Η ηθική καθίζηση και νόσος που μαστίζει το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα φάνηκε από τις κατάπτυστες δηλώσεις κατά της αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που βάζει φρένο στους υπέρμαχους των εκτρώσεων.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Τουλάχιστον πέντε πολιτικοί αρχηγοί, οι κύριοι Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και Βαρουφάκης, με σχετικές, κατάπτυστες δηλώσεις τους, ενδεικτικές του «ήθους» τους, τάχθηκαν κατά της μνημειώδους δικαστικής αποφάσεως του Ανωτάτου
Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία έβαλε φρένο στον ανεξέλεγκτο δικαιωματισμό των όσων διενεργούν την εν ψυχρώ εμβρυοκτονία.

Πρόκειται περί καταντήματος ολκής, ενδεικτικό της πνευματικής και ηθικής καθιζήσεως και νόσου που μαστίζει το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα.

Λίαν ορθώς, επισημαίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο από το συντάκτη του, η τεράστια ευθύνη τόσο της λεγόμενης διοικούσας Εκκλησίας όσο και η αντίστοιχη ικανής μερίδας του ελληνικού λαού, απέναντι στο εκφυλιστικό αυτό φαινόμενο.

Δυστυχώς, μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο θεάται απαθώς τα όσα τις τελευταίες δεκαετίες απεργάζονται, σε βάρος των θρησκευτικών και εθνικών ιδανικών, οι νεοταξίτες πολιτικοί, με τη συνδρομή δημοσιογράφων, οικονομικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, αλλά και επικροτούν, επιδοκιμάζουν και υπερθεματίζουν των ολεθρίων αυτών πολιτικών και πρακτικών.

Πρόκειται, αναντιλέκτως, για σύμπτωμα βαθύτατης παρακμής, αλλοτριώσεως και σήψεως.
Για πλήρη αλλοίωση και διαστροφή των αξιολογικών κριτηρίων των νεοελλήνων, των οποίων, αυτές τις ημέρες, την προσοχή αποσπά και απορροφά ο χιμπατζής του Αττικού Πάρκου…

Εκατοντάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστα ανθρώπινα έμβρυα δολοφονούνται στη χώρα μας εν ψυχρώ και εκ προμελέτης με τη σύμπραξη αδιστάκτων γυναικών και επίορκων γιατρών και οι βαρέως νοσούντες, από ηθικής και πνευματικής πλευράς νεοέλληνες, αλληθωρίζουν στις γάτες και τους χιμπατζήδες… (Εννοείται ότι η κακοποίηση των ζώων τυγχάνει καταδικαστέα από χριστιανικής πλευράς αλλά υπάρχει και μια ιεράρχηση και διαβάθμιση εν προκειμένω που έχει ανατραπεί από τις επιταγές της βρωμερής και διαστροφικής «πολιτικής ορθότητας»).

Παρελαύνουν αναιδέστατα και προκλητικότατα οι σοδομίτες (γέμοντες απύθμενου θράσους ονομάζουν την παρέλαση της αισχύνης «gay pride») και αυτοί τους χειροκροτούν και τους ενθαρρύνουν. Σημειωτέον, ότι στα εν λόγω αίσχη, περιλαμβάνεται και η διαπόμπευση ιερών προσώπων και συμβόλων της Πίστεώς μας καθώς και η βάναυση προσβολή της δημοσίας αιδούς. Την οποία, οι σημερινοί απόγονοι των Αγίων και των Ηρώων, όχι μόνο την παραθεωρούν αλλά και συνευδοκούν αναίσχυντα στα όσα πράττονται…

Η στοχοθεσία του κινήματος της «πολιτικής ορθότητας» άρχισε να υλοποιείται και να αποδίδει τους βρώμικους καρπούς της. «Θα κάνουμε το Δυτικό πολιτισμό να βρωμίσει», έγραψε αναίσχυντα κάποτε, ένας εκ των ηγετών του εν λόγω κινήματος.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα βρίσκονταν «Έλληνες» νέοι και» Ελληνίδες» νέες που θα διαδήλωναν με πανό που έγραφε «στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»; Έχει αρχίσει να βρωμάει «πολιτική κορρεκτίλα» το Πανεπιστήμιο που έχει μετατραπεί σε Παν-επιζήμιο, το Σχολείο, ποικίλα σωματεία και σύλλογοι.

