεων οικουμενικών Συνόδων, κόντρα στο Πνεύμα των αγιασμένων Πατέρων που τις ερμήνευσαν και τις ανέδειξαν με θεοφώτιστα συγγράμματα, αλλά κυρίως με την αγιασμένη ζωή τους;

Ποιος άραγε ωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ολόκληρες στρατιές θεολόγων, ιεραρχών κ. ά. στον ολισθηρό δρόμο της …… «δημιουργικής» γραφής ή της «εκσυγχρονιστικής» ερμηνείας των αγίων γραφών, που πόρρω απέχει από την Οδό, που οδηγεί στην όντως Ζωή και νικά τον θάνατο, το Πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού;

Αλήθεια, μετά από την ψευτοσύνοδο του Κολυμβαρίου, τα συλλείτουργα με τους αχειρόνητους, ουνίτες Ουκρανούς, τα υβρίζοντα το Άγ. Πνεύμα και τις δωρεές Του, υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοιού και μετά από τις βλάσφημες, βδελυρές, βέβηλες (αναπάντητες εκ μέρους σας) δηλώσεις και ενέργειες μητροπολιτών και ιερέων σε κανάλια και σε ιερούς ναούς, που δικαιώνουν την ομοφυλοφυλία και μετατρέπουν τα μυστήρια της Εκκλησίας σε …gay parade, αλήθεια, θεωρείτε ότι έχετε κρατήσει την αποστολική διαδοχή ή ότι ως επι-σκοποι φρουρείτε τον Λόγο της Εκκλησίας του Χριστού και το Λογικό Του Ποίμνιο;

Μόνο ως τραγική ειρωνεία ακούγεται πλέον ότι …..ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας, ή ότι είστε διάδοχοι των Αποστόλων στους λόγους και στους τρόπους…., ή ότι είστε εις τύπον και τόπον Χριστού….Άλλο Ευαγγέλιο κηρύσσετε, όχι του Χριστού και ναι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας υπακούμε πλέον, αν θέλουμε να παραμείνουμε στην μάνδρα του Χριστού.

Λυπούμεθα πολύ που είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε καταστάσεις που προσομοιάζουν ή και ξεπερνούν την περίοδο της Εικονομαχίας!

Είθε ο Κύριος να οδηγήσει όλους μας εις μετάνοια, κλήρο και λαό, αφού λόγω των αμαρτιών του λαού σκοτίστηκε το πνεύμα των επισκόπων του και να μην έρθουμε στην θέση να αναφωνήσουμε «Σώσον με Κύριε ότι εκλέλειπεν όσιος….»


5 thoughts on “Αντί για την εν Χριστώ Μεταμόρφωση του κόσμου, great reset στην ……Εκκλησία.

 1. θα έλεγα από τα καλύτερα των ημερών.ευγε στην αγαπητή Ελένη!!!!
  πρέπει όμως να κάνουμε και στην πράξη κάτι, να ξυπνησουμε τους ιερείς από την αποβλακωση του ίντερνετ και τα ιντερνετικά μαθήματα….
  καιρός να μμιμηθουμε τους Αγίους μας!
  το θα έκανε ο Άγιος Παΐσιος τωρα;

 2. Όταν ήμουν μικρό παιδί, η γιαγιά μου η μακαρίτισσά, όντως αγγράμματη με δίδαξε τας γραφάς, τους Αγίους, την Ορθόδοξόν πίστη, την εκκλησιά. Τώρα είμαι 80 ετών και όλα που η γιαγιά μου δίδαξε τα κρατώ ακαριαία. Εκείνο τον καιρό, είχαμε τεράστιον σέβας προς τους αρχιερείς μας, τον Πατριάρχη μας κ.τ.λ.. Σήμερα οι αρχιερείς μας , επίσκοποι, αρχιεπίσκοποι, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και όλη η φατρία έχουν διεφθάρη. Καιρός είναι ο Ορθόδοξος λαός να πάρει τον βούρδουλα και να τους πετάξου όλους αυτούς έξω από την Εκκλησιά του Χριστού μας.

  Σημ. Και ο Ιερώνυμος είναι οικουμενιστης, και η ιερά συνοδός είναι διεφθαρμένη, σκεφθείτε ότι ουδέποτε καταδίκασαν τον οικουμενισμό, όλοι στον ίδιο β@@@ο βρίσκονται.

 3. Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν καλά είναι να διώχνουν τους ΟΡΘΌΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΎΣ ΙΕΡΕΊΣ….
  Μόλις προχθές έστειλε επιστολή με την οποία απομακρύνει από Ναό του Χαλανδρίου ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ιερομόναχο…. επειδή προφανώς δεν κάνει υπακοή στη ΝΤΠ….

 4. Αυτή τη φορά διαβάζω μια καθαρή και ορθή θεολογικά τοποθέτηση με Πατερικές καταβολές. Συγχαρητήρια κ.Κατσανέβα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s