Με το ίδιο τρόπο που μας ένωσε με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας, ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος θα μας ενώσει και με τον πάπα!

Ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος κοινωνεί τον Ουνίτη Ποροσένκο.

σ.σ. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, όχι αύριο, όχι σήμερα, ΧΘΕΣ. Ο Θεός να μας φωτίζει. Το παρακάτω είναι απόσπασμα μίας πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης του π. Επιφανίου από το Άγιον Όρος για τα σχέδια του Αγιομάχου Βαρθολομαίου να μας κάνει Ουνίτες (σαν τον Ουνίτη Ποροσένκο που του μετέδωσε την Θεία Κοινωνία) και να μας υποτάξει στον αιρεσιάρχη πάπα. Η «μετάβαση» θα γίνει «εύκολα», «ομαλά», «αθόρυβα», «άνετα», «απλά», «ακούραστα», δίχως πολύ σκέψη, μόνο με την μνημόνευση του ονόματός του! Ούτε Σύνοδος ούτε τίποτα. Θα τα τακτοποιήσει όλα ο Αγιομάχος πάπας της Ανατολής. Είδατε πόσο εύκολο μας τα κάνουνε; Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να προδώσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό; Πολύ εύκολο για εμάς που μας αρέσουνε τα εύκολα.


«Όπως το Φανάρι στην Ουκρανία μονομερώς προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας «εκκλησίας» χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ακριβώς έτσι θα είναι και το μοντέλο της ένωσης (με τον πάπα).

Δηλαδή, το Φανάρι θα ενωθεί με την Ρώμη και μετά εκ των υστέρων, όπως ακριβώς έγινε και με το ουκρανικό, θα πει, ορίστε τώρα, όποιος κοινωνάει μαζί μου είναι ενωμένος. … Δεν είναι ότι θα γίνει μία Σύνοδος.[που] θα είναι όλες οι Εκκλησίες μέσα. Το Φανάρι θα ενωθεί με την Ρώμη, και μετά όλοι οι υπόλοιποι, επειδή θα μνημονεύουν κτλ., ένας ένας, θα προσχωρεί στην ένωση· εκ των υστέρων όμως.» …

Ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος με τον Ουνίτη Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ (επικεφαλής Ουνιτών στην Ουκρανία)

Όσοι δεν το δεχθούν αυτό «θα βρεθούν εκτός Εκκλησίας, εκτός σωτηρίας … θα είναι αιρετικοί, το έχει πει ο Ελπιδοφόρος. … Έχει πει ότι αιρετικοί είναι αυτοί που είναι μέσα στην Εκκλησία και ταράζουνε με τον θόρυβο που κάνουνε. Οι ταραξίες. Δηλαδή, αυτοί που φωνάζουνε υπέρ της Ορθοδοξίας είναι κατά τον Ελπιδοφόρο οι αιρετικοί… δηλαδή το άσπρο μαύρο». [π. Επιφάνιος]


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 thoughts on “Με το ίδιο τρόπο που μας ένωσε με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας, ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος θα μας ενώσει και με τον πάπα!

 1. Έτσι ακριβώς είναι. Από την ένταξη στο ΠΣΕ το 1948, τον εκμαυλισμό των μονών του Αγίου Όρους με τα λεφτά της τότε ΕΟΚ, τις διώξεις κατά των ηρωικών μοναχών της Ι.Μ Εσφιγμένου και τον Βαρθολομαίο με τις επί δεκαετίες συμπροσευχές του με όλους τους αιρετικούς, φτάσαμε στο Κολυμπάρι, την αναγνώριση των σχισματικών Ουκρανών νεοναζί, τις εκκλησιαστικές Πρέσπες και την εξόφθαλμη πλέον απόπειρα «ένωσης» με τους παπικούς. Ένας κατήφορος δεκαετιών δίχως τέλος. Κι αυτή την φορά δεν φαίνεται να υπάρχει Μάρκος Ευγενικός.
  Βεβαίως, για να βλέπουμε και την καμπούρα μας, ούτε μαχητικό ορθόδοξο ποίμνιο φαίνεται να υπάρχει. Τι να πω; Ίσως έχουμε κρυμμένα νιάτα και δεν το ξέρουμε.

  • Κατάστησον, Κύριε, νομοθέτην ἐπ᾿ αὐτούς, γνώτωσαν ἔθνη ὅτι ἄνθρωποί εἰσιν.
   Ἐγκατάστησε, Κύριε, νομοθέτη σ᾽ αὐτά, ἄς γνωρίσουν τά ἔθνη, ὅτι εἶναι (ἀδύναμοι) ἄνθρωποι.
   Αγαπητέ εν Χριστό αδελφέ! Άδραξα την ευκαιρία και τον λόγο σου, τον έκανα παράκληση Προς Τον Κύριο!
   Συγχώρα με

   • Τιμή μου να εμπνέυσει ο λόγος μου κάτι τόσο όμορφο. Γιατί να σε συγχωρήσω, δεν κατάλαβα. Όπως και να ‘χει, σ’ ευχαριστώ. Πραγματικά.

 2. Στην Ιεραρχία επικράτησε η γραμμή του Ιεροθέου, αφού το Φανάρι αναγνώρισε τους αχειροτονητους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος !!!!!!
  Με αυτή την παραδοχή οι επίσκοποι μας μεταβλήθηκαν σε καντηλαναφτες τού Βαρθολομαίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s