Ακόμη και εντός του ιεραρχικού σώματος της καθ Ελλάδα Εκκλησίας διαπιστώνουμε, συνεχώς, «πολιτικά ορθές» σκέψεις, θέσεις και πρακτικές, από προβεβλημένους, από το συστημικό κατεστημένο, ιεράρχες και κληρικούς αλλά και θεολόγους, πανεπιστημιακούς και μη.

Ειδικά, για τη λεγόμενη διοικούσα Εκκλησία, αξίζει να υπομνησθεί και επισημανθεί, ότι από την αποφράδα εκείνη ημέρα που εξελέγη αρχιεπίσκοπος ο «χάρτινος επιτελάρχης» Ιερώνυμος Λιάπης, εγκαινιάσθηκε μια άνευ προηγουμένου συνθηκολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την αντινομοθετούσα τω αιωνίω Νομοθέτη Χριστώ, κατ επίφασιν, χριστιανική πολιτεία.

Ποιος μπορεί να λησμονήση την επονείδιστη «αντίδραση» της υπό τον κ. Ιερώνυμο το Β`Συνόδου έναντι του λεγόμενου «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», της μεταλλάξεως του μαθήματος των Θρησκευτικών, του νομοσχεδίου περί «αλλαγής φύλου» από τα 15!!!!, της νομοθετικής κατοχυρώσεως της ομόφυλης διαστροφής, της μετατροπής των σχολείων μας σε ηθικές χαβούζες διά των δυσώνυμων «έμφυλων (γράφε έκφυλων) ταυτοτήτων», των διενεργούμενων, κατ έτος, «gay pride», της βλασφήμου και ασεβεστάτης διαπομπεύσεως του Θεανθρώπου με το αισχρούργημα «Corpus Christi» και γενικώς Ιερών προσώπων και συμβόλων με συναφή «καλλιτεχνικά» βοθρολύματα, της συνεχούς περιθωριοποιήσεως της Εκκλησίας στα πλαίσια του δημοσίου βίου, του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού και της ιδιαίτερα προνομιακής, από πλευράς νομικού πλαισίου, θέσεως κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων μειονοτήτων (ομοφυλόφιλοι, «φιλόζωοι») σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
Ολόκληρο κομβολόγιο υποχωρήσεων συνιστά η τραγική και ολέθρια αρχιεπίσκοπεία του βολικότερου για το σύστημα, από καταβολής ελληνικού κράτους, αρχιεπισκόπου.

Επιπροσθέτως, η άχρι τούδε σκανδαλωδέστατη στάση τόσο της αρχιεπισκοπής Αθηνών, όσο και της ΔΙΣ απέναντι στους κληρικούς εκείνους που, τρόπον τινά, «αμνηστεύουν» το βδελυκτό πάθος της ομοφυλοφιλίας, τόσο δια λόγου, όσο και διά γραφίδος (βλέπε Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Αργολίδος Νεκτάριος, π.Φιλόθεος Φάρος, π. Βασίλειος Θερμός, π. Αλέξανδρος Καριώτογλου και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι) μας γεμίζει μελαγχολία και μας εξοργίζει. Τι μήνυμα, περνούν, στην κοινωνία οι συγκεκριμένοι κληρικοί;

Επιτρέπεται τις ιδεοληψίες τους να τις λανσάρουν ως εκκλησιαστικά και θεολογικά θέσφατα;
Δεν ναρκοθετούν την πνευματική ζωή των πιστών; Δεν προκαλούν σκανδαλισμό και σύγχυση; Δεν ανατρέπουν την ευαγγελική και αγιοπατερική παρακαταθήκη;

Γιατί έχουν αφεθεί ασύδοτοι, από την προϊσταμένη τους αρχή, προκειμένου να περιφέρουν τα ληρήματά τους ανεμπόδιστα και ανεξέλεγκτα; Δεν αμαυρώνουν την εικόνα της Εκκλησίας έναντι των κοσμικώς φρονούντων, πλην όμως, εχόντων υγιείς, εν προκειμένω, απόψεις;

Έχουν συμπληρωθεί περίπου 5 ημέρες από την ανακοίνωση της εκδόσεως της μνημειώδους δικαστικής αποφάσεως των ΗΠΑ και η μόνη αντίδραση, μέχρι στιγμής, από την πλευρά της διοικούσας Εκκλησίας, υπήρξε η λίαν ορθή και πεπαρρησιασμένη δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς.

Ακόμη και ο αιρετικός πάπας της Ρώμης, αστραπιαίως ενεργών, προέβη σε δήλωση επιδοκιμασίας, βάζοντάς μας (ποιος, ο πάπας και δη ο συγκεκριμένος…).

Οι ημέτεροι επίσκοποι, πλην του Πειραιώς, τι έπραξαν; Η ΔΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ;

Εχθές Κυριακή, επί τη βάσει της εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας, έλαβαν χώρα συλλείτουργα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία παρέστησαν και θεσμικοί, κρατικοί παράγοντες. Δεν δόθηκε, εκ των πραγμάτων, στους αρχιερείς μας, μια άριστη ευκαιρία, αφ ενός μεν εκδηλώσεως επιδοκιμασίας της εν θέματι δικαστικής αποφάσεως, αφ ετέρου δε εξαπολύσως, από την πλευρά τους, δριμείας αλλά επιβεβλημένης επιθέσεως κατά των πολιτικών εξουσιαστών με αφορμή τις άθλιες και ελεεινές τοποθετήσεις τους απέναντι σε αυτήν;

Πάλι επελέγη η ένοχη σιωπή ως κατευθυντήρια γραμμή «δράσεως»;
Πάλι να μην τα χαλάσουμε με το βρωμερό και σάπιο πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του;
Πάλι να μην ανοίξουμε μέτωπο με το συστημικό κατεστημένο;

Ας βυθίζεται, λοιπόν, το Έθνος και η κοινωνία στο βούρκο, ας μας έχουν πνίξει οι αναθυμιάσεις της ηθικής χαβούζας, στην οποία εν πολλοίς έχει μετατραπεί η πατρίδα μας, ας θριαμβεύει το κακό ελλείψει αγωνιστικής αντιστάσεως των υγιών δυνάμεων.

«Ημείς ατάραχοι παίζομεν τον πλαγίαυλόν μας», κατά το μακαριστό Φλωρίνης Αυγουστίνο!


3 thoughts on “Η ηθική καθίζηση και νόσος που μαστίζει το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα φάνηκε από τις κατάπτυστες δηλώσεις κατά της αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που βάζει φρένο στους υπέρμαχους των εκτρώσεων.

 1. Η μεγάλη ευθύνη των ιερέων

  ΑΚΟΥΣΑΤΕ λόγον Κυρίου, υιοί Ισραήλ, ότι κρίσις τω Κυρίω προς τους κατοικούντας την γην, διότι ουκ έστιν αλήθεια ουδέ έλεος ουδέ επίγνωσις Θεού επί της γης.   αρά και ψεύδος και φόνος και κλοπή και μοιχεία κέχυται επί της γης, και αίματα αφ αίμασι μίσγουσι.   διά τούτο πενθήσει η γη και σμικρυνθήσεται συν πάσι τοις κατοικούσιν αυτήν, συν τοις θηρίοις του αγρού και συν τοις ερπετοίς της γης και συν τοις πετεινοίς του ουρανού, και οι ιχθύες της θαλάσσης εκλείψουσιν,   όπως μηδείς μήτε δικάζηται μήτε ελέγχη μηδείς· ο δε λαός μου ως αντιλεγόμενος ιερεύς.   και ασθενήσεις ημέρας, και ασθενήσει ο προφήτης μετά σου· νυκτί ωμοίωσα την μητέρα σου.   ωμοιώθη ο λαός μου ως ουκ έχων γνώσιν· ότι συ επίγνωσιν απώσω, καγώ απώσομαί σε του μη ιερατεύειν μοι· και επελάθου νόμον Θεού σου, καγώ επιλήσομαι τέκνων σου.  κατά το πλήθος αυτών ούτως ήμαρτόν μοι· την δόξαν αυτών εις ατιμίαν θήσομαι.   αμαρτίας λαού μου φάγονται και εν ταις αδικίαις αυτών λήψονται τας ψυχάς αυτών.  και έσται καθώς ο λαός ούτως και ο ιερεύς· και εκδικήσω επ αυτόν τας οδούς αυτού και τα διαβούλια αυτού ανταποδώσω αυτώ.  και φάγονται και ου μη εμπλησθώσιν, επόρνευσαν και ου μη κατευθύνωσι, διότι τον Κύριον εγκατέλιπον του φυλάξαι

  《Ακούστε το λόγο του Κυρίου, λαέ του Ισραήλ!  Ο Κύριος είναι σε δίκη μ’ αυτής της χώρας τους κατοίκους, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια ούτε αγάπη στη χώρα, ούτε γνώση Θεού.  Πληθαίνουν οι κατάρες κι οι απάτες, οι φόνοι, οι κλεψιές και οι μοιχείες· τον ένα φόνο ακολουθεί ο άλλος.  Γι’ αυτό, κοιτάξτε! Άρχισε να ξεραίνεται η χώρα, κι όλα όσα ζούνε πάνω της από τη δίψα θα πεθάνουν. Μαζί με τ’ άγρια ζώα και τα πετούμενα, ακόμα και της θάλασσας τα ψάρια θα ψοφήσουν.

  «Ας μην κατηγορεί ο λαός σου ο ένας τον άλλο αδιάκριτα», λέει ο Κύριος. «Έχουν όμως κάθε λόγο να κατηγορούν τους ιερείς.  Εσείς, ιερείς, σκοντάφτετε μέρα μεσημέρι, μαζί σας σκοντάφτουν και οι προφήτες τη νύχτα. Εγώ θα καταστρέψω όλο σας το συγγενολόι.  Ο λαός μου βαδίζει στην καταστροφή από έλλειψη γνώσης. Επειδή με αγνοήσατε, θα σας αγνοήσω κι εγώ ως ιερείς μου. Επειδή λησμονήσατε το νόμο του Θεού σας, θα λησμονήσω κι εγώ τα παιδιά σας.

  «Όσο πληθαίνανε οι ιερείς, τόσο αμάρταναν ενώπιόν μου. Κι εγώ τη δόξα τους σε ατιμία θα μεταβάλω.  Τρέφονται απ’ του λαού μου τις θυσίες εξιλέωσης, γι’ αυτό την ανομία του επιθυμούν.  Αλλά θα πάθουν κι οι ιερείς όμοια με το λαό. Για τη διαγωγή τους θα τους τιμωρήσω, θα τους ανταποδώσω ανάλογα με τα έργα τους.  Θα τρώνε, μα δε θα χορταίνουν· θα επιδίδονται στην πορνεία, αλλά δε θα πολλαπλασιάζονται· γιατί εγκατέλειψαν τον Κύριο για να δοθούν στη λατρεία των ειδώλων》.

  Ωσηέ
  Κεφ 4
  Ευχαριστούμε Κ.Νάνη

 2. Οι ενέσεις και οι εκτρώσεις είναι οι δύο περιπτώσεις ,ίσως οι μόνες, που συμφωνούν όλοι οι αρχηγοί της κάθε πολιτικής αγέλης.
  Όπου μυρίζει θάνατος τα αιμοβόρα σατανοκινούμενα δίποδα θηρία συνεργάζονται.

 3. «Πρόκειται γιὰ ἱστορικὴ ἀνατροπή. Γιὰ δραματικὴ ὀπισθοχώρηση. Ἡ ἱστορία, προσωποποιημένη ὡς γυναίκα, θὰ τοὺς τιμωρήσει», έφη χωρίς ίχνος ντροπής ο γνωστός πολιτικός» φωστήρας «, μάλλον πολιτικός ολετήρας της χώρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη μνημειώδη δικαστική απόφαση των ΗΠΑ.
  Να τον «χαίρεται» ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, σε συνέδριο προς τιμήν του οποίου, μίλησε ο εν λόγω πολιτικός…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s